גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גאים להתחלק בכסף עם העובדים": הצצה להנפקה הגדולה של השבוע

WalkMe השלימה השבוע הנפקה והחלה להיסחר בנאסד"ק לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר ● המייסד רפאל סווירי: "הפתרון שלנו מאוד משפיע, וכשרואים את האימפקט קשה להתעלם. לכן גם אם לקוחות לא חיפשו פתרון כזה בהתחלה, כשראו את ההשפעה הם הבינו"

רפאל סווירי, נשיא ווקמי / תמונה: WalkMe
רפאל סווירי, נשיא ווקמי / תמונה: WalkMe

חברת הטכנולוגיה הישראלית WalkMe השלימה היום את תמחור ההנפקה הראשונית שלה בנאסד"ק כשגייסה 287 מיליון דולר והחלה להיסחר לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר. בראיון לגלובס מספר נשיא החברה ואחד ממייסדיה, רפאל סווירי, על תחילת הדרך, על הפתרון שהחברה מציעה ומהי אבן הדרך הבאה בווקמי.

ווקמי הוקמה ב-2011 על-ידי סווירי, המנכ"ל דן עדיקא ואייל כהן, שפרש מאז. החברה פיתחה תוכנה שמפשטת את השימוש בתוכנות ארגוניות מורכבות. "התחלנו עם רעיון פשוט של לעזור באתרים, רעיון שבא מאמא של אחד המייסדים שהתקשתה להשתמש באתר של הבנק. הרעיון המקורי היה לייצר מעין GPS שעובד על האתר - כמו שאפשר להפעיל GPS בכל מקום בעולם, לכתוב כתובת ולהגיע - אותו דבר, לעשות באתרים. הלקוחות ראו את התוצאות ושאלו אם אנחנו יכולים לעזור במערכות פנימיות. ברגע שנכנסנו לארגונים הבנו שבמערכות הפנימיות אין שום מידע איפה אנשים מתקשים, ופיתחנו אנליטיקה מאוד מתוחכמת. פה התחלנו להתפתח מאוד, לתפוס נפח ולגדול. אז הכי קל להגיד שמהתחלה היה לנו רעיון גדול, אבל האמת שהרעיון נולד מלהקשיב ללקוחות ולהבין את הצרכים שלהם".

לדברי סווירי, ווקמי למעשה נותנת למשתמשים מעין GPS שעוזר להם לעשות חלק מהדברים, ולהנהלות היא נותנת שקיפות על מה שקורה בתוכנות ולהגיב על כך, במסגרת מערכת אחת.

מי המתחרים שלכם?

"התחרות הכי גדולה לווקמי זה הסטטוס קוו. כלומר, איך שארגונים פועלים היום - בהדרכות, או וידאו שמסביר. כשמגיעים לארגון, השאלה היא האם להשתמש בשיטות הישנות או במערכת חדשנית. קבוצה שנייה של תחרות זה יצרני התוכנות, שבעקבות הצלחת ווקמי מציעים הדרכות, אבל זה רק על התוכנה שלהם. למעשה, זה אפילו מחזק אותנו כי הארגונים רואים שמה שאנחנו מציעים טוב לא רק לאפליקציה אחת, והם גם לא נותנים אנליטיקה. קבוצה שלישית של מתחרים זה 'חקיינים' של הקונספט שלנו, אבל לרוב ארגון גדול מחפש פתרון שמכסה גם מובייל, גם דסקטופ, גם ווב, וכולל גם אנליטיקה - ולכל אחד מהם חסר אחד מהרכיבים. כפתרון כללי, אנחנו היחידים".

המשמעות היא שיש גם צורך בחינוך השוק.

"בהחלט. אחרי עבודה של 4 שנים גרטנר השתכנעו שמה שאנחנו עושים זה קטגוריה חדשה. הם יצאו עם תחזית ש-70% מהארגונים ישתמשו במערכת כמו שלנו - שכרגע אנחנו היחידים שיכולים לתת - עד סוף 2025. לגבי אחוז החדירה היום קשה לדעת, גרטנר העריכו בעבר 3% ומאז בשוק מאוד גדל, אך הוא עדיין בחיתוליו ויש המון פוטנציאל. נכון להיום, 9 מ-10 החברות הגדולות בעולם משתמשות בנו, אבל לא בכל המערכות שלנו. יש פוטנציאל להתרחב גם בתוך כל לקוח קיים והמון פוטנציאל להתרחב בשוק".

"לחברה יש שורה של לקוחות מאוד גדולים, דבר לא טריוויאלי עבור סטארט-אפ. סווירי מציין כי "הפתרון שלנו מאוד משפיע, וכשרואים את האימפקט קשה להתעלם. לכן גם אם לקוחות לא חיפשו פתרון כזה בהתחלה, כשראו את ההשפעה הם הבינו, וזה מה שמאפשר לנו לגשת לעוד חברות גדולות, בטח בעולם שעובר טרנספורמציה דיגיטלית מאוד משמעותית".

איך הושפעתם מהקורונה?

"מצד אחד, ב-3 החודשים הראשונים הפרויקטים הגדולים הוקפאו וכולם ישבו על הגדר. היו השקעות בפרויקטים קטנים יותר. אחרי זה, כולם הבינו שהעולם לא עצר מלכת, והמצב לא ישתנה מהר, וחזרו להשקיע. אני מאוד גאה בתוכנית שעשינו בקורונה: איך שהתחילה האי-ודאות התמקדנו בשימור המזומנים במקום בצמיחה ותוך רבעון עברנו לתזרים חיובי מפעילות, כי צמצמנו הוצאות על השגת לקוחות חדשים".

לאחר מכן, ההשקעות בשיווק חזרו וגם התזרים מפעילות חזר להיות שלילי. לדבריו, "הביקוש למוצרים נשאר מאוד קשיח למרות המשבר, וברגע שחזרנו להשקיע - הכל גדל".

מתי צפוי רווח נקי?

"החברה יכולה לעבור לרווחיות ברגע שהיא רוצה, אבל יש מולנו הזדמנות מאוד גדולה ולכן אנחנו משקיעים בצורה חכמה כדי להגדיל את היכולות למכור ולהגיע לשווקים".

מה היו החששות המרכזיים והשאלות המרכזיות ששאלו אתכם המשקיעים הפוטנציאליים ברוד שואו לקראת ההנפקה?

"לא חששות, אבל העניין הכי קשה לגופים פיננסיים להבין כשאתה מייצר קטגוריה חדשה זה למי להשוות את החברה, איך להעריך מה השווי שלה. היינו צריכים להסביר ממש את הבעיה, למי זה כואב, איך ווקמי פותרת את זה. זה היה הקושי העיקרי וגם הכיף העיקרי, כי נורא כיף לראות את התגובה כשתופסים את הפוטנציאל. הלכנו להנפקה לא בשביל הכסף - היה יותר פשוט לגייס בשוק הפרטי - אלא כדי להשיג יותר מודעות והבנה לתעשייה שלנו, ולהפוך את זה לאירוע שיווקי".

איך אתה מסביר את ריבוי הנפקות הטכנולוגיה שיוצאות כיום מישראל לוול סטריט?

"ישראל התברכה בחברות תוכנה טובות מאוד. היום, ההשקעות בטכנולוגיה גוברות על השקעות פיזיות - כשחברה רוצה לשפר משהו רוב הסיכויים שהיא תשקיע בתוכנה ולא בעוד מכונה, לכן יש הרבה חברות בשוק. הצלחה מובילה להצלחה, הקרנות הגדולות נמצאות בישראל וחברות מצליחות לגייס הרבה כסף שלא כמו בעבר, וזה מאפשר להן לגדול מהר. מכיוון שהשיווק יכול להיות וירטואלי כבר אין את החיסרון שהיה בעבר, שהיינו רחוקים מהלקוח. זה מדהים לראות את מה שקורה בכלכלה הישראלית, ואני מאוד גאה בזה".

מה אבן הדרך הבאה של ווקמי?

"להגיע למצב שחברות מתקצבות מראש את הפתרון ומחפשות את הפתרון של הקטגוריה שהמצאנו. היום, חברות באות אלינו כשיש להן בעיה ספציפית, ולאחר שהן רואות את הערך הן גדלות איתנו. השאיפה היא שיגיעו כשכבר יודעים על הערך".

לסיכום, איך ההרגשה באופן אישי אחרי התהליך?

"קודם כל, יש המון גאווה. שנית, יש המון אחריות: נכנסו הרבה משקיעים וצריך לדאוג שהם ירוויחו ולהתנהל באחריות. דבר שלישי זה ההזדמנות: יש לפנינו הזדמנות אדירה לנו, לעובדים ולאנשים שעובדים עם המערכות שלנו".

עובדי ווקמי מרוויחים מההנפקה, מחזיקים אופציות?

"כן. כל העובדים הם חלק מתוכנית האופציות. זה הדבר שאני הכי גאה בו. העובדים נתנו לחברה הכל".

עוד כתבות

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; ענקית מוצרי היוקרה הצרפתית קרינג צוללת ב-10%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא

פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף • צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח • פגיעה ישירה בלול במרגליות; חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • תיעוד מהתקיפה הלילית בלבנון: מחבל ירד מאופנוע, נכנס למבנה וחוסל מהאוויר • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • עדכונים שוטפים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-0.5%, הדולר התחזק

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיקה על הבורסה ● השקל שהתחזק הבוקר, נחלש עתה ונסחר ב-3.77 שקלים ● אלארום זינקה ב-20%, נובה ב-4% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

ראקש לונקאר, מיקי בודאי, דן אמיגה ומייקי פיי / צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות