גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחת הביטקוין הפסידה השנה מיליון דולר ובכל זאת לא נוטשת את המטבע

מאז שמטבע הקריפטו הפופולרי ביותר בעולם הגיע לשיא, "משפחת הביטקוין" הפסידה יותר ממיליון דולר ● אב המשפחה, דידי טאיהוטו, מאמין שהביטקוין ימשיך לרדת, אבל בכל זאת רוכש אותו: "כשכל העולם משתגע וכשכולם חושבים שהביטקוין יתרסק, אני עושה 'זום אאוט' ורוכש את המטבע"

דידי טאיהוטו ממשפחת הביטקוין / צילום: Reuters
דידי טאיהוטו ממשפחת הביטקוין / צילום: Reuters

"משפחת הביטקוין" הפסידה יותר ממיליון דולר מאז שהמטבע הדיגיטלי הפופולרי ביותר בעולם הגיע לשיא של כ-69 אלף דולר בנובמבר אשתקד - אבל אב המשפחה, דידי טאיהוטו (Taihuttu), אופטימי כתמיד.

●  הם מכרו הכול ויצאו למסע ב-40 מדינות. משפחת הביטקוין נחשפת 
לאן הולך הביטקוין? התחזית של כלכלני דויטשה בנק 

"אני רוכש ביטקוין מדי יום", אמר בריאיון טלפוני ל-CNBC מהחוף בלאגוס, פורטוגל. "עבורי, הלקח שלמדתי בשני המחזורים האחרונים הוא - כשכל העולם משתגע וכשכולם חושבים שהביטקוין יתרסק, אני עושה 'זום אאוט' לאט ורוכש את המטבע".

בשנת 2017, טאיהוטו, אישתו ושלוש בנותיו מכרו את כל מה שהיה בבעלותם, כולל ביתם הפרטי, תמורת מטבעות ביטקוין. זה היה עוד כשערך ביטקוין אחד עמד על כ-900 דולר. כעת, המטבע נסחר בפחות מ-20 אלף דולר.

לאורך הדרך, טאיהוטו מכר את המטבעות שלו ולאחר מכן רכש ביטקוין שוב, סוחר ברגעים המתאימים. "אלה חיי הביטקוין", אמר. לדבריו, הוא מכר כ-15% מהאחזקות הכוללות של המשפחה בביטקוין כשהמחיר ירד לרמה של 55 אלף דולר בסוף נובמבר. "55 אלף דולר היה עבורי האישור שנרד נמוך יותר", הסביר.

תנודתיות קיצונית היא המחיר שגובה שוק נכסי הקריפטו. בעשור האחרון, הביטקוין חווה שתי תקופות ממושכות של ירידת ערך לפני שהתאושש. ב"חורף הקריפטו" הקודם, בשנת 2018, המטבע איבד יותר מ-80% מערכו לפני שחזר לעלות, ובסופו של דבר קפץ לשיא כל הזמנים בשנה שעברה.

מאט הוגן, מנהל השקעות ראשי ב"Bitwise Asset Management", אמר בריאיון ל-CNBC כי "יש עדיין היבט בקריפטו לפיו אנחנו מחכים לבלתי נמנע, לראות אם ישות נוספת תיכשל, אם מפלת האשראי תימשך". לדבריו, "אם מסגרת הזמן היא שבוע, חודש או אפילו רבעון, אני חושב שעדיין יש תנודתיות משמעותית. אם יש אופק זמן שנמדד בשנים, אז כן - זו הזדמנות מצוינת לחשוב על כניסה לשוק".

יש לאן לרדת

בשש השנים האחרונות טיילה המשפחה ההולנדית ברחבי העולם. אחרי שביקרה ב-40 מדינות, במרץ השנה קיבלה המשפחה מעמד תושבות בפורטוגל - מקלט המס האחרון לנכסים קריפטוגרפיים באירופה, כלומר המקום היחיד שבו יחידים פטורים מכל מס שהוא על מטבעות דיגיטליים.

המיזם האחרון של טאיהוטו הוא הפעלת "בר ביטקוין" באחד מהחופים הפופולריים ביותר בלאגוס, כדי "להוביל באמצעות מתן דוגמה". הוא גם מתכנן להפיץ את בשורת הביטקוין על ידי העברת העסקים באזור לפלטפורמת "Lightning Network" (רשת ברק), המאפשרת ביצוע עסקאות בביטקוין באופן מהיר וזול. "אני חושב שזה ייקח בערך שישה חודשים, וכל החוף הזה יקבל ביטקוין", ציין.

דרך החיים של משפחת טאיהוטו עמדה במבחן בשנה האחרונה. על שוק הקריפטו עברו כמה חודשים קשים - מחירי המטבעות צנחו וכמה מהחברות הפופולריות ביותר בתעשייה, כמו צלזיוס, קרסו. לפי אתר "coinmarketcap", מטבע ביטקוין אחד שווה כעת כ-19,110 דולר, מטבע את'ריום שווה 1,062 דולר ומטבע ריפל (XRP) שווה כ-0.31 דולר.

הכאוס הרתיע את המשקיעים ומחק ערך של יותר משני טריליון דולר תוך חודשים ספורים, מה שמחה חסכונות של סוחרים פרטיים שהימרו בגדול על מיזמי קריפטו שנחשבו ל"השקעות בטוחות". ביום חמישי האחרון סגר הביטקוין את הרבעון הגרוע ביותר מאז 2011.

הכלל המשפחתי שנועד לשמור על ההון

כדי להישאר "מקורקעת רגשית" כשהיא מתמודדת עם רמה כזו של תנודתיות, המשפחה ההולנדית פועלת לפי מה שהם מכנים "כלל ה-70/30". בכל זמן נתון, משפחת טאיהוטו מחזיקה 70% מנכסי הקריפטו שלה בארנק קר (ארנק דיגיטלי שלא מחובר באופן קבוע לאינטרנט, ויש לחבר אותו פיזית לרשת על מנת לבצע עסקאות, נקרא גם "ארנק חומרה"), ואת ה-30% הנותרים בארנק חם, המאפשר מסחר רציף ושליחה וקבלה של מטבעות בכל עת.

 

לא רק מטבעות ביטקוין נשמרים בארנק החם - משפחת טאיהוטו מחזיקה גם בשילוב של מטבעות יציבים צמודים לדולר כמו USDC, טתר ו-Dai.

"בכל פעם שההון שלנו גדל, אני מוודא ש-70% יהיו בארנק הקר, כך שלא אוכל לגעת בהם משם", הסביר אב המשפחה.

טאיהוטו יצא מגדרו על מנת להפוך את הארנקים הקרים המשפחתיים לקשים במיוחד לגישה: רוב הון הקריפטו של המשפחה מפוזר בכספות סודיות בארבע יבשות שונות, כולל שני מקומות מסתור באירופה, שניים נוספים באסיה, אחד בדרום אמריקה ועוד אחד באוסטרליה. אף אחד מהאתרים האלה לא נמצא מתחת לפני הקרקע או על אי מרוחק, אבל המשפחה אמרה ל-CNBC שמאגרי הקריפטו שלה מוסתרים בדרכים שונות ובמגוון מיקומים, החל מדירות להשכרה ובתי חברים ועד למחסנים להשכרה.

"מכיוון שאנחנו נוסעים כל הזמן, אני לא רוצה לנסוע עם הביטקוינים שלי בכיס", הסביר טאיהוטו בריאיון לגלובס באפריל. "הדרך הבטוחה ביותר לאחסן ביטקוינים היא בארנק חומרה. אבל בדרכים עלולים לשדוד אותי, אז בחרתי לא לשאת את הארנקים עליי, אלא לפזר אותם במקומות שונים בעולם.

"אנשים צריכים להבין שכשאתה בוחר שהונך יהיה בביטקוין, אתה בוחר שליטה מלאה בכסף שלך, אבל גם מוטלת עליך האחריות להגן עליו".

המשפחה גם מסתירה את משפטי הסיד שלה ("seed phrases" - קבוצה ייחודית של 12 עד 24 מילים המשמשות לגישה לנכסי קריפטו, ח"א) באותה היבשת כמו הארנק הקר המתאים להם - אך במדינות שונות. מעבר ליתרונות של הגנת סייבר בסיסית, טאיהוטו גם יצא מגדרו כדי להגן על האחזקות שלו מפניו. "אני חושב שאם היו לי את הארנקים האלה איתי, אולי הייתי מעורב יותר רגשית, ואולי כשהייתי רואה את הביטקוין צונח, הייתי תופס את הארנק הדיגיטלי ומתחיל למכור או לקנות", הסביר.

"רגע הרכישה האולטימטיבי"

טאיהוטו מעריך שבמחזור המחירים הנוכחי, הביטקוין יגיע לתחתית של כ-15-20 אלף דולר, ובסופו של דבר יזנק ליותר מ-140 אלף דולר עד 2025. לטענתו, עכשיו זה "רגע הרכישה האולטימטיבי".

עד כה, האסטרטגיה של משפחת הביטקוין עבדה. לדברי טאיהוטו, בשש השנים האחרונות הפורטפוליו של המשפחה צבר יותר מ-2,000%. "לאט לאט, אנשים יבינו שלהיות בביטקוין ו-HODL (אסטרטגיית HODL, שמשמעותה להחזיק ולא למכור. ראשי תיבות של "Hold on For Dear Life", ח"א) זה רווחי יותר מאשר תמיד לנסות לתפוס את המטבע המבוזר ההוא שיגיע לאלפים", אמר.

עוד כתבות

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?