חברת SDS זכתה במכרז ה-TSA, האחראי לביטחון בשדות-תעופה בארה"ב, למערכת זיהוי חשודים בשדה-התעופה אטלנטיק-סיטי. כך מסר המדען הראשי בתמ"ת, ד"ר אלי אופר. לדבריו, התחום של הומלנד-סקיוריטי צובר תאוצה. SDS, שעקפה חברות אמריקניות כמו בואינג, היא בוגרת תוכנית תנופה של המדען הראשי, למימון קדם-מו"פ.
הוועדה אישרה ברבעון הראשון של השנה 45 תוכניות קדם-מו"פ ב-3.5 מיליון שקל. בהן שלוש תוכניות בתחום הומלנד-סקיוריטי, לפיתוח מזל"ט עם תמרון משופר, הממריא ונוחת אנכית, ומערכת למניעת צילום לא מורשה באתרים רגישים. לדברי יעקב פישר, מנהל תנופה, תחומים נוספים היו תקשורת ומידע, מכשור רפואי, אלקטרוניקה והנדסת מכונות, מוצרי צריכה וביוטכנולוגיה.
תכנית תנופה מעודדת יזמות טכנולוגית, תוך תמיכה בפעילות יזמים בראשית דרכם. הסיוע, שמאפשר להם להחליט על כדאיות המיזם, בטרם הושקעו בו כספים וזמן, כולל מענק של 85% מהתקציב המאושר, עד 210 אלף שקל, לבניית אב-טיפוס, רישום פטנט, הכנת תכנית עסקית וקידום עסקי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.