גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יגיע לשווי של חצי מיליון דולר? בכירי עולם ההשקעות עם 10 תחזיות לוהטות לעתיד הביטקוין

מנכ"ל גולדמן זקס צופה התפתחות גדולה ברגולציה על מטבעות הקריפטו, ריי דליו מעדיף ביטקוין על פני אג"ח וקאת'י ווד משוכנעת ששווי המטבע יאמיר ל-500 אלף דולר ● 10 בכירים מעולם ההשקעות צופים מהו עתיד הביטקוין?

ביטקוין / צילום: Shutterstock
ביטקוין / צילום: Shutterstock

מטבע הביטקוין הגיע לשיא שלו באמצע אפריל האחרון, כשכמעט ונגע ב-65 אלף דולר ליחידה. מאז הוא איבד עשרות אחוזים משוויו וכעת המטבע נסחר מתחת ל-37 אלף דולר, אך רבים בעולם הפיננסים ושוק ההון משוכנעים שזוהי רק ההתחלה.

האם הרגולציה הבלתי נמנעת תרחיק את המשקיעים, לאיזה גובה עשוי המטבע להגיע והאם יש סיכוי שהוא יהפוך למטבע רשמי בעוד מדינות חוץ מאל סלבדור? ה"אינסיידר מאנקי" איגד את 10 התחזיות הגדולות ביותר למטבע הביטקוין בשנת 2021, וספוילר: אף אחת מהן לא של אלון מאסק.

1. קת'י ווד, מנכ"לית ארק השקעות

התחזית: הביטקוין יגיע לשווי של 500 אלף דולר

קת'י ווד, מנכ"לית קרן הגידור הניו-יורקית, השקיעה מאות מיליוני דולרים בשוק הקריפטו, ואף נזפה פומבית לאחרונה במייסד טסלה אילון מאסק, לאחר שנכנע תחת הלחץ והחליט שהחברה לא תקבל תשלום בביטקוין בעקבות האנרגיה הכרוכה בכרייתו - והביא למפולת בשוק כולו, והביטקוין איבד כמעט מחצית משוויו.

בחודש שעבר התראיינה ווד בבלומברג TV וציינה שלמרות נפילת השווי האחרונה - הביטקוין עוד יעלה לשווי של 500 אלף דולר ליחידה. היא ציינה שהשימוש באנרגיה סולרית לצורך כריית המטבעות גובר דרמטית, כך שגם מאסק יוכל לעשות בקרוב קאמבק לעולם הקריפטו.

2. בלג'י סריניווסן, משקיע אנג'ל ולשעבר סמנכ"ל בקוינבייס

התחזית: העונשים המקומיים ישפיעו על תחום הבלוקצ'יין בסין

יזם הקריפטו ומשקיע אנג'ל (אדם פרטי בעל הון עצמי שמשקיע בחברות), בלג'י סריניווסן (Balaji Srinivasan), לשעבר גם סמנכ"ל טכנולוגיה בקוינבייס, הוא בין תומכי הביטקוין היותר נלהבים בעולם הפיננסי, אך זהיר באותה מידה לגבי האיום של סיבוכים אפשריים נגד שוק הקריפטו, מכיוון שהוא מאתגר את בעלי הכוח המסורתיים.

התחזיות של סריניווסן כבר התממשו בחלקן, כשלדוגמה את הסיבוך מול השוק הסיני הוא צפה כבר לפני כחודשיים בראיון לתוכנית של טים פריס, וכן הזהיר מפני עונשים וקנסות מקומיים למי שיעסקו בעולם הבלוקצ'יין בסין. כחודשיים לאחר אותו ראיון הממשל הסיני אכן הטיל הגבלות על מוסדות וגופים במדינה בכל הנוגע לשימוש במטבעות קריפטו, וכריית המטבעות נאסרה.

3. פול טיודור ג'ונס, מנהל קרן הגידור טיודור השקעות

התחזית: ממשלות ריבוניות בסופו של דבר יאמצו גרסה משלהן למטבע קריפטו

פול טיודור ג'ונס, מנהל ההשקעות בקרן טיודור השקעות שהקים ומנהלת נכסים בהיקף של יותר מ-20 מיליארד דולר, כינה בסוף 2020 את שוק הקריפטו "ספינת טילים משוגעת שמוכנה להמריא". את הביטקוין הוא כינה כ"סוס המהיר יותר" במרוץ הקריפטו, ואף ציין שמדובר בהימור בטוח כנגד האינפלציה.

ג'ונס אמר ליאהו פייננס שהוא צופה שמחיר הביטקוין יהיה גבוה משמעותית בעוד שני עשורים, וכי למרות השיאים שרשם במהלך השנה האחרונה - המחיר עדיין שגוי כשמסתכלים על האפשרויות שמציע המטבע. 

במכתב למשקיעים ממאי אשתקד הוא היה נלהב מאוד באשר לדיגיטציה של מטבעות וציין שבנקים וממשלות ברחבי העולם כבר עושות צעד לכיוון הזה. תחזיתו היא שממשלות ריבוניות בסופו של דבר ישמתמשו בגרסה משלהן לקריפטו.

פול טיודור ג'ונס, מנהל קרן הגידור טיודור השקעות / צילום: Reuters, Eduardo Munoz

4. ריי דליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר

התחזית: ביטקוין הוא כלי חיסכון טוב יותר מאג"ח בזמן אינפלציה

ריי דליו, מייסד קרן ברידג'ווטר ולשעבר מנהל ההשקעות שלה, התבטא לאחרונה בנוגע לביטקוין במסגרת ראיון לאתר חדשות הקריפטו האמריקאי, קוינדסק. דליו אמר שהדולר האמריקאי על סף ירידת ערך חדה וכי סין מאיימת על תואר הדולר כמטבע המועדף בעולם. בסביבה כזו, הסביר דליו, הביטקוין יהיה כלי חיסכון טוב יותר ויספק גידור כנגד האינפלציה.

דליו גם חשף שהוא מחזיק במטבעות ביטקוין, ואמר שהוא מעדיף את הביטקוין על פני אגרות חוב בתור כלי חיסכון בתקופה הכלכלית הזו. לדבריו, הסיכון הכי גדול של המטבע הפופולרי הוא ההצלחה שהוא שאמור להשיג.

5. אנתוני סקרמוצ'י, שותף מנהל בסקייברידג' קפיטל

התחזית: הביטקוין הוא טורף על בשוק הטבעות הדיגיטליים, למרות התחרות

אנתוני סקרמוצ'י, שידוע בתור "המוץ'" ומנהל את חברת ההשקעות הבינ"ל סקייברידג' קפיטל וכיהן כיועץ לנשיא ארה"ב הקודם דונלד טראמפ, מתבטא באופן שורי כלפי הביטקוין למרות הירידות האחרונות והספקולציות שנוגעות לעתיד הקריפטו על רקע הפעולות השלטוניות שנעשות סביבו בעולם.

בחודש שעבר סקרמוצ'י אמר במסגרת ראיון שהביטקוין הוא עדיין המטבע שכדאי להחזיק בו, גם אם הוא נאבק קלות בזמן שהמטבעות סביבו דהרו קדימה. סקרמוצ'י הזכיר את ההתנגדות של לקוחותיו להשקיע בקריפטו לפני מספר שנים, ואמר שהביטקוין הוא מטבע הקריפטו היחיד שהצליח להגיע למהירות מילוט (המהירות שגוף נדרש להגיע אליה כדי להימלט מכוח הכבידה של גרם שמיימי).

לדברי סקרמוצ'י, הנפילה בערך המטבע היא הזדמנות טובה, והוא האיץ במשקיעים לא לפספס אותה - ואמר ללקוחותיו להחזיק בכמות ביטקוין קטנה כדי לגרום להם להעריך את הערך שלו. עוד הוסיף שלמרות הצמיחה העקבית של מטבעות הקריפטו האחרים, הביטקוין הצליח לשמר את מקומו וחשיבותו בקרבם. 

אנתוני סקרמוצ'י, שותף מנהל בסקייברידג' קפיטל / צילום: Associated Press, Pablo Martinez Monsivais

6. סטנלי דרוקנמילר, נשיא קרן דוקסן קפיטל לשעבר 

התחזית: קשה מאוד לבטל את הביטקוין כ"חנות הערך" האולטימטיבית

המיליארד סטנלי דרוקנמילר, לשעבר נשיא קרן הגידור דוקסן (Duquesne Capital), הוא משקיע מסורתי שעשה את שמו בתעשייה כשעבד לצד ג'ורג' סורוס, שלאו דווקא התבטא בקול לטובת הביטקוין בתקופה האחרונה. יחד עם זאת, היחס שלו אל המטבע השתנה מאז שלפני כמה שנים כינה אותו "פיתרון שמחפש בעיה". בסוף מאי האחרון, במסגרת ראיון ל-The Hustle, הוא דיבר בגילוי לב על השינוי ביחס שלו אל הביטקוין, ואף הודה שהרגיש "כמו אידיוט" על כך שלא קנה ביטקוין לפני העלייה הגדולה.

באשר לנפילות האחרונות של הביטקוין והמחשבות בשוק שאולי מטבעות כמו האת'ריום בסוף יקחו את מקומו בטבלת הקריפטו, דרוקנמילר הסביר שזה מאוד לא סביר, ושיהיה קשה עד מאוד לבטל את מעמד הביטקוין כמעין חנות ערך אולטימטיבית לעומת שאר המטבעות, שכן הוא ותיק יותר, הפך לנרחב, ויש לו מלאי סופי - שברגע שייגמר יביא באופן טבעי לזינוק בערך המטבע.

7. מייקל נובוגרץ, מנכ"ל קרן ההשקעות גלקסי

התחזית: נפילת הביטקוין היא הזדמנות מעולה לקנות

מייקל נובוגרץ, מנכ"ל Galaxy Investment Partners ולשעבר שותף בקרן ההשקעות פורטרס, הוא חלק מקבוצה קטנה של מנהלי קרנות גידור שדוחפים את לקוחותיהם לעבר השקעה בשוק הקריפטו, תוך ביטול החששות סביב התנודתיות של השוק והרגולציה שלו שלדבריו יתגמדו אל מול הפוטנציאל המטורף.

בראיון שהתקיים במאי ב-CNBC, נובוגרץ שוב התבטא בחיוביות בקשר לביטקוין וציין שנפילת הערך שלו דווקא מהווה הזדמנות רכישה מעולה למשקיעים, וכן מבחן לביטחון של המשקיע כי "השווקים לא אמורים להיות קלים, ואם הם היו קלים כולם היו עשירים כמו שהם רוצים". עוד הזכיר שעל אף הנפילות - הביטקוין עדיין עלה ב-50% בהשוואה לשנה אחורה.

8. צ'ארלי מאנגר, סגן יו"ר בברקשייר הת'וויי

התחזית: הצלחה בביטקוין מנוגדת להתפתחות הציוויליזציה

המיליארדר צ'ארלי מאנגר, מנהל השקעות ושותפו של וורן באפט לניהול חברת ההשקעות ברקשייר האת'וויי, ומשמש כסגן יו"ר החברה, הוא לא מבין מעריצי הביטקוין בעולם. בראיון מוקדם יותר השנה הוא נשאל על הנסיקה של הביטקוין והאם הוא ובאפט עשו טעות כשבחרו לא לקפוץ על עגלת הקריפטו.

בתשובה לשאלה, מאנגר לא החזיק בפנים את התחושות שלו ואמר שהוא מחשיב את הצלחת הביטקוין ל"דוחה" וכפגיעה בציוויליזציה. עוד אמר שהוא היה סקפטי לגבי מוצרים פיננסיים כמו הביטקוין, על כל שאפשר "להרוויח כסף מהאוויר".

צ'ארלי מאנגר, סגן יו

9. ג'ק דורסי, מייסד טוויטר ומנכ"ל סקוור

התחזית: הביטקיון מגן מפני פיחות המטבע

ג'ק דורסי, שבעיקר ידוע כמייסד ומנכ"ל טוויטר, מכהן כמנכ"ל חברת התשלומים הדיגיטליים סקוור (Square), שמנהלת נכסי קריפטו בהיקף של 400 מיליון דולר. דורסי, מעריץ מושבע של המטבעות הדיגיטליים, ציין בכנס במיאמי לאחרונה שביטקוין הוא "הדבר הכי חשוב שהוא עבד עליו במשך חייו", ואמר שיש למטבע פוטנציאל ליצור תשתית פיננסית חדשה שמכילה ותומכת יותר בקהילות מוחלשות. דורסי אף הקים יחד עם המוזיקאי והיזם שון קרטר (ג'יי זי) קרן של מיליוני דולרים לפיתוח הביטקוין באפריקה ובהודו. 

להערכת דורסי, "אף אדם או מוסד יכול לעצור את עליית הביטקוין", ולדבריו המטבע אף הופך במהירות לאמצעי גידור כנגד פיחות מטבעות ברחבי העולם.

10. דיוויד סולומון, מנכ"ל גולדמן זאקס

התחזית: התפתחות גדולה בתחום הרגולציה על הביטקוין

בנק ההשקעות גולדמן זאקס, שדיוויד סולומון עומד בראשו, השיק השנה מחדש את מחלקת המסחר בקריפטו והחל להציע ללקוחותיו חשיפה גם למטבעות דיגיטליים. באפריל האחרון סולומון אמר בראיון ל-CNBC שחלה התפתחות גדולה בעולם הביטקוין ושאר המטבעות הדיגיטליים, בעיקר בכל הנוגע לרגולציה סביב מוסדות פיננסיים שעוסקים בטכנולוגיית הבלוקצ'יין.

כשנשאל אם הבנק פועל באופן יזום לשנות את החוקים בנושא זה, סולומון השיב שהמרחב הזה עדיין מתפתח ושקבוצת גולדמן זאקס מנסה להגיב בהתאם למען לקוחותיה. יחד עם זאת הוא חזר והדגיש שעדיין יש לבנק מגבלות משמעותיות סביב העקרונות הנוגעים לביטקוין וקריפטו.

עוד כתבות

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק