גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אימפרזה B3 החדשה - מבחן דרכים

סובארו ממשיכה במומנטום חיובי עם הדור השלישי של המשפחתית אימפרזה, שנקרא בישראל B3 * דגם ה-2 ליטר האצ'בק נהנה ממראה ספורטיבי, קלילות וחלל פנימי מרווח - אך מהמנוע אפשר היה לצפות ליותר

כמעט 3 שנים חלפו מאז העסקה בה נמכרו 50% מחברת יפנאוטו, יבואנית סובארו, לחברת אלקטרוניקס ליין. העסקה, שבוצעה על פי שווי של 60 מיליון דולר לחברה, גרמה באותה עת לזקיפת גבות קולקטיבית בענף הרכב. בשנת 2004, שקדמה לעסקה, הסתכם היקף המכירות של המותג בכ-5,200 כלי רכב לשנה. היצע הדגמים היה דליל ומיצובו של המותג היה עדיין נמוך בהשוואה למתחרים היפנים - תוצאה של שלושה עשורים שבהם רכישת מכונית משפחתית של סובארו בישראל היתה צעד של ויתור על סטטוס והיטמעות בתוך ההמון. לא מעט גורמים בענף העריכו אז כי שווי העסקה נובע בעיקר מנכסי הנדל"ן יקרי הערך של יפנאוטו בהרצליה, וכי ברגע שתושלם העסקה יממשו הרוכשים - שהגיעו מתחומי הנדל"ן והפיננסים - את הנכסים.

אבל ותיקי הענף יודעים, שהפוטנציאל העסקי של כל מותג רכב בישראל נמדד בטווח של שנים ודורש סבלנות. מותג יכול לדשדש במשך שנים רבות, אבל כשהתנאים מבשילים הוא יכול לפרוח ולהניב רווחים בהיקפים רציניים. התנאים לפריחה של המותג סובארו הבשילו באיטיות בשנים האחרונות, אבל השנה הוא החל להפגין באמת את הפוטנציאל הטמון בו. בעשרת החודשים הראשונים של השנה נמסרו בישראל לא פחות מ-8,377 רכבי סובארו והחברה עשויה לסגור את השנה עם מכירת קרוב לעשרת אלפים יחידות. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה רשם המותג הכנסות של יותר מ-800 מיליון שקל מתחום הרכב ורווח נקי של יותר מ-50 מיליון שקל. הדגם, שאמור להמשיך את המומנטום של המותג גם בשנים הבאות הוא הדור השלישי של המשפחתית אימפרזה, שנקרא בשוק הישראלי "B3".

לחברת סובארו יש הרבה סנטימנטים כלפי ישראל אבל הכוונת שלה מופנית כיום לשוק האירופאי הרווחי. לפיכך הושקה המכונית באירופה בשלב הראשון בתצורת האצ'בק בלבד עם עיצוב, שמכוון ללב פלח משפחתיות ה-5 דלתות האירופאיות. מדובר בפלח, שתופס כמעט 30% מכלל מכירות הרכב השנתיות ביבשת.

כשל בתא המטען

למכונית יש עיצוב ידידותי עם פרופורציות האצ'בק קלאסיות, קפלי מתכת מתוחכמים בצדדים, קו דלתות גבוה ודלת אחורית בעלת חלון קטן יחסית. עם הגלגלים הרגילים של דגם ה-1.5 נראה פרופיל הצד של המכונית גמלוני למדי, אבל חישוקי ה-17 אינץ' של דגם ה-2 ליטר מעניקים לו יציבה רחבה ומראה ספורטיבי.

תא הנוסעים עבר שיפור משמעותי ביחס לדגם היוצא. עם בסיס גלגלים באורך 2.62 מ' ותכנון חכם של המושבים יש ל-B3 חלל פנימי מרווח, שמתאים גם לחמישה נוסעים מבוגרים. לרשות היושבים מאחור עומד מרווח ראש ורגליים טוב מהממוצע וגם תנוחת הישיבה מלפנים נינוחה. לעומת זאת תא המטען הוא בגדר כשל תכנוני. למרות ממדיה החיצוניים הנדיבים של המכונית, התא מאחור יכול להכיל 301 ליטר בלבד - מקביל לכמה מכוניות סופר מיני קטנות יותר - בין השאר בשל השימוש בגלגל רזרבי "פול סייז", שתופס כמעט מחצית מהנפח הפוטנציאלי של התא. היינו ממליצים בחום לבעלי הרכב להמיר את הרזרבי בתרסיס לתיקון תקרים ולהרוויח עוד כמה עשרות ליטרים.

סביבת הנהג נאה, יעילה ונטולת התחכמויות, ואיכות הייצור שלה סולידית. עם זאת ממכונית, שאמורה להתחרות בשמנת של אירופה ויפן, היינו מצפים לקבל הרבה יותר מדיפוני הפלסטיק הכהים והקשיחים למגע שמקיפים את הנהג. הגה העור הנעים מחפה על כך במקצת והמושבים ברמת הגימור "ספורט" נוחים ותומכים.

האימפרזה היתה מכונית נעימה מאד לנהיגה והמכונית החדשה ממשיכה את המסורת ומעצימה אותה. יש לה קשיחות מבנית מופלגת ומתלה אחורי חדש ומתוחכם, שביחד יוצרים שילוב נעים. אפילו עם הצמיגים בחתך 50' של רמת הגימור "ספורט", שעמה הגיע רכב המבחן, היתה ספיגת הזעזועים מרשימה. המכונית החליקה בקלילות מעל מהמורות וגיהצה סדקים בכביש ללא רעידות ותלונות. לקחנו אותה למסע כומתה במסלול העינויים הפרטי שלנו - כמה מהכבישים הציבוריים היותר מוזנחים של מפרץ חיפה - והיא סיימה אותו עם צל"ש.

אחיזת כביש מצוינת

התנהגות הכביש של דגם ה-4X4 מוכיחה שגם בתעשיית הרכב המחושבת, מונעת-הרווחיות והחרדה לבטיחות של ימינו, עוד אפשר לייצר משפחתיות קלילות ומהנות. ל-B3 יש התנהגות נעימה וזרימת הגה עם משקל מאוזן היטב על כבישים מפותלים. מערכת ההנעה הכפולה-קבועה מעניקה למכונית אחיזת כביש מצוינת על כבישים יבשים וחלקים, ומפחיתה את המתח שנלווה לנהיגה ארוכת טווח במזג אוויר בעייתי.

מנוע ה-2 ליטר בהספק 150 כ"ס מרגיש פחות נמרץ מכפי שניתן היה לצפות מנתון ההספק. הוא מבוסס על מנוע ה-2 ליטר של ה-B4, פחות עשרה כוחות סוס, ומשודך לתיבה אוטומטית זריזה אך בעלת ארבעה הילוכים בלבד. הסחיבה בעליות בריאה, ההאצות נמרצות במידה והתאוצה מאפס למאה קמ"ש אורכת 11.6 שניות. אבל עיקר הסחב מופק בסל"ד גבוה וקולני יחסית, וכבר פגשנו מכוניות עם בידוד אקוסטי טוב יותר גם במהירויות נפוצות של 130 עד 150 קמ"ש. אפשר להתנחם בכך, שצליל המנוע ערב לאוזן.

מי שרוצה ביצועים נמרצים יותר יכול להזמין את הדגם הידני - שמגלח כמעט 2 שניות מזמן ההאצה ומוסיף עוד 10 קמ"ש למהירות המרבית, או לחכות לדגם הטורבו.

טווח המחירים של האימפרזה טורבו 2 מתחיל בכ-128 אלף שקל ומגיע עד 146 אלף שקל לדגם הספורט האוטומטי, שכולל שלל תוספות קוסמטיות: פנסי קסנון, מושבי ספורט, מערכת קול משודרגת ועוד. דווקא הדגם הבסיסי, נטול הקישוטים, מציע יחס גבוה יותר של תמורה לכסף. במחיר הזה מקבלים משפחתית נוחה, בטוחה מאד, שומרת ערך ואפילו נעימה לנהיגה נמרצת - בונוס נדיר בימינו. עם זאת אפשר להניח, שלקוחות רבים יעדיפו להמתין לדגם הסדאן של ה-B3, שינחת בישראל בשנה הבאה וישדרג משמעותית את התחרותיות של הסדרה.

עוד כתבות

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

קיר סטארמר, רה''מ בריטניה, ועמנואל מקרון, נשיא צרפת / צילום: Kin Cheung, Tschaen Eric/Pool/ABACA

אירופה פוחדת להיכנס למלחמה, ומתרכזת במסרים פייסניים ובחילוץ אזרחים

מדינות אירופה הבליגו על התקפות איראניות על כוחותיהם הפרושים במפרץ ובמזרח התיכון ● הן קראו ל"הרגעת הרוחות" על ידי "כל הצדדים" ואף שיגרו שורת מסרים מתונים המנסים להבהיר לאיראן כי לא יתערבו ● אם לא תשתנה, ההשלכות של מדיניות הפייסנות האירופית עשויות להיות רחבות

ספינות במיצרי הורמוז (ארכיון) / צילום: ap, Jon Gambrell

פתוחים או סגורים? האירוע שמבלבל את פלטפורמת פולימרקט

הימורים של כ-5 מיליון דולר הצטברו בפלטפורמת הימורים, המבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, בשאלה מתי איראן תסגור את מיצרי הורמוז ● עם זאת, התברר שלשאלה יש יותר מתשובה אפשרית אחת, והרוחות בפולימרקט סוערות

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

"סיוט מוחלט": רבים לא האמינו שבטהרן יילכו על הצעד הזה

האיראנים הודיעו אמש על סגירת מיצרי הורמוז, צעד שנחשב קיצוני ובעל השלכות כלכליות רבות ● המשמעות, ההשלכות וממה המומחים מוטרדים? גלובס עושה סדר

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

פלטפורמת ''פולימרקט'' / צילום: Shutterstock

מתי תיגמר המלחמה? זה ההימור המוביל

פלטפורמת ההימורים פולימרקט, שמבוססת על חוכמת ההמונים ולעיתים גם על מידע פנים, מציירת תמונה ברורה: הפסקת אש לפני אפריל - לא סבירה ● נפילת המשטר עד יוני - 42% ● ומה לגבי חסימת מיצרי הורמוז?

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אנשי מערכת הביטחון לשרי הקבינט: "בסוף המבצע לא יושמד האיום הבליסטי"

דיווח: איחוד האמירויות וקטאר ביקשו סיוע מבנות הברית שלהן בהדיפת המתקפות האיראניות ● שר ההגנה האמריקאי: לא תוחמים בזמן את המבצע ● ארה"ב תקפה את אתר הגרעין באספהאן ● מפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בלבנון חוסל בתקיפת צה"ל ● קטאר: הפלנו מטוסי קרב איראניים ● קפריסין: הכטב"ם בבסיס הבריטי שוגר ע"י חיזבאללה ● עדכונים שוטפים

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

כותרות העיתונים בעולם

פרטים חדשים נחשפים: כך גילתה ארה"ב היכן נמצא חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ה-CIA עדכן במיקומו של חמינאי וישראל שינה תזמון ותקפה, המתקפה האיראנית על מדינות המפרץ גורמת לשיבושים באלפי טיסות והמדינה המפתיעה שהתקיימה בה עצרת תמיכה בחמינאי • כותרות העיתונים בעולם

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"הזדמנות קנייה לא נורמלית"? המומחים חלוקים מה לעשות עם תיק ההשקעות

לקראת פתיחת המסחר בת"א, המלצות מנהלי השקעות נעות בין "לא להגדיל סיכון" ו"להימנע ממכירת חיסול", לבין "חשיפה גבוהה להשקעות בשוק הישראלי" ו"צמצום של רכיבי המט"ח בתיק (השקל־דולר בדרך לקידומת 2)" ● ומה ניתן ללמוד מהתנהגות השוק במבצע "עם כלביא"

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

1,800 תביעות ויותר מאלף מפונים: הנזקים עליהם מפצה רשות המסים

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע