גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסיבוב השני של ד"ר שמעון אקהויז

אקהויז, מייסד סינרון, הודח לפני כחמש שנים על-ידי אריה גנגר מניהול אי.אס.סי (לומניס כיום) אותה ייסד בשנת 91' * סינרון, המתחרה בלומניס, תונפק לפי שווי הגבוה פי 7 משווייה של לומניס > טלי ציפורי

זוכרים את לומניס, חברת הציוד הרפואי-קוסמטי, שנעלמה לאחרונה מהכותרות? זוכרים את סינרון הקטנה, אשר הוקמה על-ידי שמעון אקהויז, ממייסדי אי.אס.סי (לומניס כיום), ונתבעה על-ידי לומניס בטענה לגניבת מידע טכנולוגי? ובכן, אותה סינרון מבקשת כעת להפוך לציבורית ולהנפיק את מניותיה בבורסת הנאסד"ק.

סינרון מדיקל הגישה אתמול טיוטת תשקיף ראשונה לרשות לני"ע האמריקאית (ה-SEC), לפיה היא תנפיק 5 מיליון מניות בטווח מחירים אשר ינוע בין 14-16 דולר למניה, לפי שווי חברה של כ-329 מיליון דולר. ההנפקה תכלול הצעת מכר של בעלי המניות בחברה, אשר צפויים למכור 500 אלף מניות ולהיפגש עם סכום של כ-7.5 מיליון דולר. סה"כ הגיוס של החברה צפוי לנוע בין 77-88 מיליון דולר, כאשר סינרון תעניק לחתם הראשי, סיטיגרופ, ולחתמי המשנה, CIBC וסטיבנס, את האופציה לרכוש 825 אלף מניות נוספות במסגרת ה"גרין שואו". לאחר ההנפקה, תרשם סינרון למסחר תחת הסימול ELOS.

הסיפור מאחורי סינרון מתחיל, כמו תמיד, בבעלי מניותיה. בעל המניות הגדול בחברה הוא שמעון אקהויז, המחזיק ב-23.8% מהון המניות של החברה באמצעות שתי חברות פרטיות אשר בבעלותו. אקהויז צפוי למכור בהנפקה 100 אלף מניות תמורת כ-1.5 מיליון דולר, ולהידלל לשיעור אחזקה של 17.9%. אבל תמורה זו היא כסף קטן לעומת ההון שצבר אקהויז בסיבוב הראשון שלו בוול-סטריט במסגרת ההנפקות של ESC מדיקל, טרם מיזוגה עם תעשיות לייזר והפיכתה ללומניס.

הסיפור של אקהויז מתחיל למעשה ברפא"ל, בה עבד בתחום הלייזרים במשך 17 שנה עד שנת 1986, אז החליט לנסוע לארה"ב כדי לעבוד בחברה בשם מקסוול, שביצעה פרוייקטים עבור משרד ההגנה האמריקני. לאחר ארבע שנים במקסוול, חזר אקהויז לארץ והקים עסק עצמאי, אשר התמחה בפיתוח טכנולוגיות לטיפולים רפואיים-קוסמטיים.

הקים את אי.אס.סי ב-91'

לקראת סוף 91' הכיר אקהויז את הלל בכרך, אשר הפך עם הימים למייסד השני של אי.אס.סי. ביחד הם גייסו משקיעים לחברה, ביניהם קרן מדמקס, אשר הזרימו לחברה כחצי מיליון דולר ובתמורה קיבלו חצי מהון המניות של החברה. החברה התחילה לפעול ב-92', וברבעון השלישי של 94', לאחר שגייסה עוד כ-1.75 מיליון דולר ממשקיעים נוספים, החלה החברה כבר למכור את מוצריה הראשונים מחוץ לארה"ב. דרכה של החברה ל-IPO נסללה כאשר באוגוסט 95' קיבלה את אישור ה-FDA (רשות המזון והתרופות האמריקאית) לשיווק מוצריה גם בתוך ארה"ב. באותה העת הייתה החברה רווחית, וגם עובדה זו תרמה את שלה לביצוע ההנפקה הראשונית.

בסוף ינואר, הפכה החברה לציבורית וגייסה בבורסת הנאסד"ק כ-54 מיליון דולר לפי

שווי של כ-150 מיליון דולר. אקהויז עצמו ניצל את ההנפקה על-מנת למכור מניות תמורת כ-2.2 מיליון דולר. חצי שנה אחרי, כאשר החברה נסחרה לפי שווי הקרוב ל-400 מיליון דולר, ביצעה אי.אס.סי בשנית הנפקת מניות בנאסד"ק וגייסה כ-94 מיליון דולר. גם בהנפקה זו המיר אקהויז מניות למזומנים ומכר חלק מאחזקתו בחברה תמורת כ-7 מיליון דולר. שלושה חודשים אחרי ההנפקה המשנית, נזקקה החברה להון נוסף וגייסה 100 מיליון דולר באמצעות הנפקה של אג"ח להמרה. החברה שיגשגה והמריאה לשווי של כמיליארד דולר.

קפיצת המדרגה הגדולה של אי.אס.סי, אשר סללה בדיעבד את הדרך לפרידה של אקהויז מהחברה, התרחשה בשלהי 97', כאשר אי.אס.סי רכשה את חברת תעשיות לייזר הישראלית תמורת 280 מיליון דולר. רכישת תעשיות לייזר הרחיבה את סל המוצרים של אי.אס.סי גם למוצרים מבוססי לייזר, בנוסף למוצרים מבוססי פולסי אור בהם התמחתה עד אז. בעל השליטה בתעשיות לייזר טרם מיזוגה עם אי.אס.סי היה אריה גנגר, אשר הפך עם הימים לאיש אשר הדיח את אקהויז מהחברה והפך להיות בעל העניין הדומיננטי ביותר בלומניס, תוצר המיזוג בין אי.אס.סי לתעשיות לייזר.

שתי תביעות ופשרה

סיפור ההדחה של אקהויז על-ידי גנגר ידע לא מעט כותרות בעיתונות הכתובה. באמצע שנת 98' החל מסלול ההתדרדרות של אי.אס.סי. (לומניס). הביקושים למוצרים רפואיים-קוסמטיים דעכו ולשוק בו פעלה החברה נכנסו חברות חדשות, שהגבירו את התחרות והקטינו את רמת המחירים. לומניס לא השכילה להתאים עצמה למצב החדש והתוצאה הייתה ירידה במכירות וברווחים. שווי החברה נפל מרמה של כמיליארד דולר בשיא, לרמה של כ-200 מיליון דולר ב-1999.

אריה גנגר, אשר החזיק באותה תקופה 4% מהחברה וראה כיצד השקעתו בחברה הולכת לטמיון, החליט לצאת למאבק באקהויז. הוא חבר לברנרד גוטשטיין, בעל מניות אחר בחברה, והשניים הצליחו להשיג תמיכה של 42% מבעלי המניות של אי.אס.סי ולהדיח את הנהלת החברה, ובראשה אקהויז. לאחר פרישתו של אקהויז, במחצית השנייה של שנת 99', מונה לתפקיד מנכ"ל החברה ישה סיטון, אשר פרש גם הוא בדצמבר 2002 מהחברה והוחלף על-ידי אבנר רז. מאז פרישתו של אקהויז ידעה לומיניס עליות ומורדות, אך בעיקר מורדות. כיום נסחרת החברה ברשימת הפינק-שיט לפי שווי חברה של כ-46 מיליון דולר בלבד, לאחר שצברה בשנתיים האחרונות הפסדים של כ-130 מיליון דולר. סינרון, נציין שוב, מבקשת להנפיק את מניותיה לפי שווי חברה של כ-329 מיליון דולר.

שנה לאחר שפרש מלומניס, הקים אקהויז את סינרון ביחד עם מנהלים אחרים שפרשו. סינרון מפתחת מוצר הנקרא אורורה, על בסיס טכנולוגיה הנקראת ELOS Electro Optic Synergy System. טכנולוגיה זו משלבת אנרגיה אופטית וחשמלית לצורך טיפולי עור אסתטיים כגון הסרת שיער, הצערת עור והורדת פיגמנטיים.

הקמתה של סינרון עוררה מחדש את המאבק בין לומניס וגנגר לאקהויז. בספטמבר 2002 הגישה לומניס תביעה כנגד אקהויז בטענה כי גזל מלומניס מידע עיסקי, פיננסי וטכנולוגי, אשר עזר לו להקים את חברת סינרון. לומניס תבעה אז תשלום של 30 מיליון שקל, אבל באפריל השנה נמחקה תביעה זו בהסכמה.

אך ההתנגשות המשפטית הזו בין שני הצדדים לא הייתה האחרונה. ביולי 2003 הוציא בית המשפט בקליפורניה, ארה"ב, לבקשתה של לומניס, צו מניעה מקדמי כנגד סינרון וחייב אותה להפסיק לשווק את גרסת הג'ל של מוצר האורורה. גם כאן הגיעו שני הצדדים לפשרה לפיה לומניס תעניק לסינרון רישיונות כלל עולמיים אך לא בלעדיים ולא מוגבלים עבור פטנטים מסוימים עליהם היו לשתי החברות מחלוקת. בנוסף, קבע ההסכם כי סינרון תשלם ללומניס תמלוגים עד לסכום גג שנקבע ותשלם מראש 1.5 מיליון דולר ללומניס.

עתה, כאמור, מעוניינת סינרון לצאת להנפקה, ומציינת כי הכספים אשר תגייס ישמשו לה לשם הגדלת מכירות החברה ומאמצי השיווק, מחקר ופיתוח של מוצרים וגם לשם רכישות פוטנציאליות של פעילויות, מוצרים או טכנולוגיות משלימות. סינרון צופה כי הסכום שייכנס לקופתה (בניכוי הוצאות ההנפקה) יסתכם בכ-67.8 מיליון דולר, כאשר החברה מתכוונת להשקיע כ-25 מיליון דולר לשם הרחבת פעילות השיווק והמכירות, ואילו 15 מיליון דולר יושקעו במו"פ.

עוד עולה מהתשקיף של סינרון כי 60.7% מהכנסותיה ב-2003, אשר הסתכמו בכ-35 מיליון דולר, הגיעו מצפון אמריקה, 20.4% מההכנסות הגיעו מאזור אסיה-פסיפיק, 18.3% מאירופה ואילו היתר, 0.6% מההכנסות, הגיעו מפעילות החברה בשאר העולם. ברבעון הראשון של השנה, בה הסתכמו הכנסות החברה בכ-12.3 מיליון דולר, ירד חלקה של צפון אמריקה בהכנסות החברה לרמה של 50.7%, על חשבון עלייה בהכנסות מאסיה פסיפיק (26.6%) ואירופה (19.9%). סינרון מציינת כי היא מתחריה כוללים, מלבד לומניס, חברות ציבוריות דוגמת קנדלה, לייזרסקופ, קוטרה ופאלומר מדיקל טכנולוג'יס, אך גם חברות פרטיות דוגמת סינוסור, סייטון ורדיאנסי. זו האחרונה, נזכיר, מתכננת גם היא להנפיק את מניותיה, אך בבורסת לונדון. רדיאנסי צפויה לגייס כ-54 מיליון דולר לפי שווי מוערך של כ-180 מיליון דולר.

בעל המניות הגדול בחברה הוא כאמור, שמעון אקהויז, המכהן כיו"ר החברה ומחזיק ב-23.8% מההון. משה מזרחי, מנכ"ל החברה, מחזיק ב-15.9% מההון וצפוי גם הוא למכור מניות תמורת כ-1.5 מיליון דולר ולרדת לאחזקה של 11.8% בחברה. ד"ר מיכאל קריינדל, סמנכ"ל טכנולוגיות ראשי בחברה, אשר היה בעבר מנהל פרוייקטים ראשי באי.אס.סי וייסד ביחד עם אקהויז את סינרון, מחזיק כיום ב-20.8% מהחברה. הוא צפוי למכור מניות ב-1.5 מיליון דולר ולרדת לאחזקה של 15.6% בחברה.

בעלי מניות נוספים בחברה הם נשיא החברה, דומיניק סרפינו, אשר מחזיק ב-4.5%, מרשל בטלר, דירקטור, המחזיק ב-1.3% וגם קרן ההון סיכון Israel Health Care, אשר מנוהלת על-ידי ד"ר הדר רון ומחזיקה ב-16% מהחברה. הקרן צפויה למכור בהנפקה מניות תמורת כ-3 מיליון דולר ולרדת לאחזקה של 11.5% בחברה. בעלת מניות נוספת היא חברת ההשקעות Lintech אשר מחזיקה ב-15.2% מההון. סינרון מציינת כי מנהליה והדירקטורים בה, כולל חמשת בעלי המניות הגדולים בה, מחזיקים ב-92.7% מהון המניות של החברה וצפויים לרדת לשיעור אחזקה של 67.3% בעקבות ההנפקה, או 66.8% במקרה של מימוש אופציית הגרין-שואו על-ידי חתמי ההנפקה.

סינרון מעסיקה כיום 80 עובדים, 22 מהם בהנהלה, 15 במו"פ, והשאר - 43 - עובדים בשיווק ומכירות. מתוך עובדי החברה, 24 מועסקים בישראל, 51 בצפון אמריקה, ו-5 בגרמניה.

שמען אקהויז, יו"ר סינרון, אמר היום ל"גלובס" כי ההנפקה של החברה צפוייה לצאת לפועל במהלך אוגוסט.

השווי לפיו אתם מעוניינים להנפיק את סינרון נחשב לגבוה ומשקף מכפילים גבוהים בהשוואה לחברות אחרות בענף

"השווי רשום בתשקיף ואינני יכול להתייחס לשאלה אם מדובר בשווי גבוה או נמוך".

* יש לך איזושהיא תחושה של נקמה או ניצחון פרטי על לומניס, במיוחד לאור מצבה הנוכחי?

"אנו בסינרון לא מתעסקים בנקמות אישיות או במאבקים אישיים. אנו מתעסקים אך ורק בביזנס וזה מה שמניע אותנו קדימה. ללומניס אני רק מאחל שתצליח להבריא ולחזור למסלול של צמיחה".

עוד כתבות

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?