גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שתי החברות הישראליות שנלחמות על קטגוריית הסייבר החדשה. מי תשלוט בשוק?

חברות הסטארט־אפ איילנד וטאלון גייסו בשנה האחרונה מאות מיליוני דולרים כדי לפתח קטגוריית סייבר חדשה: דפדפן מאובטח לתאגידים ● מעבר לתחרות ביניהן, השתיים צריכות לדאוג גם מגוגל וגם מהקושי של המשתמשים לשנות הרגלים ● המשבצת

עופר בן-נון (מימין) ואוהד בוברוב, מייסדיי טאלון; ודן אמיגה (מימין) ומייק פיי, מייסדי איילנד / צילום: שי שרון, MKJ PHOTO
עופר בן-נון (מימין) ואוהד בוברוב, מייסדיי טאלון; ודן אמיגה (מימין) ומייק פיי, מייסדי איילנד / צילום: שי שרון, MKJ PHOTO

 

הפעילות שלנו בדפדפן כוללת היום יותר מגלישה באינטרנט. בעידן הענן יותר ויותר יישומים ארגוניים מקצועיים מופעלים דרך הדפדפן, במקום דרך אפליקציה ייעודית, מה שהופך אותו כמעט למערכת ההפעלה דה פקטו של המחשב. לכן, טבעי ומתבקש שהדפדפנים יהפכו לפוקוס מרכזי גם עבור תעשיית האבטחה.

הפוקוס הזה החל כבר לפני שנים עם פתרונות כמו RBI (Remote Browser Isolation), שהעביר את כל פעילות הדפדפן לשרת מרוחק בענן כדי להגן על המחשב של המשתמש מהתקפות דרך האינטרנט. פתרון זה נחשב למוגן מאוד, ולכן נמצא בשימוש גם על ידי גופי ממשל וצבא, אך הוא סובל מעלויות יקרות וזמן תגובה נמוך. הסטארט־אפ הישראלי גארדיו (Guardio), שהוקם ב־2018, פיתח פתרון קל וזול יותר של תוסף אבטחה לדפדפן ללקוחות פרטיים ועסקים קטנים, שמגן מהתקפות פישינג ומתוכנה זדונית מהאינטרנט. גארדיו דיווחה כבר בסוף השנה שעברה על יותר ממיליון משתמשים.

אבטחת הדפדפן היא גם המגרש לאחת התחרויות המסקרנות ביותר בזירת הסטארט־אפים הישראלית בין החברות הצעירות טאלון לאיילנד. שני הסטארט־אפים שהשיקו את המוצרים בסוף 2021 (טאלון) ובתחילת 2022 (איילנד), מציעים פתרון דומה של דפדפן מאובטח לתאגידים, קטגוריית סייבר חדשה שלא הייתה קיימת קודם.

מה שהופך את התחרות למתוקשרת ומעניינת יותר הוא שגם טאלון וגם איילנד הוקמו על ידי צמדי יזמים מנוסים שמאחוריהם אקזיטים במאות מיליוני דולרים. מהצד של טאלון אלו עופר בן נון (מנכ"ל), שהקים ב־2013 את ארגוס, להגנה על כלי רכב מפני אירועי סייבר, ומכר אותה בכ־430 מיליון דולר; ואוהד בוברוב (סמנכ"ל טכנולוגיות), שהקים את לקון סקיוריטי, שפיתחה פתרונות אבטחה למובייל, ונמכרה ב־100 מיליון דולר. מהצד של איילנד היזמים הם מייק פיי (מנכ"ל), לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות במקאפי ובכיר בסטארט־אפ שנמכר לסימנטק ב־4.5 מיליארד דולר; ודן אמיגה (סמנכ"ל טכנולוגיות) שמכר את פיירגלאס, שפיתחה פתרון RBI מוקדם, לסימנטק ב־250 מיליון דולר.

על בסיס הרעיון החדשני ולא פחות חשוב המוניטין של היזמים, טאלון ואיילנד גייסו כסף גדול ממשקיעים ידועים. השבוע טאלון גייסה 100 מיליון דולר, נוסף ל־26 מיליון דולר בעבר. איילנד צברה מהקמתה 220 מיליון דולר, כשהגיוס האחרון במרץ נתן לה שווי של 1.3 מיליארד דולר, פחות מחודשיים אחרי שחשפה את המוצר. איילנד היא גם חברה גדולה יותר: 130 עובדים, לעומת 75 לטאלון.

אגב, שתי החברות ממשיכות לטעון בתוקף כי הן חתומות על הדפדפן התאגידי הראשון. טאלון כיוון שהשיקה אותו ראשון ואיילנד כיוון שלטענתה החלה לפתח אותו מוקדם יותר.

המוצרים דומים, השאיפות שונות

הדפדפנים של טאלון ואיילנד מאפשרים לארגון להגדיר מרחוק הגדרות אבטחה למשתמשים, כמו אתרים שאסור לגשת אליהם או חסימה של הורדות מסוימות, כדי למנוע חדירת רכיבים זדוניים למחשב. בנוסף, תכנים שמורידים משתמשים נשמרים מוצפנים ממערכת ההפעלה באופן שמונע זליגה של רכיבים זדוניים לתוך המערכות הארגוניות. הדפדפנים יכולים גם לחסום צילומי מסך או אפשרות להעתיק ולהדביק מידע. שני הדפדפנים בנויים על הקוד הפתוח של גוגל - כרומיום - עליו בנויים גם שני הדפדפנים הפופולריים בעולם- כרום ואדג'. עובדה זו אמורה להעניק למשתמשים תחושה מוכרת ולאפשר להם להתרגל מהר לדפדפן החדש. 

 

בעוד שהמוצרים דומים מאוד, ההבדל בין טאלון לאיילנד נוגע בעיקר לשאיפות. טאלון צנועה יותר ומייעדת את הדפדפן לסוג מסוים של משתמשים - מי שנכנסים למערכות הארגוניות מרחוק דרך המחשב הפרטי שלהם. למשתמשים אלו אין את תוכנות ההגנה שמותקנות על מחשבים מנוהלים של הארגון ולכן כניסה שלהם למערכות הארגוניות מסוכנת יותר. לפי טאלון, זהו שוק גדול ומסובך מספיק, במיוחד בעידן העבודה ההיברידית וכלכלת החלטורה המבוססת על קבלנים.

הפתרון של טאלון, שפונה לתאגידים עם אלפי עובדים, אמור להחליף את השימוש ב־VDI - וירטואליזציה של תחנות עבודה - בה המשתמש מתחבר מרחוק לשולחן עבודה נפרד בענן ולכן מוגן מהאיומים על המחשב הפיזי שלו. ה־VDI היא שיטה מאוד לא נוחה ואהובה להתחברות מרחוק.

לעומת זאת, איילנד משווקת עצמה כפתרון כולל שיכול להפוך לדפדפן בו משתמש הארגון כולו, כולל על המחשבים המנוהלים. בעוד טאלון ממקדת את עצמה כמי שמגנה בעיקר על האפליקציות הארגוניות מחדירה ודליפת מידע, באיילנד מצהירים לרוב כי הם נותנים הגנה על הכל מהכל. איילנד פונה גם היא לשוק התאגידי אך מוכרת בנוסף לחברות קטנות יותר.

להתחבב על המשתמשים ולשמור יד על הדופק

שתי החברות נמצאות עדיין בשלבי מכירות ראשונים אבל הכסף הגדול שנשפך עליהן מעיד שלמשקיעים יש ציפיות גדולות מאוד. שאלה מרכזית היא האם ארגונים באמת יצליחו להרגיל את המשתמשים לוותר על דפדפנים מוכרים ואהובים כדי לעבוד עם הדפדפן המאובטח החדש. טאלון ואיילנד צריכות לבנות מוצר כמעט צרכני שיפנה לקהל רחב ולא רק למקצוענים. דפדפנים גם משתנים בקצב מהיר מאוד עם תוספת של מאפיינים ועדכוני אבטחה, כך ששתי החברות צריכות להיות עם היד על הדופק כדי לא להישאר מאחור.

בנוסף, שתיהן מתמקדות באבטחת הדפדפן ולא מגינות על אפליקציות שפועלות בנפרד - כמו אפליקציית סלאק הארגונית לדוגמה. הסטארט־אפ הישראלי הצעיר Red Access, שגייס 6 מיליון דולר בסיבוב סיד, מנסה להתמודד עם בעיה זו דרך הגנה על כל הגלישה, לא משנה מאיפה היא באה, דרך העברתה בשרת סינון שבודק דפים חשודים וסורק קבצים.

חשוב לזכור כי גם לדפדפן כרום של גוגל יש גרסה לארגונים, שכוללת אופציות להגדרה ושינוי של מדיניות אבטחה למשתמשים. יכול להיות שהמוצר של טאלון ואיילנד טוב ורחב יותר, אך אם גוגל תחליט להשקיע בגרסה שלה יותר - זה יכול להיות בהחלט תחרות עבורן.

השורה התחתונה: לצרכים שיווקיים איילנד וטאלון מתווכחות מי ראשונה, אך בפועל העובדה שהן מביאות פתרון דומה היא תוספת כוח בחינוך השוק למוצר חדשני. הסכנה הגדולה ביותר מבחינת החברות היא להפוך לדפדפן שכולם בארגון שונאים להשתמש בו.¿
הייטק ומדע

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה