גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לימוד תורה וניסיונות חילוץ: איך נראו חייו של אלדד פרי מהקריסה המהדהדת ועד שנרצח

מאז שהחברה שלו התרסקה במהירות, אלדד פרי היה עסוק בשני דברים: לימוד תורה וניסיונות שיקום ● מקורבים מספרים מצד אחד על אדם חכם ונדיב שהחליט לנטוש את אורח החיים הראוותני, ומצד שני על פנטזיונר חסר תקנה שיצר כאוס מוחלט בקבוצת החברות: "כספים נכנסו ונבלעו תוך זמן קצר"

השנה האחרונה של אלדד פרי / צילום: איל יצהר, מד''א, בר-אל
השנה האחרונה של אלדד פרי / צילום: איל יצהר, מד''א, בר-אל

החיים של אלדד פרי כללו בשנה האחרונה בעיקר פגישות עם משקיעים פוטנציאליים ולימוד תורה. מדי יום היה קם בסביבות 4 לפנות בוקר, הולך לבית הכנסת, טובל במקווה שבמרתף ביתו - ואת שאר הזמן מבלה בלימודים בחברותא ובניסיונות למצוא מישהו שיוציא אותו ואת החברה שלו מהבוץ. בבוקר יום שישי שעבר נרצח מחוץ לבית הכנסת ברחובות, מותיר אחריו חובות של מאות מיליוני שקלים כלפי רוכשי דירות בפרויקטים ששיווק במסגרת קבוצות הרכישה שלו, וכן כלפי נושים של החברה, בהם אנשים פרטיים ששוכנעו להשקיע בה וחלקם איבדו את כל חסכונותיהם.

"חבר יקר, אח אהוב, מורה, עילוי בתורה ואיש עם לב זהב. בכל השיחות שלנו מאז המקרה, רק דבר אחד העסיק אותו, וזה העוול שנגרם לאנשים. הוא לא ברח ולא הסתתר, את כל זמנו השקיע בתורה ובניסיונות לקדם מהלך שיציל את כספם של המשקיעים שלו". כך כתב השבוע הפרסומאי גילי כהן, בפוסט בפייסבוק לאחר הרצח. "גם כשהיה בשיאו, כשהיה מתחיל לדבר תורה", כתב עוד כהן בפוסט, "הייתי אומר לו: 'אתה מתבזבז, העולם הזה לא מתאים לך. יש לך נשמה של צדיק".

פרי, שהיה דתי, עבר לפני מספר שנים תהליך של יציאה בשאלה. החברה שלו הייתה אז בשיאה, והוא שיווק עצמו כטייקון. אך בהמשך - היה זה כשהחלו להתגלע הסדקים הראשונים בחברה - שינה כיוון: עבר מהמשרדים בתל אביב למשרדים בנס ציונה, ושמר על פרופיל נמוך.

אלדד פרי עו''ד / צילום: איל יצהר

היטיב לתאר את השינוי ערן רולס, מנכ"ל מרכז הבנייה."הכרתי שני אלדד פרי", כתב בפוסט בפייסבוק השבוע. "את אלדד הראשון הכרתי במשרדו המפואר בעזריאלי... פגשתי אדם צעיר, רהוט ומבריק שחי בסרט. מטוסים פרטיים, סיפורים על השקעות ותיאור חברה עסקית כאילו מדובר בקונצרן בינלאומי... פגשתי לפני כשלוש שנים אדם אחר לגמרי. אדם שעשה תשובה, אדם שלא התבייש לספר על טעויות עבר ועל דרך חדשה... הפוזה נעלמה... ראיתי אדם שעשה שינוי ויצא לדרך חדשה".

האם אכן בחר בדרך חדשה, או שזו הייתה פסאדה שנועדה לעורר אמפתיה? לבעלי החוב שלו, זה כנראה פחות משנה. הם רק רוצים את כספם. כך או כך, את התשובה כנראה כבר לא נדע לעולם - הוא לקח אותה איתו.

רצה לשחק במגרש של הגדולים

ההצלחה של פרי, יליד נתיבות, הבכור מבין שבעה ילדים, הייתה מהירה. כנראה מהירה מדי. לאחר השחרור מהצבא עבר לרחובות, ושם גם החל את הקריירה הנדל"נית שלו. עד מותו התגורר פרי בבית פרטי בנווה עמית, שכונה ברחובות, יחד עם אשתו השלישית נועה וחלק מילדיו, שמונה במספר: ארבעה ילדים מאשתו הראשונה, אף היא מנתיבות במקור; ילד אחד מאשתו השנייה, שעבדה בקבוצת אלדד פרי; ושלוש בנות מאשתו הנוכחית, ששימשה כעוזרת שלו, ולאחר שהפכו לזוג עברה יחד איתו תהליך של חזרה בתשובה. "בנישואים הנוכחיים הוא היה מאוד רגוע. היה להם מאוד טוב בזוגיות", אומר חבר, "אלדד הפך להיות מאדם נהנתן שאוהב לבלות, לאיש בית".

בית המשפחה בנווה עמית הוא רחב ידיים - כ-600 מ"ר בנוי, עם בריכה והמון המון ספרים. בסלון, מהרצפה ועד לתקרה היו מדפי ספרים, וכן מתחת למדרגות. שוויו המוערך עומד על כ-6.5 מיליון שקל. פרט לבית המגורים, יש עוד דירה בבעלותו של פרי, אף היא ברחובות, ובה מתגוררת אשתו הראשונה. הבית והדירה, כמו גם רכבו של פרי - ג'יפ מרצדס משנת 2012, היו אמורים להימכר ותמורתם היתה מיועדת לנושים. "ממש השבוע", אומר עו"ד ארז חבר, הנאמן לנכסיו האישיים, "היינו אמורים להתחיל סיורים בנכסים ולהתחיל לקבל הצעות".

בתחילת דרכו שיווק פרי מספר פרויקטים במסגרת קבוצות רכישה, ואף הצליח להביא אותם לידי סיום. אלא שמהר מאוד הוא מאס בפרויקטים הקטנים, של כ-20 דירות, וקפץ מדרגה עם תוכנית חדשה: פרי פלייס, פרויקט שימוקם בכניסה לרחובות ויכלול מעונות סטודנטים, מסחר ומשרדים. בד בבד הוא התרחב לאפיקים שונים מחוץ לנדל"ן כמו כרטיסי אשראי, סייבר ועוד.

"היה לו חשוב להוכיח שהוא, הבחור מנתיבות, יכול לשחק במגרש של הגדולים", אומר גורם שהכירו היטב. "הוא רצה שיהיו לו עסקים חובקי עולם. אז פה היתה לו חברת סייבר, ופה חברת כרטיסי אשראי ופה הוא קופץ לעסקה באפריקה".

מכונת השיווק עבדה במלוא המרץ: משרדים במגדלי עזריאלי ששימשו קודם לכן את טייקון העבר נוחי דנקנר, כנסים, פרסום מסיבי, מטוס פרטי חכור. אלא שפרי פלייס, כמו גם פרויקטים נוספים, מעולם לא יצא לפועל.

ייתכן שהפסאדה הזו הייתה יכולה להימשך שנים באין מפריע, אלמלא בקשה שהגיש איש העסקים השווייצרי חיים חמו, ששוכנע להיות שותפו של פרי ולהזרים לחברה 200 מיליון שקל. חמו, שפנה לבית המשפט לפני שנתיים בבקשה למנות נאמנים לקבוצה, הוא שהניע את כדור השלג שחשף כאוס מוחלט: ערבוב בין כספי החברות של הקבוצה ונטילת הלוואות מאנשים פרטיים. בית המשפט מינה אז את עורכי הדין אהוד גינדס וגונן קסטנבאום כנאמנים לחובות החברה, ואת עו"ד ארז חבר כנאמן לחובותיו האישיים של פרי, המסתכמים בכחצי מיליארד שקל. מאז מונו, מנסים הנאמנים למצוא את ידיהם ורגליהם בסבך הכלכלי של הקבוצה ומנסים להביא את הפרויקטים השונים לידי סיום.

גינדס אהוד עו''ד / צילום: רוני שיצר

ההסדר שלא יצא לפועל

"אלדד הגיע אלינו לראשונה לפני שהוגשה הבקשה של חמו, אך כבר התחילו בעיות בקבוצה", מספר עו"ד שלמה נס, שליווה את פרי במהלך השנה האחרונה: "אבל הוא לא 'פתח לנו' ובעיקר דיבר מסביב. בפעם השנייה הגיע אחרי שחמו כבר הגיש את הבקשה. כשניתחנו את הדברים, הגענו למסקנה שעם הבקשה של חמו אפשר להתמודד בקלות, אבל הבהרנו לו שיש בעיה קבוצה.

"אמרנו לו, שאם הוא לא רוצה לחזור על סיפור ענבל אור, כדאי לו להסכים למינוי נאמנים בהקפאת הליכים, בתנאי שזה לכיוון של הבראה. זה לא דבר פשוט להביא ללקוח - אבל הוא אמר שאם זה יביא לכך שכולם יקבלו את הדירות הוא בעד למרות שייפגע ברמה האישית. דבר אחד אפשר להגיד לזכותו: היה אכפת לו מהנושים ובשנה הזו ניסה לראות איך מקדמים את הפרויקטים ומחזירים לנושים את הכסף".

לדברי נס, במהלך השנה הזו, פרי היה "חדור אופטימיות ואנרגיה, ועסק רק בניסיון למצוא פתרון שיביא כסף ללקוחות. ביום ראשון (יומיים לאחר הרצח - ה"מ) היינו אמורים לשבת איתו על הסדר שהוא גיבש".

גם חבריו מספרים כי עשה בשנה האחרונה ניסיונות למצוא כל פתרון שיאפשר לו להחזיר למשקיעים את כספם, כאילו הייתה לו ברירה. "הוא היה מקיים חמש פגישות בערך כל יום כדי לנסות למצוא משקיעים", הם מספרים. בתקופה האחרונה גיבש עם חברים, מתווה להסדר (על כך בהמשך), שהיה אמור להיות מוגש לנאמנים.

מלבד זאת, כאמור, העביר את זמנו בלימוד תורה ובמפגשי חברותא. "הוא היה גאון", מתפעל חבר קרוב: "ידע את התנ"ך בעל פה. היה לו ידע מטורף והוא היה אחד המומחים בתחום הקבלה. הייתה לו קבוצה של חסידים שהוא נהג לתת להם שיעורים בתורת הקבלה״.

בזמן שלא למד תורה, הרבה להיפגש עם הנאמן חבר במטרה לגבש פתרון. "הוא עבד מבוקר עד ערב", אומר מקורב. "אין נייר ואין תוכנית שהוא לא ידע בראש את כל הפרטים שלהם. אני מעריך שלולא הרצח, הוא היה מחזיר את כל החובות".

בחודשים האחרונים, מספר עו"ד חבר, הם ישבו יחד בניסיון לגבש הסדר ובמקביל חיפשו מקום עבודה שבו פרי יוכל לעבוד ולקבל משכורת בינתיים. "היו פגישות עם איזה קבלן, ודובר על כך שהוא יעסיק את אלדד כמנהל פרויקטים", אומר חבר.

עו''ד ארז חבר / צילום: עינת לברון

העסקתו של פרי כשכיר לא הספיקה להתגבש, ממש כמו ההסדר. בגדול, ההסדר דיבר על כך שהפרויקטים של קבוצות הרכישה יימשכו הודות לכספים שיוסיפו החברים. למרות התוספת, אומר גורם הבקיא בנושא, עדיין בסופו של דבר ישלמו סכום כולל הנמוך ממחיר השוק.

באשר לפרויקטים שבהם הבנייה עדיין לא החלה, כמו קרקע באשדוד שעליה בנוי מלון, ופרי פלייס ברחובות - ההסדר אמור היה להציע שהם יירכשו מהכונסים ויושבחו. "לאלדד היו טענות", מספר גורם המקורב לפרי, "שהנאמנים מבקשים עבור הקרקעות האלה הרבה פחות ממה שהן שוות באמת. אלדד הביא משקיעים שירכשו אותן ויחד יפעלו להשביח את הקרקע, כך שהתמורה שתתקבל עבורה תהיה גבוהה משמעותית, וכך קופת הכינוס תקבל כספים נוספים".

באשדוד דובר על שינוי ייעוד של הקרקע (שכאמור, כיום בנוי עליה מלון) למגורים, ואילו לגבי הקרקע ברחובות דובר על הוספת אחוזי בנייה. שני המשקיעים עליהם דובר הם אודי שאשא, חברו של פרי ומבעלי חברת "מסיעי שאשא", ויזם הנדל"ן איציק תשובה. פרי, מספרים מקורביו, היה נלהב מאוד מאופציית ההסדר שנרקמה. "הוא התרגש כמו ילד קטן", הם מספרים. "הוא גם העריך שאם ההסדר יעבור, אולי לא יהיה צורך לממש את הבית. הוא אמר שהוא לא רוצה לקבל כל היום טלפונים מבעלי חוב".

"הוא הגיע אלינו לייעוץ בסוף אוגוסט", מספר עו"ד שי גליקמן, מנהל מחלקת פירוק ושיקום חברות בפירמת עורכי הדין דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס. באחת השיחות הראשונות ניסינו להבין ממנו אם הוא סוג של טיפוס שמרים ידיים, או נלחם, ויכול להוכיח שיעזור לנאמנים. חד משמעית הוא אמר שיעשה הכל כדי להוכיח להם שיעזור. הוא שיתף פעולה וענה לכל שאלה".

יזם הנדל''ן איציק תשובה / צילום: איל יצהר

"לא היה מודע לעומק המשבר"

כך או כך, הנאמנים לנכסים, גינדס וקסטנבאום, התלהבו קצת פחות, והמספרים שהציג פרי נראו להם, איך לומר, מנותקים מהמציאות. בכלל, "מנותק מהמציאות" הוא ביטוי שחזר על עצמו.

"אני לא חושב שהוא היה מודע לגודל המשבר", אומר אדם הבקיא בעסקיו. "הוא היה באיזו אופוריה, שהכל יסתדר, שהרבנים סביבו יובילו אותו לדרך המלך. הכוכבים ידאגו שהדברים יסתדרו. זה היה בעיניי הזיה מוחלטת. היו לי כמה שיחות איתו, והוא אמר לי: אני פותר הכל, אני לא אנוח ולא אשקוט עד שזה יקרה.

"הבעיה של אלדד הייתה המגלומניה. הקרקע הזו באשדוד עם המלון, שעכשיו דיברו עליה בהסדר, מהיום שאני מכיר את אלדד אני שומע שהקרקע הזאת תפתור את כל הבעיות. הם מדברים במספרים לא הגיוניים. ולגבי הקרקע ברחובות, כל הזמן דמיין איזו תב"ע שתגדיל את זכויות הבנייה. מבחינתו זה כבר היה אצלו בכיס, אבל הכל היה בגדר דמיון".

"פרי פלייס", אומר גורם נוסף, "הוא פרויקט גרנדיוזי שהיה גדול על אלדד בכמה רמות. את דמי הרצינות שקיבל מחברי קבוצות הרכישה הוא גלגל הלאה. ערבוב הכספים, הצורך לממן את העסקים האחרים מחוץ לנדל"ן, ואולי עוד דברים שאינם ידועים, הכניסו את העניינים לסחרור.

"בעסקים שלו היה חוסר סדר מוחלט, מכירות לא מבוקרות. זאת היתה סוג של פירמידה", אומר הגורם. "הבלגן חגג שם והיו תקופות שהריבית הגיעה לרמה של 12 מיליון שקל בשנה. אלדד היה אופטימי והאמין שהכל ייפתר. הבעיה היא שהוא לא הבין נדל"ן, הוא קפץ בבת אחת לפרויקטים גדולים, זה כמו מישהו שקופץ מסוסיתא לפורש כשאין לו כסף לדלק, רק למלא מים ברדיאטור. הוא לא היה בחור רע, אבל פנטזיונר".

גם כשפנטזיות הנדל"ן התרסקו, הוא המשיך לחלום בגדול: "היתה לו איזו פנטזיה לגבי חומר מסוים לטיהור חללים. הוא אמר שהוא עומד לפתור את כל בעיות הקורונה, כי אפשר יהיה להשתמש בחומר הזה במעליות, באוטובוסים, באולמות בית משפט", מספר אחד מחבריו.

לגבי הספקולציות על כך שהייתה מעורבות של השוק האפור בעסקיו, קשה לגבש מסקנות. מצד אחד, אנשים שהיו מקורבים לעסקיו מספרים על כך שכספים שנכנסו לקבוצה נבלעו בתוך שבועות מעטים, ו"לא נודע שבא אל קרבם". "זה היה כאילו יש שם איזו מפלצת שצריך להאכיל", אומר אחד הגורמים הללו.

מצד שני, חברים מספרים על כך שבשום שלב פרי לא התנהג כמי שמאוים. "בן אדם שיש עליו איומים", אומר אחד ממקורביו, "מסתכל תמיד ימינה שמאלה, בודק את הרכב לפני שהוא נוסע. אצל אלדד השער של הבית לא נטרק אפילו. ככה לא מתנהג אדם שמקבל איומים". חבר אחר הוסיף: "בשום שלב לא זיהיתי אצלו פחד, או איזה סימן לכך שמאיימים עליו"

"אני לא יודע מה היה שם, אבל אני יכול להגיד לך שאלדד הוא לא איש שרימה אנשים, הוא לא הטיפוס. אנשים שהולכים למהלך של נוכלות, מכינים תוכנית ליום שאחרי. אלדד רק עסק בלנסות להחזיר כסף. גם לא היה איכפת לו שהוא צריך לוותר על הבית.
גם לחבריו הקרובים אין הסבר איך מי שלפי הסיפורים היה טוב לב, נרתם לעזרה ונדיב, גם גרם עוול לכל כך הרבה אנשים שקיוו לרכוש דירה במחיר סביר ונותרו מול שוקת שבורה. "זה דיסוננס", הם מודים. וכאילו כדי להפחית מגודל העניין, מוסיפים מיד, ש"זה מאוד הציק לו. הוא היה נחוש לשקם את החברה. הוא הבין שנגרם לאנשים עוול וזה מאוד הכביד עליו".

יש הטוענים כי אחת הסיבות להידרדרות שיצאה משליטה היא העובדה שלקוחותיו של פרי נמנו ברובם עם אוכלוסיה חלשה. "בואי נגיד", אומר גורם הבקיא בפרטים, "שאם הפרויקטים שלו היו בתל אביב והלקוחות שלו היו אנשים חזקים ועשירים זה היה נעצר הרבה לפני. כאן, כשהיה איזה לקוח שהרים ראש, עורכי הדין ישר דאגו להשתיק אותו, מקסימום לתת איזה פיצוי. עם אוכלוסיה חזקה זה לא היה קורה. אולי במקרה כזה, לא היינו נמצאים איפה שאנחנו היום".

עוד כתבות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

"הכרנו על האוטובוס לבקו"ם ומאז לא נפרדים": מייסד Wiz על הצוות שלא מפסיק להפתיע

הסטארט-אפ הראשון שהקימו נמכר למיקרוסופט, חברת אבטחת הענן שלהם מכניסה 350 מיליון דולר בשנה, ורק החודש הם עשו עסקת ענק נוספת ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה