גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוביק דנילוביץ': "המוחות הכי מבריקים הולכים להגיע לבאר שבע"

בוועידת ישראל לנדל"ן אמר ראש עיריית באר שבע כי "החלום הישראלי חייב להיות בבאר שבע ובנגב, כי למדינה אין ברירה. אם הוא לא יהיה שם, הלכה המדינה" ● עוד הוא טען כי המדינה אלופה בלא להחליט ו"בינתיים היא מחמיצה. אני פה כדי לא לוותר לה"

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע / צילום: שלומי יוסף
רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע / צילום: שלומי יוסף

"סוגיית הטבת המס היא החמצה גדולה של מדינת ישראל. באר שבע הייתה במקור 12% בהטבת המס, וזו הפעם הראשונה והיחידה שהיה לה מאזן הגירה חיובי. באה המדינה, הורידה רק את באר שבע העיר הגדולה, והשאירה אותה לכל היישובים בסביבה", כך אמר היום (ג') רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי שנערכה במלון הילטון, תל אביב.

ועידת ישראל לנדל"ן | יגאל דמרי: "לא חוזר בי מההערכות לגבי 150 אלף שקל למ"ר בשדה דב; ניפגש בעוד 10 שנים"
ועידת ישראל לנדל"ן | מנכ"ל בנק לאומי, חנן פרידמן: "פתרון הבירוקרטיה המיותרת יוריד בכ-10% את מחירי הדירות"

"לאורך השנים זה לא פגע בה, כי לא היו הסכמי גג ולא דרכים שהתקצרו מבאר שבע לאופקים, דימונה וירושלים, אז השינויים לא היו גדולים. אבל היא נמצאת בתור הזהב שלה. החלום הישראלי חייב להיות בבאר שבע ובנגב, כי למדינה אין ברירה. אם הוא לא יהיה שם, הלכה המדינה", התריע דנילוביץ' בחומרה, והמשיך ואמר כי "אי אפשר להמשיך להציף את גוש דן. בעוד 20 שנה נגיע למצב ש-75% מאזרחי מדינת ישראל חיים בגוש דן המורחב ובירושלים. אנחנו מאבדים במו ידינו בהיעדר האומץ לקבל החלטות, את הנגב והגליל. לא נוכל לשרוד רק בגוש דן".

בהתייחסו לכתבה שפורסמה בגלובס בסוף השבוע ע"י דרור מרמור שכותרתה "שקיעתה של באר שבע: מה נשאר מההבטחה לחצי מיליון תושבים בעוד שנה וחצי", הוא אמר שפה דרור מרמור טעה. "דרור טעה, אבל היה לו ניתוח נכן בנושא סוגיית המס, שזו איוולת שזעקתי אותה בפני כל האנשים שהיו בממשלות. אני חושב שהמדינה לא מקבלת את ההחלטות הגדולות והכותרת הייתה צריכה להיות 'האם ההזדמנות הגדולה של המדינה תוחמץ'".

עד סוף 2028 באר שבע תקלוט 23 אלף צעירים

דנילוביץ' ציין כי בעוד חצי שנה יגיעו לבאר שבע 8,000 מהמוחות הטובים של התיקשוב, עם 100 חברות בינלאומיות במרכז החדשנות, ואמר לקהל כי תפקיד אנשי הנדל"ן הוא לא רק לקדש בנייה וקרקעות. "מה היה הכוח הגדול שלנו במלחמה מול איראן? איך אנשי המודיעין שהתפספסו ב-7 באוקטובר התעשתו מהר והחזירו את הכבוד והגאווה והיוקרה למדינה? איך הם ידעו איפה נמצא כל בכיר באיראן, עזה, בכל מקום על פני הגלובוס? איך הם יצרו את התוכניות הכי הזויות שבסרטי ג'יימס בונד לא הצליחו? תחברו את התעשיות הביטחוניות שלנו, כשיורים טיל 3,000 ק"מ ממדינת ישראל ושני חבר'ה מיירטים את הטיל הזה. של מי הפיתוחים האלו? של התעשיות הביטחוניות, כל אלו שהפכו דמיון למציאות, כל אלה מתרכזים עכשיו בבאר שבע שהולכת לקלוט עד סוף 2028 כ-23 אלף צעירים שהם המוחות הכי מבריקים שכרגע יגורו בקריית המודיעין בבאר שבע. אלתא בונה את המפעל, רפאל היו מאוכלסים רק בצפון אבל חיזרנו אחריה ואמרנו שהיא לא יכולה להישאר רק בצפון אם מערך הסייבר של ישראל נמצא בבאר שבע".

דנילוביץ' הפנה את הזרקור גם למערכת הרפואה, כשלצד התיקשוב וההנדסה גם בית חולים שיבא תקים בעיר את המרכז הרפואי השני, ושאל "מי רוצה לבוא אלינו לזהות את ההזדמנות הגדולה כמו שאלביט, רפאל ושיבא הבינו? הם לא פילנתרופים. הם מבינים שההזדמנות הכלכלית נמצאת כאן. וישראל מחמיצה את באר שבע בסוגיית הטבת המס. אני איש הנגב, לא באתי לשווק את באר שבע, אני שמח שאופקים מתפתחת, דימונה, נתיבות וירוחם. יחד עם זאת, מה שהמדינה עושה, מייצר קניבליזם".

דנילוביץ' יצא בקריאה למדינה להעניק הטבות לזוגות הצעירים שרוצים לרכוש דירה רק בנגב והגליל, והדגיש "תנו להם הטבות. מעבירים את צה"ל דרומה, בואו נהיה אטרקטיביים, הולכים להגיע 6,000 אנשי קבע, רובם לא נשואים, זו הזדמנות. בוא נייצר להם אטרקטיביות, נשאיר אותם שם.

"המדינה שלנו אלופה בלא להחליט"

"כאחד שהיה ראשון לחתום על הסכמי גג, אני יודע שיש משבר דיור, אבל המדינה לא מבינה שזה לא רק דיור אלא מערכת תרבות, חינוך, הטבות, תמריצים. המדינה שלנו אלופה בלא להחליט ובינתיים היא מחמיצה. אני פה כדי לא לוותר לה".

דנילוביץ' התייחס שוב לכתבה בה הוזכר כי בעת חתימת הסכם גג באוקטובר 2015 הבטיח כי באר שבע תהיה עיר של חצי מיליון איש עד 2027, אולם זה לא יקרה כשב-2025 היו 220 אלף תושבים בעיר.

"הדביקו לי ולרשות שלי תווית שלא הצלחנו. קודם כל לא הצלחנו עדיין. אבל אם לא נביא את באר שבע לשני מיליון תושבים, המדינה נכשלה. כמה שנים מדברים על רכבת? אין באמת פריפריה במדינה. אם תהיה רכבת מהירה בין באר שבע לתל אביב, העיר תבלוט ביתרונותיה. זה הפתרון למשבר הדיור וליוקר המחיה".

דנילוביץ' סיכם באומרו כי לפני 15 שנים, אף אחד לא האמין בפארק ההייטק בבאר שבע, והיום יש כמעט 100 חברות בינלאומיות במקום. "הפנטזיה הפכה למציאות. אני לא מאמין בבלתי אפשרי. הכל אפשרי. גם אם יש עכבות ומכשולים אני אומר, באר שבע נמצאת בתור הזהב שלה. מביעים בה אמון. נעשה הכל כדי להחזיר את הטבות המס לבאר שבע ולהביא עוד מנופי צמיחה, ועוד מערכת בריאות וכלכלה. אנחנו בסופו של דבר משרתים את המדינה שלנו, ואין לנו אחרת".

גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק לאומי ובחסות קבוצת מבנה, שיכון ובינוי, סולל בונה ופישר (FBC&CO)

עוד כתבות

צביקה ברוט, ראש עיריית בת ים / צילום: שלומי יוסף

התוכנית של ראש עיריית בת ים: "להישאר עם רווח יזמי של 100 מיליון שקל"

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט מסביר בועידת ישראל לנדל"ן איך העיר הגיעה למקום השני בסקר הערים הכי מהירות, יעילות ואמינות ● הוא מציע לרכוש בניינים שקרסו במלחמה מידי תושבים, ולא מצטער שלא התאחד עם תל אביב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מניות השבבים מעיבות על וול סטריט: אנבידיה יורדת ב-2%, ברודקום ב-3%

נאסד"ק יורד ב-0.4% ● שר האוצר האמריקאי: הדדליין להטלת מכסים על סין צפוי להידחות ● מגמה שלילית באירופה, בצל ניסיונות האיחוד האירופי להגיע לעסקה עם ארה"ב לפני מועד כניסת המכסים לתוקף ● עונת הדוחות:  נורת'רופ גרומן עקפה את הצפי, לוקהיד מרטין ופיליפ מרטין איכזבו ● ג'נרל מוטורס: המכסים גרעו 1.1 מיליארד דולר מהרווח התפעולי

משה סעדה, הליכוד בוקר טוב ישראל, גלי צה''ל, 10.7.25 / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

האם כבר כעת החרדים נענשים על אי־גיוס? כן, אבל לא כמו שח"כ סעדה חושב

ח"כ משה סעדה טען כי כל בית אב חרדי יש לו שני ילדים במעונות - ולא מתגייס - מפסיד 5,000 שקל נטו לחודש". האומנם? ● המשרוקית של גלובס

אמיר חן, שותף מנהל וראש מחלקת נדל''ן, פישר (FBC&CO) / צילום: שלומי יוסף

עו״ד אמיר חן: "אנחנו בנקודת מפנה היסטורית עם סיכוי גבוה לשלום"

"הרוח היזמית פה לא נורמלית. כל מקום שתיסע אליו בעולם, תמצא ישראלי שעושה משהו", כך אומר בוועידת ישראל לנדל"ן עו"ד אמיר חן, שותף מנהל וראש מחלקת נדל"ן במשרד פישר ● לדבריו, הכניסה של אנבידיה לאזור הצפון תיצור מרכז הוליסטי שיספק גם פתרונות דיור וגם מענה תעסוקתי כדי להבטיח לה הון אנושי זמין

התפתחות נוספת בתחום הבנקאות, שעשויה להגביר את התחרות מול הבנקים / אילוסטרציה: Shutterstock

התחרות בבנקים מתגברת: רשות ני"ע מעניקה רישיונות לניהול חשבון תשלום דיגיטלי

רשות ניירות ערך העניקה היום רישיונות למתן שירותי תשלום ל-4 חברות פינטק, אשר יאפשרו להן למעשה להציע לציבור שירותים שונים שמתחרים בפועל בעולם הבנקאות ● בין השאר יוכלו החברות להציע לציבור לנהל חשבון תשלום, להנפיק אמצעי תשלום ולהציע שירותי סליקה

פרויקט הרברט סמואל בתל אביב. היצע מועט וביקוש גבוה / הדמיה: סטודיו 84

יותר יקר ב-60% משדה דב: מחירי הדירות משתוללים ברחוב הזה - וזו הסיבה

בעוד תשומת־הלב הנדל"נית נמצאת בעיקר סביב הרובע החדש בצפון ת"א־יפו ובשאלה מה תהיה רמת המחירים בו - יש אזור אחד, גם הוא בקו ראשון לים, שבו המספרים לא עוצרים: "זה פשוט לא אותו מוצר" ● ומי אחראי לעיקר הביקוש? "תושבי החוץ משנים את כללי המשחק"

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל מליסרון: "עם ישראל מוכיח ברגליים שהוא עם תאב חיים"

אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, התייחס בוועידת ישראל לנדל"ן להתאוששות ולצמיחה בענף הקמעונאות: "הקניונים הוכיחו את עמידותם - זה מוצר חשוב ונדרש בישראל, ואין לו תחליף" ● על התוכניות בקניון רמת אביב: "ניקח אותו לכיוון של עוד יותר יוקרה"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב, בהצהרה לאחר התקיפה האמריקאית באיראן / צילום: Reuters, Carlos Barria

טראמפ יפרוש מאונסק"ו: "הטיה מתמשכת נגד ארה"ב וישראל"

טראמפ מודיע על פרישה מאונסק"ו: "ארה"ב תהיה חברה רק בגופים בינלאומיים שתואמים את ערכיה של אמריקה" ● בבית הלבן מצביעים על יחס עוין כלפי ישראל, נטייה לנרטיב הפלסטיני והתחזקות מעמדה של סין בארגון ● זוהי הפעם השלישית שארה”ב יוצאת מאונסק"ו בשל ביקורת דומה

תמיר בן שחר, מייסד ובעלים של משרד צ'מנסקי בן שחר, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: שלומי יוסף

המרכזים העירוניים נאבקים לשרוד, והרחוב בדרך להפוך למרכז המסחרי הבא

בעוד המרכזים העירוניים הקלאסיים מתקשים להתאים את עצמם לשינויים, הרחובות השכונתיים הופכים למוקד המשיכה הבא - כך אמר תמיר בן שחר בוועידת ישראל לנדל"ן ● לדבריו, האונליין לא מחסל את הקניונים, וישראל ממשיכה לבנות שטחי מסחר בקצב גבוה ● וגם: לפערי דורות יש השפעה על הרגלי הצריכה, והיזמים צריכים לבנות בהתאם

מימין: ד''ר דורון סייג, גלית בן נאים ונחמה בוגין בפאנל עם אריק מירובסקי בוועידת ישראל לנדל''ן

4.6% או 20%: כמה מבצעי מימון יש בשוק הדיור?

בפאנל שנערך בוועידת ישראל לנדל"ן נערך דיון על ההבדלים בין הנתונים של האוצר ושל הלמ"ס בכל הנוגע למבצעי המימון של הקבלנים ● גלית בן נאים מהאוצר: מבין הדירות בשוק החופשי, מבצעי המימון יכולים להגיע ל-40% עד 50% ● ד"ר דורון סייג מהלמ"ס: עדכון משקולות מדד תשומות הבנייה לא ישנה דרמטית את המדד

מימין: ינקי קוינט, רפי אלמליח וישי בן אלי בפאנל בהנחיית הלית ינאי לויזון בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: רמי זרנגר

קוינט: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת. ראינו כבר התחלה של הירידה"

מנכ"ל רמי ינקי קוינט, סגן בכיר לחשב הכללי באוצר ישי בן אלי ומנכ"ל מינהל התכנון רפי אלמליח השתתפו בפאנל אתגרי שוק הנדל"ן בוועידת ישראל לנדל"ן ● בן אלי וקוינט אמרו כי הסכסוך בין האוצר לרמ"י באשר למכרזי המגרשים למילואימניקים פתיר, אלמליח קרא למדינה לקבל החלטות אמיצות ולהוריד את שיעור ההסכמה בפינוי בינוי ל-51%, ומה צפוי למחירי הדירות?

משתתפי ועידת ישראל לנדל''ן

האנשים, הרגעים והתמונות מוועידת ישראל לנדל"ן

מאות יזמים, הקבלנים והרגולטורים התכנסו ביומיים האחרונים למפגשים מיוחדים במסגרת ועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי ● בכנס נחשף סקר מיוחד בהשתתפות יותר מ־250 קבלנים ויזמים בנוגע לערים המובילות ביזמות ובנייה

אוזי אוסבורן / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ענק המטאל אוזי אוסבורן הלך לעולמו בגיל 76

שבועיים בלבד אחרי שהתאחד עם חבריו ללהקת בלאק סבאת' לקונצרט פרידה ענק ואחרון אגדת הרוק אוזי אוסבורן הלך לעולמו ● אוסבורן סבל במשך שנים מבעיות רפואיות, וחווה בתקופה האחרונה החמרה במחלת הפרקינסון שממנה סבל

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד / צילום: Upwind

משא ומתן לרכישת ענקית הסייבר הישראלית בסכום המוערך בכמיליארד דולר

דאטה דוג האמריקאית מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת אפווינד, בעסקה צפויה לכלול שילוב של מזומן ומניות ● אם הרכישה תצא לפועל, היא תהיה הגדולה ביותר של דאטה דוג בישראל

האם הראלי של הנאסד''ק הלך רחוק מדי? / צילום: Shutterstock

הנאסד"ק חוגג כאילו השנה היא 1999, ואלו עלולות להיות חדשות רעות

מדד הנאסד"ק, שהגיע אתמול לשיא כל הזמנים שלו, נעל את יום המסחר ה-60 שלו ברציפות במהלכו הנאסד"ק סיים מעל הממוצע הנע של 20 הימים האחרונים - תופעה שנראתה לאחרונה לקראת בועת הדוט-קום, ב-1999 ● אנליסטים מזהירים מפני שאננות, ומצביעים על עלייה מדאיגה במניות מם של חברות שרווחיותן מוטלת בספק

בתי ההשקעות ילין לפידות, אלטשולר שחם וכלל מאבדים כספים למתחרים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

מור עוקף את הפניקס, וכמה כסף יצא מאלטשולר שחם? סיכום מחצית בשוק הגמל

העברות הכספים של מור ממתחריו בחודש יוני הפכו אותו לגוף הגמל השלישי בגודלו, על חשבון הפניקס ● עוד נהנו מהעברות חיוביות: אנליסט ומיטב ● מאלטשולר שחם יוצאים מעל 2 מיליארד שקל בחודש, וגם ילין לפידות מאבד כספים ● ומה צופים מנהלי השקעות להמשך

מימין: רונית שבירו, צחי דידי, אפי שקד, צחי ארצי וקלוד הנחימאס / צילום: תמר מצפי

רונית שבירו: "אם סין תגיד שהיא לא עובדת עם ישראל, כל ענף הנדל"ן עלול לקרוס"

בפאנל על מצב שוק הבנייה למגורים בוועידת ישראל לנדל"ן, עלו יזמי הנדל"ן להתקפה על העיריות ומוסדות התכנון ● "אין לעיריות שום עניין לקדם בנייה. בשעה 4 זורקים את העט. ראש עיר יכול לעכב שנה בניית 1500 דירות. זה לא מעניין אותו", נאמר ● בנייה עם עובדים שאינם סינים או פלסטינים? "אחרי יום וחצי אתה מבין שכל מה שהעובד הזה יודע זה לטאטא את אתר הבנייה בסוף היום"

מתן פסטרנק / צילום: עומר וידר יח''צ

מנהל הגידור שרואה "הזדמנות שאין דומה לה" במניות הביטחוניות בת"א

מתן פסטרנק, מנכ"ל בית ההשקעות Var, מסביר למה הבורסה המקומית תמשיך לדהור, מעריך שהרבה כסף זר צפוי להיכנס אליה, וקובע כי "השוק עדיין לא מתמחר במלואו את השינוי המבני בישראל" ● למרות העליות החדות, הוא משקיע רק בת"א ונותר שורי על הסקטור הביטחוני

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

חברות הביטוח הישראליות שרואות במניית טבע הזדמנות

לאחר בשבוע שעבר דווח כי מנורה מבטחים מחזיקה ב-5% מהון המניות בטבע, היום דווח על החזקה דומה של הפניקס ● השתיים מקוות שהמניה תצא מהדשדוש שפוקד אותה, מתחילת השנה רושמת המניה תשואה שלילית של 26%

רשות האכיפה והגבייה - לשכת ההוצאה לפועל תל אביב / צילום: איל יצהר

פעם נוספת: עו"ד השתמש בבינה מלאכותית והפנה לסעיף חוק שאינו קיים

רשם הוצאה לפועל דחה בקשת חייב לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ, שהתבססה בין היתר על חקיקה לא קיימת ש"נולדה" עקב שימוש בבינה מלאכותית בהכנת כתבי הטענות ● נקבע: "הטכנולוגיה טרם בשלה דיה, ואין להסתמך (עדיין לפחות) על תוצאות ומסקנות משפטיות שהיא מנפיקה, ודאי שלא בצורה 'עיוורת'"