גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיחת היום בהייטק: המניות צנחו, האופציות התכווצו

מתגעגעות לבהלת הקורונה? מניות הייטק וביומד מישראל כמו Wix, נובוקיור ופייבר איבדו יותר ממחצית משוויין מהשיא שבו נסחרו בתחילת השנה, ובהתאם צנח שווי הטבת האופציות של העובדים במיליארדי דולרים ● במניות הישראליות שנכנסו לוול סטריט השנה המצב גרוע אף יותר - רובן איבדו עשרות אחוזים מערכן

למונייד. הונפקה ביולי 2020 / צילום: מהפייסבוק של למונייד
למונייד. הונפקה ביולי 2020 / צילום: מהפייסבוק של למונייד

מדד נאסד"ק  אמנם נחלש לאחרונה מהשיא שאליו הגיע בנובמבר, אך הוא עדיין משקף תשואה חיובית מכובדת של 17% מתחילת השנה, ואינו רחוק מאוד מהשיא. לעומת זאת, בקרב חברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בוול סטריט, המצב שונה.

חלק מהמניות של חברות הטכנולוגיה והביומד מציגות תשואה שלילית של עשרות אחוזים מאז השיא השנתי שלהן, שרובן רשמו בחודשים הראשונים של 2021. כך לדוגמה, מניית חברת האינטרנט Wix  איבדה מתחילת השנה 42% מערכה, כאשר מהשיא שאליו טיפסה בחודש פברואר היא כבר נחלשה ב-59%. פייבר , המספקת זירת מסחר לחיבור בין פרילנסרים ללקוחות, נחלשה ב-36%, ומאז השיא שרשמה בפברואר צנחה ב-61%. חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד  איבדה 64% מתחילת השנה ו-76% מאז השיא שרשמה בינואר 2021.

הירידות במניות הללו משפיעות לא רק על המשקיעים בהן, אלא גם על עובדי אותן חברות נסחרות אשר מחזיקים באופציות ומניות חסומות. 

לצד שכר גבוה מהממוצע ותנאי ההעסקה להם זוכים עובדים בתעשיית ההייטק הישראלית, פעמים רבות אלו גם הופכים למיליונרים בעקבות אקזיט שבו נמכרת החברה שבה הם עובדים.

 

אפיק התעשרות מרכזי נוסף עבור עובדי חברות הטכנולוגיה המקומיות הוא מימוש אופציות שקיבלו כחלק מתנאי העסקתם. מדובר בהטבה שהיקפה הכולל עמד נכון לסוף 2020 על קרוב ל-5 מיליארד דולר, כך עלה מבדיקה שערך גלובס בחודש אפריל השנה לגובה ההטבה המגולמת באופציות שמחזיקים העובדים בחברות הטכנולוגיה והביומד הישראליות. מהטבה זו נהנים אלפי עובדים שהגדילו את הונם, נכון למועד הבדיקה, במאות אלפי דולרים וחלקם אף יותר מכך.

לפי אותה בדיקה, במהלך שנת 2020, בכ-30 חברות טכנולוגיה ישראליות הנסחרות בוול סטריט מומשו אופציות שגילמו הטבה של למעלה מ-1.8 מיליארד דולר, בעוד שהאופציות שהיו בידי העובדים בסוף אותה שנה גילמו הטבה של 2.96 מיליארד דולר נוספים.

ירידה תיאורטית של כ-2 מיליארד דולר בשווי ההטבה מהשיא   

אם בוחנים את שווי ההטבה שמגולמת באופציות הללו היום, בהשוואה לשוויה כשהמניות היו בשיא, אפשר לראות שיש חברות טכנולוגיה ישראליות שבהן ההטבה של העובדים נחתכה ("על הנייר") במאות מיליוני דולרים. בסך הכול מדובר בירידה תיאורטית של כ-2 מיליארד דולר בשווי ההטבה ביחס למחירי השיא. 

יודגש כי הנתונים של מספר האופציות ומחירי המימוש נכונים לסוף 2020 וכי נתוני 2021 יתבררו בדוחות שיפורסמו בתחילת 2022. בהחלט אפשר להניח שחלק מהעובדים ניצלו את השיאים במניות לממש אופציות ברווח נאה במהלך השנה החולפת, ושעובדים חדשים וותיקים קיבלו הקצאות חדשות של אופציות או מניות חסומות.

בכל מקרה, על בסיס הנתונים הקיימים עולה שבחברת הביומד נובוקיור , שווי ההטבה שמגלמות האופציות ירד בכ-636 מיליון דולר לעומת שוויה בשיא. נובוקיור, המפתחת טיפול לסרטן, הגיעה לשיאה בחודש יוני ואף החזיקה לזמן מסוים בתואר החברה הישראלית בעלת שווי השוק הגבוה ביותר. אולם מאז, למרות שפרסמה תוצאות טובות מניסוי בטיפול לסרטן הכבד, היא נחלשה ומציגה תשואה שלילית גם מתחילת השנה.

נובוקיור Novocure - טיפול בסרטן / צילום: יח''צ

עוד חברה שבה שווי ההטבה המגולמת באופציות נחתך ביותר מחצי מיליארד דולר היא Wix, שם עמד בשיא שווי ההטבה באופציות לעובדים על 860 מיליון דולר, וכיום הוא כ-267 מיליון דולר. גם Wix, אגב, הייתה הישראלית הגדולה ביותר למשך זמן מסוים (כיום זוהי נייס). בלמונייד, מחזיקי האופציות איבדו 442 מיליון דולר מאז השיא, ובפייבר וג'יי פרוג  הסכום נע סביב רבע מיליארד דולר בכל אחת.

לא מן הנמנע שהמניות האלו עוד יחזרו לעלות ושווי ההטבה יעלה שוב, אך לפחות כרגע המצב שלילי. עם פרסום הדוחות המורחבים של החברות הללו ב-2022, נוכל לדעת האם עובדים באותן חברות ניצלו את השיאים לממש חלק מההחזקות שלהם ולרשום רווח שאינו "על הנייר".

עלו מאות אחוזים ב-2020 בזמן שהנאסד"ק עלה בכ-40% 

כשדנים בנפילת מניות הטכנולוגיה מישראל יש לזכור את ההקשר הנרחב יותר: בשנת 2020, לאחר ההלם הראשוני שפקד את שוקי ההון בעקבות התפרצות מגפת הקורונה, המניות האלה (ורבות אחרות) נהנו מתשואות חיוביות גבוהות במיוחד על רקע המעבר לדיגיטל. 

העובדה שבבת אחת העולם עבר לעבודה מרחוק, לימודים מרחוק, קניות באונליין וכדומה, הובילה להבנת הצורך בפתרונות שחברות אלו ואחרות מספקות, ובהתאם גם מניותיהן עלו.

הנפקת וויקס wix במסחר הנאסד''ק / צילום: נאסד''ק OMX

Wix למשל, שמאפשרת הקמה וניהול אתרי אינטרנט, נהנתה מרוח גבית כשעסקים קטנים ובינוניים רבים בחרו בה לצורך יצירת נוכחות אונליין, והיא הציגה צמיחה משמעותית בתקופת המשבר כשמנייתה עלתה בשנת 2020 ב-104%. פייבר זינקה באותה שנה בלא פחות מ-730%, ולמונייד שהונפקה לראשונה בבורסת ניו יורק בחודש יולי 2020, הניבה עד סוף אותה שנה תשואה של 322%. זאת בזמן שמדד נאסד"ק עלה ב-2020 בשיעור "צנוע" יותר של 43.4%.

שנת 2021 כבר מציגה תמונה מורכבת יותר, של פוסט קורונה (לתקופות מסוימות) ושל חיים לצד המגפה. Wix ופייבר נאלצו להפחית תחזיות במהלך השנה, ולאחר מכן העלו אותן שוב (אם כי לא לרמתן המקורית), וזאת על רקע אי ודאות בצל המגפה.

בהתאם, גם מניותיהן ירדו מהשיאים. במקביל, בשבועות האחרונים המגמה הכללית בשוקי ההון פחות חיובית, בין היתר על רקע החששות מפני אינפלציה ומפני וריאנט האומיקרון - דבר שכמובן משפיע גם על המסחר במניות הישראליות.

רק 4 מבין כ-20 מצטרפות חדשות הניבו תשואה חיובית

לצד מניות הטכנולוגיה "הוותיקות", גם רוב החברות הישראליות החדשות בוול סטריט, כאלו שהפכו לציבוריות באמצעות הנפקה בשנה האחרונה, לא מספקות הרבה נחת למשקיעים בהן, ורוב ההנפקות שבוצעו בשנה האחרונה מציגות נכון להיום תשואה שלילית ניכרת של עשרות אחוזים.

 

לדוגמה, חברת הגיימינג פלייטיקה  ירדה ב-37% מאז שהונפקה בינואר, ומחקה מאז מעל 4 מיליארד דולר משוויה, וחברת ריסקיפייד  שמספקת פתרונות טכנולוגיים למניעת הונאות במסחר מקוון, מציגה תשואה שלילית של כ-60%  וירידה של 1.9 מיליארד דולר בשווי מאז ההנפקה בחודש יולי. היו גם הנפקות מוצלחות כמובן - מאנדיי , גלובל-אי  וסנטינל וואן  מניבות תשואות חיוביות מאז ההנפקות שלהן, אך גם הן נחלשו בשבועות האחרונים מהשיאים שאליהם נסקו המניות.

הנפקת טוקספייס בנאסד''ק / צילום: צילום מסך מתוך אתר נאסדק

בקרב חברות אחרות שהצטרפו למסחר בוול סטריט בחודשים האחרונים באמצעות מיזוג עם חברות SPAC (חברות ייעודיות ללא פעילות, שמגייסות כסף במטרה לרכוש חברות קיימות), המצב אף גרוע יותר. כך, חברת האוטוטק REE  (ירידה של כ-60% מאז המיזוג), חברת הביטוח הדיגיטלי היפו  (ירידה של 65%) וחברת טוקספייס  המספקת טיפול נפשי וירטואלי (ירידה של כמעט 80%), איבדו כל אחת מעל למיליארד דולר משווי השוק שלהן בעת המיזוג. אגב טוקספייס, צמד יזמי החברה, בני הזוג רוני ואורן פרנק, נאלצו לעזוב את תפקידיהם בה זמן קצר לאחר המיזוג ולנוכח קריסת המניה. בסך הכול מבין כ-20 ישראליות חדשות בוול סטריט, רק ארבע הניבו תשואה חיובית.

בראיון לגלובס שנתן לאחרונה אילן פז, מנכ"ל ברקליס ישראל, הוא אמר כי "שוק המניות בוול סטריט במחצית השנייה של 2021 הוא פחות טוב משהיה במחצית הראשונה של השנה. אם מסתכלים מה קרה לשוק בכללותו, לחברות הצמיחה ולמכפילים - גלובלית, המציאות היא שהשוק היה בשיאו בסביבות פברואר-מרץ, ומאז הייתה רגיעה ואפילו הליכה של חצי צעד אחורה במכפילים. החברות הישראליות שרובן יצאו לשוק במחצית הראשונה אינן חסינות, הן סובלות כמו שכל השוק סובל".

בחברות שמוזגו ל-SPAC זיהה פז תופעה נוספת: "זה שוק שהידרדר מהותית. בחצי השנה האחרונה, גופים מוסדיים אומרים 'הוואלואציה לא בכיוון בכלל, אנחנו לא מעוניינים להצטרף'. עוד תופעה מעניינת היא שהרבה ממיזוגי ה-SPAC נסגרים עם גיוסי הון מאוד קטנים, כי מי שאמור להשקיע לא מסכים לשווי. הנגזרת של זה היא שבכל החברות שיצאו לשוק במיזוג ל-SPAC השווי יורד, זה עניין של ביקוש והיצע".

עם זאת, יש חברות טכנולוגיה ישראליות שמניותיהן המשיכו לטפס גם ב-2021. קורנית דיגיטל , המייצרת מערכות דפוס דיגיטליות להדפסה על טקסטיל, עלתה ב-71% מתחילת השנה ונסחרת בשווי של 7.1 מיליארד דולר (לאחרונה ניצלה החברה את המומנטום החיובי לגיוס הון נוסף). נובה , יצרנית מערכות בדיקה לתעשיית הסמיקונדקטור, טיפסה ב-77% והיא נסחרת בשווי של כ-3.6 מיליארד דולר. קמטק , שבדומה לנובה גם היא מספקת מערכות בדיקה לשוק הסמיקונדקטור, כמעט הכפילה את עצמה, ויצרנית השבבים טאואר  הוסיפה לערכה כ-43% והיא נסחרת קרוב למחיר השיא השנתי שלה.

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה האחד מגיע משוק התקשורת, השני בנקאי ותיק ושניהם יעמדו בראש אפליקציות תשלום מובילות ● איך עמית דדוש ואריק פרישמן ישפיעו על התשלום הדיגיטלי?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

ירידות קלות בוול סטריט; מטא יורדת בכ-1% לקראת הדוחות

הנאסד"ק יורד ב-0.1% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

טסלה ונטפליקס מציגות: תוצאות הפוכות, והכלל החשוב ביותר בעונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות