צבילינגר נגד צבילינגר: הסדר פשרה בין בעלי השליטה במפעיל

האחים צבילינגר יפסיקו את עבודתם בחברה ויחזירו לה כספים * נקבעו מנגנוני הפרדות בין השניים

הטלנובלה שמספק מאבק השליטה הממושך בחברת מפעיל , יותר משנתיים, עומדת ככל הנראה לקראת סיום. היום דיווחה החברה לבורסה, כי הסדר הפשרה בין האחים אוריאל ויוסף צבילינגר קיבל תוקף של פסק בוררות, ככל שהוא נוגע לעניינים הנוגעים לחברה.

בין האחים, המחזיקים 45% ממניות מפעיל כ"א, נקבעו מנגנוני היפרדות ולא מן הנמנע, כי השליטה בחברה תוצע למכירה. לפני שבועות מספר דיווחה מפעיל, בתגובה לפרסום בעיתונות, כי בעלי השליטה הודיעו לה שלא קיבלו כל הצעה קונקרטית לרכישת מניותיהם בחברה, וכי לא התגבשה כל עסקה למכירה כנ"ל.

חברת מפעיל, העוסקת במכירה והשכרה של מכונות צילום מסמכים, מכשירי פקסימיליה, מדפסות לייזר ומחשבים, מדווחת כי ההסדר בין האחים קובע, כי העסקת האח הבכור, אוריאל (אורי) צבילינגר (68), כמנכ"ל ראשי משותף בחברה, הסתיימה. אורי ישיב לחברה תשלומי שכר ותשלומים נוספים, ששולמו לו מאוגוסט 2000 ועד אוקטובר 2001.

אורי צבילינגר לא יקבל תשלומי שכר ותשלומים נוספים מאוקטובר 2001 ועד למועד סיום העסקתו (למעט הוצאות ששולמו ע"י מפעיל בקשר עם עבודתו בה).

אחיו, יוסף צבילינגר (60), ימשיך לכהן כמנכ"ל ראשי בחברה עד תחילת חודש מארס 2004 , מועד בו יקדים את סיום עבודתו בחברה. יוסף יקבל ממפעיל את כל תשלומי השכר ותשלומים נוספים המגיעים לו עפ"י הסכם העסקתו, לרבות אלו שלא שולמו לו בגין התקופה שמתחילת אוקטובר 2001 . יוסף לא יתבע מהחברה פיצוי בגין הלנת שכר.

האחים צבילינגר יקבלו פיצויי פיטורים מהחברה בהתאם להסכם העסקתם (לאורי עד אוגוסט 2000, בתוספת הפרשי הצמדה, ואילו יוסי יקבלם במועד הפסקת עבודתו, כאמור במארס 2004). השניים הודיעו לבעלי השליטה, שלא יתבעו מהחברה פדיון דמי חופשה בגין התקופה מיוני 1992 ועד היום.

במסגרת ההסדר בין האחים הניצים נקבע, כי ילדיהם של השניים, המועסקים בחברה, יסיימו אף הם את עבודתם בה, מיד או לפי העניין, בתוך מספר חודשים.

האחים צבילינגר מסוכסכים ביניהם מזה כשלוש שנים מאז הסתיים הסכם העסקתו המקורי של אורי צבילינגר בחברה, בחודש אוגוסט 2000, מועד פרישתו לפנסיה. אלא שעל פי תנאי ההסכם, בסמוך לתום מועד העסקתו של אורי ידון הדירקטוריון באפשרות להארכתו בשמונה שנים נוספות.

באפריל 2001 קבעה ועדת הביקורת של הדירקטוריון, כי טובת החברה מחייבת את המשך עבודתו של אורי בחברה. אלא שעוד בטרם גיבשה מפעיל את עמדתה לגבי אי הבהירות המשפטית באשר להמשך העסקתו, פנו האחים צבילינגר להליך של בוררות ביניהם, בעקבות מחלוקת שפרצה ביניהם. החל מאוקטובר 2001 לא שולמה לשניים משכורת.

בעבר, נהגו השניים למשוך שכר בעלות של כ-2 מיליון שקל בשנה כ"א. בסה"כ עמדה עלות העסקתם של בני משפחת צבילינגר (האחים וילדיהם) על קרוב ל-6 מיליון שקל בשנה. בנוסף לחיסכון של מיליוני שקלים בשנה עקב הפסקת העסקתם, יוחזרו כעת למפעיל סכומים שהופרשו בגין שכרו של אורי צבילינגר.

מפעיל, הנסחרת בשווי של כ-50 מיליון שקל, עוסקת בתחום של ציוד ממוכן משרדי הכולל מכונות צילום, מחשבים, מדפסות, סורקים ומכשירי פקסמיליה המיובאים מספקים באירופה ובמזרח אסיה.

מתן שירותי צילום והדפסה תרם במהלך המחצית הראשונה של השנה כ-91% מהכנסות החברה, שעמדו על 48.3 מיליון שקל - ירידה של 11.7% לעומת התקופה המקבילה. מפעיל ציינה, כי הירידה בהכנסות נובעת מהמצב הכלכלי במשק.

הרווח הנקי במחצית הראשונה הסתכם ב-303 אלף שקל, לעומת הפסד של 106 אלף שקל בתקופה המקבילה. למרות התוצאות הפושרות למפעיל מבנה פיננסי איתן - הון עצמי של 58.2 מיליון שקל המממן מחצית ממאזן החברה.

הדו"חות הכספיים של מפעיל לרבעון השני חשפו, ככל הנראה עקב התערבות של רשות ני"ע, כי במהלך שנת 2000 מחלה החברה על חוב בסך 142 אלף שקל למכון צילומים שאחד מבעליו הוא בנו של יוסף צבילינגר. החוב נמחל עקב קשיים כלכליים ונוכח תביעות ודרישות מצד הלקוח בנוגע לצורת החיוב, איכות השירות ורמת השירות הטכני שנתנו ע"י מפעיל. לגבי יתרת החוב שנותרה לאחר המחילה, נעשתה פריסת תשלומים לתקופה של 44 חודש.