גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טרמפ עם טראמפ: הקאדילק שהגיעה לפני ה"עידן הירוק" של אמריקה

הקרוס-אובר המשפחתי הגדול של קאדילק תוכנן לפני העידן הירוק של ביידן אבל הוא מציע סטטוס בשפע, מנוע חזק ונעים, שלדה מהודקת, תא נוסעים ידידותי למשפחות במסעות ארוכים ותמחור אגרסיבי

קאדילק XT6 / צילום: יח"צ
קאדילק XT6 / צילום: יח"צ

הכישורים הנדרשים כיום ממקבלי החלטות בכירים בתעשיית הרכב הם רבים ומגוונים. הם צריכים להבין בהנדסה, פיננסים, לוגיסטיקה, עתידנות וכמובן בשיווק. אבל אם אתם מנהלים בתעשיית הרכב האמריקאית אז כדאי מאוד שגם יהיה לכם תואר ו/או ניסיון בפוליטיקה וקשרי ממשל.

דוגמה טובה הוא הזיגזג הפוליטי שביצעה GM בחודשים האחרונים. עד לפני שנה ניהלה החברה ניהלה רומן סוער עם ממשל טראמפ, שפעל להקל על הדרישות הסביבתיות מתעשיית הרכב ותמך בקידום ופיתוח רכבי בנזין מסורתיים וזולים להמונים. את הפירות של הרומן הזה קוטפת החברה בימים אלה לאחר שסיימה את אחד הרבעונים הרווחיים בתולדותיה, עם רווח נקי של יותר מ-3 מיליארד דולר, תודות למכירות מאסיביות של טנדרים ורכבי SUV גדולים, צמאים ורווחיים.

אבל טראמפ כבר לא בשלטון כידוע ומוושינגטון נושבות כיום רוחות חדשות ושונות מאוד. לפיכך הופכת GM כמעט בן לילה ללוחמת סביבתית אמיצה. החודש למשל, היא הודיעה כי קאדילק, חטיבת הדגל שלה, עתידה להיות חשמלית לחלוטין עד סוף העשור. היא הקדימה את ההשקה של קאדילק "ליריק", הפרימיום SUV החשמלי הראשון שלה, והרבתה בהכרזות על טכנולוגיה אוטונומית, סוללות חדשות ומה לא.

עד שזה יקרה - בהנחה שהממשל בארצות הברית לא יתחלף שוב - ממשיכה GM להרוויח את לחמה מדגמים שתוכננו בעידן הממשל הקודם ואחד מהם הוא ה-XT6, "מוביל המשפחות" היוקרתי של קאדילק.

 

מאיים בכביש הישראלי

לא צריך מבט נוסף כדי לדעת לאיזו אסכולה הוא משתייך. הוא נמתח לאורך של קצת יותר מ-5 מ' ולרוחב של כמעט 2 מ', מתנשא לגובה מכובד של 1.78 מ' וניצב על חישוקי 20 אינץ' מאסיביים עם צמיגים ענקיים. הוסיפו לכך חרטום עתיר פנסי לד מעוצבים עם גריל בגודל של ברביקיו מנברסקה ופרופיל, שמאוד מזכיר את ב.מ.וו X5, המתחרה הצמוד בשוק האמריקאי, וקיבלתם רכב שיכול להרגיש בבית בפרברים מבוססים של יוסטון או דאלאס. מקומות בהם לא מדברים על התחממות גלובאלית (או על קורונה). ברחוב הישראלי הרכב מקבל את קרדיט הסטטוס הצפוי ומראהו המאיים, שמתקרב במראה האחורית, יפנה לכם את הדרך ביעילות על הכביש המהיר.

הכניסה לרכב דורשת דילוג קל מעל המפתן ומציבה את הנהג והנוסעים בגובה מכובד ונוסך ביטחון עם תצפית טובה לעבר האופק. האמריקאים אמנם מכנים את הקטגוריה הזו "מיד סייז" אבל מרחב הפנים נדיב לא פחות, ואולי יותר, מרוב רכבי הפנאי שהאירופאים מכנים "פול סייז". המושבים הקדמיים מספקים שפע של מרחב לראש ולכתפיים, שורת המושבים השנייה יכולה לספק מרחב ישיבה ותנועה לשלושה מבוגרים גדולי גוף ואפילו השורה השלישית יכולה לאכלס מבוגרים אם כי הגישה אליה קצת מגושמת והנוף הנשקף ממנה די מוגבל. אפשר להתנחם במערכת מיזוג יעילה נפרדת גם לנוסעים מאחור. מרחב המטען כאשר כל המושבים פתוחים יכול לאכלס רק שתיים-שלוש מזוודות אך קיפול השורה השלישית כבר מפנה חלל אכסון ראוי למכונית מארץ הקניות הבלתי מוגבלות.

מערך הפיקוד די שמרני ומלבד מסך המולטימדיה הגדול והאיכותי הוא כולל בעיקר לוח מחוונים אנלוגי בעיצוב מסורתי. הנדסת האנוש ברורה, שמרנית ונוחה לתפעול אינטואיטיבי עם כל המתגים הפיזיים הנדרשים. גם מוט ההילוכים שומר על העיצוב הקלאסי וניכרת בו השפעה של ב.מ.וו.

מנגד, באלקטרוניקה שפועלת מאחורי הקלעים אין שום דבר שמרני או מסורתי. לרכב יש מערך מרשים מאוד של עזרי בטיחות, כולל מצלמה היקפית שמסוגלת אפילו להזהיר אתכם מבעלי חיים בגודל חתול או עורב שנמצאים בסמוך. אמנם בינתיים אין אישור לייבא לישראל את מערכת הנהיגה הכמעט-אוטונומית של קאדילק, שפותחה במרכז הפיתוח של GM בישראל ומשווקת בארה"ב, אבל אפשר להתנחם בבקרת שיוט אקטיבית שדורשת מעט מאוד התערבות מהנהג על הכביש המהיר. איכות הייצור וההרכבה סולידית ומכובדת עם חומרי דיפון רכים ויוקרתיים אבל היא עדיין קצת מתחת לרף הגבוה מאוד, שמציבות כיום המתחרות הגרמניות מהדור האחרון ולקסוס.

קסם מיוחד של מנוע אמריקאי

ה-XT6 מגיע אלינו רק עם מנוע ה-V6 המסורתי ונטול הטורבו של קאדילק עם נפח בריא של 3.6 ליטר והספק של 310 כ"ס. אנחנו לא רוצים לנקוט כאן עמדה סביבתית-פוליטית ובוודאי שלא להרגיז את האוהדים הפנאטים של טסלה, אבל למנועים אמריקאים גדולים ועתירי צילינדרים יש קסם מיוחד, ששום מנוע רזה ומתוח או מנוע חשמלי לא יכולים להציע.

ה-V6 הזה, שמשודך לתיבה בת 9 מהירויות, מעביר את הכוח בצורה זורמת וחלקה עם דחף לינארי ומהנה. המנוע הזה מכויל כברירת המחדל לשיוט רגוע ועצל אבל במצב התכנות הספורטיבי הוא יודע גם לחשוף שיניים ולייצר דחף מאסיבי. המחיר הוא כמובן בצריכת דלק, שהייתה גורמת לכל ממשלה באירופה לבטל את הוויזה שלכם. נהיגה בתנאי אמת מגוונים בישראל תניב לכם בסביבות 8 קילומטרים לליטר.

השלדה מצטיינת בנסיעה מהירה על כבישים פתוחים ואחרי מסלול של מאות קילומטרים, רובם על הכביש הפתוח, לא נרשמו נזקים פיזיולוגיים ארוכי טווח לנהג ולנוסעים. תחושת ההיגוי שודרגה מאוד בשנים האחרונות והיא שומרת על הקשר בין הכביש לנהג וההנעה הכפולה, שמשתלבת אוטומטית במצב הספורטיבי, מספקת שפע של אחיזה ומשיכה. גם נטיית הגוף בפניות מרוסנת יחסית לכלי כל כך גבוה ובסך הכל זה רכב שמשאיר את הנהג בתמונה. נוחות הנסיעה טובה מאוד ורק מהמורות גדולות ואיטיות יכולות להכניע את בולמי הזעזועים.

המחיר של XT6 מתחיל בכ-400 אלף שקל כאשר כ-40 אלף שקל נוספים עולה גרסת ה"ספורט", שבנוסף לעוד שלל עזרים קוסמטיים וחישוקים (עוד) יותר גדולים תעניק לכם גם כיול יותר ספורטיבי ונמרץ של ההיגוי והשלדה. כל הגרסאות מגיעות עם רמת אבזור נדיבה מאוד, שעבור חלקה המתחרים גובים תוספת מחיר נכבדה בשורה התחתונה זהו כלי, שעדיין יש לו לא מעט להציע גם בעידן המחושמל של היום. הוא ייצוגי, נוח, יסיע משפחה מורחבת למרחקים ארוכים ללא תלונות ואפילו מציע מנוע חלק עם צליל נעים וערב לאוזן. כן, נהגי טסלה, צליל מנוע נעים. זוכרים את זה?

חלק מהמתחרות

לקסוס RX-450 לונג

480 אלף שקל עולה הגרסה הארוכה של לקסוס RX מהדור החדש. הרכב נמתח לאורך 5 מ' ולרוחב 2 מ' וגובהו 1.7 מ'. יש לו תא נוסעים מפואר ואיכותי ושבעה מקומות ישיבה ב-3 שורות. מערכת ההנעה ההיברידית משלבת מנוע V6 בנפח 3.5 ליטר עם מנוע חשמלי וסוללה בהספק כולל של 313 כ"ס. תיבת ההילוכים רציפה.

לקסוס RX-450 לונג / צילום: יח"צ

אינפיניטי QX60

במחיר של 360 עד 430 אלף שקל מציעה אינפיניטי את מוביל המשפחות המפואר שלה, עם שבעה מושבים בשלוש שורות. המנוע הוא V6 בנפח 3.5 ליטר שמייצר 295 כ"ס ו-37 קג"מ ומשודך לתיבה רציפה. ההנעה היא כפולה ותא הנוסעים מרווח ומאובזר היטב עם מערכות בטיחות מתקדמות.

אינפיניטי QX60 / צילום: יח"צ

יונדאי פליסייד

350 אלף שקל עולה הגרסה המפוארת וכפולת ההנעה של ספינת הדגל של יונדאי. תא הנוסעים מרווח מאד ומאפשר לאכלס מבוגרים גם בשורה השלישית ומנוע V6 בנפח 3.7 ליטר מייצר 291 כ"ס ו-36 קג"מ וההנעה היא כפולה. רמת האבזור בגרסה הבכירה מקיפה וכוללת כל פיצ'ר אפשרי.

יונדאי פליסייד / צילום: יח"צ

עוד כתבות

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"