גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאומי והפועלים הם שני הבנקים הגדולים בישראל. עכשיו הפער ביניהם גדול מתמיד

אחרי שנים שבהן נסחרו שני הבנקים הגדולים בישראל בצמוד, פתח לאומי פער ניכר בשווי מול הפועלים, העומד על כ-6 מיליארד שקל • אלון גלזר, לידר: "הפערים בשווי הם תוצאה של מה שקרה בשני הבנקים ב-15 השנה האחרונות, ההחלטות שקיבל לאומי היו טובות יותר"

משמאל: חנן פרידמן, מנכ''ל בנק לאומי, ודב קוטלר, מנכ”ל בנק הפועלים / צילום: אורן דאי, איל יצהר
משמאל: חנן פרידמן, מנכ''ל בנק לאומי, ודב קוטלר, מנכ”ל בנק הפועלים / צילום: אורן דאי, איל יצהר

בנק לאומי הוא הבנק עם שווי השוק הגדול בישראל. צירוף המילים הזה נשמע לא פעם בעבר, אך בחודשים האחרונים נראה כי הפער שפתח לאומי מבנק הפועלים, מתחרהו הגדול, התרחב מאוד ואף הגיע לפני שבועות ספורים לכדי יותר מ-10 מיליארד שקל בשווי.

המטוטלת בין הבנקים בכל הנוגע לשווי השוק שלהם עברה מצד לצד פעמים רבות בעשור האחרון. פרק הזמן הארוך ביותר שבו אחד מהם החזיק בבכורה החל במרץ 2012, כשהפועלים פתח פער ושמר עליו בעקביות עד תחילת מרץ 2018, אז עקף לאומי את הפועלים והפך לבנק בעל השווי שוק הגבוה בישראל.

מאז ההובלה במונחי שווי שוק עברה מבנק לבנק, עד מאי 2021, כאשר לאומי נטל את ההובלה ופתח פער ניכר מול הפועלים, שנכון ליום רביעי השבוע עמד על כ-6 מיליארד שקל, כאשר לאומי (בניהולו של חנן פרידמן) נסחר בשווי של 48.4 מיליארד שקל והפועלים (תחת המנכ"ל דב קוטלר) בשווי של 42.4 מיליארד.

מאחורי אותו פער עומדת שורה של סיבות, חלקן נוגעות לפעילות העסקית של שני הבנקים וחלקן להתנהלות הצמרת הניהולית שלהם. 

"הפערים בשווי השוק הם תוצאה של מה שקרה בשני הבנקים ב-15 השנה האחרונות", אומר אלון גלזר, סמנכ"ל לידר שוקי הון. "אם מסתכלים על בנק לאומי ועל ההחלטות שהוא קיבל, הן היו החלטות טובות יותר.

לאומי סיים את החקירה בארה"ב מהר ובאופן אלגנטי, ביצע לאחרונה מיזוג של פעילותו בארה"ב וכן החליט על סגירת אפליקציית התשלומים פיי. אלה שלוש החלטות טובות ונכונות שהראו שהבנק לא חושש לעשות מהלכים ולחתוך דברים שנראים בעיניו לא טוב".

גלזר מתייחס לפער של יותר מחמש שנים שחלפו בין המועדים בהם סיימו לאומי והפועלים את חלקם בפרשת המס בארה"ב, במסגרתה הם היו מעורבים (בנפרד) בסיוע ללקוחותיהם האמריקאים בהעלמת מס מהרשויות בארה"ב בין השנים 2002-2010.

בעוד שלאומי, תחת רקפת רוסק עמינח, שהחליפה את המנכ"לית המיתולגית גליה מאור לאחר יותר מ-20 שנה בתפקיד, הודיע כבר בדצמבר 2014 כי הגיע להסכם עם משרד המשפטים האמריקאי, לפיו הוא ישלם קנס של 400 מיליון דולר (1.6 מיליארד שקל אז, סכום שיא לתאגיד בנקאי ישראלי) בגין חלקו בפרשה, הפועלים הגיע לסיכום דומה רק באפריל 2020, אז הסכים לשלם 874 מיליון דולר בגין פרשת העלמות המס ו-30 מיליון דולר נוספים בגין החלק בפרשת השוחד בפיפ"א.

היו אלה חמש שנים שבהן תשומת הלב הניהולית של לאומי כבר הופנתה לבניית אסטרטגיית צמיחה, בעוד צמרת הפועלים המשיכה לעסוק בנושא וההוצאות הנלוות לעורכי דין, רואי חשבון ובעלי תפקיד נוספים סביב הפרשה המשיכו לתפוח.

ועדה שהקים הפועלים ב-2020 בראשות השופט בדימוס יורם דנציגר לבדיקת התנהלות הבנק אף קבעה לגבי המנכ"ל באותה תקופה, ציון קינן, והיו"ר יאיר סרוסי, כי קיימת אפשרות מסתברת שהשניים הפרו את חובת הזהירות המוטלת עליהם ולא קיימו דיונים מספיק רציניים בפרשה.

הפועלים - "פחות אגרסיבי, יותר חושש"

"בשני משברים גדולים - הכלכלי ב-2007-8 וגם בחקירה בארה"ב, הפועלים לא טיפל מספיק טוב. כפי שאומרים שמשברים הם לא רק איך שמטפלים בהם אלא איך הם משפיעים על הניהול השוטף, הפועלים הפך מהבנק הכי אגרסיבי לבנק שקצת יותר חושש וקצת פחות מוביל. התוצאות של התהליכים הללו הן שהוא הפך מהבנק שלפני 20 שנה הוביל בתשואה להון בפער גדול לבנק שנמצא מאחורי כל הבנקים האחרים בתשואה להון", מוסיף גלזר.

ואכן, הפועלים השיג אשתקד תשואה להון של 11.8%, בעוד לאומי העמיד תשואה להון של 15% כשמזרחי טפחות (15.8%) דיסקונט (14.8%) והבינלאומי (14.7%) משלימים את תמונת חמשת הבנקים הגדולים.

הפערים בין הבנקים השונים באים לידי ביטוי גם בתשואות המניות שלהם. בשלוש השנים האחרונות הבנק שהשיא את התשואה הגבוהה ביותר הוא דווקא הקטן ביותר - הבינלאומי עם תשואה של יותר מ-61%, כשאחריו מזרחי (58%), לאומי (48%), דיסקונט (39%) והפועלים בסוף עם תשואה של 32%.

 

לאומי - "הראלי אשתקד שיחק לטובתו"

"תוצאות הרבעונים האחרונים מראים כי הפועלים מציג תשואה להון סבירה אבל אם משווים זאת מול לאומי ניכר כי קיימים פערים משמעותיים, לפחות כפי שמתבטא בתוצאות של 2021", מסביר ליאור שילה, אנליסט הבנקים של בית ההשקעות אי.בי.אי.

לאומי נהנה אשתקד מהרבה רווחים חד-פעמיים מהנפקות כתוצאה מהפעילות של לאומי פרטנרס, כך שהראלי של אשתקד בשוקי ההון פעל לטובתו. בנוסף, בגזרת ההוצאות להפסדי אשראי, אפילו כשמודבר על הוצאה חשבונאית והסתכלות אסטרטגית קדימה, שני הבנקים יצרו הפרשה מאוד גבוהה ב-2020 אבל פועלים צמצם חלק משמעותי מההפרשות הקבוצתיות של הקורונה, בעוד שלאומי החליט שלא להיפטר ממנה כל כך מהר.

"לאומי, אף שלא ניצל את מרבית רזרבת ההפרשות, עדיין רשם רווחים גבוהים בשל המדד הגבוה ורישום רווחים מהנפקות כאמור, כך שבהסתכלות קדימה בתקופות פחות טובות הוא יוכל לנצל את אותן רזרבות", אומר שילה.

לכך יש להוסיף כאמור את הפעילות של הבנקים הישראלים בחו"ל. בעוד שפרידמן קיבל החלטה למזג לאחרונה את פעילות השלוחה של הבנק בארה"ב אל תוך ואליו נשיונל בנק וצפוי לרשום ברבעונים הקרובים רווח של 750 מיליון שקל כתוצאה מכך, הפועלים ממשיך להחזיק בפעילות בארה"ב ומתקשה לסיים את ההרפתקה שלו בשוויץ ובטורקיה ולמכור את החזקותיו אלה, שההוצאות בגינן עדיין יושבות על דוח הרווח וההפסד שלו.

"ללאומי יותר פוטנציאל לצמוח באשראי"

בחמשת הבנקים הגדולים סימנו את תחום האשראי כמנוע צמיחה משמעותי, בין אם באמצעות משכנתאות לאור הגאות בשוק הדיור, או בהלוואות לציבור ולבתי עסק לאחר היציאה ממשבר הקורונה. במהלך השנים האחרונות היה רבעון בודד שבו לאומי הציג צמיחה גבוהה משמעותית מפועלים, כאשר לאחריו פועלים האיץ את הצמיחה, ומבחינתו זה נראה חיובי. אולם מאז שתי הודעות במערכת הבנקאית שינו את המצב. הראשונה הייתה עצירת הדיבידנדים של הפועלים בגין רווחי הרבעון הרביעי של 2021 והשנייה הייתה גיוס ההון של דיסקונט, שיצר הערכה בשוק שאולי גם הפועלים יצטרך לגייס או להאט את מתן האשראי, בעיקר לנדל"ן.

בנק לאומי / צילום: איל יצהר

"כשאתה עוצר דיבידנד לטובת צמיחה והמתחרה הגדול (לאומי) מחלק דיבידנד ובמקביל ממשיך לצמוח, המשקיעים יעדיפו את מניית לאומי", מציין אנליסט הבנקים של אי.בי.אי. "הפוטנציאל של לאומי לצמוח באשראי גבוה יותר בנקודה הנוכחית כיוון שגם יחס הלימות ההון שלו יותר גבוה וגם קיימים לו רווחים עתידיים שיכולים לתת לו עוד מרווח נשימה. באשר לפועלים, עצירת הדיבידנדים מעלה תהייה בהיבט יחס הלימות ההון והמינוף והיכולת לצמוח בקצבים בהם צמח עד עכשיו. אני בטוח שעם הזמן נראה את פועלים כן מצליח לצמוח, אבל אני בספק אם בקצבים הגבוהים שנראו ברבעונים האחרונים כיוון שהוא יצטרך להציג צמיחה בסגמנטים אחרים שאמנם עשויים להיות יותר רווחיים אך היקפי האשראי בהם יותר נמוכים. בהסתכלות קדימה אני חושב שלאומי מציג עסקים כרגיל בעוד שאצל הפועלים עצירת הדיבידנד העלתה תהיות אצל המשקיעים".

מכירת ההחזקות של אריסון פוגעת במניה

ולבסוף, אי אפשר להתחמק מההשפעה של בעלת השליטה לשעבר בפועלים, שרי אריסון, על הנעשה. "היציאה שלה בסופו של דבר טובה לבנק. אריסון לא תרמה לבנק הפועלים כבעלת שליטה, להבדיל מבעלי שליטה אחרים בבנקים כמו צדיק בינו בבינלאומי ואייל עופר והאחים דודי ודרורית ורטהיים במזרחי טפחות, שלהם יש תרומה אמיתית לבנק", אומר גלזר. "ההחלטות של אריסון, החל מ-2003 כשהיא פיטרה את אלי יונס באופן לא מוצדק, היו יותר כדי לשמור על שקט ולא החלטות שטובות עסקית לבנק. אגב אפשר לראות ששני הבנקים שנסחרים במכפילי ההון הכי גבוהים הם בנקים עם בעלי שליטה עם תרומה לתוצאות".

אולם מעבר להשפעה הניהולית, ליציאה של אריסון משליטה בבנק יש אפקט נוסף והוא נוגע למחיר המניה. היכולת שלה לממש מניות יכולה להפעיל לחץ על המניה. ב-2021 לבדה מימשה אריסון מניות פעמיים, בהיקף של כ-4% מהמניות בכל פעם, צעדים שמשכו את מחיר המניה מטה, עד כדי 3%-4%. הסיבה לכך היא שכאשר משקיע חדש רוצה להיכנס להשקעה הוא מבין שמחיר המנייה צפוי לרדת בשל המכירה, מחליט לחכות עד לאחר שאותה ירידה תתרחש וכך נוצר פחות ביקוש לאותה מניה, כלומר גלגל שמזין את עצמו.

אפליקציית ביט יכולה לשנות את התמונה

באשר לעתיד לבוא, שילה מציין כי נראה שבפועלים יש יותר הזדמנות בהיבט המסחרי. "הפוטנציאל של הפועלים להשיג תשואה להון מייצגת של מעל 10% הוא לא מבוטל. אנחנו בסביבה של אינפלציה דוהרת, של ריבית עולה, לפועלים יש נכסים לממש, מקום להתייעל, והם ממשיכים לצמוח בהיבט של ההשקעות הריאליות, היכן שהיה להם חוסר מול לאומי. הם פועלים באופן עקבי ונחוש לצמוח בהשקעות הריאליות וזה יבוא לידי ביטוי, לא עכשיו אבל בהמשך. מהצד של לאומי, הירידות בשווקים פועלות לרעתו בהיבט של ההנפקות בתיק הריאלי של הבנק, בעיקר כי הן מורידות את שווי הנכסים, גם אם מצד שני זה טוב להם מבחינת ההתחייבויות האקטואריות".

סניף בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

לכך יש להוסיף את אפליקציית התשלומים ביט שמהווה נכס אסטרטגי אדיר עבור הפועלים עם שליטה מוחלטת בשוק העברות הכספים בין אנשים ולבתי עסק. בתור חברה עצמאית ביט היה מקבל שווי לא מבוטל, אך כיוון שהאפליקציה נמצאת במאזני הבנק ובפועלים טרם מצאו מודל עסקי שיהפוך אותה לרווחית, השווי הפוטנציאלי לא משתקף בתוצאות אך יושב על שורת ההוצאות שלו. אם הפועלים ימצא את המודל הנכון, התמונה עשויה להשתנות שוב. בעיקר כשלאומי סגר כאמור את אפליקציית התשלומים שלו. 

"יש מצד דב קוטלר רצון ונכונות לעשות שינויים, אבל לוקח זמן לראות את ההשפעה שלהם", מסכם גלזר.

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"