בישול

כתבות אחרונות

 
מלבי ציוני הולם / צילום: שאטרסטוק

מפרס הקדומה ועד לחצר הסולטן: מסע בעקבות המלבי

בשני העשורים האחרונים נהנה המלבי ממעמד קאנוני של קינוח שמככב גם כאוכל רחוב וגם במיטב מסעדות השף של ישראל, בארוחות רשמיות של משרד החוץ ברחבי העולם וגם בבתים פרטיים

רועי ירושלמי 21/04/2018
לקבב מכל הלב / צילום: שאטרסטוק

אוכל | רגע לפני יום העצמאות: 3 מתכוני קבב מצטיינים

מקומו של הקבב במטבח הביתי-מקומי יציב כבר עשרות שנים • כל עדה הביאה אל האסכלה הישראלית את המתכון שלה, על התיבול, הכדרור של הבשר הטחון והאיזון עם שאר המרכיבים

רועי ירושלמי 13/04/2018
עוגת גבינה-מאצ'ה עם עם תותים / צילום: שאטרסטוק

אוכל | הרד בול של הטבע: סודות המאצ'ה, אבקת התה היפני

צירוף קולינרי מגה-טרנדי של אוכל יפני, קינוחים צבעוניים ואורח חיים בריא - ויש גם מתכונים

רועי ירושלמי 06/04/2018
נופר זהר / צילום: מיכל רביבו

נופר זהר מ"קפה האנוי" חוזרת לשורשים המרוקאיים

נופר זהר, אחת השפיות המדוברות בישראל, עוברת תהליך של חזרה לאוכל הביתי שגדלה עליו • במוסקבה קראו מסעדה מרוקאית על שמה • ויש גם מתכונים, כמובן

רועי ירושלמי 31/03/2018
דפי אורז ממולאים בסלט צבע / צילום: טל סיון-צפורין

הספר שמוכיח שישראל הופכת למעצמת בישול טבעוני

העובדה שספר בישול טבעוני עומד בראש מצעד המכירות לפסח לא הייתה סבירה עד לא מזמן, אבל הצלחתו של "המטבח הטבעוני שלי" מאת אורי שביט מעידה שהזמנים משתנים

רועי ירושלמי 24/03/2018
סוטלאץ' בארוחת בוקר בנוסח טורקי במסעדת בנדיקט / צילום: שרית גופן

למי קראתם פודינג: הסוטלאץ' עושה קאמבק טעים במיוחד

הסוטלאץ', הקינוח הקטיפתי עתיר החלב והאורז, נהנה לאחרונה מעניין מחודש ומפרשנויות מגוונות במסעדות רשת ושפים כאחד: בטוויסט טרופי עם קוקוס ואננס, עם הל וזעפרן בנוסח ההודי, בגרסה צרפתית עם רוטב אנגלז וכמובן ברוח המסורת הטורקית-בלקנית הוותיקה

רועי ירושלמי 17/03/2018
לזניה של האיטלקיה בפשפשים / צילום: בן פלחוב

אוכל | פירות ים, ארטישוק או גבינת קשיו - הלזניה המשוכללת

הלזניה היא אחת מכוכבות המטבח האיטלקי, בין שבגרסתה הקלאסית ובין שבזו הפשטנית, אבל בשנים האחרונות מתרבים השכלולים ■ ויש גם מתכונים, כמובן

רועי ירושלמי 03/03/2018
אחרי הגשם, פטריות / צילום: שאטרסטוק

אוכל | מהיער לצלחת: טרנד ליקוט הפטריות מגיע אל השולחן

בישול עם פטריות יער הוא התגשמות החלום הישראלי: להרגיש אירופה באמצע המדבר ■ בשנים האחרונות גובר הטרנד ■ אלפים יוצאים לשטח בחיפוש אחר פטריות בר, ויותר ויותר מסעדות מצטרפות למגמה ומגישות מתנובת היער

רועי ירושלמי 24/02/2018
הסועדים בבית הספר לבישול של מאיר דנון/ צילום: דניה ויינר

אוכל | בית הספר לבישול שהופך למסעדת פופ-אפ מושקעת

בבית הספר לבישול של מאיר דנון מפעילים התלמידים מיזם בשם "סקוליארד", מסעדת פופ-אפ שנפתחת פעמיים בחודש ■ הם חוקרים את המנות, מבשלים אותן ומשמשים כמלצרים, בריסטות ומוזגי יין

רועי ירושלמי 27/01/2018
ערמונים קלויים/ צילום: שרון דדון

כשהסופה משתוללת בחוץ, אין כמו ערמונים בשביל חורף אירופי

גם אם קונים אותם בשקית ואקום בסופרמרקט ולא קולים אותם באח גחלים, אפשר להפיק מהערמונים מנות לא רעות בכלל, והם אפילו בריאים

רועי ירושלמי 20/01/2018
קרמבו  / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

הגילטי פלז'ר המושלם: ישראל צרכנית הקרמבו הגדולה בעולם

עם ירידת הטמפרטורות, העם מתחיל להשתוקק לקרמבו ■ השנה נפל דבר, ועם הגשם הראשון נוצר משבר של ממש עקב מחסור בקרמבואים ■ מה הפלא שנרשם קריז? ■ קרמבו, סיפור אהבה

רועי ירושלמי 15/12/2017
פונדו גבינה קלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

טבילת אש: בחיפוש אחר הפונדו המושלם

ארוחת סיר הפונדו, כמו שיודע כל גולש אלפיני, היא טקס בפני עצמו ■ כיום יש גם גרסאות שונות ומשונות כמו פונדו שוקולד ופונדו בקר ופונדו דגים, אבל גרסת המקור עם גבינת גרוייר ויין לבן היא המנצחת

רועי ירושלמי 02/12/2017
מסעדת נורמן כרוב ממולא בזיתים ועלי ריג'לה / צילום: דיוויד לופטוס

ראש כרוב, במובן החיובי: המדריך המלא לכרוב ממולא

אל תתנו למראה המושקע שלהם לבלבל אתכם: עלי כרוב ממולאים הם בסופו של דבר סיפור די פשוט ואפילו לא מאוד ארוך, ששכרו בצדו, ודאי שמבחינת הטעם, הרושם והתוצאה הסופית

רועי ירושלמי 18/11/2017
עוגת מטהורן  / צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

שוקולד במקום בירה: קינוחים שווייצריים מעוררי תיאבון

הקונדיטוריה המרכז אירופית של שווייץ ואוסטריה, על העוגות המפוארות והמושקעות ושפע העוגיות ומאפי השמרים, נותנת פייט לפטיסרי הצרפתי ■ ביקור בציריך גרם לרועי ירושלמי להתרפק על המאפים המסורתיים והמסורתיים פחות

רועי ירושלמי 14/10/2017
שי-לי ליפא/ צילום:דניאל לילה

חשבון נפש במטבח: ספר בישול חדש לטבעונים וללא בישול

יותר ויותר אנשים נוטלים על עצמם מרצון הגבלות תזונתיות, מטעמי בריאות ומוסר כאחד. לאלה מיועד ספרה החדש של שי-לי ליפא, "100% טבעי", המציע כמה חידושים בתחומים שטופלו פחות בז'אנר

רועי ירושלמי 30/09/2017
הפרעת אכילה / איור: תמיר שפר

מדינה בהפרעת אכילה

רק באימפריות מתפוררות עולים אנשי המטבח לדרגת גבורה והשפעה

דרור פויר 16/09/2017

   123456789101112131415   

   נמצאו 347 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 22