גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העליון שם ברקס לתוכנית הבנייה הענקית בהרצליה. מי הבאה בתור?

החלטת העליון לבטל את פרויקט הענק אפולוניה תשפיע לטענת מומחים על פרויקטים גדולים אחרים שעומדים בפני התנגדויות מטעמי איכות הסביבה ● המטרו, המיזם בתל השומר, תעש השרון, תוכנית המתאר הארצית למחצבות - כל אלו עלולים לחזור לשלב התכנון ולהתעכב בחודשים ארוכים ואף שנים

הדמיית תוכנית אפולוניה. 2,687 יח"ד בהמתנה / צילום: רשות מקרקעי ישראל
הדמיית תוכנית אפולוניה. 2,687 יח"ד בהמתנה / צילום: רשות מקרקעי ישראל

האם פרויקטים תכנוניים גדולים, שכבר יצאו לדרך, עשויים לחזור לשולחן התכנון ולהתעכב בחודשים ואף בשנים ארוכות? הסוגיה הזאת עולה לאחר פסיקת בית המשפט העליון בסוף השבוע, שקבע בהחלטה דרמטית לבטל את הפקדתה של תוכנית תמ’ל/ 1004/ א’, המציעה בינוי אלפי יח"ד צפונית להרצליה, ולהחזירה לתכנון מחדש.

ההחלטה התקבלה בהרכב של שבעה שופטים בדיון נוסף וקבעה כי לפני תוכנית אפולוניה, שנחשבת לשנויה במחלוקת מבחינה סביבתית, יש לערוך בדיקה של מקורות הזיהום. כלומר, לפני התכנון ולא בשלב הביצוע.

פסק הדין של בית המשפט העליון מתייחס אמנם רק למקרה זיהום הקרקע באפולוניה, אך משמעותו רחבה הרבה יותר ותהיה תקפה בדיונים על תוכניות אחרות בהן יש מפגעים מסוגים שונים - כך גם טוענים מומחים עימם שוחחנו לצורך הכתבה. מפגע סביבתי מוגדר כזיהום או פגיעה באופן שגורם לשינוי לרעה של פני הסביבה ותהליכים טבעיים. בין שלל המפגעים: זיהום אוויר, זיהום ים וחופים, זיהום קרקע, ואף רעש חזק ממקורות שונים.

השלכות עתידיות

המשמעות האופרטיבית היא עצומה: תוכניות ענק מקודמות, שהוגשו בגינן התנגדויות, השגות, או עררים, יאלצו לחזור לשולחן התכנון.

תוכנית הבנייה באפולוניה שאושרה על ידי הוותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור) במרץ 2016, היא יוזמה של רשות מנהל מקרקעי ישראל ורשות הטבע והגנים לבניית 2,687 יחידות דיור על פני 992 דונמים.

המתחם ממוקם צפונית לשכונת נוף ים בהרצליה, מזרחית לגן הלאומי אפולוניה ובחלקו, על שטח מפעל תע"ש נוף-ים, שפעל במקום וייצר חומרי נפץ, תחמושת ואבק שריפה. תסקיר סביבה ראשוני שנערך במקום בשנת 1996 גילה חומרי נפץ, הדברה, דלק ועוד. בבדיקות שנערכו בשנת 2016 נמצאו בקרקע חריגות מערכי הסף של המתכות ארסן, כרום וניקל.

עמותת "אדם טבע ודין", יחד עם סיעת "הירוקים" במועצת העיר הרצליה, עתרו כבר בשנת 2006 לבג"ץ בעקבות העדר הטיפול בזיהום בשטח. בשנת 2015 התקבל פסק הדין של בג"ץ שכלל התחייבות של המדינה לסיים את סקרי הקרקע הנדרשים עד 2016, ועד 2019 לסיים את טיהור הקרקע, ללא תלות בהתקדמות קצב שיווק הקרקעות במתחם.

בעקבות כך הוגשו ארבע עתירות לבית משפט לעניינים מנהליים, שקבע כי אישור התוכנית יבוטל. ביוני 2019 ביטל בית המשפט העליון את החלטת בית המשפט לעניינים מנהליים בתל-אביב וקבע כי הוותמ"ל לא צריך לדון בתוכנית מחדש. 'אולם, באופן חריג ויוצא דופן, החליט בית המשפט העליון, ביוני 2020 לאפשר דיון נוסף בתוכנית.

ביקורת על התוכנית

פסק הדין של שופט בית המשפט העליון עוזי פוגלמן, מיום חמישי האחרון, ביקר את אופן קידום התוכנית: "בהינתן הזיהומים החמורים שקיימים במתחם, כמו גם העדר מניעה לאסוף את הנתונים, הפגם האמור בהליך קבלת החלטות הוועדה יורד לשורש המעשה המנהלי. דחיית קבלת הנתונים לשלב הביצוע של התוכנית, והותרת הדיון בהשלכותיהם לצוות המלווה, לא מרפאת את הפגם האמור, והיא מוסיפה ופוגעת בשיתוף הציבור, העומד בלב ההליך התכנוני".

"אין זה אפשרי לכרוך את שיקום הקרקע בהליך התכנוני ללא בחינת השלכותיו על פיתוח הקרקע המוצע בתוכנית".

עורכי הדין חיה ארז, חגי קלעי ואורלי אריאב מייצגים תושבים במאבק נגד תוכנית הבנייה באפולוניה: "פסק הדין חיזק את מקומם של שיקולי סביבה וטבע...ההשלכות הרוחביות הן כי מעתה, במצבים של חוסר ודאות לגבי השלכות סביבתיות של התוכנית על השטח או השפעה של השטח על התוכנית, לא ניתן יהיה לתכנן בהתאם לשיטת ה"סמוך" שהשתרשה בשנים האחרונות בארץ, ולהשאיר את ההתמודדות עם ההשלכות הללו לשלבים מאוחרים יותר".

בעקבות פסק הדין בעניין אפולוניה, גלובס פנה לארבעה מומחים הפעילים בנושאים סביבתיים, בניסיון להבין את השלכותיה על כמה מהפרויקטים התכנוניים הגדולים שצפויים לצאת בקרוב לעבודה בשטח - מפרויקט הנדל"ן בתל השומר ועד לאישור הרחבת מחצבות כרייה ברחבי הארץ. כולם תמימי דעים כי ההחלטה של בג"צ לא פחות מדרמטית ועשויה להחזיר אותן אל שולחן התכנון.  

המטרו בגוש דן: "דגל אדום שישפיע על ההתנגדויות במטרו"

היקף: 3 קווים להסעת מאות אלפי אנשים ביום

המטרו בגוש דן. היקף: 3 קווים להסעת מאות אלפי אנשים ביום

סוגיית המטרו בגוש דן היא כמובן מרכזית - לאור היקף הפרויקט וחשיבותו. קו אחד (M3) כבר אושר בוועדות התכנון ומחכה לאישור ממשלה, כך שייתכן כי המשמעות המרכזית של החלטת אפולוניה נוגעת לשני הקווים הבאים.

עו"ד ענת בירן שמייצגת עשרות מתנגדים לתוכנית המטרו בגוש דן אומרת כי: "בעלי נכסים וגם ועדות מקומיות טענו על המטרו שיותר מדי בדיקות פרטניות נדחות לשלב התוכניות המפורטות ושלב ההרשאה לביצוע, כאשר, בשלבים האלה אין שיתוף ציבור.

הכוונה היא למשמעויות הקונסטרוקטיביות של חפירה מתחת לבתים, או קרינה, וגם זיהום קרקע-אלה טענות שנטענות בהרבה מאד מקומות לאורך צירי המטרו. לפי מה שראיתי רוב הטענות האלה נדחו על ידי החוקרת לשלב הביצוע. לדעתי, פסה"ד של אפולוניה מרים דגל אדום וישפיע בשמיעת ההתנגדויות של קווי המטרו". 

תוכנית המחצבות והכרייה: "השופטים החליטו לחכות לפס"ד אפולוניה"

היקף: 121 מחצבות ברחבי הארץ

תוכנית המחצבות והכרייה. היקף: 121 מחצבות ברחבי הארץ / צילום: שלומי יוסף

גם תוכנית המתאר הארצית להרחבת כל המחצבות בישראל (121 אתרים בסה"כ) - עשויה לעמוד בעקבות פסיקת אפולוניה לבחינה מחודשת. "עקרונות תוכנית המתאר הארצית שהוגשה ב-2015 היו שניתן להגדיל כמעט כל מחצבה קיימת. אחד האתרים החדשים זה שדה בריר, ליד ערד.

כל הרחבה של מחצבה קיימת מקרבת את המחצבה לתושבים", אומר עו"ד תומר מירז. "טענתי שלא יכול להיות שלא בדקו במסגרת ההנחיות לתסקירים סביבתיים את פוטנציאל המפגעים והשפעתם על בריאות הציבור. ב-2017 נתן בית המשפט העליון צו מניעה ועצר את ההרחבה של כל המחצבות.

היום אנחנו ב-2021, והיינו אמורים להגיע לדיון מסכם בחודש פברואר. בעיקבות הדיון הזה השופטים הודיעו לנו שהכל נעצר ושימתינו להכרעה בנושא אפולוניה. אני מעריך שתמ"א 14 ב' תוחזר לשולחן השירטוטים". 

פרויקט תל השומר: "קודם אישרו, עכשיו יצטרכו לחזור לאחור"

היקף: תוכנית של 10,000 יח"ד

פרויקט תל השומר. היקף: תוכנית של 10,000 יח"ד / צילום: אלי יהב

עו"ד אלי בן ארי, היועץ המשפטי של עמותת אדם טבע ודין: "עד היום, מבחינת המדינה, כשבאו לתכנן שטח יש בו זיהום, בין אם קל או כבד, הייתה התעלמות מהעניין. מעכשיו ואילך, בכל שטח שיש בו זיהום, יצטרכו לאסוף את הנתונים. זה אומר, בין היתר, שתכנון כל כך זריז, כמו שהוותמ"ל, זה שתכנן את אפולוניה, אוהב לעשות - לא יתקיים".

בעניין פרויקט הבנייה בתל השומר - תוכנית שכוללת 10,000 יח"ד וכבר אושרה - אומר עו"ד בן ארי: "התוכנית אושרה למרות שהזיהום שיש שם, מאז ימי הבריטים, וגורם לזיהום מקורות מים רבים, גם מחוץ לשטח תל השומר, לא נבדק. לא ידועים איזה חומרים יש, לא יודעים איזה שטחים מנטרלים לתקופות כאלה ואחרות - אבל קודם כל אישרו את התוכנית. הדיון בתוכנית עוכב כדי להמתין לפסה"ד אפולוניה, והולך לחזור לבית המשפט". 

מפרץ חיפה: "יצטרכו לחזור ולטפל קודם בזיהום"

היקף: 83 אלף יח"ד ושטח לתעסוקה ומסחר

מפרץ חיפה. היקף: 83 אלף יח"ד ושטח לתעסוקה ומסחר / צילום: בר - אל

גם הקמת מפרץ החדשנות באזור בתי הזיקוק במפרץ חיפה, עשוי באופן טבעי להתעכב בעקבות סוגיית החלטה בנושא פרויקט אפולוניה. "ההצהרות של רשות מנהל מקרקעי ישראל הן שהשטח אמור להגיע אליו יוקמו שכונות מגורים, ובזיהום נטפל אח"כ.

החלטת בית המשפט בעניין אפולוניה שינתה את התמונה", אומר עו"ד אלי בן ארי, היועץ המשפטי של עמותת אדם טבע ודין. "הם יצטרכו לטפל קודם כל בזיהום, לעשות תסקיר השפעה על הסביבה, לדעת איזה חומרים יש שם, לכמה זמן השטחים האלה יושבתו מבחינת היכולת להשתמש בהם. צריך לזכור שאם אתה מתכנן הרחבה של פארק הקישון אז הטיפול שאתה אמור לעשות בקרקע שונה אם אתה עושה שם מגורים. זה סיפור מאוד מסובך לנקות את כל השטחים האלה". 

תע"ש השרון: "שיטת ה'יהיה בסדר' התגלגלה מהמדרגות"

היקף: 3,600 יח"ד בהרצליה, רמה"ש, הוד השרון

תעש השרון. היקף: 3,600 יח"ד בהרצליה, רמה"ש, הוד השרון / צילום: תמר מצפי

פרויקט גדול נוסף שעומד בפני מחלוקת בעקבות עניינים סביבתיים הוא בניית 3,600 יח"ד על 7,500 דונמים בתחום השיפוט של הערים הרצליה, רמת השרון, הוד השרון והמועצה האזורית דרום השרון.

יו"ר עמותת אחל"ה (איכות חיים לתושבי השרון) רוני רום: "עמותת אחל"ה נאבקת במדינה בדיוק בסוגיית הזיהומים ושמירה על בריאות הציבור בכל הקשור למתחם תע"ש השרון, ששטחו גדול פי 12 משטח מתחם תע"ש נוף ים ומזוהם לאין שיעור הרבה יותר ממנו.

"ההחלטה שדנה בזיהומי מתחם תע"ש, מציבה את האינטרס הבריאותי בראש סדר העדיפויות, ובולמת את המדינה ברגע האחרון. עד היום, המדינה ביקשה לרתום את העגלה לפני הסוסים וניסתה לקדם תוכנית נדל"נית, על חשבון בריאות הציבור, לפני ביצוע סקר סביבתי וסקר סיכונים. למעשה, בית המשפט גילגל את נציגי המדינה ואת שיטת ‘יהיה בסדר’ מהמדרגות". 

עוד כתבות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר