גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השטחים החדשים נספגים עוד בשלבי ההקמה": העסקים אצל גב-ים חזרו לשגרה

חברת הנדל"ן המניב דיווחה על רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 235 מיליון שקל, בהשוואה ל-47 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד ● רשמה הכנסות של 183 מיליון שקל מעליית שווי הוגן של נדל"ן להשקעה ● המנכ"ל אבי יעקובוביץ: "שוק המשרדים בתל אביב ובהרצליה עומד בחזית"

אבי יעקובוביץ, מנכ''ל גב-ים / צילום: כדיה לוי
אבי יעקובוביץ, מנכ''ל גב-ים / צילום: כדיה לוי

חברת הנדל"ן המניב גב-ים ממשיכה ליהנות מרווחים גבוהים בזכות עלייה בשווי נכסיה. היום דיווחה החברה על רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 235 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2021, וזאת בהשוואה לרווח נקי של 47 מיליון שקל בלבד שנרשם ברבעון המקביל אשתקד.

לדברי גב-ים , הגידול ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל נובע בעיקרו מגידול בהכנסות מעליית שווי הוגן של נדל"ן להשקעה. גב-ים רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 183 מיליון שקל מעליית שווי הוגן של נדל"ן להשקעה, וזאת לאחר שברבעון המקביל לא נרשם שינוי בשווי הכולל של הנדל"ן שבבעלותה.

ברבעון השלישי ערכה גב-ים הערכות שווי לנכסיה המניבים המיועדים לתעשיה וללוגיסטיקה. בהערכות שווי אלו הופחתו שיעורי ההיוון ששימשו את השמאים החיצונים בשיעור ממוצע של 0.5% והפחתה זו הניבה עלייה של 129 מיליון שקל בשווי הנכסים.

בנוסף, בגין עלייה מצטברת של 2.4% במדד המחירים לצרכן (מאז הערכות השווי הקודמות) נרשמו הכנסות של 29 מיליון שקל בגין עליית ערך הנכסים וזאת מכיוון ששכר הדירה צמוד למדד. הכנסות נוספות של 31 מיליון שקל נבעו מעליית ערך קרקעות בייעוד תעשיה ולוגיסטיקה.


עלייה בשווי ההוגן של נדל"ן להשקעה 

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2021 רשמה גב-ים רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 695 מיליון שקל, וזאת לעומת רווח נקי של 172 מיליון שקל בלבד בתקופה המקבילה אשתקד. גם כאן, נבע עיקר ההבדל מהכנסות של 756 מיליון שקל שנרשמו מעלייה בשווי ההוגן של נדל"ן להשקעה, בתשעת החודשים הראשונים של 2021.

לשם השוואה, בתשעת החודשים הראשונים של 2020 רשמה גב-ים הכנסות 23 מיליון שקל בלבד מעלייה בשווי הנדל"ן להשקעה שלה, כאשר ב-2020 כולה עלה שווי הנדל"ן להשקעה של החברה ב-109 מיליון שקל. יש לציין כי התוצאות הכספיות אשתקד הושפעו במדיה רבה מהתפרצות מגיפת הקורונה, אשר הובילה לשימוש נרחב של הממשלה במדיניות הטלת סגרים.

מדיניות סגרים זו, גררה עמה סגירה של מרכזי קניות ומבני משרדים והובילה לירידה בפדיונות השוכרים (בעיקר בתחום הקניונים והמרכזים המסחריים). אי-לכך, נאלצו השמאי לבצע הפחתות שווי בחלק מהנכסים המניבים, אשר פגעו בתוצאות החברות המשכירות.

עוד עולה מדוחות החברה, כי ההכנסות מהשכרת מבנים גדלו ברבעון השלישי של 2021 ב-3.7% ל-139 מיליון שקל, ואילו בתשעת החודשים הראשונים של השנה נרשמה עלייה של 1.7% בהכנסות מהשכרת מבנים ל-408 מיליון שקל. ה-NOI (הכנסות תפעוליות נטו) גדל ברבעון השלישי ב-1.5% ל-132 מיליון שקל ובתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-0.8% ל-391 מיליון שקל.

"האצה בפעילות הייזום האינטנסיבית" 

גב-ים עוסקת בעיקר בתחום המשרדים להשכרה, ומתחמה בהקמה ותפעול של פארקי הייטק. בנוסף, פועלת החברה גם בתחומי המסחר והלוגיסטיקה, ואף החלה בהשקעות בתחומי חוות השרתים והמגורים להשכרה.

עוד עולה מהדוחות, כי ה-FFO (רווח תזרימי נקי) גדל ברבעון השלישי ב-17% ל-69 מיליון שקל וב-7% בתשעת החודשים הראשונים של השנה ל-193 מיליון שקל. לדברי החברה, דוחותיה הכספיים מלמדים על חזרה מלאה לשגרה, המשך יציבות וגידול בכל הפרמטרים התפעוליים, והאצה משמעותית בפעילות הייזום האינטנסיבית.

לדברי אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב-ים, "חברות ההייטק, בתוך המכלול של ישראל כמעצמה טכנולוגית מובילה, מקדמות הקמת מרכזי פיתוח חדשים וגיוסי עובדים בעוצמה רבה ומראות על המשך צמיחה ומובילות את המגמות בשוק. הביקושים נמשכים בעוצמה רבה, ביקושים שדוחפים את ענף הנדל"ן המניב קדימה, ומשדרים צמיחה מואצת בתחום המשרדים".

יעקובוביץ הוסיף, כי "השטחים החדשים נספגים עוד בשלבי ההקמה. שוק המשרדים בתל אביב ובהרצליה עומד בחזית ומוביל את המגמה, והוא צפוי להתחזק ולצמוח בשנים הקרובות.

"חברות ההייטק בחרו להיות חלק בלתי נפרד מהמטרופולין של תל אביב ומרחב הרצליה ומובילות את הביקושים כחלק מתהליך מובנה, תוך הישענות על ההון האנושי האיכותי שמהווה את עמוד השדרה המרכזי של חברות ההייטק. בתוך המכלול של תל אביב והרצליה, מגדלי ToHa1 ו-Toha2 (שעל הקמתו הוחלט לאחרונה, ע"כ) ומרכזי גב-ים בהרצליה, מהווים מוקד מרכזי וסמן ימני לשוק המשרדים, בנוסף על פארקי הייטק מרכזיים אחרים של גב-ים, ופוגשים את הביקושים".

פרויקט המשרדים ToHa שהקימה גב־ים בתל אביב / צילום: Shutterstock, Boris-B

"גב-ים נמצאת חזק מאוד בתוך הביקושים, ובוחנת עסקאות רבות ומשתתפת בכל המכרזים של חברות הטכנולוגיה הבינלאומיות. גב-ים ממשיכה בעוצמה רבה במסלול מאוד ברור של פעילות ייזום רחבת היקף ואינטנסיבית, הכוללת 13 פרויקטים, בשטח כולל של כ-660 אלף מ"ר (כ-500 אלף מ"ר חלק החברה), בהשקעה כוללת של כ-4.5 מיליארד ש"ח (חלק החברה).

"גולת הכותרת הינה פרויקט ToHa2, בשטח כולל של 210 אלף מ"ר (כ-105 אלף מ"ר חלק החברה), מגה פרויקט המהווה את ראש החץ של פעילות החברה. אנו צופים ביקושים נרחבים בפרויקט זה, במחירי שכירות גבוהים.

"עם השלמת הפרויקטים הללו ואכלוסם, עד סוף שנת 2026, הכנסות החברה יגדלו בהדרגה לכ-950 מיליון ש"ח בשנה. 25% מהשטחים העיליים בפרויקטים אלו שווקו", הדגיש יעקובוביץ.

היעד: הרחבת מרכזי לוגיסטיקה ותעשייה 

לגב-ים נכסים בהיקף של 1.034 מיליון מ"ר, הפרושים על פני 19 ערים ברחבי הארץ וכוללים 22 פארקים ומרכזי הייטק, משרדים, לוגיסטיקה, תעשיה ומסחר. באחרונה החליטו גב-ים וחברת אמות השקעות על הקמת מגדל המשרדים Toha2 בהשקעה משותפת של 3 מיליארד שקל (בחלקים שווים).

השלמת המגדל צפויה להתסיים במהלך שנת 2026 ולאחריה צפוי הנכס להניב הכנסות שנתיות של 280 מיליון שקל מדמי שכירות לשתי החברות יחדיו (בחלקים שווים). מדובר על תשואה של 9.3% ביחס להכנסות הצפויות, שמבוססות על מחירי השוק הנוכחיים.

נכון לתום שנת 2020, צבר ההזמנות של החברה בהסכמי שכירות חתומים הסתכם בכ-2.3 מיליארד שקל בגין נכסים מניבים, וכ-2.75 מיליארד שקל כולל הסכמי שכירות חתומים בגין פרויקטים בהקמה. בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2021 חתמה החברה על 123 חוזי שכירות, תוך עלייה ריאלית ממוצעת בדמי השכירות בשיעור של כ-7.4% (בנכסים קיימים).

לגב-ים יתרות מזומנים של כ-1.2 מיליארד שקל ושיעור מינוף של 51.2%. החברה הציבה לעצמה כיעד את הרחבת פעילותה בתחום המרכזים הלוגיסטיים והתעשייה, והיא יוזמת היום ארבעה פרויקטים בתחום זה, בהיקף כולל של כ-75 אלף מ"ר, מתוכם שווקו 65%.

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר