גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל האוצר: "הדיון על מה נעשה אם יהיה סגר הוא כמו דיון על מה יקרה אם ננחת על הירח"

לגבי חברות התעופה אומר בלינקוב: "אנחנו לא נתמוך בהם ללא סוף" ● עוד אמר כי הוא מעריך שלא נחזור למודל החל"ת, ומתח ביקורת על חלק מהצעדים שהממשלה הקודמת נקטה: "הפעם הממשלה והאוצר לא יפעלו מתוך פאניקה"

רם בלינקוב, מנכ"ל משרד האוצר / צילום: דוברות משרד האוצר
רם בלינקוב, מנכ"ל משרד האוצר / צילום: דוברות משרד האוצר

"הדיון על מה נעשה אם יהיה סגר כללי זה כמו לדון בשאלה מה יקרה אם ננחת על הירח. אני כל-כך רחוק מסגר כללי, שאין שום סיבה שאני אדון במה שיקרה אם. אני לא אדון בדברים שלא נמצאים על הפרק" - כך משיב היום (ה') מנכ"ל משרד האוצר, רם בלינקוב, לשאלה האם משרד האוצר נערך לאפשרות שיהיה סגר כללי על המשק.

לדברי בלינקוב, "צריך לנסות למצוא את הדרך לחיות בשגרה לצד הקורונה. מוקדם מאוד בשביל להתחיל לדבר על סגר. הממשלה נוקטת צעדים ותצטרך לנקוט צעדים נוספים, והם כאלה שיכולים לעצור את מגמת ההתפשטות של נגיף הקורונה, בתקווה שכמות המתחסנים תגדל. אנחנו נעמיד לטובת משרד הבריאות את האמצעים להתמודד עם המצב". 

על רקע העלייה בתחלואה, המגבלות החדשות שהוטלו על המשק, בהם יישום התו הירוק והרחבת חובת הבידוד לשבים מחו"ל, ובעיקר על רקע הדיבורים הגוברים על הצורך בהטלת סגר, מבקשים במשרד האוצר, תחת הנהגתו של שר האוצר אביגדור ליברמן, לשגר אותות הרגעה למשק.

המסר של האוצר לציבור היום הוא "אין דיבור על סגר", והמטרה היא להימנע מסגר. על הקרע הזה מבהיר בלינקוב כי האוצר גם לא מתחיל להיערך "ליום שאחרי", ובמשרד לא בונים תוכנית מגרה לסיוע למשק למקרה הצורך. "אין היערכות במשרד האוצר, מכיוון שלא ניכרת האטה כלשהי במשק, להוציא סקטורים מאוד מסוימים. התיירות הנכנסת, על כל ההשתרשרות שלה, תצטרך למצוא דרכים על-מנת לגוון את מקורות התעסוקה, כיוון שאנחנו לא רואים מצב שהקורונה תיעלם מחר בבוקר". 

"סגר הוא פתרון קל אך מזיק" 

על רקע התכנסות קבינט הקורונה והצעדים הננקטים בימים אלה כדי לרסן את התפשטות הנגיף, עולה פעם אחר פעם השאלה מה יעשו באוצר במקרה של סגר כללי ואיזו תמיכה כלכלית יעניקו למשק - האם יעניקו שוב מענקים לעסקים ובאיזו מתכנות ומה יוארך מודל החל"ת.

בשיחה שערך היום (ה') עם כתבים כלכליים, הבהיר בלינקוב פעם אחר פעם כי אין היערכות ספציפית לסגר, שכן במשרד האוצר סבורים כי מדובר בפתרון גרוע מאוד להתמודדות עם התפשטות הנגיף. "המערכת מאוד מיומנת, ואנחנו עושים בשבועות האחרונים הכנה על סמך הפקת לקחים מהשנה וחצי האחרונות. ככל שנצטרך, נדע להגיב בצורה מהירה. בדרג המקצועי מקיימים התייעצויות בצורה רציפה איתי, ובאופן רצוף עם השר, אבל כרגע אין צורך להכין צעדים ספציפיים", אמר בלינקוב.

בלינקוב הוסיף כי "סגר הוא פתרון קל אך מזיק, ואנחנו ממש לא רוצים בשלב הזה להשתמש בפתרון הזה, כי זה פתרון של מי שלא רוצה להתמודד. הנזקים שסגר עושה מבחינה כלכלית ונפשית הם נזקים קשים ביותר, וצריך לנקוט את כל האמצעים להימנע מסגר. כמובן שאם המצב יחריף בצורה משמעותית, אז לא יהיה מנוס, אבל אנחנו לא שם באוגוסט, ואם בספטמבר התחלואה תגדל, נראה מה לעשות.

"מבצע החיסונים לדעתי ישיג את מטרתו ויגביל את המשך התפשטות הנגיף. מוקדם מדי לדון בשאלת הסגר. כולם אוהבים לדבר על הסגר, אבל גם שר הבריאות התבטא שסגר זה פתרון קל שיש בצדו נזקים קשים. אנחנו חושבים שהקורונה כאן להישאר, והמשק צריך לחיות לצדה". 

"מעריך שלא נחזור לחל"ת" 

לשאלה האם בכוונת האוצר להחזיר את מודל החל"ת במקרה שיתממש התרחיש הגרוע של הטלת סגר, השיב בלינקוב כי "למודל החל"ת יש יתרונות וחסרונות. באופן שבו הוא בוצע בצורה גורפת, בצורה שמתמרצת אי-חזרה לעבודה, אני מעריך שלא נחזור אליו. כיצד נחזור אם בכלל? אנחנו נשקול, אבל בצורה הזאת שמישהו קבע כלל שלא נשקל כמו שצריך מראש - לא נחזור. תוכנית החל"ת עשתה הרבה דברים טובים והרבה דברים רבים גרועים. אנשים סירבו לחזור לעבודה עסקים נפגעו, מוסר העבודה נפגע, ולא נחזור לזה".

בלינקוב התייחס גם לשאלה האם יש מספיק יתרה בקופסאות הקורונה כדי להתמודד עם סגר נוסף ועם הנזקים הכלכליים שהוא גורם (היתרה בקופסאות הקורונה עומדת כעת על כ-4 מיליארד שקל), והשיב: "אני מציע לא לעורר פאניקה. כרגע לא צריך אפילו חצי מיליארד שקל. המשק כמעט רותח, הצריכה הפרטית גואה, והשוק בצמיחה כשהמשק בפעילות מוגברת, ורואים את זה בהכנסות ממסים, אז אין צורך בהערכות ובתקציב".

לדברי בלינקוב, הפעם הממשלה והאוצר לא יפעלו מתוך פאניקה, אלה כל צעד יישקל. בדרך מתח בלינקוב ביקורת על חלק מהצעדים שהממשלה הקודמת נקטה. לדבריו, "הפאניקה" שהייתה במהלך השנה שעברה הובילה לכך שהמדינה רכשה 15 אלף מכונות הנשמה חדשות, שרובן שוכבות במחסנים או נמכרו בחו"ל, וכן כמויות של תרופות שאין בהן צורך.

"אני לא אבקר את כל השנה וחצי האחרונות, אבל אותי כאזרח מאוד מקומם שהמדינה רכשה מעל 15 אלף מכונות הנשמה, וחלק מהכמות אומנם שימשה להחלפת מכונות ושדרוג, אבל ברובן לא נעשה שימוש, עד כדי כך התברר שחלק מהן נמכר לחזרה לחו"ל. אני לא יודע איך זה קרה, אבל בוודאי שחלק מהמקורות התקציביים שהוקצו למשרד הבריאות הוצאו לחינם. נרכשו הרבה מאוד חיסונים ותרופות, שחלקן מיותרות. אנחנו יכולים לספק תרופות למלריה לכל העולם, כי בשלב מסוים חשבו שתרופה למלריה מסייעת לטיפול בקורונה. אנחנו לא נחזור על צעדים פזיזים. נשתדל לעבוד לא תחת לחץ".

לשאלה מה הכוונות של הממשלה בנוגע לפתיחת שנת הלימודים הבאה, השיב בלינקוב כי "עמדת שר החינוך והבריאות כרגע היא ששנת החינוך תפתח כרגיל". 

"חברות התעופה יצטרכו להתאים את עצמן למציאות"

בלינקוב התייחס גם לטענות של חברות התעופה כי הצעדים שנוקטת הממשלה בניסיון לבלום את הקורונה עלולים להביא אותן לקריסה, ואמר כי "הנושא של חברות התעופה נמצא על השולחן. היום אנחנו מקיימים פגישה עם אל על, ובמקביל צוות של האוצר ייפגש היום או ביום ראשון עם החברות האחרות. אנחנו בוחנים את המצב, והוא לא פשוט. בכל מקרה, אני מעריך שחברות התעופה יצטרכו להתאים את גודלן לעולם המשתנה, בין אם נסייע להן ובין אם לא".

כפי שפורסם בגלובס, בחברות התעופה טוענים כי החלטת המדינה להרחיב את רשימת המדינות מהן יידרש בידוד לחוזרים תביא לנזק של עשרות מיליוני דולרים. בין היתר אמר גורם באל על לכתבת גלובס מיכל רז-חיימוביץ: "ניאלץ לעשות התאמות בכוח-האדם ותוכנית התייעלות עמוקה". 

בלינקוב התייחס לדברים ואמר כי המדינה לא תתמוך בחברות התעופה לנצח. "אנחנו מודעים למצב הקשה של חברות התעופה, וזה מצער וכואב, אבל לא נשב ונחזיק על חשבון הציבור מערכת כלכלית שלא מתאימה למציאות. המצב הזה יכול להימשך עוד חצי שנה, שנה ושנתיים - אז עד מתי אנחנו צריכים להחזיק אותן (את חברות התעופה, א' ל"ו)? ניפגש איתן, נשמע מה דעתן באופן ספציפי, אבל הן יצטרכו לעשות צעדים כדי להתאים את עצמן למציאות. שתי חברות התחייבו להנפקה - לגבי אחת כבר עבר המועד, והיא לא עשתה הנפקה; ולגבי השנייה המועד מתקרב, ולא נראה שהם הולכים להנפקה. זה לא ילך שאנחנו נהיה שותפים לכישלונות ולהצלחות שלהם. אני מודע למצוקה הגדולה, ואנחנו מקשיבים". 

"הדיבור על סגר פוגע בעסקים" 

מנכ"ל האוצר נשאל האם, חרף התנגדות האוצר, לא צריך להטיל בכל זאת סגר בספטמבר, חודש של חגים ומיעוט ימי עבודה. זאת, כחלק ממערכת "ניהול סיכונים", כדי שהמדינה לא תידרש להטיל סגר באוקטובר. בלינקוב השיב: "אני מכיר את הטענה הזאת, כי יש 6-7 ימי לימודים בספטמבר ועוד יומיים ימי עבודה. דעתי היא שאנחנו נגד סגרים, והדיבור על סגר מאוד מזיק ופוגע בעסקים שכבר היום מקבלים ביטולים להזמנות, ולכן אני מציע לא לעשות סגר גם בספטמבר.

"בתחילת המשבר שבוע סגר עלה מיליארדים רבים. מאז המשק ידע להתארגן, גם לעבוד טוב יותר בסגר, וגם למדנו שהוא מפצה את עצמו מאוחר יותר, אבל עדיין סגר הוא הרסני והוא דבר בלתי נסבל אחרי השנה הזאת. זה דבר קשה מאוד שבעיניי אין צורך להגיע אליו".

לשאלה האם יש צעדים נוספים שהממשלה צריכה לנקוט כדי להימנע מסגר, מלבד החלת הצו הירוק והרחבת חובת הבידוד ומבצע החיסונים החדש, ומה לדעתו ימנע כניסה לסגר, השיב בלינקוב: "הנבואה ניתנה לשוטים. ננקטו הרבה צעדים. אם הציבור יהיה ממושמע, זה יעזור. עטיית המסכות, התו הירוק, הקריאה להתחסן - כל אלה אמורים לסייע, אבל זה תלוי מאוד במשמעת של הפרט. אני מקווה שזה יועיל. פרופ' גבי ברבש אמר שהוא לא מבין מה קורה בבריטניה. זה בלתי מוסבר. להגיד שאנחנו מבינים הכול? ממש לא. אנחנו משחקים פה בהרבה אי-ודאות". 

"נכון לעכשיו אין סיבה לשנות את התקציב"

אי-הוודאות הזאת מתרחשת על רקע המשך בניית התקציב וחוק ההסדרים לשנים 2021-2022, אשר עבר השבוע בממשלה. בלינקוב נשאל האם הממשלה לא שוקלת לפתוח את התקציב ולהכניס אליו התייחסות גם לתרחיש של החמרה בהתפשטות הקורונה, שייאלץ השקעת משאבים שכרגע לא מוקצים לכך בתקציב הנוכחי.

"אנחנו מתוכננים ומאורגנים טוב מאוד, תוך כדי דאגה למשק", השיב בלינקוב. לדבריו, "נכון לעכשיו אין שום סיבה לשנות את התקציב. זה ברור שאם נגיע לקטסטרופות, ההנחות שלנו לא תתגשמנה, אבל מאינדיקציות כלכליות מהימים האחרונים אין לנו סיבה לחשוב כך. לומר שזה לא יתדרדר לא ניתן לומר בוודאות, אבל אני מעריך שאין סיבה לעשות שינוי כלשהו ממה שרק לפני ארבעה ימים אושר בממשלה.

"אנחנו לא נפעל תחת לחץ. כשפועלים תחת לחץ, ישראל מחזיקה היום את כמות כדורי המלריה הגדולה בעולם ואת כמות מכונות ההנשמה הגדולות בעולם".

עוד כתבות

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות ; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים