גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד יוניקורן נולד: פאפאיה גלובל של עינת גז גייס 100 מיליון דולר

הסטארט-אפ שמפתח תוכנה לניהול כוח אדם ושכר לעובדים במדינות אחרות, גייס לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר ● המנכ"לית עינת גז: "אנחנו יקרים מדי לרכישה. בתסריט האופטימי נצא להנפקה תוך שנתיים"

מימין: ראובן דרונג, עינת גז, עופר הרמן, מייסדי פאפאיה גלובל / צילום: Ira Prokhorov
מימין: ראובן דרונג, עינת גז, עופר הרמן, מייסדי פאפאיה גלובל / צילום: Ira Prokhorov

בחודשים האחרונים, בהשפעת הכסף האדיר שזורם למגזר הטכנולוגיה בעולם, מספר שיא של חברות הייטק ישראליות גייסו מימון חדש לפי שווי של מעל מיליארד דולר והפכו לחדי קרן. לרשימה המתארכת הזו מצטרף היום גם הסטארט-אפ פאפאיה גלובל, שמפתח תוכנה לניהול כוח אדם ושכר לעובדים במדינות אחרות.

פאפאיה גלובל הודיעה היום (ה') על גיוס 100 מיליון דולר במסגרת סבב C, כשכל המימון ילך לתוך החברה. רק בספטמבר הכריזה פאפאיה על גיוס 40 מיליון דולר וכעת היא מגייסת סכום גבוה פי 2.5 בהובלת קרן גרינאוקס קפיטל (GreenOaks Capital) לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר (אחרי הכסף).

כמו שקורה לא מעט בשוק השורי הנוכחי, גם מנכ"לית פאפאיה גלובל עינת גז מספרת כי לא התכוונה בכלל לצאת לגיוס נוסף. "המטרה שלי היא להגדיל את החברה ולהתעסק בביזנס, לא לחפש משקיעים ולגייס כסף", אומרת גז. "אבל פנו אלינו מגרינאוקס, הם עשו עלינו מחקר שוק שמאוד אהבתי, שהתייחס לחשיבות של התחום שלנו בעולם העבודה החדש והציג אותנו כמובילי השוק. הם גם נתנו לנו הצעה שהיה קשה להגיד לה לא".

עובדי פאפאיה גלובל בישראל / צילום: Ira Prokhorov

בגיוס השתתפו עוד שני משקיעים חדשים - IVP ונצ'רס ו-Alkeon קפיטל - לצד המשקיעים הקיימים כולל הקרנות אינסייט, בסמר וגרופ 11. עד היום גייסה פאפאיה 195 מיליון דולר בסך הכול. פאפאיה מעסיקה כיום 200 עובדים, מתוכם 110 בארץ, ומצפה להקפיץ את המספר בעקבות הגיוס ל-500 עובדים עד לסוף השנה.

האקרים שפורצים לחשבי שכר

פאפאיה גלובל נוסדה ב-2016 על ידי גז, שהקימה וניהלה חברות קודמות בתחום רילוקיישן, יחד עם ראובן דרונג (סמנכ"ל מוצר) ועופר הרמן (סמנכ"ל טכנולוגיות). מדובר בחד-קרן בהובלה נשית, מה שהופך אותו לייחודי מאוד בקהילת ההייטק הישראלית. למעשה קדם לו רק חד-קרן אחד בהובלה נשית, האוזז של היזמית והמנכ"לית עדי טטרקו, שמפתח אפליקצייה לשיפוץ הבית ופועל בארה"ב ובישראל.

פאפאיה, שנבחרה לאחד מעשרת הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס ב-2019, מפתחת מערכת שמאפשרת לחברות עם נוכחות גלובלית לנהל ולשלם לעובדים המועסקים במדינות אחרות על פי חוקי העבודה המקומיים.

כיום ארגונים משתמשים בספקים מקומיים שונים כדי להעסיק ולשלם לעובדים מרוחקים. הקשר עם הספקים נעשה באמצעות טבלאות אקסל ומיילים בלי מערכת ניהול מסודרת, כך שקשה לעקוב ולנהל את כל המידע באופן שוטף.

"יש פה גם את העניין של פרטיות ואבטחה. כשאתה עובד בצורה ידנית, אז כל המידע לא מאובטח ואתה חשוף לגניבות שכר, שזה נושא שנמצא בעלייה מדי שנה בארה"ב", אומרת גז. "יושבים האקרים על מערכת המיילים של חשבי השכר וכאשר מגיע קובץ עם רשימת העובדים שצריך לשלם להם, אז הם משנים את פרטי הבנק הרשומים וגונבים מיליוני דולרים".

לפאפאיה יש כ-400 לקוחות, ביניהם שמות מוכרים כמו מיקרוסופט, טיוטה, WIX ואינטל, להם היא מציעה חבילה שמשלבת תוכנה ושירות יחדיו. הלקוחות יכולים לבחור בין מסלול שבו פאפאיה מנהלת את כל התשלומים לעובד, תמורת 70-100 דולר לחודש פר עובד, או מסלול שבו פאפאיה יחד עם שותף מקומי משמשת גם כמעסיק של העובד המרוחק, תמורת 770-1,000 דולר לחודש לעובד.

נכון לעכשיו המערכת של פאפאיה היא עדיין מוצר משני בתוך הארגון לצד מערכות השכר וניהול כוח האדם הראשיות, שמטפלות במסת העובדים במטה, כמו למשל מערכת ADP האמריקאית.

אולם גז אומרת שהיעד הסופי הוא להפוך למערכת הראשית בעתיד. "לפני שנה-שנתיים 25% מהעובדים בארגון עבדו במדינות אחרות והיום המספר הזה גדל כבר ל-30%-40% מהעובדים", היא אומרת. "בעתיד אני חושבת שיהיה פחות ברור איפה נמצא המטה של הארגון והחברות יהיו מבוזרות יותר, עם עובדים שיחליטו למשל לעבוד מהמלדיבים, לכן אנחנו רוצים לבנות מערכת בסיס שתהיה הסיילספורס של כל המסע של העובד מהקליטה עד לסיום ההעסקה.

"בניגוד לחברות אחרות בשוק שבנו מערכת בסיס ומנסות למקסם את הרווח ממנה, אנחנו רוצים להמשיך ולהביא את הטכנולוגיה הכי מתקדמת".

"אני לא אדם נוימן"

ריבוי חדי הקרן הישראלים והגיוסים הענקיים בחודשים האחרונים שבים ומציפים את התחושה שאנחנו נמצאים בבועה, שמתנפחת בעקבות העליות במניות הטכנולוגיה בבורסות, מהריבית האפסית וממדיניות הדפסת הכסף בארה"ב. בועה, כדרכה של בועה, אמורה להתפוצץ בשלב מסוים. האם במגוון השיקולים של פאפאיה עמד גם רצון לגייס עוד מימון עכשיו, לפני שהאקלים בשוק משתנה?

"אני חושבת שהתקופה הזאת טובה ואי אפשר לדעת מה יהיה הלאה. גם בספטמבר חשבנו שהשוק הגיע לשיא ומאז הוא המשיך לעלות", אומרת גז. "לדעתי יש הבדל בין לגייס כסף על בסיס התוצאות לבין לרכב על השוק. אנחנו לא רוכבים על השוק אלא בונים חברה לטווח הארוך.

"כשאתה מגייס כזה סכום, יש פה גם הצהרה לכל המתחרים שבאת להוביל את השוק ולהישאר עצמאי. אנחנו לא מועמדים לרכישה כי אנחנו כבר יקרים מדי".

במקום אקזיט, גז מסמנת את היעד כהנפקה בעתיד הלא רחוק. "בתסריט האופטימי נוכל לצאת להנפקה בתוך שנתיים ובתסריט היותר שמרני תוך 3-4 שנים".

ובכל זאת, את לא מרגישה שהשווי שחברות מקבלות גבוה מדי?
"בתור מנכ"לית וגם בתור משקיעה אין לי ספק שהרבה דברים מנופחים בשוק, אבל כשמסכלים עלינו בצורה שקולה, רואים שכל הנתונים של החברה הכפילו או שילשו את עצמם בשנה האחרונה ואנחנו נמצאים בשוק שגדל מאוד. ב-2020 הגענו לקצב הכנסות שנתיות של 25 מיליון דולר (במונחי ARR), מה שהיה מעבר לציפיות שלנו, לכן אני מרגישה נוח לומר שאנחנו לא חלק מבועה".

את לא פוחדת שההצפה הזאת במזומנים תפגע בכם? זה קרה לחברות כמו Wework.
"Wework שרפו הרבה כסף באופן שלא היה מחובר לביזנס, מתוך ציפייה שהשווי שלהם כל הזמן ימשיך לעלות והם יגייסו יותר. אנחנו עובדים בצורה הרבה יותר ריאלית. אני לא אדם נוימן, לא קניתי מטוס פרטי, יש לי חדרון במשרד ואנחנו בונים עסק שלא בנוי על שריפת דולרים".

מה האתגר הכי גדול שלך כרגע?
"לנהל ארגון גלובלי עם עובדים שפזורים בכל העולם בלי אפשרות להיפגש פנים מול פנים ומבלי לאבד את ה-DNA שלנו. אני זוכרת שעזבתי את ארה"ב בפעם אחרונה לפני שנה והיינו רק 100 עובדים בחברה לעומת 200 היום. יש לנו עובדים רבים שלא פגשו בכלל את הקולגות שלהם פנים מול פנים.

"אנחנו מנסים לגשר על זה בכל מיני מפגשי זום אבל זה לא אותו דבר. עכשיו אנחנו משקיעים יותר בבניית מאגר ידע פנימי טוב יותר למשל, כי אפשר לסמוך פחות על עובדים שחופפים אחד את השני כשהכול נעשה מרחוק. אם לא היה לי סטארט-אפ כבר, הייתי בטח מקימה חברה שתעסוק בניסיון לגשר על המרחק באמצעים וירטואליים".

עוד כתבות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו