גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הפכה ישראל למכרה זהב להחלפת בתים: "העשור של airbnb נגמר"

ישראל, שחגגה השבוע את מסיבת הסיום של הקורונה, הפכה ליעד הכי אטרקטיבי לחופשת הקיץ של ישראלים לשעבר ● המרוויחים הגדולים הם בעלי דירות, שמציעים את בתיהם להחלפה: "משפחה מפריז מציעה לנו את הדירה שלה, ארבעה חדרי שינה, צופה על האייפל - תמורת הבית שלנו ברמת גן"

דירה שהוצעה להחלפה. עיצוב: הילה דביר ממן / צילום: דנה סטמפל עשהאל
דירה שהוצעה להחלפה. עיצוב: הילה דביר ממן / צילום: דנה סטמפל עשהאל

תיבת המייל של לירון וניר אורלב מתפוצצת בשבועות האחרונים. "אם עד 2019 קיבלנו בממוצע עשר הודעות בשנה, היום אני מקבלת בממוצע חמש הודעות ביום", מספרת לירון. "יש פניות ממשפחות מכל העולם. הרוב מארה"ב, ויש גם פניות מדרום אפריקה וממדינות אירופה כמו פולין וסלובניה". כל אלה פשוט מבקשים להתגורר לזמן מה בדירה של השניים, שנמצאת - אולי תופתעו - בקריית אונו.

משפחת אורלב, לירון וניר ושלושת ילדיהם, גילתה את החלפת הבתים כבר לפני שנים. עוד כשגרו בשכונת נווה צדק בתל אביב, ואיש בארץ כמעט לא הכיר את התחום. "אם לקריית אונו אני מקבלת חמש הודעות ביום, אני לא מדמיינת אפילו את מבול ההודעות שהיינו מקבלים אילו היינו נשארים בנווה צדק", צוחקת לירון.

הבית שלהם מופיע במאגר הידוע של HomeExchange.com וגם ב-Airbnb, אבל לדבריהם, מעולם לא הייתה התעניינות בהחלפת בתים עם ישראל כמו שיש לאחרונה - ולא רק מישראלים שגרים בחו"ל ומעוניינים לבוא לחופשת מולדת. "מי שעד כה החלפנו איתם בתים היו יהודים שבאו לישראל לביקור משפחה", מספרת לירון.

כיום, לדבריה, ההתעניינות הגוברת היא בחופשה בחודשים יולי־אוגוסט. "ב-Airbnb המועדים הללו חסומים על הנכס שלנו, ולמרות זאת, אנחנו מקבלים פניות. לכולם אני משיבה בשלילה משום שאין לנו תוכניות לנפוש הקיץ. אנחנו שוקלים לנפוש בספטמבר, וזה יהיה כמובן בהחלפת בתים".

תופעת החלפת הבתים אינה חדשה, אך היא התחילה לתפוס תאוצה לפני כעשור. העיקרון פשוט: אתם מחפשים משפחה שמעוניינת בנכס שלכם ואתם מעוניינים בנכס שלה, קובעים תאריכים - ומתחלפים. בדרך כלל, משום שעלות השהייה היא אפס, מחליפי הבתים מביאים בחשבון חופשה של שבועיים־שלושה לערך - משך זמן שכמעט אינו ריאלי כשמדובר במלון או בדירת Airbnb. לרוב מדובר במשפחות, ולעתים ההחלפה כוללת גם את המכונית המשפחתית או את חיית המחמד.

"שמונה שנים אנחנו מנויים ב-Home Exchange", מספרת איילה צורף, מומחית לכלכלה שיתופית ותחבורה שיתופית חכמה. "עד כה ביצענו שש החלפות, אחת בכל שנה, מינוס שנת קורונה, בארה"ב, בצרפת, בגרמניה ובאיטליה. בתים יוצאי דופן, טירות, וילות על שפת אגם או נחל. הכול בחינם".

מיומנה של מחליפת בתים: מעולם לא הרגשתי כל כך מבוקשת ומחוזרת 

לשאלה כיצד מסירים את החסם של הכנסת זרים הביתה משיבה אורלב: "מעולם לא היה לי חסם כזה. יש דירוגים לדירות וגם לאורחים, כך שתמיד נלך על המדורגים בציון הגבוה ביותר. היינו בחופשות נהדרות בהולנד, בהונגריה ובסלובניה".

לדבריה, פרט לחיסכון המשמעותי בכסף - ולתנאים המשודרגים, שבהם משפחה לא צריכה להצטופף בחדר מלון מצומצם - יש משהו מלהיב בחופשה כזו: "לחיות בשכונת מגורים, לחיות את היומיום של התושבים ואפילו לשבת עם השכנים. בהונגריה השכנים הביאו לנו תבשיל לארוחת ערב ונשארו לבירות וצחוקים. במלון זה לא יכול לקרות. יש משפחות שגם מחליפות ביניהן מכוניות".

הדירה של עדי. עיצוב: הילה דביר ממן / צילום: דנה סטמפל עשהאל

החיסונים סידרו לנו מוניטין

אז מה פשר ההתנפלות האחרונה על בתים בישראל? הסיבה הראשונה פשוטה: ישראל המחוסנת קנתה לעצמה שם בעולם, שם שגם המבצע הצבאי לא הצליח להוריד מסדר היום של התיירים. במידה רבה זה תיקון: ישראל נאבקת על תדמיתה בעיני התיירים זה שנים. מבצע החיסונים סידר לנו מוניטין, והיום מתנהלים פה חיים רגילים כמעט לחלוטין, זאת לעומת מקומות רבים בעולם, שעוד סגורים ומוכי קורונה. לפי המצב כיום, ישראלים שנכנסים לכאן נדרשים לעבור שתי בדיקות קורונה, לפני ההמראה ולאחר הנחיתה, ובדיקה נוספת לפני ההמראה מישראל. אזרחים זרים לא מורשים להיכנס לישראל, אלא באישור מיוחד. התיירים, שמכוונים לחופשות יולי־אוגוסט, אופטימיים שהגבולות ייפתחו עד אז.

הסיבה השנייה היא שבמקביל להתעניינות הגוברת בישראל מבחוץ, גם תיירות הפנים חוגגת, בעיקר בזווית המחיר: בשעה שהישראלים ברובם לא ממהרים לצאת לחופשה בחו"ל לנוכח חשש מבידודים וקורונה, הדחף לנפוש מוציא אותנו לחופשה בישראל. אילת, שנשענה ממילא על תיירי הפנים, ממשיכה ליהנות מהם, ותל אביב וירושלים, שמשוועות לתיירי החוץ, מתאמצות למשוך את תיירי הפנים גם אליהן. התיירות הכפרית משגשגת, הצימרים מלאים, אכסניות הנוער מתפקעות והמחירים, בהתאמה, עולים ועולים.

"כשחיפשנו מקום לנפוש בו בישראל בקיץ, גילינו שהמחירים מגיעים לפי שלושה ממלונות שווים ביוון למשל", מספר רותם קלינגר, שהחופשה שהזמין עם משפחתו בהולנד באוגוסט בוטלה בחסות המגפה. "חופשה באילת בקיץ מצאנו בלא פחות מ-10,000 שקל. זה מטורף. השנה לא ננפוש ונחכה לראות מה יהיה בחגים, בתקווה שהמגבלות יוסרו וקצב ההתחסנות במדינות השכנות יגדל".

מתוך האתר home exchange / צילום: צילום מסך

העשור של החלפת הבתים

מומחה התיירות ד"ר ערן כתר, חבר סגל במכללה האקדמית כנרת, מתוסכל מהפער בין הביקוש האדיר להיכנס לישראל לבין המגבלות החריפות על הגעת תיירים. "ישראל היא מדינה שמשקפת את היציבות שהתיירים מחפשים", אומר כתר. "המדיניות התמוהה של משרד הבריאות נגד הכנסת תיירים מזיקה לענף ולעוסקים בו. בממשלה כנראה באמת לא מבינים את החשיבות של תיירות למדינה ולכלכלה שלה. היתרון שלנו בשיעורי ההתחסנות והתחלואה אל מול המדינות האחרות הוא על זמן שאול. זה יתרון שילווה אותנו לתוך 2022, אבל הפער ילך וייסגר. נפתחה לנו הזדמנות זוהרת שהיא לא מובנת מאליה, להציע נופש בלי מגבלות קורונה, בדיוק מה שהתיירים מחפשים".

כתר סבור שאנחנו ניצבים בפני מהפכה של ממש בתחום החלפת הבתים. "ב-2008 נכנס לחיינו Airbnb, והיום הפלטפורמה הזאת מקיפה 200 מיליון לינות בשנה. עכשיו אנחנו נכנסים לעשור של החלפת בתים. זה משהו שעונה על כל כך הרבה צרכים של התייר היום - ברעיון הכלכלה המשותפת, כלכלת החוויות; ברצון לנופש אותנטי ולהיות חלק מהקהילה; זה תואם לרצון לשהות במקום מרווח ולא בחדר קטן במלון, וכמובן חוסך את רכיב הלינה מהעלות. בתקופה הנוכחית זה גם פוגש את הצורך לא להיות במלונות גדולים והומי אדם ולנפוש בקפסולה, וזה לא ייעצר אחרי שהקורונה תחלוף. להפך - אני מעריך שהביקוש להחלפת בתים ילך ויגבר. זו תופעה שלוקחת את Airbnb צעד קדימה, החלפת בתים היא חלק מהעולם החדש של התיירות, והיא תישאר שחקן משמעותי".

גם אנדריאה ברטולי, מנכ"ל Lastminute, התייחס לאחרונה בראיון ל"גלובס" לשינוי בהרגלי החופשה שלנו בימי פוסט קורונה. "אנשים יחפשו מקומות לינה פחות הומים תוך דגש על דירות, וילות או קמפינג", הוא אמר. "הרצון להימנע מהתקהלות לא יישאר איתנו לנצח, כי הפורמט של ריזורטים וקרוזים שמציעים שירות 'הכול כלול' מתאים להרבה צרכנים, בהיבט המחיר, הפעילויות והאוכל ללא הגבלה. אבל בתקופה הקרובה הם יסבלו, כי אנשים יחפשו מקומות לינה קטנים ועצמאיים".

ויש מי שלקח את רעיון החלפת הבתים צעד קדימה. היהלומן יוסי ורדי (50) הגיע לטיול אחרי צבא באיטליה ונשאר שם מאז. הוא שמע לפני עשור על טרנד החלפת הבתים ורצה לצאת לחופשה כזו באירופה. הוא פרסם את הווילה היפה שלו בפאתי פאדובה בקבוצות החלפת בתים איטלקיות, אבל לא היו קופצים. "האירופאים מפונקים מאוד בהחלפות שלהם", הוא מספר מאיטליה. "מי שגר ליד הים רוצה בית יפה בהרים, והבית שלנו נמצא במיקום לא אטרקטיבי במיוחד. אז החלטתי לפתוח קבוצה משלי בשם 'ישראלים באירופה מחליפים בתים'. מיד מצאתי מישהי ממינכן שרצתה להחליף. הקבוצה התחילה לגדול והקמתי עוד ועוד קבוצות של ישראלים להחלפת בתים. היום יש 12 קבוצות, שכוללות 50 אלף חברים, בהן 'החלפת בתים ישראל־אירופה' ו'החלפת בתים בעולם'".

השנה ישנה תנועה ערה של ישראלים שגרים בחו"ל, והחמיצו שנה של ביקור משפחתי. בשל חובת הבידוד הם נאלצים למצוא פתרונות ארוכי טווח, והחלפת בתים יכולה להתאים.

ואם ורדי הפך את החלפת הבתים לקונגלומרט של קבוצות פייסבוק, הרי שדברת ואסף גטניו מתל אביב, הורים לשניים, הפכו את זה למקצוע. השניים רצו לצאת לפני שנתיים לחופשת קיץ עם הילדים, המלונות היו מלאים ויקרים להחריד, ולפני שוויתרו על הרעיון, דברת (40) נתקלה בקבוצת פייסבוק להחלפת דירות. "מצאנו משהו שאהבנו בבית הלל ונסענו. הגענו לבית, שתי דקות מהנחל, עם ערסל בגינה. אלה היו שני לילות קסומים. מאז עשינו המון החלפות.

"בשנה האחרונה נכנסנו חזק לעולם הזה. הבנו שאנחנו חיים ונושמים אותו והחלטנו לעזוב את מקומות העבודה שלנו - אני בגיוס ו-HR בהייטק ואסף טכנולוג שעבד בסטארט־אפים והקים אחד בעצמו - ופיתחנו פלטפורמה קהילתית להחלפת בתים למטרות נופש". האפליקציה שייסדו, הומידיי, היא מעין Airbnb להחלפת בתים. ד"ר ערן כתר משמש כיועץ שלהם.

"את מעלה את הפרופיל האישי והמשפחתי, תמונות של הבית, מה מיוחד בו, אטרקציות מסביב, אם הוא מתאים לילדים, ויש פילטר שמסנן את התוצאות ומתאים אותן אלייך", מסבירים השניים. "זה הרבה יותר קל מחיפוש בפייסבוק, שהופך לא פעם לעבודה ממש".

הומידיי מדרגת את המחליפים ומאמתת את זהותם, וכרגע מודל הרווח שלה מבוסס על הפחד הכי גדול של הורים לילדים קטנים - שמשהו בבית המארח יישבר, שפיקאסו החבוי יפרוץ על אחד מהקירות הלבנים ועוד שפע קטסטרופות צפויות. לשם כך הזוג גטניו יצר קשר עם חברת מגדל, ויחד הם מציעים לרכוש ביטוח נזק, גם לצד שלישי, ובעתיד מתכוונים לספק שירותים נוספים בתשלום. במבצע "שומר החומות" העלו בהומידייי פיצ'ר שהזמין תושבים מיישובי העוטף והדרום להתארח אצל משפחות באזורים בטוחים.

אפרת שביט, עד לא מזמן מנהלת קהילה בקיבוץ דליה, רשומה בהומידיי ומרגישה היטב את התכונה הערה בבתים של ישראלים. "אם קודם היו מעט אנשים שפרסמו בתים להחלפה, היום יש המון. אז נכון, זו לא חופשה של סתלבט מלא, אלא יותר חוויה וטיול, אבל לנו זה מתאים. יש פה גם אלמנטים חברתיים שיש להם ערך, מעבר לחוויה ולחיסכון, אפשרות לקירוב לבבות ופירוק סטיגמות".

עוד כתבות

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מחצי מהתשואה נמחקה: הסיבות לירידות החדות בוול סטריט, ומה קרה לאנבידיה?

מדד הפחד מתקרב לשיא, S&P 500 נמצא ברצף הירידות הארוך ביותר מאז 2022, והשבוע האחרון היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מאז 2022 ● מה עומד מאחורי המגמה? האינפלציה, המצב הגיאו-פוליטי המורכב וגם הפסימיות בנוגע לענף השבבים

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון