גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת מאבק שליטה: "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות"

אוויאט נטוורקס מציעה לרכוש את חברת הטכנולוגיה הישראלית לפי שווי של 235 מיליון דולר - פרמיה של 34% על מחיר השוק ● "ניסינו לדבר עם הנהלת סרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי לבעלי המניות של שתי החברות, אך זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם"

דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ
דורון ארזי, מנכ''ל סרגון / צילום: ליאורה כץ

לקראת מאבק שליטה בסרגון הישראלית: חברת Aviat Networks (אוויאט) רכשה 5% ממניות חברת הטכנולוגיה, ומבקשת להשתלט על כולה בעסקת מזומן, לפי שווי של כ-235 מיליון דולר לסרגון. מניית סרגון עלתה בתגובה במסחר המאוחר בוול סטריט ביום שני ב-24%, למחיר של כ-2.6 דולרים, המשקף לה שווי של 217 מיליון דולר. סרגון טרם הגיבה להצעה.

ההצעה משקפת פרמיה של כ-34% על מחיר המניה של סרגון בנעילה ביום שני, אך בעבר נסחרה סרגון במחירים גבוהים יותר. רק לפני שנה וחצי זינקה המניה למחיר של 6.5 דולרים כמעט, ששיקף לסרגון שווי של 527 מיליון דולר, אך היא לא החזיקה מעמד ברמות מחיר אלה. בשנה האחרונה המחיר הגבוה ביותר שבו נסחרה המניה היה כ-4.2 דולרים.

סרגון, המנוהלת על ידי דורון ארזי, מספקת פתרונות בשוק התמסורת האלחוטית. אוויאט נטוורקס פועלת גם היא בתחום ציוד התקשורת, ממוקמת בטקסס ונסחרת בנאסד"ק בשווי של 283 מיליון דולר - גבוה מעט משווייה של סרגון. למימון רכישת סרגון תצטרך החברה האמריקאית לקחת על עצמה חוב, משום שבסוף הרבעון הקודם היו לה בקופה רק 33.8 מיליון דולר.

מתברר כי אוויאט פנתה לסרגון וניסתה להציע לרכוש אותה - בתחילה במחיר גבוה יותר מההצעה המעודכנת - אך לדבריה נתקלה בעיכובים ובקשיים. לדברי מנכ"ל החברה, פיטר סמית, "בשנה האחרונה ניסינו פעמים רבות לדבר עם הדירקטוריון וההנהלה בסרגון על עסקה שאנו בטוחים שתביא ערך משמעותי בטווח הקרוב ובטווח הארוך לבעלי המניות של שתי החברות. זכינו רק לעיכובים ודחיות מצידם.

"יחד עם יו"ר אוויאט, טסתי בשבוע שעבר לישראל להיפגש אישית עם יו"ר סרגון, המנכ"ל וחברי דירקטוריון. הם סירבו לבצע שיחות, והציבו דרישות נוספות שנראות מכוונות לייצר עיכובים", הוסיף סמית. "לא נותרה לנו ברירה אלא ליידע את בעלי המניות של סרגון על הצעתנו".

"רקורד של השמדת ערך"

במצגת שפרסמה אוויאט היא כתבה שהעסקה שהיא מציעה משקפת ערך בטוח לבעלי המניות של סרגון, בהשוואה לסיכונים הכרוכים בהמשך פעילות עצמאית ולעומת "רקורד של השמדת ערך", כהגדרת החברה.

לדבריה, "האסטרטגיה הנוכחית של סרגון הורסת את הערך לבעלי המניות. להנהלת החברה אין יכולת לייצר ערך מהיצע המוצרים שלה, והחברה נאבקת בעיכובים בפיתוח מוצרי הדור הבא ומבזבזת זמן וכסף. הדירקטוריון הנוכחי לא שם דגש על האינטרס של בעלי המניות".

במכתב ליו"ר סרגון, זהר זיסאפל, ולמנכ"ל ארזי, כותב מנכ"ל אוויאט: "הופתענו והתאכזבנו מהדחייה שלכם את הצעתנו בחודש אפריל, לרכוש את סרגון במחיר של 2.8 דולרים למניה, המשקף פרמיה משמעותית של 51% על המחיר הממוצע ב-60 הימים האחרונים, ושל 34% על מחיר הנעילה ב-27 ביוני.

"כשדחיתם את הצעתנו הראשונה בנובמבר 2021, לרכוש את סרגון במחיר של 3.25 דולרים למניה, ציינתם שאתם רואים את ההצעה כלא הולמת, וכי גורמים חיצוניים ויוזמות פנימיות שעוד יפורסמו, ישפיעו על מחיר המניה בטווח הקצר. מחיר המניה ב-7.5 החודשים האחרונים מאז ההצעה שלנו סותר דעה זו".

סמית מעריך במכתבו שבעלי המניות של סרגון ישתכנעו שההצעה טובה להם, ומעריך שללא רכישתה בידי אוויאט, "ספק אם מניית סרגון וביצועי החברה ישתנו משמעותית בטווח הקצר".

אוויאט, שמצי ינת כי להערכתה סרגון מוערכת בחסר, רכשה בחודשים האחרונים מניות של החברה במחירים של 1.57-2.22 דולרים למניה. כבעלת למעלה מ-5% ממניות סרגון, היא דורשת לכנס אסיפת בעלי מניות ולשנות את הרכב הדירקטוריון: להוציא ממנו את המנכ"ל הקודם עירא פלטי (כיום יו"ר בלייד ריינג'ר), את דוד ריפשטיין (שהשבוע מונה לנהל את סטיקספיי) ואת יעל לנגר, ולמנות חמישה נציגים מטעמה.

"אנחנו מאמינים שהגיע הזמן להנהגה חדשה בדירקטוריון, שתבחן את הצעתנו ותנהל מו"מ לטובת בעלי המניות של סרגון", כותב מנכ"ל אוויאט במכתבו. לסיכום הוא מציין, כי אוויאט מעדיפה לדון בנושא עם סרגון "בצורה ידידותית", אך מוכנה לנקוט כל צעד שנדרש כדי לבצע את העסקה במהירות.

באוויאט סבורים שהשילוב בין החברות ייצר חברה גלובלית שמתמחה בתחום התקשורת האלחוטית ויכולה להתחרות בכל השווקים ובכל הוורטיקלים. אוויאט צופה סינרגיות בגובה 35 מיליון דולר מאיחוד הפעילויות של שתי החברות, ומוסיפה כי סרגון פועלת בעיקר מחוץ לצפון אמריקה, בעוד שעסקי אוויאט ממוקדים בצפון אמריקה.

סרגון פרסמה לאחרונה את דוחות הרבעון הראשון של 2022 והפחיתה את התחזית השנתית שלה, להכנסות של 300-315 מיליון דולר, צמיחה של כ-6% לעומת 2021. החברה העריכה שבמחצית השנייה היא תציג שיפור ברווחיות הגולמית, בהנחה של שיפור הדרגתי בשרשרת האספקה ועלויות השילוח.

בעלי המניות הגדולים בסרגון הם המשקיע האמריקאי ג'וזף סמברג, שמחזיק ב-15.5% מהמניות, ששוויין לפי הצעת אוויאט 36.3 מיליון דולר, והיו"ר זיסאפל, עם החזקה של 8.5% בשווי 19.9 מיליון דולר.

הקרן שהביאה משקיעים שהקפיצו את המניה

סרגון היא חברה ותיקה, שהוקמה עוד בשנת 1996 והיא חלק מקבוצת רד של האחים יהודה וזהר זיסאפל. החברה נסחרת בנאסד"ק עוד משנת 2000. מנייתה הגיעה לשיא זמן קצר לאחר ההנפקה, אך בהמשך נחלשה, עוד לפני התפוצצות בועת ההייטק של אותן שנים.

במשך 13 שנים נסחרה המניה במקביל גם בבורסה בתל אביב, עד שהחליטה להימחק מהמסחר בה בסוף 2017 (אגב, שווי החברה בעת המחיקה דומה לשווי לפני הדיווח על הצעת אוויאט).

בשנים האחרונות החברה מתקשה להתרומם, ומציגה תוצאות פיננסיות פושרות למדי, למרות הפוטנציאל המשמעותי שבמעבר לדור החמישי של הסלולר במדינות מפותחות ושדרוגי רשתות ישנות במדינות מתפתחות. ב-2019 פרסמה החברה אזהרת רווח, ואחרי מספר חודשים עדכנה גם על "הזדמנות אסטרטגית" שנגעה למיזוג או פיצול באמצעות השקעה חיצונית שלא יצאה אל הפועל. בהמשך הגיעה הקורונה שפגעה בתחילה בעסקי סרגון.

עם זאת, בתחילת 2021 עלתה סרגון על הרדאר של משקיעים שעקבו אז אחרי השקעותיה של קרן Ark בראשותה של קאת'י ווד, וכשהקרן הגדילה את החזקותיה בסרגון הגיעו איתה משקיעים פרטיים רבים שהקפיצו את המניה לשיא במחזורי מסחר גבוהים. השיא כאמור לא החזיק מעמד זמן רב.

בהמשך השנה דווח על פרישת המנכ"ל הוותיק פלטי ומינויו של ארזי שכיהן בעבר כסמנכ"ל הכספים של החברה. בחודשים האחרונים, אחד האתגרים המרכזיים של החברה הוא שרשרת האספקה. כך למשל, עם פרסום דוחות הרבעון השלישי ל-2021, אמר ארזי לגלובס כי "שוקי הרכיבים, השילוח והלוגיסטיקה נמצאים במערבולת, ובכל יום יש הפתעות חדשות. במקרה הטוב אנחנו מצליחים להשיג רכיבים, אך זה עולה לנו ברווח הגולמי". עם זאת הוא הדגיש שהוא מעודד מההתעניינות בקו מוצריה החדשים של החברה.

עוד כתבות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים