גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תביעה של 8 מיליון שקל נגד וואליו קפיטל ורני צים: "מסרבים לשלם עמלה על התיווך בעסקת פסגות"

ליאור פינקלר הגיש תביעה נגד חברת וואליו קפיטל שבשליטת צים, נגד צים עצמו ונגד מנכ"ל פסגות ניירות ערך יואן קדוש, בטענה כי הם מסרבים לשלם לו עמלה בסך 2% על התיווך בעסקה ● צים וואליו קפיטל: "מדובר בטענות המשרבבות את שמותיהם של גורמים שאינם נוגעים לעניין נשוא התביעה"

רני צים / צילום: מאיר אדרי
רני צים / צילום: מאיר אדרי

בסוף חודש מאי רכש איש העסקים רני צים מאלטשולר שחם את פעילות בית ההשקעות פסגות בתחום קרנות הנאמנות וניהול התיקים בסכום של 405 מיליון שקל.

כעת, חמישה חודשים לאחר מכן, הוגשה נגד צים, נגד החברה שבבעלותו באמצעותה הוא ביצע את הרכישה, וואליו קפיטל, ונגד בכירים בחברה, בהם מנכ"ל פסגות ניירות ערך הנוכחי יואן קדוש, תביעה על סך 8.1 מיליון שקל, בטענה כי הם מסרבים לשלם את עמלת התיווך בעסקה.

התובע, ליאור פינקלר, המגדיר את עצמו בכתב התביעה כמי ש"מזה שנים רבות עוסק בתחום שוק ההון, בעל מערכת קשרים ענפה, ידע וניסיון רב בתחום הברוקראז', המסחר האלקטרוני והסחר בשוק ההון", הגיש היום (ה') תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות עו"ד אוהד שלם ויעקב כרם ממשרד שלם-כרם. בתביעה הוא טוען כי הצדדים חתמו על טרם המכירה על הסכם לפיו וואליו קפיטל תשלם לו 2% משווי העסקה, שבאותה עת עוד הייתה עסקה עתידית, כעמלת תיווך.

"בראשית שנת 2021 ביקש יניב בנדר (המכהן כדירקטור בוואליו קפיטל וואן החזקות שהוקמה לצורך העסקה ונתבע גם הוא כעת - ר.ו.) ,שהכיר היטב את קשריו הענפים ויכולותיו האישיות והמקצועיות של התובע, להפגיש בין התובע ובין רני צים, כדי לבחון קיום פעילות עסקית עתידית משותפת לתובע, לצים ולבנדר. לאחר מספר פגישות ביניהם, סוכם ביניהם כי הצדדים יקדמו הקמת בית השקעות בדגש על חיתום והנפקות או בתחום הבלוקצ'יין'", נכתב בכתב התביעה.

"צים כלל לא שמע על עסקת פסגות בטרם לפעולות התיווך של התובע"

"התובע איתר הזדמנות ופוטנציאל עסקי אצל נתבע 4 (יואן קדוש, שמונה לאחר הרכישה למנכ"ל פסגות ניירות ערך - ר.ו.), אשר החל באותה העת לגבש קבוצה לרכישת פעילות פסגות בית השקעות. התובע הציע לכל הצדדים - מר קדוש מחד, ומר צים ומר בנדר מאידך - לבצע חיבור בין הקבוצות ולהרכיב קבוצה שתגיש הצעה לרכישת פסגות בית השקעות, הכול בכפוף לתשלום עמלת תיווך.

"במקביל לגיבוש הקבוצה ותחילת הפעילות המשותפת, סוכם בין הצדדים כי עמלת התיווך לתובע תהיה בשיעור של 2% מהיקף העסקה שתתגבש (לימים - עסקת פסגות)", הוסבר בכתב התביעה, שם נטען עוד כי טרם פעולות התיווך של התובע, לא הייתה כל היכרות קודמת של צים עם קדוש. "צים כלל לא שמע על עסקת פסגות, פרטיה והדרישות להגשת הצעה רלוונטית, בטרם לפעולות התיווך של התובע", נטען.

צים רכש בסוף חודש מאי האחרון 75% מפסגות קרנות הנאמנות ופסגות ניירות ערך בתמורה ל-309 מיליון שקל באמצעות וואליו קפיטל שבבעלותו, מידי חברת הגמל והפנסיה של אלטשולר שחם, שרכשה את פסגות מידי קרן אייפקס. חודש לאחר מכן הוא השלים את רכישת 25% הנותרים בתמורה ל-96 מיליון שקל נוספים.

במסגרת העסקה, שעל חתימתה פורסם לראשונה בגלובס, רכשה וואליו קפיטל את פסגות קומפס השקעות בתמורה כוללת בסך של כ-21 מיליון שקל. וואליו קפיטל ביצעה את הרכישה יחד עם קבוצת משקיעים בהובלתה, הכוללת בין היתר את יואן קדוש, קנלוב קפיטל (בניהולו של אוליביה קוניג) ובית ההשקעות HC WAINWRIGHT ומשקיעים נוספים מחו"ל, המביאים עימם ניסיון בתחומי ההשקעות והפיננסים.

"הנתבעים מנסים לחמוק מתשלום עמלת התיווך המוסכם"

עוד נכתב בכתב התביעה כי לאחר חתימת העסקה בירך פינקלר את הנתבעים על זכייתם בעסקת פסגות ושלח להם מכתב דרישה לתשלום עמלת התיווך. "אולם הנתבעים - לאחר שזכו בעסקת פסגות והתעשרו באופן מהותי על חשבון התובע - מנסים לחמוק מתשלום עמלת התיווך המוסכם", טוען פינקלר, ומוסיף כי הדבר נעשה לדבריו בחוסר תום-לב תוך הפרה יסודית של ההסכם ושל הדין, וכי עד היום לא שולם לו ולו שקל אחד.

עו''ד אוהד שלם / צילום: תמי בן ישי

בכתב התביעה חושף פינקלר גם את אופי היחסים בין המשתתפים במהלך גיבוש הקבוצה שתתמודד על רכישת פסגות קרנות נאמנות, פסגות ניירות ערך ופסגות קומפס.

"בין שתי קבוצות המשקיעים (מר צים ומר בנדר מחד, ומר קדוש מאידך) ישנם פערי תרבויות (עסקיות) ניכרים, כך שבכל פגישה, ובכל מגע שביניהם החל מאותה פגישה ראשונית ועד לגיבושה הסופי של הקבוצה, נדרשה עבודת תיווך - מלאכת מחשבת - על-ידי התובע (אשר הלכה למעשה הצליח במקצועיות ורגישות רבה להחזיר את הצדדים למשא-ומתן, לאחר שבמספר פגישות העניינים יצאו מכלל שליטה, ונראה היה כי לא ניתן יהיה לגשר על הפערים).

עוד הוא מציין כי לאחר שהתגבשה הקבוצה, הוחלט לבצע את עסקת פסגות באמצעות וואליו קפיטל, אך עלתה שאלה כיצד ולאן יוזרם הכסף על-ידי המשקיעים בעסקה. מאוחר יותר הוקמה וואליו קפיטל וואן החזקות, כך שתהיה הפרדה בין פעילותה השוטפת של וואליו קפיטל לבין פעילות פסגות לאחר הרכישה. צים מחזיק ב-53% מוואליו קפיטל, הנסחרת סביב שווי של 395 מיליון שקל. בנדר מחזיק ב-8.56% מהחברה.

עו''ד יעקב כרם / צילום: תמי בן ישי

פינקלר טוען בנוסף כי ככל שהלכה והתקדמה ודאות הנתבעים לגבי הזכייה בעסקה, בוצעו ניסיונות של קבוצת הרוכשים לשנות את תנאי ההסכמות עמו, אך הוא דחה את כולם. לדבריו, גם לאחר שנחתמה העסקה נעשו ניסיונות נוספים לשכנעו להפחית בעמלה.

מוואליו קפיטל ומהנתבעים נמסר בתגובה: "מדובר בטענות המשרבבות את שמותיהם של גורמים שאינם נוגעים לעניין נשוא התביעה. אנו מאחלים לתובע הצלחה בהמשך דרכו".

עוד כתבות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם