גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה חתכה 11% ממחזור ההוצאות החודשי בכרטיסי מקס, והרווח וההכנסות של החברה נחתכו בחדות

חברת כרטיסי האשראי שבשליטת קרן ורבורג פינקוס סיימה את 2020 עם רווח של 94 מיליון שקל, כשמחצית ממנו הגיעה מרווח הון מפשרה משפטית ● המנכ"ל פאינרו: "הדוחות הם ראי ל'שנת הקורונה', הרגשנו את השפעתה על כל חלקי הכלכלה"

רון פאינרו - לאומי קארד / צילום: בני גמזו לטובה
רון פאינרו - לאומי קארד / צילום: בני גמזו לטובה

"החברה, באופן לא מפתיע, לא הצליחה לעמוד השנה ביעדים העסקיים השאפתניים שאימץ הדירקטוריון במסגרת תוכנית העבודה שלו לשנת 2020". כך מסכם יו"ר חברת כרטיסי האשראי מקס, ירון בלוך, את השנה שעברה על החברה שבראשותו, ושבשליטת קרן ההשקעות הזרה ורבורג פינקוס, כשבמכתבו שנלווה לדוחות הכספיים השנתיים של החברה הוא מפרט כי "המשבר הכלכלי הרחב שפקד את ישראל בשנה שעברה גרם לירידה משמעותית במחזורי הפעילות של החברה, הן בישראל והן, באופן חד, מעבר לים", תוך שהוא מסביר כי גם "תיק האשראי של החברה, הן הצרכני והן העסקי, לא גדל השנה כפי שתכננו".

למעשה, המגמות שעברו על מקס, שבעבר הייתה לאומי קארד, ושיצאה משליטת הבנק ב-2019, השפיעו מהותית גם על מתחרותיה ישראכרט וכאל, שיפרסמו את דוחותיהן בהמשך. בשורה התחתונה מקס הציגה ב-2020 רווח נקי של כ-94 מיליון שקל, שמחצית ממנו, כ-47 מיליון שקל, נזקף לרווח הון "שנרשם בגין הסדר הפשרה עם שופרסל". זאת לעומת רווח נקי של כ- 110 מיליון שקל, "מנוכה אירועים חד פעמיים", שרשמה החברה בשנת 2019 בגין תשלום מענק מכירה לעובדי החברה, ושללא נטרולם עמד על 72 מיליון שקל. כלומר, בבחינת הפעילות הנמשכת של החברה עולה כי הרווח הנקי של החברה נחתך בשנת הקורונה בכ-57.3%. ברבעון הרביעי גדלו רווחי החברה מ-8 מיליון שקל ברבעון האחרון של 2019 ל-15 מיליון שקל ברבעון האחרון ב-2020.

אגב, בלוך מפרט ב"דבר היו"ר" כי בעקבות פרוץ משבר הקורונה "בקושי הספקנו בתחילת השנה לעבור לביתנו החדש בבניין -אלייד בבני ברק", תוך שהוא מפרט כי "במרבית השנה נכחו במשרדי החברה בממוצע כ-25% מעובדיה". אגב זאת, בשנה שעברה החברה הקטינה את מצבת כוח האדם שלה בכ-50 עובדים קבועים ועוד עשרות משרות נוספות צומצמו, בהן של עובדים במיקור חוץ. כיום מחזיקות במקס גם מנורה מבטחים (9%), כלל ביטוח (9%) ואלייד (5%).

כיצד השפיע משבר הקורונה על החברה? "כתוצאה ממשבר הקורונה, כחברה בעלת היקף פעילות משמעותי בתחום ההנפקה והסליקה, חוותה פגיעה בפעילות העסקית. בתקופת הסגר הראשון מחזורי ההנפקה של החברה קטנו בכ-30%-40% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2019", כאשר "עיקר הקיטון נבע מירידת הפעילות בענפי התעופה ותיירות, פנאי ובידור (לרבות מסעדות ובתי קפה) והלבשה והנעלה. החל מחודש מאי 2020 ועד תחילת הסגר השני ב-18 בספטמבר, עם ההקלות המשמעותיות, ניכרה התאוששות מהירה במחזורי הפעילות של החברה וזאת על אף הירידה בעסקאות בחו"ל", מוסבר בדוחות החברה.

אבל, ממשיכים ומפרטים במקס, "להטלת הסגר השני על המשק בתקופת חגי תשרי, שהינה תקופה המאופיינת לרוב בגידול בצריכה, הייתה השפעה שלילית נוספת על פעילות החברה, אם כי בעוצמה פחותה בהרבה לעומת הסגר הראשון", כאשר "מחזורי ההנפקה של החברה קטנו בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2020 בכ-10% לעומת התקופה המקבילה ב-2019". עוד מפרטים דוחות מקס כי "עם הסרת ההגבלות שהוטלו בעקבות הסגר השני, חלה שוב התאוששות ניכרת במחזורי הפעילות של החברה, וזאת עד להטלת הסגר השלישי, שהשלכותיו יבואו לידי ביטוי במהלך הרבעון הראשון של שנת 2021, להערכת החברה, בסדר גודל דומה לסגר השני". בסך הכל, כפי שמציינת החברה, הציבור התאים את דרך הרכישות למציאות המקשה ועבר לרכישות מקוונות ומרחוק, ו"מחזור ההנפקה של החברה קטן בשנת 2020 בכ-8% לעומת שנת 2019".

כך, ניתוח נתוני מקס מגלה כי מחזור הרכישות החודשי בכרטיסי האשראי של החברה קטן בשנה החולפת בשיעור ניכר של 11%, בצל תהפוכות הקורונה. בחינת מחזור העסקאות שנעשה ב-2020 באמצעות כרטיסי החברה ביחס למספר הכרטיסים הפעילים של החברה (בממוצע שנתי) מגלה כי המחזור החודשי הממוצע עמד ב-2020 על שקלים בודדים מתחת לרף 3 אלף שקל לחודש לכרטיס, וזאת לעומת 3.37 אלף שקל מחזור עסקאות לכרטיסי פעיל, בממוצע שנתי, לחודש.

לדברי מנכ"ל החברה רון פאינרו "הדוחות הכספיים הם ללא ספק ראי ל'שנת הקורונה', הרגשנו את השפעתה על כל חלקי הכלכלה הישראלית. אנחנו רואים שהציבור הישראלי רכש פחות, בילה פחות וכמובן הוגבל בנסיעות לחו"ל. השתנה תמהיל הצריכה, הציבור הוציא יותר על מזון ופארמה ופחות על פנאי, תרבות ובילויים ובהתאם לכך גם הביקוש לאשראי ירד". עוד מסר פאינרו כי "בשנה האחרונה, ראינו מגמה נוספת - שוק התשלומים סוער, וכולם רוצים גישה לליבם של הצרכנים באמצעות ארנק. הכסף שלנו הופך לדיגיטלי ואט אט מסתיים עידן המזומן. תחום התשלומים מעניין גופים פיננסים ומסחריים כאחד".

גידול בהוצאות בגין הוצאות אשראי

ההשפעות של הקורונה לא הורגשו רק בצד ההכנסות מסליקה והנפקה של כרטיסי האשראי אלא גם מזווית פעילות האשראי של החברה. במסגרת זו מקס, שהצטרפה לקרנות האשראי בערבות המדינה, מדווחת כי העמידה עד היום במסגרת הקרנות שבערבות המדינה הלוואות עסקיות בהיקף כולל של כ-75 מיליון שקל. כמו כן, ההוצאות בגין הפסדי אשראי על הלוואות שהחברה כבר העמידה בעבר גדלו מ-139 מיליון שקל ב-2019 ל-176 מיליון שקל ב-2020.

מדובר בגידול ניכר, הגם שהוא מתון בהרבה ממה שנדמה היה שיקרה עוד במהלך המחצית הראשונה של 2020, כאשר שיעור ההוצאות בגין הפסדי אשראי מהיתרה הממוצעת של חייבים בגין פעילות בכרטיסי אשראי בשנת 2020 עמד על 1.37% לעומת 1.06% ב-2019, כאשר שיעור יתרת ההפרשה להפסדי אשראי בגין חייבים בגין פעילות בכרטיסי אשראי מיתרת החייבים בגין פעילות בכרטיסי אשראי גדל מ-1.52% ב-2019 ל-2.05% ב-2020, כשגם שיעור המחיקות נטו גדל בשנה החולפת.

זה קרה הן בשל הרעה במצב תיק האשראי והן כהיערכות לגידול עתידי של הפסדי האשראי, הן באשראי ללקוחות פרטיים ולהן באשראי ללקוחות עסקיים, כשההיערכות הזו נעשתה דרך "הגדלה משמעותית של ההפרשה הקבוצתית".

ומה לגבי התוצאות הכספיות עצמן? המשבר שיצרה הקורונה פגע במקס גם דרך עצירת מהלכים שהחברה קידמה, ובהם למשל השקת חלופה למועדון הפלייקארד של המתחרה כאל, שבמסגרתו החברה כבר יצאה בקמפיין שנקטע בגלל השינויים שנכפו על השוק מבחוץ, ובכל העולם. כמו כן, מקס נפגעה מהקורונה גם דרך צמצום הגנת הינוקא לה זכתה, יחד עם מתחרות, ועל חשבון לאומי והפועלים, כשהמדינה הפחיתה את מידת הקיצוץ במסגרות האשראי של שני הבנקים הגדולים לכרטיסי האשראי - דבר שתוכנן עוד בחקיקת שטרום מ-2017 ושנועד להזרים לקוחות למקס ולמתחרותיה על חשבון הפועלים ולאומי.

כך או כך, וגם בשל המשך הקטנת העמלה הצולבת, הכנסות החברה מכרטיסי אשראי הצטמקו בשנה החולפת בכ-16.2% לכ-885 מיליון שקל (לעומת 1.06 מיליארד שקל ב-2019), כשההכנסות של החברה מריבית אמנם גדלו בכ-2.9% אך היו רחוקות מלפצות על הירידה בהכנסות בפעילות הליבה של החברה. לצד הקיטון בהכנסות החברה מציגה ירידה ניכרת בהוצאות בשנה החולפת, בגין צעדים פרמננטיים וזמניים.

בסוף 2020 היו למקס 2.23 מיליון כרטיסים פעילים, כש-35.2% מהם היו כרטיסים חוץ בנקאיים. זאת לעומת 2.18 מיליון כרטיסים פעילים בסוף 2019, ומתוכם 34.3% כרטיסים חוץ בנקאיים. עוד נציין כי בסוף השנה החולפת 18.9% מהכרטיסים של מקס היו לא פעילים, וזאת לעומת שיעור כרטיסים לא פעילים של 17.9% שהיה בסוף 2019 - כלומר, בשנה החולפת חל גידול אבסולוטי ויחסי במספר הכרטיסים שלא פעילים של החברה.

עוד עולה מהדוחות כי ב-2020 קטן מחזור העסקאות שנעשה באמצעות כרטיסי החברה בכ-8%, כשעיר הקיטון היה בכרטיסים הבנקאיים. במה מדובר? המחזור הרכישות באמצעות הכרטיסים של מקס שהונפקו על ידי הבנקים קטן ב-2020 בכ-12% בעוד שמחזור העסקאות הכולל בכרטיסים חוץ בנקאיים שמקס הנפיקה בעצמה דווקא גדל בכ-3.7%.

החשש מ"ריכוזיות חמורה" בזירת התשלומים

ומה לגבי ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחומי הבנקאות והתשלומים? במקס מסתכלים בחשש מה על התהפוכות בתחום אפליקציות התשלומים והארנקים הדיגיטליים. כך, מצד אחד מצוין בדוחות מקס כי "הפעילות המוגברת בתחום הארנקים הדיגיטליים, מייצרת תחרות מואצת בסביבה הפיננסית וספציפית בסביבה ה"חוץ" בנקאית, עם התרחבות הבנקים הגדולים באופן מובהק לפעילות זו", כאשר לפי שעה פעילויות אלה נסמכות על כרטיסי האשראי של החברות הישראליות. אבל, כפי שממשיכה מקס ומציינת בדוחות, "למרות שפעילותן של האפליקציות הנזכרות לעיל מתבססת, עד כה, על כרטיסי אשראי כערוץ התפעולי להעברת הכספים, ובשל כך נראית השפעה חיובית על מחזורי החברה בטווח הקצר, החברה סבורה כי פעילות זו עלולה להביא לריכוזיות חמורה בזירת התשלומים ולמעשה להעתיק את הריכוזיות הבנקאית גם לתחום כרטיסי האשראי ולפגוע בהתפתחות התחרות בין כרטיסים בנקאיים לחוץ בנקאיים בטווח הבינוני-ארוך".

עוד מצוין בדוחות מקס כי "הצרכן מושפע משינויים תרבותיים ומהתפתחות הטכנולוגיה", וש"כתוצאה מכך, הצרכן מתוחכם יותר, מרבה להשתמש בערוצים דיגיטליים, פתוח לשינויים וחשוף למידע רב, ולכן, יותר ויותר נוטה להעדיף מוצרים ממוקדים ומתאימים יותר עבורו. מן הצד השני", ממשיכים במקס ומסבירים, "הצרכן זהיר יותר ומעריך מוצרים וחברות שנתפסים הוגנים, אמינים ומאובטחים". על רקע זה מציינים במקס כי "בשנה האחרונה, בעקבות משבר הקורונה, עסקאות רבות עברו ל"און-ליין" חלף עסקאות בחנויות הפיזיות והנסיעות לחו"ל" וש"החברה צופה כי מגמות אלה יתחדדו ביתר שאת - טשטוש הגבולות בין תשלומים ב"און-ליין" ל"אוף-ליין" ילך ויגדל וכן, יגבר המעבר ממועדוני לקוחות לארנקים דיגיטליים וצמצום השימוש במזומן באופן משמעותי".

עוד נציין כי בשנה החולפת מקס הקימה את סוכנות הביטוח שלה, שמוכרת ביטוחים בשיתוף עם AIG ישראל.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות