גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כשהתנודתיות בשווקים עולה - ולא חשוב באיזה כיוון - יש לנו טראפיק אדיר"

המסחר הדרמטי בשווקים עשה טוב לפלטפורמת המסחר בחוזי הפרשים פלוס500, שהגיעה לשווי של 2 מיליארד דולר • המנכ"ל הטרי דודי צרויה מספר על השנה שהייתה, על התוכניות, ומסביר למה הסכמי חסות בכדורגל משתלמים ● חברת הימורים? "לא. הלקוח שלנו סוחר בכלים דומים לאלה שמציע הבנק"

דודי צרויה, מנכ"ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס
דודי צרויה, מנכ"ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שנת 2020 הייתה מהשנים הסוערות והדרמטיות מאז ומעולם בבורסות ברחבי העולם, נוכח משבר הקורונה שהוביל לרמות תנודתיות גבוהות ביותר בזירות המסחר. תנודתיות זו באה לידי ביטוי בקריסה רוחבית בשיעור של עשרות אחוזים שנרשמה בבורסות תוך שבועות ספורים בחלקה הראשון של השנה שעברה, ובזינוקים אדירים שהובילו חלק גדול מהמדדים המובילים לרמות שיא, או סמוך להן, חודשים לא רבים לאחר מכן.

אחת מהשחקניות הנהנות מאותם שינויים חדים ותנודתיות מוגברת היא חברת Plus500 הישראלית, שמציעה פלטפורמה למסחר מקוון בחוזי הפרשים (CFD) על שערים של ני"ע שונים. הפירות שקטפה פלוס500  מהתגברות התנודתיות בשווקים משתקפים היטב בדוחותיה הכספיים שפורסמו באחרונה (הרחבה בנפרד), שבמסגרתם הציגה זינוק של קרוב ל-150% בהכנסותיה, שהגיעו ל-872 מיליון דולר, ורווח מרשים של כ-500 מיליון דולר - תוך זינוק במספר המשתמשים הפעילים שלה.

צמיחתה של פלוס500 מתבטאת גם בשווי מנייתה, הנסחרת ברשימה הראשית בבורסת לונדון, שנסק בשנה האחרונה ב-45% ומשקף לחברה שווי נוכחי של כ-2 מיליארד דולר - פי 10 בערך מהשווי בו הונפקה לראשונה בשנת 2013.

"פלוס500 היא החברה הישראלית היחידה שמשלמת את המסים שלה בישראל, ושנכללת במדד פוטסי 250", אומר דודי צרויה, המנכ"ל הטרי של החברה. בראיון לגלובס הוא מספר כי "נכנסתי לתפקיד בתקופה מאוד מאתגרת, עם עניין רב סביב שוקי ההון בעולם, תנודתיות גבוהה במסחר והמוני לקוחות שחיפשו פלטפורמות מסחר בשווקים בכלל, ובחוזי הפרשים בפרט. כשיש הרבה עניין חדשותי סביב שוקי ההון, והתנודתיות עולה, לא חשוב באיזה כיוון המסחר נע - חיובי או שלילי, אנחנו מקבלים טראפיק אדיר".

"לכן", הוא ממשיך, "במהלך משבר הקורונה נדרשנו לגייס הרבה עובדים, ולהגדיל את השרתים ואת המערכות שלנו, כדי להתמודד עם העלייה בפעילות. כך, בזמן שמתחרים שלנו בעולם חוו תקלות על ימין ועל שמאל, אצלנו הכול עבד בצורה שוטפת, ונהנינו מכמות שיא של לקוחות לעומת ספקים אחרים של חוזי הפרשים אחרים בעולם, עם כמות המשתמשים החדשים הכי גדולה בעולם".

יש קשר בין הפעילות הגואה אצלכם ובין הפופולריות העולה בשימוש באפליקציות מסחר דוגמת רובין הוד?
"אין לנו קשר לרובין הוד ולדומותיה. אנחנו פועלים בעולמות שונים ומקבילים. רובין הוד פועלת בארה"ב ומציעה מסחר בנכס הבסיס האמיתי - מניות, ואנחנו מציעים מסחר בחוזי הפרשים ופועלים מחוץ לארה"ב (שבה הרגולטור אוסר להציע את מוצר החברה, א' ל', ש' ש')".

אבל, מוסיף צרויה, העובד בחברה משנת 2010, כשהפעילות עוד הייתה בחיתוליה, "הטרנד הוא דומה. אנחנו גדלנו משמעותית כמו שרובין הוד גדלו בשנים האחרונות, סביב העניין הזה של רצון דור המילינאלס לסחור, ולא רק במניות, אלא גם בחוזי הפרשים, מטבעות קריפטו ועוד. אנחנו מכוונים בעיקר ללקוחות ריטייל - פונים לסוחר הפשוט מהרחוב, ולא ללקוחות מוסדיים".

בעניין זה צרויה מדגיש, כי "פלוס500 היא חברה טכנולוגית שמפתחת את מערכות המסחר ומספקת אותן למגוון החברות הבנות שלנו הפועלות בשווקים השונים, לשימושן. כיום החברה פעילה ב-50 שווקים ברחבי העולם באמצעות חברות בנות המחזיקות במגוון רישיונות למסחר, כל אחת בהתאם לשוק שבו היא פועלת".

"כל לקוח סוחר מול החברה הבת הרלוונטית"

הפלטפורמה המקוונת של פלוס500 מציעה מסחר בחוזי הפרשים (CFD) על מניות, סחורות, מט"ח, מטבעות דיגיטליים ועוד, וזאת באמצעות רכישת חוזה ממונף על ערך הבסיס, המבטיח את שיעור העלייה/הירידה בשער הנייר (לונג או שורט). מרביתם של לקוחות החברה הם גברים בני 45-25, שחלקם יסגרו את הפוזיציה שפתחו עוד באותו היום.

ממה נובע עיקר רווחי החברה?
"כל אחד מהלקוחות שלנו סוחר מול החברה הבת הרלוונטית של פלוס500, והחברה מרוויחה מההפרש בין מחיר הקנייה ומחיר המכירה של נייר הערך. אנחנו עובדים על פי חוק המספרים הגדולים, שלפיו הפעילות של כל הלקוחות מכסים אחד את האחר, ובסופו של דבר, במהלך עשור של פעילות, המודל שלנו תמיד התייצב על כך שהרווחים הגיעו מהמרווחים בין מחיר הקנייה והמכירה בפעולות של הלקוחות. לחברה יש גם הכנסות מעמלות תעריף החזקת החוזים. שני אלה מרכיבים את ההכנסות שלנו".

בורסה עולה או יורדת - אתם תמיד מרוויחים?
"פחות מעניין אותנו אם השוק עולה או יורד, אלא נפח המסחר, שלרוב מושפע מהתנודתיות. גם בשווקים עולים וגם בשווקים יורדים, אנחנו נשארים עם ההפרש בין מחיר הקנייה ומחיר המכירה".

עוד מוסיף צרויה, כי "אנחנו נותנים לסוחרים את המינוף, והוא מוגדר לפי הרגולציה ובהתאם למוצר הנסחר, ואנחנו מרוויחים את הערך הממונף של המרווחים. בשנת 2020 הלקוחות שלנו פתחו 80 מיליון פוזיציות במערכת שלנו, שבהן הרווחנו את ההפרש בין מחיר הקנייה והמכירה".

מה ההשקעה הממוצעת של לקוח הפועל באמצעותכם?
"בשווקים המערביים שלנו, ובהם ישראל, הלקוחות עשירים יותר, והם סוחרים עם יותר כסף, לעומת הלקוחות במזרח אירופה ובדרום אמריקה. לקוח ממוצע משאיר אצלנו אלפי דולרים במשך חייו כלקוח - משך שמאוד משתנה, מלקוחות שסוחרים אצלנו כבר שנים רבות ומתחילת הדרך שלנו, ועד לקוחות עם משך זמן קצר יותר".

"אנחנו קיימים משנת 2009, וכל כמה שנים הקמנו עוד חברה בת והתחלנו לפעול בשווקים נוספים, לכן בסיס הלקוחות שלנו גדל ואנחנו בצמיחה. רק בשנה האחרונה גייסנו קרוב ל-300 אלף לקוחות, חלקם כלקוח דמו - שאותו אנחנו מאפשרים לכל אחד שנרשם, וחלקם הופכים להיות לקוחות אמיתיים".

כישלון ניסיון ההשתלטות של טדי שגיא

פלוס500 הוקמה על-ידי שישה יזמי אינטרנט ישראלים - גל הבר, אלעד בן יצחק, אלון גונן, עומר אלעזרי, שמעון סופר ושלומי ויצמן. כשנתיים לאחר ההנפקה נקלעה החברה לסחרור, שגרם לצניחה של כ-50% במחיר המניה ולניסיון השתלטות של המיליארדר טדי שגיא.

זאת, עקב בדיקה מחודשת של הרגולטור הבריטי של חלק ממסמכי האימות והזיהוי של לקוחות החברה בבריטניה - שוק הפעילות המרכזי שלה - בשל חשש לעבירות הלבנת הון. כתוצאה מכך, חלק מהחשבונות הוקפאו, והחברה עצרה צירופים של לקוחות חדשים.

כחלק מניסיון ההשתלטות רכשה חברת פלייטק של שגיא 10% ממניות פלוס500, ולאחר מכן הגישה הצעה לרכישת החברה לפי שווי של 460 מיליון ליש"ט (כ-700 מיליון דולר באותה עת). כעבור מספר חודשים העסקה נפלה, ופלוס500 חזרה במהירות לפסים של צמיחה בפעילותה ולנסיקה במחיר המניה.

בסופו של דבר, כולם הרוויחו: מייסדי החברה מימשו בשנים הבאות את רוב החזקותיהם בחברה וצברו מאות מיליוני דולרים במכירת מניות ובדיבידנדים. פלייטק של שגיא מכרה ב-2018 את ההחזקות שרכשה כחלק מניסיון ההשתלטות תמורת 235 מיליון דולר וברווח עצום.

צרויה מציין כי מייסדי פלוס500 נותרו כיום עם החזקה של אחוזים בודדים, חלקם מייעצים לנו, אבל אין להם חלק פעיל בחברה. יש המון כבוד למה שהם בנו, אבל היום פלוס500 מוחזקת על-ידי הציבור, ללא בעל שליטה ועם תמהיל בעלי מניות מגוון, ובהם גופים גדולים דוגמת בלקרוק, ואנגארד ועוד".

"מקבלים רק לקוחות עם ניסיון במסחר"

למה לקוחות מחליטים לפעול דווקא באמצעות הכלים שאתם מציעים?
"מסחר בחוזה הפרשים הוא כלי מאוד נפוץ בעולם, הוא נגיש מאוד ופשוט, וקל לתפעול ללקוח כל עוד הוא עומד בדרישות הרגולטוריות ויכול להירשם ולהתחיל לסחור. אחד היתרונות המרכזיים אצלנו הוא שהמסחר ממונף. אנחנו לא לוקחים עמלות כמו הבנק, אלא גובים רק על המרווח בין הפעולות שהלקוחות מבצעים. לקוח אצלנו יכול לסחור בחוזים בהתאם לדרישות שהוגדרו על-ידי הרגולטור, ובהתאם לביטחונות שיש לו".

עוד מציין צרויה, כי "אנחנו מציעים את הפלטפורמה שלנו בכל שוק עם השפה, המטבע והרגולציה הרלוונטית, וזה מסייע לנו להגדיל את התנועה".

מסחר בחוזים והפרשים הוא סוג של הימור?
"לא. סוחרים אצלנו במניות, אבל הכלי הוא חוזה הפרשים. זה תחום תחת רגולציה מאוד יציבה ומוצר מאוד ידוע. המשקיע סוחר באותם כלים שלפיהם מבצעים מסחר בבנק ואצל הברוקרים, רק צורת המסחר היא באמצעות חוזה הפרשים, ולא באמצעות החזקת חוזה הבסיס עצמו כמו במניות. בהתחלה מסחר מסוג זה שימש ככלי גידור לחברות, ועם השנים הוא התפתח עד שהפך למאוד נפוץ, והוא קיים כבר גם על מטבעות קריפטו".

מי המשקיעים שמגיעים לסחור אצלכם?
"כמו אצל כל ברוקר, גם אצלנו יש תמהיל נרחב של משקיעים. אבל לפי כללי הרגולציה, אנחנו יכולים לקבל רק לקוחות עם ניסיון במסחר, וכשנרשמים למסחר בפלטפורמה שלנו נדרשים למלא שאלון. בניגוד לבנק, שם כל אחד שיש לו חשבון יכול לסחור, אנחנו נדרשים לוודא שללקוחות שלנו יש ניסיון".

מה המוצרים הפופולריים שלכם?
"אנחנו מציעים קרוב ל-2,000 כלים שאפשר לסחור איתם, ואין אצלנו טרנד מסוים כלשהו. זה מאוד משתנה בהתאם למה שמככב בחדשות. במהלך משבר הקורונה היה באזז גדול סביב הנפט, שירד לערך שלילי, ובאותה תקופה לרוב הלקוחות שלנו הייתה פוזיציה על מחיר הנפט. עם הבאזז האחרון שהיה סביב שוק המניות, כמו שהיה סביב מניית גיימסטופ, ראינו עלייה בכיוון הזה, ובחודש האחרון ראינו קצת יותר תנועה בכסף ובזהב, וגם המסחר בביטקוין מאוד פופולרי באחרונה".

לדברי צרויה, "כחלק מהתוכנית האסטרטגית שגיבשנו, פיתחנו בחודשים האחרונים פלטפורמה נוספת למסחר במניות, של ברוקראז' רגיל ומסחר בנכס הבסיס, בדיוק כמו רובין הוד, ואנחנו מתכננים להשיק אותו בחודשים הקרובים, כך שנציע אפשרות גם לסחור במניות".

אתה מסכים שמה שקורה בשווקים כעת משקף מצב של בועה?
"יש הבנה שהשוק נמצא באיזו שהיא בועה. אחרי הירידות בשווקים עם פרוץ הקורונה, הם עלו בצורה לא פרופורציונלית, וחלקם נמצאים במקום גבוה יותר משהיו לפני כן, למרות שבפועל אנחנו עדיין באמצע מגפה עולמית. אף אחד לא יודע לאן זה יילך, אבל בימים האחרונים רואים ירידות חדות בשווקים ובנגזרים מסוימים. זו תקופה מאוד מאתגרת ומעניינת, והתנודתיות מאוד טובה לנו, כי היא מובילה לעניין חדשותי רב, עם התעניינות גוברת בנעשה בשווקים, והחשיפה הזו מביאה לנו לקוחות".

חשיפה דרך מגרשי הכדורגל

פלוס500 אמנם מרכזת את מאמצי השיווק שלה ברחבי הרשת והאינטרנט, אולם לא מעט משקיעים נחשפו אליה לראשונה דווקא במגרשי הכדורגל.

לפני כמה שנים הפכה החברה לנותנת החסות הראשית של קבוצת הכדורגל הספרדית אתלטיקו מדריד, ומאז התרחבה בתחום, עם הענקת חסות ראשית גם לקבוצות הכדורגל אטאלנטה באיטליה, יאנג בויז בשוויץ, לגיה ורשה בפולין ואחת מקבוצות הצמרת בליגת הראגבי באוסטרליה.

בעניין זה מספר צרויה, כי "אנחנו משתמשים בהרבה בינה מלאכותית (AI) וביג דאטה, ולכך מוקצה הרוב המוחלט של תקציבי השיווק שלנו. 90% מהתקציבים שלנו מוקצים לשיווק אונליין. אבל אחוז קטן מוקצה לחסויות, כחלק מחיזוק המותג שלנו. אנחנו לא בונים על לקוחות שיצפו במשחק כדורגל, ובעקבות כך יירשמו אצלנו ויפקידו כסף, אלא זה מהלך המשלים את מאמצי השיווק שלנו. זה חלק שולי ואנחנו לא מתמקדים בו. עם זאת, כדורגל זה ספורט מאוד פופולרי, והסכם החסות עם אתלטיקו מדריד סייע לנו להגדיל את החשיפה ברמה בינלאומית, ויש גם יוקרה בהענקת חסות ראשית לקבוצה מובילה".

פלוס500

מספקת פלטפורמה למסחר בחוזי הפרשים (CFD) על שערים של ני"ע שונים ● מנוהלת בידי דודי צרויה ● פועלת באמצעות חברות בנות ב-50 מדינות ● עם בעלי מניותיה נמנות הקרנות בלקרוק ו-ואנגארד ● מוצרי מסחר פופולריים שלה מאז ובמהלך משבר הקורונה: חוזים על נפט, מניות, ביטקוין, כסף, זהב

אכן שנה "משוגעת": ההכנסות והרווח צמחו בשיעורים תלת-ספרתיים

לאחרונה פרסמה פלוס500 את נתוניה הפיננסיים לשנת 2020 (תוצאות לא מבוקרות), המבטאים צמיחה בשיעור תלת-ספרתי בהכנסות וב-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות). בחברה מציינים כי 2020 הייתה שנה חסרת תקדים, ולכן בתחזית שלה ל-2021 בוחרים בחברה לציין כי ההכנסות הצפויות השנה יהיו גבוהות מאלה של 2019, שהייתה שנה יותר "מנורמלת" כהגדרת החברה.

לפי הודעת החברה, נרשם שימוש חסר תקדים בפלטפורמת המסחר שלה, מה שהוביל לתוצאות החזקות ב-2020. בחברה ציינו את מגפת הקורונה והשפעתה על השווקים; לדוגמה נכתב כי האי-ודאות והתנודתיות שנוצרו בשווקים הגלובליים הובילו למספר רב של הזדמנויות מסחר - מה שהוביל לגידול בשימוש בפלטפורמה שלה.

הכנסות פלוס500 ב-2020 הגיעו לכ-873 מיליון דולר, צמיחה של 146% לעומת 2019. דווקא הרבעון הרביעי היה חלש יותר מהרבעון המקביל ב-2019, והסתיים עם הכנסות של 91.9 מיליון דולר, ירידה של 4%. ה-EBITDA השנתי צמח ב-168% לרמה של כ-516 מיליון דולר, שיעור EBITDA של 59% מההכנסות לעומת 54% ב-2019.

גם רמה התפעולית השנה הייתה חזקה, כאשר מספר המשתמשים הפעילים בסוף 2020 היה גבוה ב-117% מהמספר ב-2019, והסתכם בכ-434 אלף. מספר המשתמשים החדשים היה כ-295 אלף, לעומת כ-91 אלף ב-2019. ההכנסה הממוצעת מלקוח אשתקד (ARPU) גדלה ב-13% ל-2,009 דולר, אם כי ברבעון האחרון של השנה ה-ARPU היה נמוך ב-56% מזה של הרבעון המקביל.

בשורה התחתונה נרשם ב-2020 רווח נקי של כ-500 מיליון דולר - יותר מפי שלושה לעומת הרווח ב-2019. התזרים מפעילות שוטפת הסתכם ב-529 מיליון דולר, לעומת 127 מיליון דולר ב-2019, ובסוף השנה היו לפלוס500 בקופה 594 מיליון דולר.

בחברה מציינים כי מאז הפיכתה לחברה ציבורית בשנת 2013, למעלה ממיליארד דולר שולמו לבעלי המניות של החברה, הן באמצעות חלוקת דיבידנד והן באמצעות רכישה עצמית של מניות החברה - כאשר ההחזר לבעלי המניות ב-2020 הסתכם בכ-278 מליון דולר. 

שירי חביב ולדהורן 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

נטפליקס אכזבה וטסלה הפתיעה: מה צפוי הלילה בדוחות מטא?

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● האנליסטים אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך גם חוששים מגידול בהוצאות החברה בתחום הבינה המלאכותית

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת בכ-3%, טסלה מזנקת ב-12%

הנאסד"ק עולה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר