גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם צחי נחמיאס וזוהר לוי ברשימה: 20 יזמים שהפכו השנה למיליארדרים, ולא מהייטק

הגאות בשוק המניות הפכה עשרות יזמים מקומיים הפועלים בתחומים מסורתיים למיליארדרים "על הנייר"● החל מאקירוב, דמרי, נחמיאס וחץ בנדל"ן, דרך רמי לוי במזון וממרוד במזגנים, ועד אגמון ברכב, פתאל בתיירות והאחים שפירא בתשתיות - כולם יזמים שבנו את העסק במו ידיהם

משה ממרוד, זוהר לוי וצחי נחמיאס / צילום: סיון פרג', יח''צ, ורד פיצ'רסקי
משה ממרוד, זוהר לוי וצחי נחמיאס / צילום: סיון פרג', יח''צ, ורד פיצ'רסקי

הגאות הנמשכת בשוקי ההון כבר יותר משנה וחצי מזוהה בעיקר עם מגזר הטכנולוגיה, שהפך לתחום החם בשווקים מאז פרוץ משבר הקורונה, מה שאפשר לעשרות חברות הייטק ישראליות לעשות את דרכן לוול סטריט בשוויים פנטסטיים של מיליארדי דולרים. פועל יוצא מכך היה הפיכתם של יזמים, משקיעים ולעיתים גם עובדים בתחום, לבעלי עושר בלתי נתפס כמעט. 

ולמרות שפעילותן של חברות הטכנולוגיה וביצועיהן העסקיים בולטים בפריחה הכללית שחווים שוקי ההון, אותה גאות בשווקים לא עצרה רק בהייטק, אלא סחפה אחריה ענפי פעילות נוספים בשוק המקומי, ובהם נדל"ן, קמעונות, תעשייה ופיננסים.

הגאות הרוחבית באה לידי ביטוי בקפיצה של כ-60% שמציג מדד הדגל של הבורסה (ת"א-35) מרמת השפל שרשם במרץ 2020, ובניתור של כ-140% שמציג מאותה נקודה ועד היום מדד ת"א-90 - המציבה אותם סביב נקודות שיא חדשות. 

כך, לצד המיליארדרים החדשים שיצרה סצנת הטכנולוגיה בבורסה של ניו יורק, הגדילה הגאות בבורסה בתל אביב בשיעור ניכר את שווי ההחזקות של יזמים מקומיים בתחומי "לואו-טק".

בין הנהנים מפריחת עסקיהם, ובהתאם מעליית השווי שרשמו בתקופה האחרונה, נמנות משפחות בולטות וותיקות במגזר העסקי, דוגמת שטראוס, עופר, ורטהיים, עזריאלי וזלקינד, החולשות על עסקים גדולים במשק זה עשרות שנים. לאלה נוספו, בחסות גל העליות בבורסה, כמה עשרות יזמים מקומיים, ששווי החזקותיהם חצה את רף המיליארד שקלים (שווי "על הנייר").

מדובר ביזמים המהווים דור ראשון לאימפריות העסקיות שיזמו ופיתחו, שבנו את עצמם "מלמטה", ואשר מזוהים בצורה עמוקה עם אותם עסקים ומחזיקים במושכות הניהול שלהם. חלקם נמצאים סביב העשור התשיעי לחייהם (אלפרד אקירוב, בעלי אלרוב נדל"ן) וחלקם רק בתחילת שנות ה-50 שלהם (ברק רוזן, ישראל קנדה).

בין "המיליארדרים החדשים" בולטת נציגות תחום הנדל"ן, בעיקר בתחום המגורים, שזוכה בשנה האחרונה לעדנה, ולצידם, כאמור, יזמים מתחומי התעשייה, הקמעונות, הטכנולוגיה ועוד, אשר שוויים המצרפי מגיע לעשרות מיליארדי שקלים.

 

נדל"ן: מיגאל דמרי עד צחי נחמיאס

להתאוששות ממשבר הקורונה נלוו ביקושי שיא לדירות ברחבי הארץ ועליית מחירים, אשר הזניקו את מניות הנדל"ן בת"א, והעמידו את מדד הבנייה המקומי בראש יצרני הערך למשקיעים, עם קפיצה של יותר מ-50% בערכו מתחילת השנה, המצטברת ל-225% מרמת השפל שרשם במרץ 2020, שבועות ספורים לאחר השקתו.

גל עליות השערים של חברות הענף מיצב את היזם יגאל דמרי - שהחל את דרכו בעבודה עם אחיו ואביו בקבלנות בנייה ושיפוצים בנתיבות - כקבלן העשיר בישראל, באמצעות החזקה של יותר מ-60% ממניות חברת י.ח דמרי, בשווי שוק נוכחי של יותר מ-3 מיליארד שקל. זאת אחרי שמניית החברה יותר מהכפילה את ערכה שנה לאחור (כ-115%) ומחירה משקף לדמרי שווי שוק של כ-5 מיליארד שקל.

עוד בין יזמי הנדל"ן שהפכו למיליארדרים נמנים צמד השותפים ברק רוזן ואסי טוכמאייר, בעלי השליטה בחברת הייזום ישראל קנדה, שאינה מפסיקה לייצר עסקאות ענק של רכישת נכסים וחברות, ושמנייתה קפצה בשנה האחרונה בכ-140% ומחירה משקף לחברה שווי דומה לזה של המתחרה דמרי.

כך, החזקותיהם של רוזן וטוכמאייר, המכירים עוד מימי בית הספר התיכון, ואשר החלו את דרכם בתחום הנדל"ן במשרד תיווך קטן, הגיעו כבר לשווי של כ-1 מיליארד שקל לכל אחד (עם החזקות ישירות ומשותפות).

לצד גאות הנדל"ן למגורים, ביקושים גבוהים והתאוששות מרשימה נרשמים גם בתחום המסחרי, מהקניונים שפעילותם חזרה לצמוח אחרי "מכת" הקורונה שחטפו בשנה שעברה, דרך שטחי לוגיסטיקה, שהביקושים להם גואים כבר תקופה ממושכת, ועד לתחום המשרדים, שנחבט גם הוא בשנה שעברה, ואשר סימני השאלה סביב עתידו הולכים ומתפוגגים עם ההתקדמות בזמן.

אחד מיזמי הנדל"ן המסחרי שפיתח בשנים האחרונות תיאבון עצום לרכישות הוא צחי נחמיאס, שהחזקה של קרוב ל-40% ממניות חברת מגה אור שייסד כבר הגיעה לשווי של כ-2 מיליארד שקל, אחרי טיפוס של 45% בערכה בשנה האחרונה.

בתחילת דרכו היה נחמיאס מהראשונים לזהות את הפוטנציאל של ענף הלוגיסטיקה, שאליו הגיע במקרה בעקבות שטח שהחזיק אביו, משם הרחיב את הפעילות, עד שהגיע לבורסה בשנת 2007.

מיזם נדל"ן קטן שהציג התפתחות משמעותית עם השנים, הפך נחמיאס לטייקון עם עסקאות רכישה גדולות במניות אפי נכסים וביג, ובעיקר בהובלת רכישת השליטה בחברת ההחזקות דסק"ש (דיסקונט השקעות), החולשת בין היתר על ענקיות הנדל"ן נכסים ובניין וגב-ים, וכן על חברת הסלולר סלקום.

בין יזמי הנדל"ן הוותיקים שנהנים משיפור ניכר בעסקיהם בארץ ובחו"ל נמנים אלפרד אקירוב, הפועל באמצעות אלרוב נדל"ן (שאף פוזלת לרכישת השליטה על חברת כלל ביטוח), והוא כבר "שווה" 3.6 מיליארד שקל במניות החברה; ונתן חץ, מנכ"ל חברת אלוני חץ (בעלת חברת אמות ונכסים בבריטניה וארה"ב), שמניותיו בחברה שוות 1.4 מיליארד שקל.

עוד בחו"ל, מי שבנה אימפריית נדל"ן בגרמניה הוא זוהר לוי, שהחזקותיו בחברת סאמיט שבשליטתו כבר עומדות על יותר מ-2 מיליארד שקל. לסאמיט גם פעילות בישראל, ובאחרונה נכנסה החברה גם לפעילות בארה"ב.

שמות בולטים של יזמים נוספים בתחום הם האחים יהודה ורוני נפתלי, המחזיקים יחד בכ-41% מהונה של חברת המרכזים המסחריים הפתוחים ביג, בשווי מצרפי של יותר מ-4 מיליארד שקל. עוד יזם ותיק שנהנה מפריחה בעסקיו הוא שלמה טיסר, בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב וילאר (מבני תעשייה ולוגיסטיקה), ששווי החזקותיו נסק ל-2.4 מיליארד שקל.

קמעונות: מהסופרים של רמי לוי למזגנים של ממרוד

סיפור הסינדרלה הידוע והמוכר ביותר כנראה של יזם שהקים עסק "במו ידיו" והפך אותו לאימפריה בתחומו הוא זה של רמי לוי, שרשת הסופרמרקטים המוזלת הנושאת את שמו הפכה לשם מוכר בכל בית בישראל.

לוי, שהחל את דרכו בשנות ה-70 של המאה שעברה עם מחסן קטן בשוק מחנה יהודה שבירושלים, הפך את רשת הסופרמרקטים שבשליטתו לאימפריה המונה כיום 55 סניפים, הפרוסים ברחבי הארץ ואחראים על מחזור הכנסות שנתי של מיליארדי שקלים.

בדומה ליתר השחקניות הבולטות בשוק קמעונות המזון המקומי, גם רשת רמי לוי ממשיכה ליהנות מתקופת פעילות חיובית מפרוץ משבר הקורונה בשנה שעברה, הבאה לידי ביטוי גם בביצועי מניית החברה, שהתחזקה ב-30% כמעט בשנה האחרונה, וקירבה את שווי החזקותיו של לוי, בשיעור של כ-40% מהחברה, ל-1.5 מיליארד שקל.

מותג ישראלי נוסף המוכר כמעט בכל בית הוא של יצרנית מוצרי החשמל תדיראן, שבמרכז פעילותה ניצבת כיום פעילות מזגנים, ואשר משבר הקורונה בשילוב עם ההתחממות הגלובלית שלח אותה לביצועי שיא גם ברמה העסקית וגם בשווי מנייתה.

אחרי שזו הכפילה כמעט את ערכה תוך שנה, שווי החזקות בעל השליטה בה, המנכ"ל משה ממרוד, הגיע לכ-2.5 מיליארד שקל, כ-12 שנה לאחר שרכש את השליטה בה כשנסחרה לפי שווי של כמה מאות מיליוני שקלים בודדים. מאז ביצע כמה שינויים אסטרטגיים בפעילות, והפך את תדיראן למותג בולט בתחום המזגנים בישראל.

יזם נוסף החתום על מהפך דרמטי בפעילות שרכש הוא אייזק דבח, בעל השליטה ביצרנית ההלבשה התחתונה הוותיקה דלתא, שעליה השתלט בשנת 2007 בהשקעה של כ-25 מיליון דולר בלבד, ומאז ביצע מהפך דרמטי בעסקיה והפך אותה מחברה שעסקיה קירטעו בעת הרכישה לחברה משגשגת, כך ששווי החזקותיו בה נסק לכ-2.5 מיליארד שקל.

עוד יזם שביצע קפיצת מדרגה בעסקיו הוא גיל אגמון, בעל השליטה בדלק רכב, שלצד עסקיה המסורתיים - יבוא רכבי מאזדה ופורד - נהנה במהלך השנים מהשקעות בתחומים משיקים, שייצרו לדלק רכב רווחי עתק (ובראשם השקעה בחברת הרכב האוטונומי מובילאיי).

כמו כן פעל אגמון להרחיב את פעילויותיה של דלק רכב לתחומי איכות הסביבה ולתחומים נוספים, וכשלוש שנים לאחר שהשתלטה על חברת איכות הסביבה ורידיס, הונפקה זו בבורסה. נכון להיום עומד שווי החזקות אגמון בדלק רכב על כ-1.8 מיליארד שקל.

השועלים הוותיקים של תחום ההשקעות

שלמה איזנברג ויעקב לוקסנבורג (לוקסי) הם שניים משועלי שוק ההון הוותיקים, שפעמים רבות מזהים הזדמנויות השקעה, ושניהם כיום, באמצעות החזקותיהם הבורסאיות, נהנים מפריחת ההשקעות המרכזיות שלהם.

במשך שנים ארוכות נחשב לוקסי לאימת החברות המדממות בבורסה, ובמהלך השנים ביצע לא מעט מהלכי השתלטות על פעילויות שנקלעו לקשיים, שרבים מהם הניבו לו רווחי הון מהירים ומשמעותיים.

בשנים האחרונות הוא מתרכז בבניית עסקיה של לפידות קפיטל - החברה הבורסאית שבאמצעותה הוא פועל, שאשתקד השתלט באמצעותה בדרך של הסדר חוב על חברת אפריקה ישראל, במהלך שייצר רווח של יותר מפי שלושה על הרכישה תוך פחות משנתיים.

במרכז עסקיה של חברת לפידות קפיטל ניצבת כיום פעילות הנדל"ן והתשתיות שירשה מאפריקה ישראל, באמצעות חברת דניה סיבוס שהונפקה באחרונה ואפריקה מגורים, הנהנית מפריחת שוק המגורים בישראל. גם מהלך השתלטות זה מסתמן כמוצלח למדי, כפי שמשתקף מההשווי הנוכחי של החזקות לפידות קפיטל בהן.

נוסף על כך, לפידות קפיטל גם נהנית מצמיחת פעילות הפצת מכשירי הטלפון הסלולרי והאביזרים של המותג סמסונג, המתבצעת באמצעות חברת סאני תקשורת, הנחשבת לאחת השחקניות המרכזיות בתחום בישראל. זאת אחרי שגם על סאני תקשורת השתלט לפני כמה שנים לוקסי באמצעות הסדר חוב בעת קריסת עסקיו של אילן בן דב.

שלמה איזנברג פועל באמצעות חברת ערד השקעות, ששתי החזקותיה המרכזיות - בחברת הנדל"ן ישרס ובחברת המחשבים מלם תים - מייצרות לה ערך עצום בשנים האחרונות, ובעיקר לאחר משבר הקורונה.

אחד ממתחריו של איזנברג בתחום המחשוב הוא אבי באום, שהשתלט על פעילות חברת המחשבים חילן כבר לפני כ-20 שנה, ומאז ביצע כמה רכישות ומהלכים שהצעידו אותה קדימה. במקביל, נהנתה חילן, כמו מתחרותיה, מפריחת תחום המחשוב (IT), שתמך בצמיחה, ובסך הכול מציגה מניית חילן שנה לאחור תשואה של יותר מ-30%, כך שהחזקותיו של באום בחברה כבר מגיעות לשווי של כ-1.5 מיליארד שקל.

תשתיות ומלונאות: ההתאוששות של דוד פתאל

דוד פתאל נחשב גם הוא לסינדרלה בתחום המלונאות, תחום שבו החלה הקריירה שלו בתפקידי ניהול זוטרים, עד שבשנות ה-90 רשם פריצת דרך כשייסד את החברה שלו, שאיתה הגיע לבורסה בשנת 2018 ואשר פועלת בהיקפים נרחבים בארץ ובאירופה.

פתאל היה אחד היזמים שסבלו יותר מכל ממשבר הקורונה, שפגע בצורה אנושה בתחום התיירות בארץ ובעולם, והחזקותיו אומנם לא הגיעו לרמות השיא של טרם המשבר, אולם אחרי תשואה חיובית שנתית בשיעור דו-ספרתי, עומדות החזקותיו בחברה על שווי נאה של כ-3 מיליארד שקל.

מי שלא חווה את השפל של תחום המלונאות הם עסקי התשתיות שבהם פועלת חברת שפיר הנדסה, שלא עוצרת כבר תקופה ממושכת, עם שלל עסקאות להרחבת פעילותה בעיקר במגזרי הפעילות נדל"ן, תעשייה, זכיינות ועוד. שפיר היא חברה משפחתית הנשלטת ומנוהלת בידי ארבעה אחים - הראל, ישראל, גיל וחן שפירא. 

מניית שפיר הנדסה נסקה בצורה משמעותית מאז הצטרפה לבורסה לפני כמה שנים, מה שהפך כל אחד מהאחים לעתירי הון "על הנייר" ובפועל. החזקותיהם הנוכחיות של האחים בשפיר עומדות על שווי של כ-1.4 מיליארד שקל כל אחד, ומאז ההנפקה מימשו מניות בסכום מצטבר המתקרב ל-800 מיליון שקל.

עוד כתבות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד