גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החיבורים שבדרך והמוקש שמחכה ללפיד בלשכת רה"מ: היום שאחרי פיזור הכנסת

למרות ואולי דווקא בגלל שנכנס לתפקיד בתקופת בחירות, יאיר לפיד צפוי לקבל יד חופשית יותר מזו שהייתה לבנט, בעיקר במישור המדיני ● עם זאת, בכל הנוגע לעליות המחירים, הוא לא יוכל ללכת לצעדים מרחיקי לכת ● בינתיים עם פתיחת הקמפיינים, בשמאל - מרב מיכאלי כבר החלה לירות בנגמ"ש, ובימין הקואליציוני - שוקלים חיבורים חדשים בזמן שאיילת שקד מתלבטת על עתיד ימינה במפת הגושים

ראש הממשלה היוצא בנט וראש ממשלת המעבר לפיד / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
ראש הממשלה היוצא בנט וראש ממשלת המעבר לפיד / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

קשה היה שלא לראות את הכאב בעיניים של נפתלי בנט כשהודיע שלא יתמודד בבחירות לכנסת ה-25. אחרי ששינה את הרטוריקה ממנהיג ימינה לכזו שתואמת יותר את רוח מחאת בלפור, אנשיו בלשכה וברשימה הראו לו את הדלת. לא סתם הראשון שמיהר להרעיף עליו ברכות באותו ערב היה ניצן הורוביץ.

בלי בייס יציב בסקרים ובעיקר עם מצביעי מרכז שנטו לו חסד העדיף בנט לחתוך הפסדים ולעשות לביתו. בינתיים. ובמילה בינתיים בהקשר הזה היא משמעותית. בדומה לפרישה המיתולוגית של בן גוריון, בנט יוצא מהמשחק הפוליטי בעיקר כדי לייצר געגוע וכנראה כדי לשוב בעיתוי אחר. בינתיים, הוא העביר את המושכות ליאיר לפיד.

למרות שהוא נכנס ללשכה בממשלת מעבר, לפיד צפוי לקבל יד חופשית בהרבה מזו שקיבל בנט בשנת הכהונה שלו. בכירים בממשלה מתווים את כהונתו של לפיד בתוך מרובע שקודקודיו: מדיני, כלכלי, ביטחוני ומשפטי. בזירה המדינית לפיד מקבל חזית פנויה להובלה בדומה לנתניהו עם הסכמי אברהם בממשלת המעבר הקודמת או אהוד ברק בפגישותיו עם ערפאת כראש ממשלת מעבר. לפיד, נזכיר, נושא בשני תפקידים גם כראש ממשלה וגם כשר החוץ ויוכל להוביל מהלכים שאינם תלויים בשותפיו או יריביו הפוליטיים ולרשום על שמו הישגים במהלך הקמפיין. לפיד מרגיש בנוח בחזית הזו ולכן המהלך הראשון שהכריזה עליו לשכתו עוד בטרם התחלף עם בנט הוא ביקור בפריז בשבוע הבא. הזדמנות נוספת תקרה בדרכו בעוד פחות משבועיים כשיקבל את פניו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בישראל.

בחזית הביטחונית לעומת זאת, לפיד צפוי להיות תקוע בדומה לבנט. שר הביטחון גנץ שהיה לעומתי לבנט והקשה עליו בפגישות עם בכירי הצבא, צפוי לעשות חיים קשים הרבה יותר לשותף לשעבר לפיד. האם בשבועות הקרובים האלופים יגיעו לדיונים שלפיד יזמן? בכירים בממשלה טוענים שבנט תדרך את לפיד כיצד לפעול במקרים צפויים.

בחזית המשפטית לפיד לא יכול היה לקבל יועמ"שית נוחה יותר. שלוש חוות הדעת שהוציאה בשבוע האחרון על מינוי הרמטכ"ל, הדיונים על שכר המורים וקווי היסוד לניהול ממשלת מעבר מלמדים שאין לה כל כוונה להתעמת עם הפוליטיקאים או להצר את דרכם. בהרב מיארה ממעטת להגיע לישיבות ממשלה ושולחת את המשנים לה למפגש השבועי עם הפוליטיקאים. לכן, ההערכה היא שגם בחזית הזו לפיד יוכל לפעול בחופשיות, כאשר היחיד שיכול לאתגר אותה הוא שר המשפטים גדעון סער.

בקודקוד הכלכלי מוצא לפיד את ליברמן בתקופה הקשה ביותר: עליות מחירים ושוק דיור רותח כאשר כל מהלך של השניים עשוי להיתפס כ"כלכלת בחירות". ליברמן מנסה לתחזק את תדמית המבוגר האחראי במשרד האוצר ויידרש לפעול בין שני קצוות: האחד אגף תקציבים ובקצה השני יהיה לפיד שיבקש לפנות מוקשים כלכליים מהקמפיין.

חבית הנפץ: המשבר הכלכלי

מדובר בחבית נפץ עבור הממשלה. נתניהו פתח את מסע הבחירות שלו שעות ספורות אחרי ההצבעה על פיזור הכנסת בקניון מלחה כשהוא מבכה על עליות המחירים. אם לפיד ינסה להגיב במעשים מול כל צעד כזה של נתניהו, יהיה זה עניין של זמן עד שהוא יתנגש בליברמן שמתחזק בבחירות הללו את תדמית שומר הסף הכלכלי.

ומליברמן אל מנכ"לית ראש הממשלה לפיד: נעמה שולץ. את תפקיד מנכ"ל משרד רה"מ מילאו לאורך השנים שני סוגי טיפוסים: האחד מוביל מדיניות כלכלית והשני בא להיות הביצועיסט של ראש הממשלה. השבוע נפרד מהתפקיד ומהשירות הציבורי יאיר פינס ששירת תחת בנט אחרי 15 שנה בתפקידים שונים במגזר הציבורי. בשנה האחרונה היה מי שהוביל את נושא הורדת המכסים במשרד רה"מ והפחתת הרגולציה וכן את המשאים ומתנים מול החקלאים בשבועות האחרונים.

בטקס הפרידה אמרה לו היועמ"שית של משרד רה"מ, שלומית ברנע פרגו תיארה את פינה ככזה שעובד "בלי אגו וללא כוחניות". שולץ צפויה להביא למשרד רה"מ גישה שונה. בשנה האחרונה תפקדה כ"פותרת הבעיות" של הקואליציה מטעמו של לפיד. היא הייתה שם מול רע"ם, ג'ידא רינאווי זועבי, מאזן גנאים ואחרים שאיימו על יציבות הממשלה ודאגה לספק להם כל מחסורם ובתנאי שיפסיקו לזעזע את הסיפון. שולץ לא תוכל לשאת בתפקיד הזה יותר. היא תידרש לקיים דיונים מקצועיים, אחרת אנשי המקצוע במשרד רה"מ יפעלו לנטרל אותה ויקשו עליה לפעול.

המוקש מספר אחד מבחינת לפיד וליברמן ממתין להם באחד בספטמבר. אם לא יחתימו את המורים על הסכם שכר חדש, מאיימת יפה בן דויד להשבית את פתיחת שנת הלימודים ולא רק היא. גורמים בכירים בהסתדרות לחשו השבוע באזני אנשי אגף תקציבים כי לא יפקירו את בן דוד לבד ובפתיחת שנת הלימודים ישביתו את המשק אם דרישותיהם לא ייענו. אחרי שבשנים האחרונות שנת הלימודים נפתחה כסדרה יהיה זה כישלון שלא לפיד ולא ליברמן ירצו לשאת על גבם בדרך לקלפי. האינטרס של שניהם יהיה לסיים את המשבר הזה עוד בחודשי הקיץ.

ההכרעה הבאה של איילת שקד

כשבנט הודיע השבוע לשותפתו הוותיקה שקד שהוא עוזב את החיים הפוליטים, לפחות בינתיים, היא עוד ניסתה לבקש ממנו להישאר. היא הניחה שיציאה לקמפיין מתוך לשכת רה"מ תתן לימינה יתרון. אבל בנט החליט לפרוש מהחיים הפוליטיים, לפחות בינתיים. בעוד בנט מדבר למחנה המרכז והצליח להביא ממנו מעט נדוניה, שקד תידרש להמציא את עצמה מחדש בימין.

שקד הספיקה כבר להתוות את הדרך לאנשיה, עוד לפני ששכרה יועץ פוליטי לקמפיין "אני לא שייכת לאף אחד מהגושים", היא הנחתה. "אני לא פוסלת אף אחד בין בן גביר לרע"ם. אשאר באמצע ואכריע את מערכת הבחירות הבאה". תוכנית העבודה של שקד כוללת מצע כלכלי בדומה לתוכנית של מערכת הבחירות האחרונה. אלא שהפעם מדובר ביצירת מענה למצוקת יוקר המחייה ועליית המחירים. במהלך היומיים האחרונים נכנסו ויצאו מחדרה של שקד חברי מפלגת ימינה השוקלים את המשך דרכם, אחד מהם הוא שר הדתות לשעבר מתן כהנא שלא נראה מתלהב במיוחד לכהן תחת שקד כשפטרונו הפוליטי עוזב את הספינה.

החיבורים של הימין בקואליציה

בעוד במחנה הימין באופוזיציה שוררת יציבות יחסית מבחינת מצבת המפלגות המתמודדות: הליכוד, הציונות הדתית, ש"ס ויהדות התורה. באגף הקואליציוני בימין צפויים שינויים דרמטיים. שקד מכוונת לחיבורים חדשים וליצירת מפלגה רחבה כמו במערכת הבחירות השנייה של 2019 אז התאחדה עם סמוטריץ' ורפי פרץ. הפעם היא לא שוללת חיבורים עם הבית היהודי, תקווה חדשה או דרך ארץ של צבי האוזר ויועז הנדל.

במפלגתו של סער אמרו ביום רביעי כי בכוונתם לרוץ באותה במתכונת בבחירות. בדרך ארץ אמנם נשמעו מסויגים יותר לגבי המשך שיתוף הפעולה, אבל גם שם היו נחרצים לגבי המסר: "ימין ממלכתי משמעותי". כלומר, לא עוד רסיסי מפלגות עם הבדלים סמנטיים, אלא הם מתכוונים לרוץ במפלגה אחת שתוכל לגרוף את קולות הימין שאינם מצביעי נתניהו-סמוטריץ'. אם שקד תרצה להצטרף לחבילה, היא תצטרך להתגייס רשמית למחנה "לא ביבי". ימים יגידו.

שקד עבדה קשה בדרך ללבם של ראשי הערים, חלקם הגדול אנשי ליכוד. היא נתנה להם תקציבים ויחס שלא קיבלו בתקופת כהונתו של דרעי לפניה. היא, בניגוד לבנט, גם יכולה לפעול מול ראשי ההתיישבות למרות השותפות עם רע"ם, וכעת היא מקווה שהמחמאות שהרעיפו עליה במהלך כהונתה הקצרה יתורגמו למנדטים. מדובר בציפייה רחבה למדי של מפלגות הקואליציה: עבדנו יפה, העבודה הזו אמורה להשתלם בקלפי. אך בזמן שבאגף הימין טרם החל הקניבליזם, באגף המרכז-שמאל לא מבזבזים זמן.

מיכאלי מובילה את הקניבליזם בשמאל

יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי ירתה את יריית הפתיחה בנגמ"ש. עם הינתן האות למערכת בחירות נוספת, היא סימנה את ראש ממשלת המעבר יאיר לפיד כיריב הדומיננטי ביותר עבורה. "אנחנו ברגע קריטי לעתיד מדינת ישראל", צייצה בטוויטר. "אם חוק המטרו לא יעבור כי חלק מחבריי בקואליציה נכנעים לאופוזיציה על הגב של הציבור, הם יצטרכו לתת דין וחשבון למה הפרויקט הלאומי שיוציא אותנו מהפקק נעצר בגלל פוליטיקה קטנה". כתבה מיכאלי ברמז לא מתוחכם במיוחד על אנשי יש עתיד שניהלו את המגעים מטעם הקואליציה. ובהמשך אף הגיבה ללפיד שכתב כי הוא עובד על העברת חוק המטרו: "עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא".

ביש עתיד התאפקו, ומעבר להשמצות בשיחות פנימיות, נמנעו מלהגיב לשרת התחבורה באותו מטבע. הצפיפות במחנה המרכז-שמאל אמורה לגרום ללפיד להתגבר על האינסטינקט שלו, בוודאי כראש ממשלה, לשתות את המנדטים מהמפלגות סביבו כדי להבטיח סיכוי לממשלה בראשותו גם אחרי הבחירות. בפועל מדובר במלאכת מחשבת שתפיל קורבנות ואולי אף תסתיים בקריאה המסורתית לאיחוד בין מרצ לעבודה שמתחרות על אותו נתח בוחרים מצומצם בשמאל.

במרצ מצטרפים מראש לאותן קריאות שמיכאלי מתנערת מהן בתוקף. כדי להישאר על המגרש, היא נפגשה השבוע עם הרמטכ"ל לשעבר גבי אייזנקוט שנפגש רק בשבוע שעבר עם מי שמעצב ליו"ר כחול לבן בני גנץ את הרשימה: השר חילי טרופר. אלא שביד אחת מיכאלי לכאורה קורצת לגנרלים המתבלטים וביד השנייה חוסמת את האפשרות שלהם להתמודד מולה או חלילה להביס אותה בפריימריז על ראשות התנועה.

ועידת העבודה אישרה ביום חמישי שינוי תקנוני נרחב שיזמו אנשיה של מיכאלי בתקנון המפלגה ונועד להדק את אחיזתה במנגנון. מיכאלי שינתה את התקנון כך שלא יתאפשר קיצור פז"מ שייתן למי שאינו חבר בתנועה להתמודד על ראשותה ללא תקופת ההכשרה הנדרשת. המשמעות היא שכל כוכב נוצץ שמיכאלי תצרף כעת לרשימה, לא יוכל להתמודד על מקומה בפריימריז. בסביבתה של מיכאלי הכחישו את השינוי אך התקנונים מספרים סיפור אחר. מזכ"ל המפלגה ערן חרמוני אמר השבוע כי "מדובר בתקנון בחירות אנטי דמוקרטי לראשות המפלגה, אשר חוסם את האפשרות של כניסת מועמדים חדשים בעלי מעמד ציבורי למירוץ".

חברי מפלגה בעבר ובהווה ביקרו גם הם את השינויים של מיכאלי וטענו כי היא מעוניינת במפלגה "בצלמה ובדמותה". ח"כ מכהן אחר דווקא תמך ואמר כי אולי הפעם מפלגת העבודה תיתן הזדמנות נוספת לעומדת בראשה במקום להקפיד על מנהג עריפת הראשים וההשמדה העצמית של מפלגת העבודה בעשורים האחרונים. כך או אחרת קשה לראות מי מחברי הכנסת מתמודד נגד מיכאלי או את מי מהכוכבים החדשים-ישנים ששוקלים את כניסתם למגרש נלחמים על שינוי תקנון. מיכאלי מבטיחה את מקומה בצמרת המפלגה אמנם, אבל בינתיים היא מתקשה להתרומם מחמישה מנדטים בסקרים, מה שעשוי להציב שוב את המפלגה שהקימה את המדינה בסכנה מול אחוז החסימה.

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ