גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בית על החוף: אנשי המאיון העליון החלו לחפש תחליף למגדלים

בית ליד הים בשבי ציון או בקיסריה, ליד הכנרת במגדל או סתם ליד חוות סוסים במושב? ● תקופת הקורונה הביאה לזינוק בביקוש לבתי יוקרה מפוארים, רצוי משופצים ואם אפשר מרוהטים

רחוב מנדרינה 10 בקיסריה / צילום: איל יצהר
רחוב מנדרינה 10 בקיסריה / צילום: איל יצהר

"היציאה מחוץ לעיר לבתים פרטיים שישמשו כבתים שניים, לא כבית מגורים עיקרי, זה דבר שהתפתח הרבה מאוד שנים והואט, כי יש בזה התעסקות, תחזוקה, צריך להעסיק עובדים", אומר המתווך נועם דז'לדוב, מנאות שירן, סוכנות תיווך לנכסי יוקרה. "במשך שנים הם אמרו מה אנחנו צריכים את כאב הראש הזה? הקורונה טרפה את קלפים האלה בחודש. אנשים התחילו לקנות, במגבלות התנועה". השנה האחרונה, כך נראה, שינתה תהליכים בכל תחומי החיים, ובשוק היוקרה התאפיינה במגמה נוספת: יציאה מהעיר לבתים רחבי ידיים במושבים, ולעתים אפילו מרוחקים מתל אביב, כאלה שאפשרו פרטיות מקסימלית בתקופת הסגרים, עם בריכה רחבת ידיים, חדר כושר ונוף מרגיע.

"בתחילת הקורונה הייתה עצירה מוחלטת", מספר דז'לדוב. "אחרי חודש התחילה התעניינות גדולה בשכירת בתים פרטיים לתקופות קצרות עד שיתבהר המצב, כדי לא להיות כלואים בבתים בפסח. אנשים אמנם גרים בדירות הכי יפות שיש, אבל הם נמצאים בהן חודשים עם הרבה שכנים מסביב ולא יכולים לצאת. אלה אנשים שהיו רגילים להיות בתנועה, לטוס, לעשות ספורט, והכול נעצר. הם רצו אלטרנטיבה מיידית, ואלה אנשים שיכולים להרשות לעצמם לשכור נכסים גם בעשרות אלפי שקלים או דולרים לחודש.

"בחודשים הבאים, לאחר שהבינו שהעניין ילווה אותנו לתקופה ארוכה, התחילו להתעניין בשכירת נכסים לתקופה של שנה-שנתיים, בעיקר וילות מטופחות ומרוהטות. בסביבות אוגוסט-ספטמבר כבר היו רבים שרצו לרכוש בתים שניים לימים רגילים ולסופי שבוע, חגים וחופשים, ואם יהיו סגרים נוספים הם יהפכו להיות הבית שבו מבלים את עיקר זמנם, עם כלים לעבודה מרחוק".

מדובר ברכישות מהירות?
"חיפשו בתים מוכנים לכניסה מיידית או בתים שניתן לשפץ בעבודה לא גדולה. למרכיב הזמן להשלמת העסקה הייתה משמעות גבוהה מאוד בתהליך. רצו לצאת מתוך הדירות בעיר. מוכרים רבים עם וילות ומגרשים למכירה שעמדו זמן רב ‘על המדף' ניצלו את הביקוש ומכרו את בתיהם למרות אי-הנוחות בפינוי המהיר המתבקש. בחלק משכונות המגורים המרוחקות כמו קיסריה, סביון, ארסוף והמושבים שנמצאים במרחק של עד שעה נסיעה מתל אביב התבצעו עסקאות בקצב גבוה בהרבה מהתקופה שלפני הקורונה".

לדברי מתווכת נכסי היוקרה מירי אופק מרמת השרון, "אנשים שגרו בפנטהאוזים פחדו לרדת במעלית. היו אליי פניות למצוא בית נוסף, צמוד קרקע עם גינה ושטח גדול שבו יוכלו לארח את הילדים והנכדים. אחרים חיפשו דירות פנטהאוז בקומות נמוכות ובבנייני בוטיק עם מספר דיירים קטן, שאיפשר לרדת מהדירה ברגל. שיהיו פחות דיירים ופחות חיכוך.

"יש לי לקוחות של עשרות שנים שגרו בדירות מרווחות מאוד וביקשו שאמצא להם בית עם בריכה, עם פינוי מהיר, שיהיה להם בית נוסף, בלי שמכרו את הנכס. בתוך חודש הם קנו בית ב-13 מיליון שקל, במערב רמת השרון. מדובר בבית בן 14 שנה, 450 מ"ר בנוי, שתי קומות ומרתף עם מעלית פרטית על שטח של חצי דונם. היה לי לקוח שבא מארה"ב בטיסה ותוך יום קנה בית ב-16 מיליון שקל".

שיהיה מקום ליקב ולמגרש ספורט

לדברי דז'לדוב, הבתים השניים שהיה להם ביקוש גבוה היו באופן טבעי נכסים הקרובים לחוף הים ובאזורים בסמוך לשמורות טבע. "כשראו שזה מתמשך יותר מאשר חודש-חודשיים הבינו שרוצים וצריכים לקנות. ואז התחילה ההתעניינות לרכישה. פתאום גם התפנה לאנשים הזמן להתעניין. וחיפשו בתים מוכנים ב-20-40 מיליון שקל. ליווינו אנשים לעסקאות עד שבי ציון ליד נהריה, היישוב עם ה'ביץ' האוס' האמיתי היחידי בארץ.
"10 מיליון שקל לדונם בשביל להיות ליד הים בנהריה היה נשמע יקר מאוד עד לפני הקורונה, ובמהלכה הפך לסכום סביר בגלל הביקוש. תפיסת המרחק מתל אביב השתנתה. הבתים שאנשים היו צריכים כבר לא רק לחופשת סוף שבוע. כשנכנסים לתקופות ארוכות של סגר, לעוד שעה נסיעה יש פחות משמעות, לעומת תקופות רגילות כשמחפשים נכס במרחק של שעה נסיעה מהבית".

מגרש על החוף במושב שבי ציון. הביץ' האוס היחידי בארץ / צילום: נועם דז'לדוב

בשבי ציון נמכרו שלושה מגרשים בקו ראשון לים, עם יציאה ישירה לחוף הים, 850 מ"ר, במחירים של 8.5 עד 10 מיליון שקל למגרש. נזכיר כי מדובר במגרש בלבד, בפריפריה, כך שהמחיר הוא לפני עלויות בנייה.

בבית ינאי, הבנוי על מצוק מול הים, נמכר בית ישן להריסה על דונם שטח בקו ראשון לים בלא פחות מ-15 מיליון שקל. בקיסריה נמכר בשכונה 2 הוותיקה בית בן 25 שנה, 400 מ"ר על 1,250 מ"ר מגרש, ב-12.5 מיליון שקל. בקו ראשון למגרש הגולף נמכרה וילה חדישה, בשטח של כ-600 מ"ר בנוי, על מגרש של דונם, מרוהטת לחלוטין ב-15 מיליון שקל; בשכונה 4 נמכרה וילה בשטח של כ-1,000 מ"ר בנוי על מגרש של 1,500 מ"ר בסטנדרט בנייה גבוה, עם חדר כושר, בריכת שחייה וסאונה, ב-22 מיליון שקל. כל הנכסים בקיסריה עמדו על המדף זמן לא קצר ונחטפו בתקופת הקורונה, עם פינוי מהיר או מיידי.

רחוב הדקל בקיסריה / צילום: איל יצהר

לדברי דז'לדוב, הביקוש של עשירי הארץ הוא לבתים עם שטח קרקע גדול של דונם ומעלה, שבהם ניתן לממש את כל מה שקשור לפעילויות חוץ ותחביבים: בריכות שחייה, מגרשי טניס, כדורסל, מתקני משחקים לילדים, פעילות מוטורית, גידולים חקלאיים אורגניים, סוסים ואפילו יקבים פרטיים. "התפנה לאנשים הרבה זמן בתקופת הקורונה והם חזרו לעסוק במה שהם אוהבים חוץ מעבודה".

היציאה החוצה מהעיר היא מגמה הפוכה לזו שהייתה ב-20 שנה האחרונות, של כניסה למגדלים בעיר, ומהירה בהרבה. לדברי דז'לדוב, "בגלל המהלך של הקורונה שהשבית את העולם נוצר צורך מיידי אצל אנשים שעושים את העסקאות. אלה אנשים שעושים עסקאות כי הם רוצים, לא כי הם יכולים או לא יכולים. זה לא שוק שבנוי על משכנתאות וריביות. ברגע שנוצר צורך התחילו לבצע עסקאות. והצורך המיידי היה הפוך מכל הבחינות למה שהכרנו".

הבית ברחוב מנדרינה בקיסריה / צילום: איל יצהר

"הורדת מס הרכישה תורמת לביקוש"

בגל השני של המכירות כלולות עסקאות של משפחות שרוצות לחזור ולגור בבתים פרטיים כל השנה. רואים את זה גם בשוק המגה-יוקרה, אבל לא רק בו. מי שניסה השנה למצוא נכס למכירה במושב בתחום גדרה עד חדרה - ראה שכל הנכסים תפוסים, ואלה שמוצעים נמכרים במחירים מופקעים, גם למכירה וגם להשכרה.

הבולט שבנכסי היוקרה שנמכרו היה הנחלה במושב בני ציון שרכש יזם ההייטק שלמה קרמר תמורת 40 מיליון שקל, משי שילר, שכיהן בעבר כמנכ"ל אמבלייז. הנכס ממוקם בין הנחלות של אשת העסקים שרי אריסון לזו של נועם לניר. הנחלה משתרעת על כ-12.5 דונם. בחלקת המגורים ניצבת וילה מודרנית בשטח בנוי של כ-600 מ"ר שתכננה האדריכלית אורלי שרם, ועוד יחידת אירוח בשטח של 200 מ"ר. בשטח יש בריכת שחייה גדולה, אורוות סוסים וגינה גדולה. נחלה נוספת, בשטח כולל של 28 דונם מתוכם שישה דונם צמודים לבית המגורים, בשדה ורבורג, נמכרה ב-12.5 מיליון שקל. על השטח יש שני בתים ישנים להריסה שבמקומם ייבנה בית אחד חדש.

נחלה במושב שדה ורבורג / צילום: איל יצהר

בגזרת העסקאות הצנועות יותר אפשר למצוא עסקה מנובמבר 2020 שבמסגרתה משפחה מהמרכז קנתה בית פרטי בשטח 250 מ"ר בנוי על 900 מ"ר מגרש, עם בריכת שחייה ונוף לכנרת במושבה מגדל. מחיר הנכס: 4.35 מיליון שקל.

לדברי יוסי מימרן, הבעלים של תיווך יוקרה אסטייט, המשווקת נכסי יוקרה בכל אזורי הביקוש בישראל, "ממאי 2020 החלה מגמה של ביקוש גובר לבתים פרטיים צמודי קרקע באזור גוש דן ומחוצה לו. בעלי נכסים במגדלי יוקרה מעדיפים לצאת מהמגדלים ומהחנק של ריבוי דיירים בבניין לאזורים פסטורליים עם אווירה ביתית ובריכת שחייה. אנשים מוכנים להתפשר על אזור ובלבד שהרכישה תהיה של בית פרטי.

"לזה מצטרפת העובדה שקשה לנפוש בחו"ל ואלה שידם משגת רוכשים בית שני למטרת נופש בארץ, בעיקר בצפון, סובב כנרת, הגליל התחתון והגליל העליון. התקופה הביאה גם מעבר לביקושים הללו עליית מחירים גורפת בבתים צמודי קרקע, שעדיין לא הסתיימה, גם בגלל הביקוש של מקומיים, גם בגלל רצון של תושבי חוץ להשתקע בישראל. תורמת לזה ההורדה של מס הרכישה שמעודדת משקיעים וגם העובדה שמאז תחילת הקורונה אנשים לא הוציאו כספים בתחום הפנאי והנופש והצטברו להם חסכונות".

שוק היוקרה בירושלים: "כל ההיצע בעין כרם נגמר"

גם בירושלים הורגשה בשנה האחרונה תזוזה במכירה של בתים פרטיים. לדברי מתווך נכסי היוקרה דניאל בוזגלו, בשכונת עין כרם נמכרו בשנה האחרונה כחמישה בתים פרטיים, לעומת נכס אחד בשנה רגילה. "יש ביקוש אדיר לבתים. בעין כרם נמכרו הבתים גם לתושבי חוץ וגם לחבר'ה מקומיים, שלאו דווקא רוצים את ירושלים כמו תושבי חוץ אלא קוסמת להם הפסטורליות והתחושה של טוסקנה. כל ההיצע בשכונה נגמר".

בעסקה שבה תיווך בוזגלו, נמכר בית של 300 מ"ר על מגרש של דונם ב-8.5 מיליון שקל. הבית זקוק לשיפוץ בגובה 2-2.5 מיליון שקל. הבית ממוקם ברחוב אורן והיה שייך לחוקרת המקרא מהאוניברסיטה העברית, אורה ליגום ליפשיץ, שלא היו לה ילדים ולכן הורישה את הנכס לרשימת יורשים.

בית בעין כרם, שנמכר לאחרונה ב־8.5 מיליון שקל / צילום: דניאל בוזגלו

"ירושלים זה סיפור אחר ממה שקורה ברוב הארץ, זו גם בועה נפרדת", אומר בוזגלו. "אין הצדקה לנדל"ן בירושלים בלי תושבי חוץ. זו אוכלוסייה שהיא ענייה, זה לא תל אביב. פה בתים עומדים גם שנתיים בשוק, זו לא תל אביב שבונים מגדל ומוכרים תוך שבועיים 20 דירות. בשנה האחרונה ראינו תזוזה וביקוש בעיר מצד אמריקאים שרגילים לחיות בבתים של 400, 500 ו-600 מ"ר בנוי וקנו אפילו אונליין דירות גדולות. הרבה מהם היו מפוחדים מהמהומות שהיו במאי יוני 2020 בארה"ב והרגישו את האדמה רועדת להם מתחת לרגליים".

בית בעין כרם, שנמכר לאחרונה ב־8.5 מיליון שקל / צילום: דניאל בוזגלו

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

לפחות 3 מטרות חשודות יורטו בשמי הצפון

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● צה"ל תקף מבנה צבאי של ארגון הטרור במרחב יארון שבדרום לבנון ● ארבע רקטות שוגרו לאזור שדרות, מחסן עלה באש בעקבות נפילת רסיסי מיירט ● כל העדכונים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה