גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גילעד אלטשולר: "הכלכלה בישראל במצב מצוין, אבל להשקיע אחוזים גדולים מהתיק פה זה מסוכן"

על רקע תשואות מאכזבות בגמל ובפנסיה ואובדן נכסים לטובת המתחרים, מספר אלטשולר, מבעלי בית ההשקעות הגדול בישראל, על השינויים שבוצעו לאחרונה בתיק ההשקעות, מסביר מדוע לדעתו הגאות במניות הנפט והגז היא זמנית בלבד, ומצטער שאינו חלק מהנסיקה המחודשת של הביטקוין

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר
גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

חודש אוגוסט האחרון היה קשה עבור אלטשולר שחם. בית ההשקעות הגדול בישראל, שהתרגל בשנים האחרונות להוביל את טבלאות דירוגי התשואה במוצרי החיסכון ארוכי-הטווח, התחיל לדשדש בתשואות עוד לפני כן, אבל באוגוסט, לראשונה מאז אפריל 2011, הוא סיים חודש עם קיטון בסך הנכסים - תוצאה מצבירה שלילית בעולם הגמל - וזאת בעקבות דירוגו בתחתית טבלת התשואות.

מבחינת אלטשולר שחם, החולש באמצעות החברה הבת אלטשולר שחם גמל ופנסיה על 26% משוק הגמל בישראל, דירוג בתחתית טבלת התשואות פירושו נזק לכיס (דמי ניהול הנגבים מהנכסים המנוהלים) וליוקרה של בית ההשקעות. ככל הידוע, הפגיעה בתשואות שספג אלטשולר שחם בחודשים האחרונים נובעת בעיקר מההשקעות שלו בסקטור הטכנולוגיה בסין, שם החליט המשטר להצר את צעדיהן של ענקיות הטכנולוגיה, ולהטיל עליהן מגבלות, צעדים שבאו לידי ביטוי בירידות חדות של מניות אלו.

גילעד אלטשולר, הבעלים והמנכ"ל המשותף של בית ההשקעות, והאיש שאחראי על מדיניות ההשקעות שלו, מודה כי הפער בין תשואות המדדים בישראל ובין המדדים העולמיים, והסיניים בפרט, היווה את עיקר הפגיעה בתשואות של אלטשולר שחם לעומת מתחריו.

בריאיון לגלובס הוא מסביר כי למרות הירידה בתשואות, בבית ההשקעות עדיין מאמינים בסקטור הטכנולוגיה, ועדיין מאמינים בהשקעה במניות. "לא עשינו שינוי משמעותי בפיזור ההשקעות שלנו, ואנחנו שומרים בינתיים על הפוזיציות שלנו בהחזקה במניות חברות הטכנולוגיה בסין. מה שכן עשינו הוא להגדיל את שיעור המניות בחודשים האחרונים. לא באופן דרמטי, אבל כן העלינו את שיעור המניות, על חשבון הקטנה די משמעותית בכל מה שקשור לאג"ח הקונצרניות.

"בנוסף, התחלנו בשנה שעברה בקיצור המח"מ (משך חיים ממוצע, התקופה הממוצעת בשנים עד לקבלת התשלומים מאיגרת החוב) בתיק ההשקעות באופן משמעותי, והמשכנו בכך גם השנה. עוד שינוי יחסי הוא הגדלת נתח חברות הטכנולוגיה הכללי בתיק".

ואכן, מבט על תיק ההשקעות של אלטשולר שחם בתחום הגמל מגלה כי בחודש ינואר 2021 עמדה ההשקעה במניות, באופציות ובתעודות סל מנייתיות על 21.9% מהתיק, ובאוגוסט היא כבר הגיעה ל-30.1%. זאת בעוד שההשקעה באג"ח קונצרניות סחירות ובקרנות סל אג"חיות ירדה מכ-11% ביולי 2020 ל-3.5% באוגוסט האחרון.

"כמה החזקות להקצות למדינה עם 10 מיליון תושבים?"

כשאלטשולר מדבר על הפערים בין המדדים בישראל ובין המדדים העולם, קשה להתעלם מאלו של חודש ספטמבר, אז מדד ת"א-35 עלה ב-2.5% ומדד ת"א-125 עלה ב-2.3%, בעוד שמדד דאו ג'ונס ירד ב-4.3%, ה-S&P 500 ירד ב-4.8% והנאסד"ק ירד ב-5.3%.

באלטשולר שחם מעדיפים באופן עקבי להשקיע במניות בחו"ל. האם בעקבות עליית המדדים בישראל נראה אתכם חוזרים להשקיע בארץ?
"העובדה שביחס לשאר בתי ההשקעות בשוק המקומי אנחנו נמצאים בישראל באחוזים נמוכים (15% מתיק המניות, ר' ו') היא לא משהו חדש. זו מדיניות של 15 שנים, והיו שנים שזה עבד מצוין והיו שנים שזה עבד פחות טוב. הסיבה היא לא שאנחנו חושבים שבישראל השוק נעשה פחות טוב, אלא הסיבה היא אסטרטגית - כמה החזקות להקצות למדינה של 10 מיליון תושבים לעומת העולם הגדול כולו.

"אני חושב שהמצב של הכלכלה בישראל מצוין, אבל בישראל, כמו בכל מדינה אחרת, לא נכון לשים היקף גדול מאוד של החזקות מתוך תיק הנכסים במדינה שנמצאת בלב סכסוך גיאופוליטי משמעותי. נכון לעכשיו הכל נראה טוב, וישראל חתמה על הסכמי אברהם (הסכמי שלום עם איחוד האמירויות ובחריין, ובהמשך עם סודן ומרוקו), אבל היו ויהיו גם תקופות אחרות.

"זה כמו שלא אשקיע 30%-40% מתיק הנכסים באיסלנד, כי גם אם אחשוב שזה הדבר הכי טוב בעולם, יכול להיות שהר געש יכסה את כל המדינה ויסגור אותה. כלומר, גם אם אחשוב שמקום מסוים נראה טוב להשקעה, לא מגזימים בהחזקות, וגם ישראל היא חלק מהעניין".

אלטשולר מדגיש כי "החלק של ישראל מתוך הכלכלה העולמית הוא קטן, ונכון להיום אנחנו מקצים לה הרבה-הרבה מעבר לחלקה בשווקים העולמיים. כך שאם השוק הישראלי הוא פחות מחצי אחוז מתוך המדדים הבינלאומיים, אנחנו מחזיקים עשרות מונים מעל זה. מבחינת אלוקציה, להשקיע אחוזים מאוד גבוהים בישראל יכול להיות מסוכן". 

"מכרנו את כל הביטקוין ואין לנו כוונה לחזור"

אלטשולר שחם היה הגוף המוסדי הישראלי הראשון שרכש החזקה בביטקוין בשיעור של מאות מיליוני שקלים. בסוף השנה שעברה השקיע אלטשולר שחם סכום של כ-100 מיליון דולר בקרן הביטקוין הגדולה בעולם, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). ההשקעה הזאת, שכבר מומשה במלואה, הניבה לבית ההשקעות תשואה נאה, בעקבות הזינוק במחירו של הביטקוין, לאחר שאלטשולר שחם רכש אותו במחיר של 21 אלף דולר לביטקוין. שליש מההשקעה מומש כחודשיים לאחר הרכישה בתשואה של 100%, והיתר מומש בחודשים שלאחר מכן.

"הביטקוין שובר שיאים כל הזמן, ולצערי הרב אנחנו כבר לא שם. אמרנו בזמנו שנראה לנו שבגלל שהכסף נהיה כמו זבל, אז הביטקוין נראה כמו עוגן נגד המערכת הפיננסית העולמית, שבה אפשר לראות הדפסות כספים מטורפות. זה אומר שהמזומן, שאליו היינו רגילים עד היום, הפך להיות פתרון של מדינות כשהן צריכות אותו, ולכן יש מי שרוצים להשקיע בעולם שלא יהיה קשור למערכת הזו, מה שהקפיץ את השווי של הביטקוין כך שהשווי של הביטקוינים הקיימים כבר מתקרב ל-2 טריליון דולר, וזה כבר לא כסף קטן.

"כפי שאמרתי אנחנו כבר לא מחזיקים ביטקוין, מכרנו את כל ההחזקות שלנו וכרגע אין לנו כוונה לחזור לשם".

"החזרה של האנרגיה הפוסילית היא עניין זמני"

תחום נוסף שמסתמן כבעל פוטנציאל צמיחה גבוה למשקיעים הוא תחום האנרגיה המתחדשת. באלטשולר שחם העדיפו להשקיע בחברות אנרגיה ירוקה באופן ישיר, ופחות להסתמך על רכישת המניות שלהן. בעבר התייחס לכך אלטשולר עצמו, ואמר כי מניות האנרגיה הירוקות נמצאות ב"הייפ", ומחירן צפוי להתאזן. לאחרונה היה נראה כי מעמדן של אותם פרויקטים ירוקים התערער במקצת, כשבעולם התעורר מחסור באנרגיה, והחברות הירוקות רחוקות מלתפוס את מקומן של האנרגיות הפוסיליות (נפט וגז).

"החזרה של האנרגיה הפוסילית היא עניין זמני בלבד", טוען אלטשולר. "כמובן שיש בעיית אנרגיה בעולם אבל מה שקובע זה הטווח הארוך וברור שהאנרגיות המתחדשות יתפסו את המקום של האנרגיה הפוסילית. לכן שום דבר לא השתנה, זו בעיה נקודתית שתיפתר בסופו של דבר, והכול הוא עניין של זמן וכסף. אבל הכיוון הוא 'one way' ואני לא רואה שעכשיו מדינות הולכות לפתוח מחדש מכרות פחם. אני לא חושב שמדינה כלשהי - בגלל בעיות אנרגיה - תתחיל לפתוח עכשיו תחנות כוח פחמיות או תחנות הפועלות על מזוט. את הביקוש יפתרו על ידי יותר אנרגיה סולארית, יותר אנרגיה מתחנות רוח, ואולי בינתיים נראה יותר שימוש בגז, אבל זה רק עניין של זמן".

"הסקטור הטכנולוגי טוב יותר מהנדל"ן"

עם פרוץ הקורונה מכרתם הרבה מניות של חברות נדל"ן מניב, כמו גזית גלוב, אמות, עזריאלי, מליסרון ועוד. היית מאוד פסימי לגבי עתיד הנדל"ן למשרדים ולמרכזי המסחר, אך ראינו שמאז, מניות הענף חזרו למחירי העבר. מתחרט?
"בהתחלה באמת חשבתי שזה ייראה פחות טוב, אבל איכשהו פתאום הבנו שאנחנו אולי בפרפורי הגסיסה של הקורונה, ודברים נראים אחרת. כשמדברים על נדל"ן מניב יש הבדל בין ישראל לעולם. תל אביב בפרט נהנית מאוד מה'הייפ' של הטכנולוגיה, אז יש ביקוש למשרדים, אך כמובן שיש אזורים אחרים שהם חלשים יותר. אבל אין ספק שנדל"ן מניב נראה יחסית טוב, והוא נהנה מרוח גבית של ריבית ארוכה אפסית.

"בכל מקרה, גם אז וגם היום זו החזקה קטנה יחסית אצלנו לעומת סקטורים אחרים. בזמנו החלטנו להסיט את הפוקוס מנדל"ן לכיוון טכנולוגיה, ואני לא הייתי חוזר לשם עכשיו. אנחנו עדיין משקיעים בנדל"ן, אבל מבחינת פרופורציות, הסקטור הטכנולוגי באופן משמעותי טוב יותר מהנדל"ן".

ומה לגבי השקעה בנדל"ן מניב בעולם?
"העולם הוא גדול, וגם בארה"ב אי אפשר להגיד 'נדל"ן בארה"ב', כי יש פערים עצומים בין האזורים, כמו שיש בישראל פערים עצומים בין האזורים. נדל"ן זה דבר שהוא מאוד נקודתי, באזור מסוים, אבל בגדול - כל עוד הריביות אפסיות - מצבו של הנדל"ן טוב יחסית. במשרדים המצב קצת יותר בעייתי, אבל בנדל"ן תמיד יהיו השקעות מעניינות".

"היום אין יותר תיק נפרד של פסגות"

בחודש מאי האחרון השלימה אלטשולר שחם גמל ופנסיה את רכישת בית ההשקעות פסגות, בתמורה לסכום של 910 מיליון שקל. בתוך שלושה חודשים היא החזירה לעצמה יותר מחצי מהסכום, על ידי מכירה של פעילות הקרנות וניהול התיקים של פסגות לרני צים ומספר משקיעים, וכן נכסי גמל ופנסיה של פסגות לחברת הראל.

בעקבות המימושים הללו הצליחה חברת הגמל והפנסיה של אלטשולר שחם לסיים את העסקה עם נכסי גמל בהיקף של 45.5 מיליארד שקל, שעבורם שילמה בסך הכול כ-379 מיליון שקל - מחיר שנחשב נמוך בהשוואה לעסקאות רכישה אחרות שנעשו בשוק ההון המקומי.

"המיזוג נעשה על הצד הטוב ביותר", אומר אלטשולר. "הוא היה כרוך במורכבות מבחינה טכנית ולוגיסטית, של קליטת לא מעט לקוחות בתקופה קצרה, כשעלינו לתת להם את השירות הטוב ביותר. אומנם היו בעיות טכניות, אך אני מאוד מקווה שהמיזוג גם ייגמר על הצד הטוב ביותר.

"מבחינת ההשקעות, המיזוג היה די קל, מפני שדי מהר הבאנו את התיק של פסגות למצב כמו זה של אלטשולר שחם. היו דברים קטנים בשוליים שהיינו צריכים לטפל בהם, אבל החלק העיקרי נעשה לפי איך שאנחנו רואים את הדברים, והיום אין יותר תיק של פסגות בנפרד מהתיק של אלטשולר שחם. ברור שעדיין יש הבדלים, אבל 85%-90% מהתיק כבר סידרנו".

אלטשולר שחם גמל ופנסיה

תחום עיסוק: מנהלת חיסכון לטווח ארוך באפיקי גמל ופנסיה
היסטוריה: הוקמה ב־2001 והונפקה בבורסה בת"א ביולי 2019. כיום מוחזקת 57.27% בידי בית ההשקעות אלטשולר שחם, 14.4% בידי יאיר לוינשטיין ו־28.33% בידי הציבור
נתונים: מנוהלת על ידי יאיר לוינשטיין, כיו"ר משמש רן שחם. נסחרת בשווי שוק של 3.45 מיליארד שקל, אחרי שמנייתה טיפסה 190% מאז ההנפקה. היקף נכסים בתחום הגמל: 169.7 מיליארד שקל (26% מהשוק), היקף נכסים בתחום הפנסיה: 27.3 מיליארד שקל (5% משוק קרנות הפנסיה החדשות)

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה