גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארס צפרדעים ושבוע של שתיקה: 5 טיפולים אלטרנטיביים

אלטרנטיביים יותר ופחות: מצלילים מרפאים וסדנת ויפאסאנה דרך אמנויות לחימה וסווט לודג' אינדיאני ועד לארס של צפרדע הקאמבו הרעילה מהאמזונס

המלצות גוף ונפש
המלצות גוף ונפש

לפרוק מתחים עם נבל וחליל

טיפול בצלילים מרפאים

אי שם בשנה שעברה, בין הסגר הראשון לשני, חיפשתי דרך להרים את עצמי. דרך המלצה של חברה הגעתי לתובנה שאליה הגיעו גם החברים של אי.טי: המוזיקה היא שפת-על אולטימטיבית.

החלטתי ללכת לטיפול בצלילים מרפאים. שם, בחדר נעים ואפלולי, השכיבו אותי על מזרן נוח. כיסוי העיניים הדיף ניחוח קל של לוונדר, וסביבי החלו שני מלאכים בלבן לנגן על עשרות כלי נגינה אקזוטיים. החשדנות וההיפר-אקטיביות התחלפו בפליאה, שעברה דרך המחשבה והפכה לציפה עדינה. כך שכבתי שם, לאותם צלילים, במשך שעתיים.

אחרי שזה נגמר, על כוס תה צמחים, הסבירו לי המוזיקאים כי לפי מסורות עתיקות יומין, ישנם צלילים שמהדהדים את מרכזי האנרגיה בגוף (צ'אקרות), פותחים חסימות אנרגטיות ומחזירים ממחוזות הלחץ אל האיזון. לכל מרכז אנרגיה יש כלים הנכונים לו יותר.

לא יודעת לומר באילו כלים הם ניגנו ומתי, ואיזו מנגינה הוקדשה לאיזה מחלקי גופי. יודעת לומר בוודאות כי החוויה הייתה נעימה בצורה קיצונית ומפרקת מתח.

לפרטים: www.oriyavor.com וגם בפייסבוק וביוטיוב

 

טיפול עשרת אלפים למוח

סדנת ויפאסנה

"במוזיקה", אומר פתגם עממי, "חשובות האתנחתות יותר מאשר הצלילים". בעולם בהפרעה אנחנו כל הזמן ברעש. בתוך הרעש הגובר של עולם העסקים שקט הוא מצרך נדיר, והרעש הזה מייצר מיסוך לקול הפנימי, אותו קול שיש בנו ואומר לנו את מה שאנחנו באמת צריכים לדעת - על עצמנו, על הקריירה, על מערכות היחסים שלנו ומה הצעד הבא. בחיי היומיום אי אפשר להשתיק את הרעש, ולכן צריך לייצר בכוח איים של שקט. לזה בדיוק נועדה סדנת הוויפאסנה.

בהתחלה הניתוק הזה מלאכותי, הגוף מגרד כמו בייסורי גמילה מסם, הראש ממשיך להרעיש בזרם מציק של מחשבות בלתי פוסקות. אבל מי שיושב בהחלטיות מגיע לרגע שבו משתרר בראש שקט מבורך.

הקול הפנימי מגיע לאט ובביישנות, כאילו הוא לא בטוח שהוא רצוי, אבל אם נשארים איתו פרק זמן מספיק ארוך (בדרך כלל סדנה כזו אורכת כמה ימים), מבינים עד כמה העשייה שלנו מפריעה להוויה שלנו ועד כמה העצירות הללו לשקט בים הרעש מביאות לחיינו איזון, שלווה וחוכמה.

ויפאסנה - מדיטציית תובנה - מלמדת להשתיק את הקולות החיצוניים ולהקשיב לקול הפנימי. שותקים, מסננים לאט לאט רעשים וחוזרים להקשיב לקולו של הלב.

מדיטציה / צילום: Shutterstock

הגנה, התקפה וקריאת מציאות

אמנויות לחימה לאנשי עסקים (ולא רק להם)

בראשית שנות ה-30 שלי עבדתי כמו משוגעת. הייתי עצבנית רוב הזמן והרגשתי שעליי למצוא נתיב לעבודה גופנית, אינטנסיבית, ולהוצאת אגרסיות, שהיו לי בשפע. דרך קולגה הגעתי לדוג'ו (מרכזלאמנויות לחימה), ונשביתי בקסמה של האמנות העתיקה.

כמה פעמים בשבוע התכנסה קבוצה מגוונת של אנשי ונשות עסקים לשעתיים של קרבות. שם תרגלתי משמעת ולמדתי על מערכות יחסים מורכבות דרך הגנה, התקפה, רעות וקריאת מציאות.

צילום: hthaostudio / unsplash

מתרגלים רציניים של אמנויות לחימה לומדים באמצעות רוח הלחימה להשרות ביטחון, שלווה ומרכוז על עצמם ועל אלה שהולכים איתם דרך. האנלוגיה לעולם העסקי מתבקשת, בעיקר באמצעות אלה שבבוקר לובשים חליפת עסקים ובערב חליפת קראטה. אין צורך לדבר. הכול מובן.

למידה אמיתית, כזו הנותרת איתך שנים, אינה יכולה להיעשות אך ורק באמצעות האינטלקט. היא חייבת לעבור דרך הגוף והרגש. כך נרכשים הרגלים שהופכים לאינסטינקטים ובאמצעותם ניתן להשתפר.

בונוס: להרחבה ולהעמקה מומלץ לצפות ביוטיוב בסדרה של דניאל קרן "רוחו של לוחם" פרקים 1-6

כשהזיעה פותחת את הלב

סווט לודג', בקתת הזעה אינדיאנית

באוקיינוס ההתנהגות הרציונלית שבו אני משייטת יום-יום לקחתי פסק זמן כדי לצאת מאזור הנוחות ולהתנסות בדבר חדש: Sweat Lodge (בקתת הזעה), טקס מסורתי עתיק יומין של שבטי הילידים ממרכז אמריקה.

נכנסתי בבגדים קלים למבנה שבו מתנהל הטקס - איגלו שענפי עצים בונים את השלד שלו. התיישבנו במעגל סביב בור, שהוא למעשה טבורה של אמא אדמה. השמאן התחיל בשירה ובתפילות, "שומר האש" הכניס אבני בזלת חמות, שפך עליהן מים ופיזר צמחי מרפא. האדים החלו ממלאים את החלל.

הזעתי כולי ברמות של סאונה פינית. האדים שרפו את הנחיריים ואת הריאות. בד בבד עם החשכה, השירה והקור הנעים של האדמה, נרגעתי לאטי בתוך החוויה המוזרה הזאת. הרגשתי שהחום פותח לי את הלב, ולמרבה הפתעתי התחלתי לשיר בשפה לא מובנת.

ארבעה חלקים לטקס, אחד לכל כיוון מרוחות השמים. שעה וחצי של מיסטיקה וביקור בעולם אחר, ביקום מקביל. יצאתי ספוגת זיעה, התגלגלתי על האדמה הקרירה, הבטתי לראשונה זה שנים בכוכבים והרגשתי נקייה לקראת התחלה חדשה. חוויה מומלצת בחום, תרתי משמע.

צילום: Shutterstock

בוסטר חיסוני עם ארס צפרדעים

קאמבו, רפואה עתיקה-חדשה

עם התרבות הפחדים סביב מחלות שונות ומשונות, רעלים וקרינה, המליץ לי חבר ותיק להתוודע לצפרדע הקאמבו. ברגע הראשון זה נשמע כמעט הזוי: הצפרדע הזו היא אחד מבעלי החיים הרעילים ביותר המוכרים לאדם. אבל שבטי הילידים לאורך האמזונס משתמשים כבר אלפי שנים ברעל שמפיקה הצפרדע לצרכי ציד, ומה שמעניין אפילו יותר - כדי להתחסן משלל זיהומים, רגשיים ופיזיים.

מהרעל שבגופה יצרו הילידים רפואה מסתורית, שיודעת באיזה כמויות הומאופטיות להשתמש כדי לחזק ולתדלק את המערכת החיסונית ולהביא את הגוף להתמודדות משופרת עם מחלות רבות. חיסון טבעי.

במאה העשרים ואחת חוזר ומגלה מחדש האדם הלבן, ממציא הרפואה והמדע, את יופיין של הרפואות העממיות ואת החוכמה במסורות העתיקות שכמעט והוכחדו, וחוקר אותן במעבדות אוניברסיטאיות.

הלכתי לנסות. המרפא בירר קודם כל את מצבי הבריאותי ואת ההתכוונות שלי מהמפגש עם הצפרדע. אמד אותי, והתחיל. בעדינות יצר כוויות שטחיות באפידרמיס לתוכן שפשף כמות זערורית, הומיאופטית, של רעל הצפרדע.

בתוך דקות ספורות החלו גלי חום לא נעימים להתפשט בגופי, ואחרי כעשר דקות רק רציתי למות. הקאתי את נשמתי, אף שלא אכלתי יממה קודם לכן, כפי שנדרשתי. כל הגוף כאב לי. חוויה פיזית מטלטלת, קצרה אמנם, אך אינטנסיבית. כששכחו גלי ההקאה הסתכלתי על תכולת הדלי שמילאתי. אכן נראה היה שהקאתי כמויות של רעל ירקרק.

ההרגשה לאחר ששוככים גלי החום, הבחילות וההקאות היא של ניקיון. כאילו מישהו קרצף אותך מבפנים עם מים וסבון חזק. חוויה פיזית מאוד לא נעימה אולם מזככת.

שלושה טיפולים בין מולד ירח למולד ירח, מעניקים חיסון לשנה. אין בכוונתי לקחת אחריות לגבי השפעת הקאמבו על מחלות שונות שנטען שהיא מרפאה, אולם כאדם בריא אומר כי מאז שהתחלתי להשתתף בטקסי הקאמבו, לא הייתי חולה אפילו פעם אחת.

ניל"י גולדפיין היא משנה למנכ"ל קבוצת נירם גיתן NGG, מומחית למנהיגות וניהול בעולם של הפרעה

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?