גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ספירת צעדים היא רק קצה הקרחון: חזון מערכת הבריאות במובייל על פי סמסונג

יונתן מצ'אדו, משקיע בכיר בסמסונג נקסט, זרוע ההשקעות של סמסונג, מסביר מדוע דווקא למדינות פחות עשירות יש פוטנציאל לבנות מערכות בריאות טובות יותר מאשר במערב, ומסמן את שינוי המיקוד מבית החולים לטלפון הנייד

ספירת צעדים היא רק קצה הקרחון / צילום: Shutterstock, WAYHOME studio
ספירת צעדים היא רק קצה הקרחון / צילום: Shutterstock, WAYHOME studio

כמה אפליקציות בריאות יש לכם בטלפון החכם? או שאתם בכלל מעדיפים שהשעון החכם ישמור עליכם? וכמה תועלת נותנות לכם האפליקציות הללו? מספיק כדי שתאמינו שהטלפון הזה עומד לשאוב אליו את רוב תעשיית הבריאות?

יונתן מצ'אדו, היום משקיע בכיר בסמסונג נקסט ובעבר מקרן JVP, מאמין בהחלט בחזון הזה. "ברור שהטלפון החכם ינהל את הבריאות שלנו", הוא אומר. "ברור שכל התעשייה הענקית הזאת, שכוללת בתי חולים וקופות חולים וקליניקות ורשתות פארם, מתכנסת יותר ויותר למכשיר המובייל, ותוך כדי כך, החוויה של צריכת בריאות הולכת ומשתנה".

יונתן מצ'אדו / צילום: אריאל עפרון

"מאבקים כמו במשחקי הכס"

מצ'אדו ממשיל את התהליך שמתרחש היום בתעשיית הבריאות לעלילת "משחקי הכס". "יש את עולם הבריאות המסורתי, שבו שלטו מלכים ומלכות לאורך המון שנים, ועכשיו עולם הבריאות יוצא מבית החולים ומגיע לטריטוריה של מלכים אחרים, שליטי ממלכת מוצרי הצריכה, ויש מלחמות שליטה".

אז אתה מוכן לקרב אימתני מול תעשיית הבריאות?
"יהיה קרב, אבל הצמיחה העיקרית שלנו לא תגיע מכך שנריב על נתח שוק בתחום הבריאות מול אפל במדינות העשירות ביותר, אלא מכך שנוכל לספק במדינות פחות עשירות, שירותי בריאות שכרגע לא ניתנים לאנשים שמחזיקים היום ביד טלפונים לא חכמים. היום דווקא במדינות עשירות כמו ארה"ב שופכים המון כסף על בריאות, וזה לא מוביל לנגישות רבה יותר לשירותים רפואיים. אנחנו רוצים לבנות את מערכת הבריאות מחדש, במקומות שבהם היא כרגע פתוחה לשינוי, אבל לבנות אותה טוב יותר".

קהלים חדשים לשירותי הבריאות ניתן למצוא לא רק במדינות חסרות תשתיות, אומר מצ'אדו. "עולם הבריאות נבנה עבור 'האדם הגנרי', שהוא תמיד גבר. עכשיו נוצרו הזדמנויות ערכיות וגם עסקיות לקהלים נוספים. מי אם לא חברות המובייל והמידע יודעות לעשות פרסונליזציה".

לא פתרת את הבעיה, לא קיבלת כסף

סמסונג נקסט, זרוע ההשקעות של סמסונג, אחראית לשיתופי פעולה, רכישות והשקעות בדגש על בינה מלאכותית. לצד בריאות, היא סימנה את הפינטק והבלוקצ'יין, טכנולוגיות המדיה ותשתיות הטכנולוגיה כתחומים הבאים להשקעה. "אנחנו משקיעים בחברות הכי טובות בעולם", אומר מצ'אדו, "ואני שמח שחלק מההשקעות האלה הן בישראל, אבל הזיקה הישראלית היא לא הסיבה שהשקענו באף אחת מהן".

בין החברות שבהן השקיעה הקרן בתחום הבריאות בישראל, נמצאות Day Two, חברת התזונה מבוססת חיידקי המעי המבוססת על מחקרים ממכון ויצמן, ו-Healthy.io, חברה המאפשרת ביצוע בדיקות מרחוק באמצעות הטלפון הסלולרי, בעזרת יכולות עיבוד תמונה מתקדמות. יתר החברות של הקרן בתחום הבריאות הן בעיקר מצפון אמריקה, וכן אחת בריטית ואחת מהודו.

אפליקציית דיאטה של DayTwo / צילום: יח

מה מאפשר את השינוי שאתה מדבר עליו, דווקא עכשיו?
"עד היום, בית החולים או הרופא שנותן את שירותי הבריאות רצו רק להביא את המטופל למיטה בבית החולים, שם היו עושים את הכסף. היום רוצים רק לשחרר את החולים מהר. העתיד המאוד קרוב הוא כזה שאם לא פתרת למטופל את הבעיה, לא קיבלת כסף. עליך באמת להראות את השיפור. מתוך זה, ברור שהרפואה צריכה להיות באמת אפקטיבית. וברור היום יותר מתמיד, שרפואה מותאמת אישית היא אפקטיבית יותר. וברור שרפואה מונעת היא אפקטיבית יותר, ולכן צריך להגיע למטופל לפני שהוא חולה. ואיך מגיעים אליו? דרכנו. אנחנו נמצאים בכיס שלו, איתו כל היום".

הדבר הבא למובייל: עיבוד תמונה

יש לי אפליקציה שמשמשת בעיקר למדידת צעדים. גם שעוני הספורט היום בעיקר מודדים צעדים. זה באמת כל כך משמעותי למדוד צעדים? מה יהיה הדבר הבא בתחום הבריאות במובייל?
"הרבה פעמים שואלים אותי אם שעון ספורט הוא כלי חשוב בניהול הבריאות או רק גימיק. צעדים יכולים להיות מדד מאוד משמעותי לבריאות. למשל, כאשר מצליחים למפות את דפוס ההליכה של אדם עם פרקינסון, או אפילו סוכרת, אנחנו יכולים לראות אם פתאום יש שינוי מהדפוס הבסיסי, שיכול להעיד על הידרדרות, אבל גם על שיפור בבריאות שלו.

"הכלים הבאים בתור הם למשל כלים של אבחון לפי קול. הם פועלים על פי אותו עיקרון של איסוף מידע רב באופן רציף בלי להפריע בשום צורה למשתמש, ואז איתור חריגות ממדדי השגרה. התחום הבא הוא כנראה עיבוד תמונה".

לאחרונה השיקה גוגל חיפוש תמונה הפוך למחלות עור: צלם את פריחתך, וקבל הצעת אבחון. אתם רואים את עצמכם כמתחרים של חברת מידע כמו גוגל בזירת הבריאות?
"ככל הנראה, בתחומים מסוימים נתחרה בהם, ובתחומים אחרים נשלים אותם. היתרון של חברה כמו סמסונג על פני חברות המידע הוא שאנחנו לא נתפסים ככאלה שמוכרים מידע. אחרי שפרקת מידע אצלנו, לא תקבלי אותו בחזרה כפרסומת.

"בעבר, מידע רפואי נוצר רק במוסד רפואי. היום יש לנו יכולת לאסוף מידע משמעותי, מידע רציף. המודל שלנו הוא להחזיר את המידע למטופל, שהוא יהיה הבעלים שלו. אנחנו לא רוצים למכור את המידע הלאה. המטרה היא שאתם תחליטו עם מי אתם חולקים את המידע. בהחלט ייתכן שאנחנו נעשה, למשל, שיתוף פעולה עם חברת תרופות שזקוקה למידע, אבל זה יהיה בצורה גלויה. אנחנו נשאל את המשתמש אם הוא רוצה לחלוק את המידע עם חברת התרופות, בתמורה לקבלת מידע בחזרה, או בתמורה לתמריץ כלשהו. בסופו של דבר, אפשר לטעון במקרים רבים שזהו שילוב אינטרסים - כדאי למשתמש שהמידע שלו יהיה זמין לגורמים שונים, שיכולים להשתמש במידע הזה כדי לעזור לו.

"יש צוות בסמסונג שמתמחה בפתרונות לניסויים קליניים באמצעות השעונים החכמים, והם מגיעים לביצועים די משוגעים. הם מזהים באמצעות השעון, למשל, פרפורי לב ברמת דיוק שלא מביישת את המכשירים הכי מתוחכמים. כבר יש לנו אישור FDA למדידת לחץ דם באמצעות השעון, ועכשיו אני מחפש את החברות שיכולות להשתמש במידע הזה ו'לחתן' את התוכנות שלהן לתוך השעון".

ואם כבר במשחקי הכס עסקינן, אפשר לקרוא לזה חתונת הדמים.

לצד הערך האישי, יש גם ערך ציבורי לתהליך הזה, אומר מצ'אדו. "הגישה הזו תוביל להתייעלות של מערכת הבריאות, אם דרך זיהוי טוב יותר של מי שעלול להיות בסיכון ואם על ידי זה שכן, אני מגיע לשווק את המוצרים הנכונים לאנשים הנכונים. למשל, חברת Healthy.io בודקת בעזרת הטלפון הסלולרי את יחס החלבון בשתן שמעיד על כליה שמתחילה להיכשל (אל דאגה, אין צורך לקרב בין השתן לטלפון. הבדיקה נעשית באמצעות נייר מיוחד שמשנה את צבעו, והטלפון משמש לעיבוד הגוונים שנוצרו ולהפקת האבחנה - ג"ו). היום, עד שאנשים מגלים שיש להם כשל כלייתי, הם לרוב איבדו כמחצית מתפקוד שתי הכליות. כאשר מגלים את הבעיה מוקדם יותר, הטיפול הוא יחסית קל. החיסכון יכול להיות דרמטי. Healthy.io אכן הראו שהם מנגישים את הבדיקה לאנשים שבדרך כלל לא נבדקים".

תמרור אזהרה לישראלים

מצ'אדו מדגיש שהמנצחים בתחום ייתנו למשתמשים לא רק את הטכנולוגיה שיכולה לעזור להם לבצע בדיקה בנוחות רבה יותר, הם יתפרו להם פתרון מההתחלה ועד הסוף, שבו הם כמעט לא צריכים לחשוב או להתאמץ ולא יכולים לטעות - כל מה שהתרגלנו אליו מתפעול המכשיר הסלולרי שלנו. אבל דווקא הגישה הזאת עלולה להיות עקב אכילס של חלק מהחברות הישראליות.

"לישראלים יש נטייה לעשות גלוריפיקציה של הטכנולוגיה. זה טוב בתחומים מסוימים, אבל בבריאות הכי חשובה האינטגרציה. המטופל בתחום הסוכרת הוא לא האינטגרטור של אפליקציה אחת לתרופה, אחת לתזונה, אחת לצעדים ואחת לקשר עם הרופא. חייבים פתרון מלא. אנחנו אדם אחד. ניסיון לנהל חלק מאיתנו בלי להביא בחשבון את החלקים האחרים - זו אחת הבעיות של הרפואה הישנה". ואכן, מתחילות להתפתח חברות שמעניקות את הפתרון המלא, וחדשנות תתפתח רק על גבי הפלטפורמות שלהן. "החברה שתיתן את הפתרון המלא תהיה שווה 10 מיליארד דולר", אומר מצ'אדו.

מה שלא יעשה השעון יעשו האוזניות

סוכרת היא אחד התחומים שבהם הצורך בפתרונות לניהול המחלה והתראה על הידרדרות הוא הברור ביותר. תחום מעניין נוסף, אומר מצ'אדו, הוא בריאות הנפש. "חוסר שינה וחרדה הם תחומים שאי אפשר לאבחן בבדיקת דם, ודווקא שעון חכם עשוי להביא ערך. לא רק שהוא יזהה התקף חרדה בהתהוות ויזכיר למשתמש לנשום או לקחת תרופה, הוא גם יכול למפות את התועלת ארוכת הטווח של תרופות ותרגול נשימתי, ואז אפשר לקבל שיפוי עבורם.

"השעון אפילו יכול לזהות שאדם מעשן סיגריה, לפי תנועות היד וקצב הלב. הפתרון הטוב היום לגמילה מעישון הוא אימון אישי, והשעון יכול לשלוח הודעה למאמן להתקשר אליך, לשאול מה היה הטריגר לסיגריה". ואת מה שלא יוכל לעשות השעון, אולי בעתיד יעשו גם האוזניות".

אילו השקעות נוספות אתה מחפש?
"מאוד אשמח להשקיע בתחום הפמטק. אני רוצה למצוא שותפה מובילה שתדע לקחת את החומרה שלנו ולבנות מתוכה פתרונות שמותאמים לבריאות האישה, בינתיים בגיל הפוריות אך בהמשך - לאו דווקא".

תעודת זהות

תחום עיסוק: זרוע ההשקעות של חברת התקשורת סמסונג. מתמחה בבינה מלאכותית, בלוקצ'יין, בריאות ותשתיות תקשורת
היסטוריה: הוקמה ב-2013. על פי אתר Crunchbase, השקיעה ב-129 חברות וביצעה 22 אקזיטים, וגם רכישה מלאה אחת, של אפליקציית הבישול Whisk
נתונים: מנהלת 150 מיליון דולר בשתי קרנות, ומעסיקה 38 עובדים

עוד כתבות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

תקיפה באיראן: ישראל הרשמית שותקת - אין שינוי בהנחיות לעורף

מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

מספר מניות אירופיות יכולות להציג תשואות עודפות למשקיעים / צילום: Shutterstock

פתיחת מסחר אדומה באירופה; השקל מתייצב מול הדולר

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט מתמתן: מחיר חבית ברנט עומד על 88 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה