גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא הולכים לחו"ל ולא מנפיקים בבורסה"

הקבלנים הירושלמים הוותיקים יחזקאל ויהודה ישראל חושפים סוד הצלחה של חברה פרטית: כמעט כל הרווחים מושקעים חזרה בחברה, וכך נוצר הון עצמי עצום, 79 מיליון דולר - השלישי בענף אחרי אפריקה-ישראל ואזורים

יום רביעי השבוע יהיה יום חג לקבלן הירושלמי הוותיק, יהודה ישראל (74): מרכז הבנייה הישראלי, שיערוך בים המלח את ועידת העסקים השנתית שלו על מצב ענף הבנייה, יעניק לישראל פרס על מפעל חיים בענף (הזוכה השני הוא הקבלן הראשוני הוותיק, שמשון זליג). אבל מי שחושב שמתן הפרס מסמן לגבי ישראל סוף פסוק, טועה. יהודה ישראל, נמרץ כבשנות החמישים שלו, ממשיך לנהל, עם אחיו הבכור יחזקאל (78), ביד רמה את חברת הבנייה של האחים ישראל, אחת הגדולות בבנייה למגורים.

דן אנד ברדסטריט פרסמה בשבוע שעבר את רשימת החברות המובילות בענף הבנייה והנדל"ן. האחים ישראל נמצאת רק במקום ה-27 מבחינת מכירות, עם 25 מיליון דולר לשנה. אך יש לזכור, שרוב החברות שלפניה הן בענף התשתית, ושיטת רישום ההכנסות אינה משקפת, לעתים קרובות, את מצב העסקים. נתון אחר הוא משמעותי יותר: לאחים ישראל הון עצמי של 79 מיליון דולר, השלישי בגודלו בענף, הרבה יותר מכל חברה אחרת, פרטית או ציבורית. רק לאפריקה-ישראל ולאזורים יש הון עצמי גדול יותר.

יהודה ישראל, בראיון ל"גלובס", ראיון ראשון מזה שנים רבות, אומר: "ההון העצמי גדול מאוד, משום שאנו משקיעים כמעט את כל הרווחים חזרה בחברה. זהו חלק מסוד הצלחתנו".

האחים ישראל שרדה, ככל הידוע ללא בעיות, את שנות המיתון. היום, עם ההתאוששות המסוימת בענף, היא מגבירה את פעילותה, בניצוחם של שני האחים המבוגרים. יהודה קורא את המספרים המדויקים מתוך נייר עבודה מעודכן: החברה בונה כיום 3,100 דירות, והערים העיקריות הן ירושלים עם 920 דירות, אשדוד עם 1,371, אשקלון עם 478. בונים גם 92 דירות בלוד, 44 בתל-אביב, 40 בהוד השרון, ועוד בניינים בודדים פה ושם. החברה נוסדה ב-1950, ובנתה מאז 7,000 דירות. בניגוד לדימוי הירושלמי שלה, הרי את רוב הדירות, 4,000, בנתה בעשרים השנים האחרונות באשדוד. "אנחנו בנינו את אשדוד יותר מכל קבלן או יזם אחר", אומר יחזקאל בגאווה.

גלובס: מהם הפרויקטים המובילים שלכם?

יהודה ישראל: לפני כחצי שנה קנינו ממינהל מקרקעי ישראל, במכרז, מגרשים ל-147 דירות בבית הכרם, ב-16 מיליון דולר, כולל פיתוח. היו שטענו שהמחיר ששילמנו גבוה יחסית. אבל אנחנו מצטערים שלא קנינו גם את המגרשים האחרים שהוצעו שם למכירה. זוהי עיסקה טובה מאוד. הבנייה התחילה, וכבר מכרנו 12 דירות ב-300 אלף דולר. נרוויח יפה. אחר כך קנינו מהמינהל מגרש ל-79 דירות ליד מוזיאון ישראל, ב-10.7 מיליון דולר.

"לאמיתו של דבר, החליטה מועצת חכמי האחים ישראל, תחילה, להציע מחיר גבוה יותר בכ-600 אלף דולר. לא השתתפתי בישיבה, כי שהיתי בחוץ לארץ. חזרתי יומיים לפני הגשת ההצעות, עברתי על הניירות, החלטתי שהמחיר גבוה מדי, והורדנו אותו. יחזקאל אמר לי שאולי לא נזכה, אבל מילא, כי יש לנו הרבה מגרשים. לבסוף, עם המחיר המופחת, גברנו על אפריקה-ישראל בהפרש של כ-150 אלף דולר, וחסכנו 600 אלף דולר לקופה הפרטית שלנו. זוהי ממש עיסקה במחיר מציאה, כי חברת קנ"י רכשה את המגרש לפני שנים ב-22 מיליון דולר, ביטלה את העיסקה והחזירה את המגרש למינהל.

- איך אתם מגייסים את עשרות מיליוני הדולרים, הדרושים למימון עיסקאות רכישה אלו ואחרות?

יהודה ויחזקאל ישראל: "אנחנו משקיעים חזרה בחברה כמעט את כל הרווחים. ברוב הפרויקטים יש לנו שותפים ב-25%, למשל קבלן השלד פיני כהן בשני הפרויקטים שהזכרנו בירושלים. בנק לאומי נותן לנו אשראי שוטף. אנחנו החברה הפרטית היחידה, אולי, שאיננה עובדת בשיטת הליווי הפיננסי. אנחנו מקבלים אשראי שוטף, ומחזירים אותו מתמורת המכירה של הדירות. לבנק לאומי יש שיעבוד קבוע על כל הפרויקטים שלנו, אבל אין לו שיעבוד ספציפי להלוואה מסוימת, והוא גם לא ממנה מפקח מטעמו, שישגיח על הבנייה ויכתיב לנו את הקצב, כמקובל אצל רוב הקבלנים. לפני שבועיים ישבנו בארוחת צהריים עם מנהלי האשראי לנדל"ן בבנק לאומי. הם הודיעו, שיש לנו קו אשראי פתוח".

- היכן עוד אתם בונים בירושלים?

יחזקאל: "לפני 6 שנים קנינו מעמידר, במכרזים, ארבעה מגרשים בטלביה, לבניית 100 דירות יוקרה. הפרויקטים היו מוקפאים במשך שנים, כי חיכינו לאישורי תב"ע. עכשיו התחלנו בבניית הבניין הראשון, ברחוב פינסקר. מכרנו שתי דירות ראשונות, האחת קומה והאחרת חצי קומה, למשקיעי חוץ, לפי 7,000 דולר למ"ר. זה יהיה בניין המגורים היפה והיוקרתי ביותר בארץ, עם ציפוי חיצוני של אבן אדומה וכל השכלולים האחרונים. זה יהיה היהלום בכתר של חברתנו. בבניינים בטלביה אין לנו שותף, כי אנחנו רוצים לגזור בעצמנו את כל הקופונים. שילמנו לעמידר 2,000 דולר למ"ר מבונה, והבנייה תעלה עוד 1,000 דולר. איננו מודאגים. אם לא נמכור טוב, נוריד קצת את המחירים. אפילו אם נמכור בזול, ב-3,500 דולר למ"ר, נרויח. יהיו כאן רווחים של מיליונים".

- יש עוד עיסקאות בירושלים?

יהודה: "קנינו מהאחים גולובנציץ, שעכשיו רבים ביניהם, מגרש ל-125 דירות בגבעת שאול. אנחנו גם מסיימים בניית 385 דירות בגבעת זאב, 90 אחוז מכור. סיימנו בניית שכונת קוטג'ים במבשרת ציון, כמעט הכל מכור".

- מדוע אתם פעילים מאוד דווקא באשדוד?

יחזקאל: "זהו שוק מצוין, המכירות הולכות טוב, 15-12 דירות בחודש. לא מרגישים את המיתון. כבר מכרנו חלק גדול מהדירות הנמצאות כיום בבנייה, והמלאי שנותר סביר. לדעתנו אשדוד היא עיר מצוינת, עם הווה ועתיד גדולים, וכדאי להשקיע בה. המחירים בסדר, סבירים, אפשר להרוויח. במשך השנים קנינו מגרשים בעיר ממינהל מקרקעי ישראל, מחברת דיור, מרסקו. הקבלן אברהם פרימק שותף אתנו ברוב הפרויקטים באשדוד, ואגב - גם בהוד השרון".

- יהיו עוד פרויקטים חדשים בעתיד הקרוב?

יהודה: "כן. באחרונה קנינו מאזורים מגרש ל-150 דירות באשקלון, בעיסקת מזומן. קנינו מהם גם מגרש לבנייה חדשה באשדוד. אנחנו מנהלים מו"מ מתקדם על עיסקה גדולה נוספת. התחלנו לבנות בניין מגורים יוקרתי בכוכב הצפון, תל-אביב, על מגרש שקנינו אשתקד במכרז מהעירייה".

יחזקאל: "אנחנו מאמינים שיהיה ביקוש טוב לדירות. אולי יהיו שיכעסו עלי, אבל לדעתי, ההינתקות תביא לביקוש לאלפי דירות, בעיקר באיזור אשדוד ואשקלון, מצד מפוני גוש קטיף. זה צריך לעזור לענף. רואים גם קניות רבות של יהודים צרפתים".

- כמה מרוויחה החברה?

יהודה ויחזקאל: "אנחנו חברה פרטית, איננו מדווחים על כך. מה שאפשר לומר הוא, שהחברה מעולם לא הפסידה, בכל 54 שנות קיומה. בשנים טובות יש לנו רווחים של מיליונים. שקלים או דולרים? לא חשוב".

ארבעת האחים החלו לעבוד, כקבלנים צעירים, ב-1950. בשנת 1967 הקימו את החברה המשפחתית. האח הצעיר, יחיאל, נפטר לפני 12 שנים, ויורשיו אינם בעסק. נשארו יחזקאל, יהודה ויואל. בנו גם ברחובות, בראשון לציון, במעלה אדומים, גם כקבלנים, גם כיזמים. בדרך כלל, הם הקבלנים הראשיים של עצמם, וכך חוסכים בהוצאות.

יחזקאל ויהודה: "אנחנו משפחה מאוחדת, מחליטים יחד על הכל. חברות אחרות הוציאו מיליוני שקלים בשנה, וזו אחת הסיבות העיקריות לנפילתן. אצלנו המשכורות צנועות, גם של הבעלים. המנכ"ל הוא בועז, בנו של יחזקאל. הבן השני של יחזקאל, עו"ד מיכאל, אחראי על החוזים באיזור ירושלים. עו"ד ארז, בנו של יהודה, אחראי על החוזים באיזור השפלה ות"א. אחיו, איתן, מנהל את הקניון בתלפיות (ראו בהמשך). גיסו, דני גבריאל (הנשוי לבתו של יהודה), שותף בחלק מהעסקים בתלפיות. יתר הילדים אינם בעסק. אנחנו מעסיקים 65 עובדים קבועים, מעט מאוד לגבי חברה כה גדולה. אין לנו אפילו מהנדס קבוע, עם כל הצוות וההוצאות מסביב, ואנחנו שוכרים מהנדס חיצוני לכל פרויקט. אין הוצאות ראווה על מסעדות פאר".

יהודה: "אתמול בבוקר ביקרתי באחד האתרים. לעתים קרובות אני עובד במשרד עד 8 בערב. אנחנו אנשי עבודה, איכפת לנו מכל בניין ומכל פרט".

יחזקאל: "איננו מושכים משכורות במאות אלפי שקלים בחודש. אל תכתוב מה גובה המשכורת שלנו, אנחנו פשוט מתביישים בשכר כה נמוך. כל מנהל זוטר בחברה בורסאית מושך מהחברה יותר מאתנו".

כדאי להזכיר, כי לא רק הצניעות משחקת כאן תפקיד. אם המנהלים-הבעלים מסתפקים במשכורות צנועות, נשאר בתוך החברה יותר כסף, מיליוני שקלים בשנה, וכסף זה משמש להנעת הגלגלים. זאת ועוד: אם הבוס מסתפק במשכורת נמוכה יחסית, יהיה גם על העובדים הכפופים לו להסתפק במשכורת צנועה.

כחלק מהצניעות, גם התרומות נעשות כמעט בסתר. מעטים יודעים, למשל, שחברת האחים ישראל, שבעליה חילונים אך בנים להורים מסורתיים, תומכת בבית כנסת של יוצאי אזרביג'אן בעיר העתיקה, ליד קבר דוד המלך: המשפחה עלתה לארץ מבאקו, בירת מדינה זו, לפני 80 שנה, והאב המנוח נהג להתפלל בבבית כנסת זה במשך שנים. החברה גם תומכת בארגוני השוטרים ובקבוצות ספורט, כמעט ללא פרסום.

- האם קרה שהחמצתם עיסקה?

יהודה ישראל: "לפני שנים קנינו מההסתדרות מגרש ל-46 דירות בכפר גנים, פתח תקוה, ב-3 מיליון דולר. ההסתדרות לא עמדה בתנאי ההסכם, ולא הביאה לנו תב"ע מאושרת לבנייה. ביטלנו את העיסקה, ודרשנו חזרה את הכסף. הם לא שילמו, כי כנראה אין להם כסף. הגשנו נגדם תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א, וזכינו. בית המשפט הורה להסתדרות להחזיר לנו את הכסף, עם הצמדה, תוך 60 יום. הזמן הולך ועובר. אם לא ישלמו, נעקל להם את המגרש".

- האם יש לכם גם נכסים מניבים?

יהודה: "קניון בן 12,000 מ"ר באיזור התעשייה תלפיות, י-ם, הכל מושכר. יש לנו עוד בניין ברחוב פייר קניג, באותו איזור, בן 6,000 מ"ר, גם הוא מושכר כולו. ההכנסות עוברות כמובן לקופה הכללית. במרכז י-ם, רחוב שלומציון המלכה, יש לנו בית מסחר ומשרדים בן 11,000 מ"ר, שבו גם משרדי החברה (צנועים, יש לומר), עם 800 מ"ר ריקים בקומות המסחר, בגלל חנויות רהיטים שפשטו את הרגל. יש לנו גם 82 דירות להשכרה באילת, עוד תרומה לרווח הכולל".

- האם תלכו לחוץ לארץ?

יחזקאל: "לא! איננו רוצים לפצל את הכוחות. די לנו בפעילות בארץ".

- תנפיקו מניות או אג"ח בבורסה?

יחזקאל ויהודה: "לא ולא. מדוע שנתחלק ברווחים שלנו עם אחרים?"

יהודה ישראל הוא איש הציבור ו"שר החוץ" של החברה. לפני שנתיים זכה בתואר יקיר ירושלים, עומד בראש הוועד למען השוטר, וזה שנים שהוא מכהן כנשיא המועדון הכלכלי של ירושלים. בשנים 1996-1990 כיהן כיו"ר ארגון הקבלנים בירושלים וסגן נשיא התאחדות הקבלנים, לצידו של אורי דורי.

- מי לדעתך צריך להיות הנשיא הבא של ההתאחדות, בבחירות בנובמבר?

יהודה: "שמעתי שהנשיא הנוכחי שמואל אולפינר מציע את עצמו לקדנציה נוספת. אינני ידוע אם זה אפשרי. הוא זקוק לאישור ברוב של 70 אחוז מהקולות באספה כללית מיוחדת" (אולפינר עצמו מכחיש כי הציע להאריך את כהונתו שלו - המערכת).

גלובס: מה דעתך על מועמדותו של אהרון כהן, היו"ר הנוכחי של הארגון בי-ם?

יהודה ישראל: "אינני מאושר מכך שכהן מועמד. נשיא הקבלנים צריך להיות אדם ואיש עסקים משכמו ומעלה. יש גם מועמד אחר, יהושע שפונדר מאיזור השרון. מילא".

עוד כתבות

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים