גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הסטארט-אפ שלנו הוא כמו גט טקסי של הנפש - מי פנוי לטפל בי? התחלנו לגייס, ואז הגיעה הקורונה"

מיכל יערון וד"ר שלי זיתוני, מייסדות אתר SOMEBUDDY ● "אנחנו רוצות להקים חדרי רגיעה עם אנשי מקצוע, כמו שיש סניף דואר בכל שכונה. זה יהיה סוף עידן הבדידות" ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

מיכל יערון וד"ר שלי זיתוני, מייסדות אתר SOMEBUDDY / צילום: יח"צ
מיכל יערון וד"ר שלי זיתוני, מייסדות אתר SOMEBUDDY / צילום: יח"צ

איך אדם במצוקה יכול לדעת מי איש הטיפול המתאים ביותר עבורו? השאלה הזו ניקרה במוחה של ד"ר שלי זיתוני, רופאת שיניים, והיא הציפה אותה במפגש שלה עם פסיכולוגית הספורט מיכל יערון. למעשה, הן הכירו כאשר יערון הגיעה למקום עבודתה של זיתוני בחברת תרופות, כדי להעביר סדנה. זה היה כה מוצלח, שזיתוני ביקשה ממנה להעביר עוד סדנה. "ואז דיברנו על הנושא הזה", היא מספרת.

"כאשר מגיע אליי מטופל, הוא לא יודע האם הוא צריך סתימה, טיפול שורש או משהו שקשור בחניכיים - אותו דבר קורה לאדם שנמצא במצוקה נפשית. הוא יודע שלא טוב לו, אבל הוא לא יודע מי יפתור לו את העניין. מתוך החשיבה הזו החלטנו להקים פלטפורמה שתעזור לאנשים במצוקה להגיע לאדם שהכי מתאים להם".

בדיוק לפני שלוש שנים, במאי 2018, הן החלו לעבוד על האתר שלהן, ובינואר 2020 הוא עלה לאוויר. האתר מבוסס אלגוריתם חכם, שמתמקד בהתאמה אישית של פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה, מטפלים ביצירה, מטפלי NLP, מאמנים עסקיים, יועצי קריירה וגם מטפלים משפחתיים וזוגיים. מדובר במאות אנשי מקצוע בפריסה ארצית.

המטופל העתידי עונה על שאלון קצר ואנונימי, שממנו ניתן ללמוד על המאפיינים האישיותיים שלו (וגם, למשל, מהן ההעדפות שלו לגבי משך הטיפול), ואז הוא מקבל רשימת מטפלים אופציונליים עבורו, כולל מאפיינים שלהם.

זיתוני: "הצלחה של טיפול קשורה לחיבור הבין-אישי שנוצר, אז רצינו לתרגם את זה למשתנים כמו באתרי היכרויות, כדי להעלות את ההסתברות להתאמה. את הרי נותנת שם רשימה של התכונות של הגבר שימצא חן בעינייך, אבל בסוף זה הרבה יותר מזה.

"אצלנו לכל מטפל יש פרופיל עם נתונים ביוגרפיים, ועוד שני דברים: הראשון הוא האני מאמין שלהם, תכונות ודברים ברמה האישית; והשני הוא תרגום של עולם הטיפול - למשל, האם המטפל מדבר או מקשיב, האם הוא ממוקד ברגש, בהתנהגות או בחשיבה. הרעיון הוא שמטופל שנמצא בקושי יגיע לסיוע עם כמה שיותר מידע.

"בשלב ראשון גייסנו את החברים של מיכל שיעזרו לנו להרים את זה - לבנות את השאלון ואת האלגוריתם. הפצנו את המידע בתוך רשת יחסית סגורה של מטפלים, ולאט לאט זה התגלגל החוצה. במשך שנה וחצי חידדנו את הדברים, ודייקנו אותם. היינו צריכות לעשות סדר בהרבה אפור שיש בתחום הזה".

לפסיכולוגים אין בעיה להיות ליד קואצ'רים?
יערון: "יש מאמנים אישיים שלא רוצים לשבת עם פסיכולוגים באותו מקום, ויש עובדים סוציאליים שלא רוצים עם מיינדפולנס. העולם מלא באגו, אבל הגישה הזו לא בהכרח נכונה. אני, למשל, עובדת בעולם הספורט, ושם יש הרבה קואוצ'ינג. האם אני טובה במקומות שהקואוצ'ר לא טוב? כן. האם אני יותר טובה ממנו? לא. כשספורטאי בלחץ, התפקיד שלי הוא לא לתת לו טכניקות, את זה עושה המאמן המנטלי, אלא לגלות ממה זה נובע".

איך גייסתן מטפלים?
יערון: "זו עבודה סיזיפית של הרבה שעות. שתינו היינו בתפקידים בכירים עם משכורת מרשימה, ועזבנו את מקומות העבודה שלנו לטובת המיזם. שמנו בו את הכסף, ונכנסנו לזה 24/7. במשך שנתיים לא ידעתי מה זה שבת".

חלק מהמטפלים מציעים פגישות באמצעות הזום - אפשרות שנולדה בתקופת הקורונה, וממשיכה גם כיום, למי שמעוניין בכך.

טיפול באמצעות זום הוא אפקטיבי?
יערון: "בארה"ב מטפלים הרבה בטלפון ובוואטסאפ. לי קשה עם זה, כי הישראלים הם אנשים של חום, מגע והיכרות. בקורונה לא הייתה ברירה, אנשים היו במצוקה ונזקקו לטיפול. עשינו פגישות במחיר נמוך, למרות שמבחינת המטפל זה לא פחות עבודה, ואפילו יש לו פחות מידע, כי הוא לא מרגיש את האווירה בחדר".

זיתוני: "בקורונה היה אוקסימורון של מצוקה גדולה לצד קושי כלכלי. המגפה הציפה הרבה מצוקות, לצד חרדה כלכלית. אנשים עצרו הכול. זה העביר אותנו למקום של 'באות להציל את העולם'. דאגנו לטיפולים חינם, אבל חלק מהמטפלים שגייסנו לזה כעסו עלינו, ואמרו 'גם אנחנו טובעים בתקופה הזו'.

"תוך כדי, שכחנו שגם אנחנו צריכות לפרנס ולהחזיק את האתר, ובעצם לחצנו את עצמנו עוד יותר לקצה. הרעיון הוא שנוכל להתפרנס בכבוד, ושתהיה לנו אפשרות לתת לחברה בחזרה באמצעות עשייה חברתית. בשבועיים-שלושה האחרונים אנחנו מרגישות קצת התאוששות, יש יותר פניות ללכת לטיפול".

יערון מגדירה את האתר כ"סטארט-אפ ייחודי, שהוא קצת כמו אוקיי קיופיד, קצת כמו בוקינג, וקצת כמו גט טקסי - 'מי פנוי לטפל בי?'. הרעיון הוא גם למה לנסוע לחדרה, אם יש מישהו בשכונה לידי. באתר יש גם הרבה ידע, אפשר לקרוא בו למשל על חרדה או הפרעת קשב וריכוז".

הן עמדו בפני סבב של פגישות עם משקיעים פוטנציאליים, ואז הקורונה הגיעה. "ניסינו לגייס, וכולם אמרו שהם בהולד ושזה לא זמן טוב", מספרת יערון. "עכשיו אנחנו מנסות לגשש את דרכנו חזרה".

זיתוני: "כדי להשיג אימפקט, צריך להשקיע הרבה כסף בשיווק. זו הוצאה גדולה להחזיק את האתר. אנחנו עובדות מאוד קשה, ללא תגמול, בשני ערוצים מקבילים - להביא מטפלים ומטופלים בו זמנית. זו הביצה והתרנגולת, וזה הקושי של האתר".

מה הכי מטריד את הישראלים בשנה האחרונה?
יערון: "יש הרבה אנשים עם טראומות, חרדה חברתית והפרעות אכילה. יש הורים שאומרים 'הרווחנו את הילדים בקורונה', אז עכשיו קשה להם עם החזרה לשגרה. גם אירועי מירון הכניסו אנשים לחרדה, הם הציפו פוסט טראומה. לא חסרים טריגרים בישראל".

לאן הייתן רוצות לקחת את הסטארט-אפ?
יערון: "שמנו לב למצוקה הנפשית שקיימת אצל משפחות שמלוות חולים. הרעיון הוא להקים בבתי החולים חדר רגיעה עם אנשי מקצוע, שמאפשר לתת להם מעין 'פוס משחק' מהסיטואציה. לפני הקורונה דיברנו עם הרבה מחלקות, ועכשיו אנחנו מקוות לחזור לזה.

"אנחנו גם מתחילות לעבוד עם גופים עסקיים שיעזרו לעובדים שלהם למצוא איש טיפול, וישתתפו בעלות שלו. עובד בריא בנפשו הוא יותר יצרני. במקום שהוא יביא את הבעיות שלו לעבודה, הוא יקבל עזרה".

זיתוני: "אחרי שנה שאנשים היו בבית, עם כל המשברים הנפשיים בדרך, לא בטוח שהעובד שיצא לחל"ת חזר אותו דבר. זה הזמן של ארגונים לתת סיוע מנטלי ונפשי, כדי לחזור לשגרה.

"מעבר לזה, אני רוצה להגיע גם לעולם - כי הפורמט שלנו לא קיים בשום מקום. נרצה גם לצאת מחוץ לעולם הדיגיטלי, ולהקים חדרי רגיעה. כמו שיש סניף דואר בכל שכונה, שיהיה מקום שאפשר לגשת אליו אם את במצוקה, ויהיה שם איש מקצוע שיעשה לך ונטליציה. זה יהיה סוף עידן הבדידות".

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזה"ת

מדינות המערב מנסות בימים האחרונים לגבש בקדחתנות עיצומים חדשים על הרפובליקה האסלאמית ● המטרה: לשלוח מסר מאוחד, אבל בעיקר לשכנע את ישראל למתן את תגובתה הצבאית ● השאלה העיקרית: האם אחרי עשורים של סנקציות טהרן תחדל להעביר כסף לטרור

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף אוקטובר: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף של חיזבאללה

שלושה נפצעו מפיצוץ שני כטב"מי נפץ בבית הלל, בלבנון דיווחו על הרוגים בתקיפת רכבים בדרום המדינה ● באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" ● פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" ● איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר ● עדכונים שוטפים

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"