הסניף הראשון של רשת הענק הושק סמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב, אשר הפך מוקד משיכה לרשתות בינלאומיות • האסטרטגיה השיווקית כוללת גם מיקומים נחשקים, בניית חוויה חברתית ויצירת תורים במכוון, אך לא בטוח שכל זה יספיק במצב הכלכלי הנוכחי
הסכם להקמה והפעלה נחתם בין שייק שאק לבין הראל ויזל וקבוצת ירזין-סלע, והסניף הראשון צפוי להיפתח בישראל כבר בשנה הבאה • לפי התכנון של רשת ההמבורגרים האמריקאית, עד סוף 2033 ייפתחו ברחבי ישראל כ-15 סניפים
יקי כביר, בן 49 תל אביב, נשוי + 3 • הבעלים של רשת קפטן בורגר • "הבעיה העיקרית של עסקים קטנים ובינוניים היא עניין הרגולציה הכבדה. במקום לתת לבעל העסק להתרכז בעבודה, הוא מתעסק בבירוקרטיה 20% מהזמן שלו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
לגלובס נודע כי פועלים אקוויטי בוחנת השקעה בכניסת שתי רשתות מזון לישראל יחד עם קבוצת פוקס • מדובר ב-Pret a Manger, שעל המו"מ איתה דיווחה פוקס לבורסה, ושייק שאק, רשת ההמבורגרים האמריקאית הפופולרית
יואב גוטמן, תושב רמת גן בן 33, נשוי + 2 • בעל רשת ההמבורגרים "פריז טקסס" • "הרווחיות בתחום המסעדנות רחוקה ממה שהייתה. בסופו של דבר להיות מסעדן זה להגיד 'אני לא רוצה חיים'. אתה קם בבוקר במסעדה והולך לישון שם. אבל אנחנו מאוהבים בזה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
ענקית המזון המהיר העלתה את מחיר הצ'יזבורגר בבריטניה בעקבות לחץ העלויות הגדלות • עליות המחירים נעות בין 10%-20%, בדומה למגמה שקדמה למשבר העולמי ב-2008 • רק לפני מספר ימים דיווחה מקדונלד'ס על עלייה במכירות ברחבי העולם בשיעור של 9.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד
בתוך התחרות בשוק ההמבורגרים, סמנכ"ל השיווק של קבוצת BBB, שרון שפירא, מנסה לפגוע לכל חיך • כיצד מחלקים את העבודה בין BBB, מוזס ובורגרים, איזה מהלך היה בטוח שיצליח אך נכשל, וכיצד הם מנעו עליות מחירים? • הזווית של סמנכ"לי השיווק הבולטים במשק
ההמבורגר נהנה בשנה האחרונה מעניין מחודש ומתחייה בתפריטי המסעדות • יש מי שקושרים את ההתעוררות הזו עם תקופה של אי ודאות, חרדות ודיכאון, ולעזאזל עם הדיאטה והפוליטיקלי קורקט • 5 המלצות למקומות של המבורגרים משובחים שעושים את העבודה
ריימונד (ריי) קרוק היה הראשון שזיהה את הפוטנציאל ברשת המזון המהיר של האחים מקדונלד, ובסופו של דבר הפך גם למרוויח הגדול מההצלחה שלה • מדד המותגים
אורי מלמד, נשוי +7 • מסעדן והבעלים של "ממפיס", מסעדת המבורגר פרמיום כשר • "פקידי הממשלה לא ממש מבינים איך עסק עובד, ולכן הקריטריונים שלהם היו כל-כך לא קשורים למציאות בשטח" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
אייל קיצ'ס (37), בעלים של "הכרמל" בתל אביב • "עסקים צריכים למצוא את הבידול, ולנתב את העסק שלהם לשם"• גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
הקורונה והסגרים הגבירו את ההסתמכות על שירותי משלוחי המזון, הן מצד המסעדות והן מצד הלקוחות • שלא במפתיע פיצה והמבורגר הן הקטגוריות המובילות, כך לפי בדיקה של חברת שופ אנליטקס עבור גלובס • מה מעדיפות הנשים, מה אוכלים הרווקים, ומה קורה לגלידה
ברגר קינג, שחלק ניכר מהפעילות הפרסומית שלה מתרחש ברשתות, קראה לקנות אצל המתחרות • כך, בפרסום אחד הצליחה לצקת פנימה ערכים חברתיים של דאגה לזולת ואחריות תאגידית • האם המהלך סייע לה?
היא מפתיעה, לוקחת סיכונים ומטרילה את המתחרה הגדולה. סיפורו של מותג נועז
רשת המזון המהיר האמריקאית ברגר קינג בחרה בדרך בוטה מאוד להציג את השינוי החדש שעשתה בהמבורגר המפורסם שלה - "וופר"
אחרי שבוע של תכניות מאה, שחרורים מהכלא וכתבי אישום בוודאי שהתעייפתם מכל האקטואליה • נצלו את סוף השבוע לספח לכם ליד האוזן את פודקאסט מבית היוצר של "גלובס" שעשו את השבוע החולף ותלמדו משהו חדש • פודקאסט לשבת • האזינו
מדובר בסניף כשר, למרות שהוא יהיה פתוח 24/7, כולל בשבת • בסניף זה יימכרו גם המבורגרים, בניגוד לסניף הראשון שנפתח לפני מספר שבועות בטרמינל 1 ואשר בו לא מתאפשר למכור המבורגרים לפי תנאי המכרז • בתוך כך, גם רשת מוזס תפתח בקרוב סניף בטרמינל 3
עבור המוכרים מדובר במימוש נאה לאחר העליות במניה - 60 מיליון שקל ברוטו לכל אחד משלושת האחים המבורגר • סכום זה מתווסף לדיבידנדים בסך כ-170 מיליון שקל שבני המשפחה קיבלו מהראל עד כה ב-2019
ענקית המזון המהיר החלה לשווק בארה"ב המבורגר מבוסס חלבון צמחי, ומספר הלקוחות החדשים זינק • בינתיים הקציצה הפופולרית לא יכולה לנחות באירופה בשל דרישות תקינה, וברשת מצאו פתרון יצירתי: יוניליוור תייצר עבורם גרסה לשוק האירופי • איזו גרסה תגיע לישראל?
בשנים האחרונות נוטה הכף לטובת אוכל הרחוב המהיר והזול ולרעת ה"פיין דיינינג" • הרבה מסעדות נסגרות, ואינספור מזללות רחוב נפתחות, חלקן מעניינות לא פחות. למשל, רוברטה'ס בורגר בהרצליה