גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האולטרסאונד הביתי הוא הספתח: הקרן שמאפשרת השקעה בחברות לקראת הנפקה

קרן רגנאר מקבוצת אלפא מאתרת חברות להשקעה בשווי של עד 600 מיליון שקל, המכוונות להנפקה בת"א • "בכל העולם קיימים ספונסרים להנפקות, שנשארים גם לאחר ההנפקה, וישנה דרישה מהשוק למודל כזה גם בארץ"

אילוסטרציה - בורסה ת"א / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת"א / צילום: שלומי יוסף

חברת האולטרסאונד הביתי פלסאנמור, שהשלימה הנפקה מוצלחת בתל אביב (ראו ידיעה נפרדת) הייתה ההשקעה הראשונה שביצעה קרן רגנאר, שהוקמה על-ידי בעלי קבוצת קרנות הגידור אלפא לטובת ביצוע השקעות אקוויטי בחברות המכוונות להנפקה. 

מאחורי רגנאר עומדים בעלי קבוצת אלפא, גבי דישי, מיכאל וייס, אבירן רביבו וכן עו"ד זכי רכטשאפן, המשמש כמנכ"ל הקרן. הללו מספרים כי ביצעו טרם ההשקעה הליך אנליזה של חודשים כדי לבדוק את פלסאנמור, נפגשו עם ההנהלה ובדקו את המוצר וגם את שוקי היעד. בסופו של דבר התקבלה ההחלטה להשקיע במסגרת גיוס שנערך בחודש שקדם להנפקה, בסכום כולל של 14 מיליון דולר. את המניות קיבלו המשקיעים בהנחה של 25% על מחיר ההנפקה לציבור, כאשר חלקה של רגנאר, שהשקיעה כ-4 מיליון דולר, עומד על יותר מ-2% מהון המניות. 

"אנחנו בודקים את היכולת של המוצר ושל הטכנולוגיה להימכר, ונותנים לחברה את הערך המוסף בחיבור עם שוק ההון הישראלי, כדי לעזור לה לעבור לשלב הבא, שהוא השלב הציבורי. הסיוע שלנו, מלבד הכסף, כולל גם ליווי למי שרוצה להתחיל עם הנפקה בתל אביב, ואנחנו נסייע בהמשך לבצע רישום כפול בבורסות נוספות אם יחפצו בכך", אומר דישי בשיחה עם גלובס.

קרן רגנאר (Ragnar 1 Investments) מכוונת לחברות שלהערכתה נמצאות בטווח של עד שנה וחצי לפני ההנפקה, חברות מוכרות ובעלות מודל רווחיות ברור. מטרת ההשקעה של רגנאר היא להגדיל את הצמיחה של אותן חברות, כך שיהיו בשלות יותר להנפקה.

עשרות חברות שמתכננות הנפקה

"בחו"ל קיימות קרנות דומות וזהו שוק מפותח מאוד", מסביר מנכ"ל הקרן רכטשאפן. "הפעילות של רגנאר צמחה מתוך דרישה של המשקיעים, ואנו בימים אלה מבצעים סגירה סופית של הקרן, שהוגבלה ל-150 מיליון שקל".

בקרן מדווחים על עשרות חברות שמכינות את עצמן להנפקה ושפנו לקרן, כדי שזו תבחן השקעה בהן. מבין אלו היא מתכוונת להשקיע בשמונה עד עשר חברות נוספות, והיא נמצאת בשלבים מתקדמים עם אחת מהן.

גבי דישי, מבעלי קבוצת אלפא / צילום: רמי זרנגר

בקרן מכוונים לחברות בשווי של בין 100 ל-600 מיליון שקל בעת ההשקעה, ושיש להן פעילות חדשנית ומבוססת במגוון תחומים, החל מתחום התוכנה, בריאות, טכנולוגיות מידע, תעשייה ועוד. החברות שפונות לרגנאר עושות זאת תוך הבנה כי הן רותמות את הקרדיט והניסיון של אלפא למשוך משקיעים.

"אנחנו מתמקדים בחברות ישראליות, והייחודיות במודל היא שאנחנו לא מעוניינים רק בכניסה לקראת ההנפקה ויציאה מיד לאחריה, אלא להמשיך וללוות את החברה לאחר שתפעל כחברה ציבורית. זה נובע מהניסיון של 16 שנים שצברו השותפים בקרן אלפא, שלפיו נשקיע בחברה שאנחנו מאמינים כי בטווח הרחוק היא תהיה חברה ציבורית טובה", מציין עו"ד רכטשאפן.

למרות שהצוות של קרן רגנאר ממשיך ללוות את החברות לאחר ההנפקה, העיקרון המנחה שלפיו פועלת רגנאר הוא כי החברות שבהן היא משקיעה ישמרו על העצמאות שלהן. "החברות האלה הגיעו לאן שהגיעו בזכות המומחיות שלהן בתחום שבו הן פועלות. בכל העולם קיימים ספונסרים להנפקות - משקיעים הפעילים בשוק הסחיר ונשארים עם החברות גם לאחר ההנפקה, וזה משהו שלא קיים פה.

"כאשר קרן כמו שלנו נכנסת להשקעה בשלב הפרטי, זה נותן לשוק הציבורי להבין את הפוטנציאל של החברה שבה אנו משקיעים, בעיקר לטווח הרחוק. כאשר נראה שאנו רושמים הצלחה בהשקעה בחברות שבהן נבחר, נבחן הקמה של קרנות רחבות יותר", מסביר דישי.

קבוצת קרנות הגידור אלפא פעילה כבר 16 שנים, ומנהלת כיום כ-2 מיליארד שקל במספר קרנות השקעה. לאורך שנות קיומה השקיעה הקרן בחברות ציבוריות בישראל, כאשר בחלקן היא כיום בעלת עניין ואף בעלת שליטה, כמו למשל בחברת המחשוב אברא טכנולוגיות מידע (לשעבר בבילון).

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט