עכו נכללת לראשונה מזה מספר שנים במסגרת מוקדי האבטלה בארץ. לדברי ראש עיריית עכו, אלי דה קסטרו, "זו אינה הבעייה של עכו, אלא של המדינה כולה, שנמצאת בהאטה, משום שאין מדיניות כלכלית ראויה".
דה קסטרו קורא לממשלה לנקוט בפעולות שיביאו להעברת הקצבות גישור למוקדי האבטלה, וזאת עד לגיבוש מדיניות כלכלית כוללת. כדוגמא לכך, מביא דה קסטרו את פעילותה של שרת העבודה והרווחה הקודמת, אורה נמיר, שהיקצתה בשעתו (כאשר עכו נכללה ברשימת מוקדי האבטלה) סכום של 15 מיליון שקל לעיר. זאת, לטובת הסבות עבודה והכשרות מקצועיות.
לדבריו, על הממשלה להקצות כעת סכום דומה שיסייע למובטלים להשתלב בפרוייקטים לאומיים, "ובשום אופן אין לחזור לשנות ה-50 ולנקוט בשיטת העבודות היזומות". כמו כן, יש לייעד, לדבריו, חלק מהסכום לטובת הסבות והכשרות מקצועיות. לדבריו, "במקום לשלם כסף למובטלים כדמי אבטלה, יש להזרים את הכסף לטובת יצירת פרוייקטים לאומיים".
תמונת המצב של עכו היא כיום: אחוז אבטלה בשיעור %10.1 מכוח העבודה; העיר מוכרת כאזור פיתוח ב' בלבד בתחום התעשייה וכאיזור פיתוח א' בתחום התיירות.
מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אביגדור ליברמן, שביקר לפני מספר שבועות בעיר, הבטיח כי יישמר איזור פיתוח א' בתחום התיירות, גם במסגרת מפת אזורי עדיפות לאומית החדשה המתגבשת; יחסית לאזורי הפיתוח בצפון, לעכו יש הטבות נמוכות בתחום החינוך ובתחום הטבות המס.
ליברמן אמר, כי יבחן בחיוב את שיפור המצב בכל הקשור להטבות בתחומי התעשייה, החינוך והטבות המס. «מאת דוד חיון «ראש עיריית עכו, שהפכה למוקד אבטלה: להקצות כספים לפרוייקטים לאומיים «אלי דה קסטרו: הבעיה היא של המדינה כולה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.