גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באים הולכים: עלייה חדה בביקוש להשכרת דירות לטווח קצר בת"א, הרצליה, בת ים ונתניה - חודש, שבוע, יום, אפילו כמה שעות

השכירות לטווח קצר, אפילו קצר מאוד, צוברת תאוצה; תיירים, סטודנטים, עובדים המגיעים מרחוק או כאלה שמחפשים פרטיות, מספקים ביקוש לדירות המושכרות * דרישת הלקוחות: מה שיותר קרוב לים, יותר טוב. טווח המחירים: 40 עד 120 דולר ליום

אתמול הבן הצעיר ארז חפציו, קנה כרטיס טיסה פתוח וטס להודו. הוא השאיר אחריו דירה, אליה לא ברור מתי ישוב. אולי ינצל את הכרטיס שלו עד הרגע האחרון ויחזור בעוד שנה, אבל יתכן שהוא יקבל הלם תרבות ויחזור לארץ תוך שבוע. מה אתה, בתור בעל הנכס, יכול לעשות עם הדירה הריקה שהוא השאיר? האם אתה יכול להשכיר אותה מבלי לקחת את הסיכון שהוא יחזור לפתע לארץ ויגור אצלך?

שיטוט באתרי הלוח השונים, המציעים דירות להשכרה, מלמד שיש בארץ שוק פורח גם לטווח הקצר, מיום אחד ועד חודשים ספורים. האפשרות להשכיר דירה לתקופה קצרה מציגה לעיתים פתרונות מעט הזויים: באחד מאתרי האינטרנט מוצעת כיום דירה בה אפשר לשהות רק מ-8 בערב עד 8 בבוקר, מאחר ובמשך היום היא משמשת בתור מרפאה. במקרה אחר מציע המשכיר דירה לחודש (עקב טיסה לחו"ל), אבל השוכר מתחייב לשמור על חתול שנשאר בארץ. כמובן שההשכרה עלולה לקבל אופי קצת שונה, במקרה בו הדירה הופכת ל'מוטל' המושכר לתקופות של יום, או אפילו למספר שעות.

תשואה עודפת של 30%

בלא מעט מקרים מדובר באלתורים של אנשים שמנסים להרוויח קצת כסף מדירות הנמצאות עדיין בשימוש. עם זאת, יש מקצוענים שעבורם השכרת דירה לטווחים קצרים היא לא בהכרח ברירת מחדל.

דני כוכבי, יועץ נדל"ן בסוכנות AXIOMA, עוסק בניהול נכסים עבור תושבי חו"ל שמחזיקים נכסים בארץ. לפי כוכבי, התשואה על דירות המושכרות לטווח קצר עשויה לעלות ב-30% על התשואה מהשכרה לטווחים רגילים. סוכנות AXIOMA מציעה דירות מהסוג הזה בעיקר לתיירים, אבל הם לא הלקוחות היחידים.

כוכבי: "בשנתיים האחרונות ניכרת מגמה של חיפוש דירות לטווח קצר גם בחורף, אז המחירים זולים יותר ומגיעים סטודנטים וצעירים לאולפן או לטיול. בקיץ הביקוש עולה מאד, אבל גם בחורף הביקוש עולה על ההיצע. השיא הוא מאמצע יולי עד סוף אוגוסט, תקופה בה שכר דירת שני חדרים יגיע גם ל-2000 דולר לשבוע".

כוכבי מציין שבתקופה זו אוזלים החדרים במלונות והתיירים נתקעים ללא מקום ללון, מצב בו ישכרו גם דירות שמצבן לא הכי טוב. "מי שנזכר מאוחר משלם ביוקר. כבר עכשיו אנשים סוגרים דירות לקיץ", הוא מדגיש.

על מחירי החורף, אותם כוכבי לא מציין, ניתן ללמוד מפרסומים שמופיעים בימים אלה באתרי האינטרנט. אחד המפרסמים מציע דירת שני חדרים במרכז תל אביב בעלות שבועית של 450 דולר, דהיינו כ-65 דולר ליום. דמי השכירות כוללים את כל ההוצאות, למעט חשמל. מי שירצה לשכור את הדירה לחודש ישלם 1,300 דולר ואילו שוכר לשנה ישלם 920 דולר לחודש.

בעלות השבועית הנתונה, צריך המשכיר למצוא שוכרים לחצי שנה (נטו) אם ברצונו להשיג תשואה הקרובה לזו שישיג אם ישכיר לשנה שלמה. התקופה הזו אפילו מתארכת אם לוקחים בחשבון שהחישוב לא כולל תשלום חשבונות אותם משלם המשכיר לטווח הקצר.

לאור זאת, נראה שאדם המשכיר דירה אחת לתקופות קצרות עלול להתקשות אפילו להשיג את התשואה שהוא יכול להשיג בהשכרה לשנה. יחד עם זאת, יש לזכור שהחישוב נעשה בנקודת הזמן הנוכחית, על סמך 'תעריף חורף', ושהעלויות לטווח קצר אינן אחידות לאורך השנה.

משכיר נוסף, שאינו רוצה להזדהות בשמו, מציין שעד לפני מספר חודשים גם הוא יכול היה להשיג בהשכרה לטווח קצר תשואה עודפת של 30%-40%, אבל לשם כך היה עליו להחזיק מספר רב של דירות. לדבריו, עם ירידת שער הדולר לא מוכנים התיירים לשלם את המחירים המעודכנים שהוא דורש בשקלים וכעת הוא מעדיף להשכיר דירות לטווחים ארוכים.

כך או כך, גידול של 30% בתשואה אינו בהכרח קונצנזוס או גבול תחתון. אירנה ברזובסקי, מנהלת סוכנות התיווך IREKS, מציינת שהתשואה על הנכס עשויה לגדול אפילו ב-100%, אבל ההשקעה הראשונית וזמן ההשקעה גדלים בהתאם. הבעלים צריכים לקחת בחשבון שמדובר בדירות מאובזרות לחלוטין, יש בהן אינטרנט, כבלים, מטבח "שמצויד עד רמת הסכין והמזלג", מצעים נקיים שמוחלפים מידי בוקר וכדומה. מבחינת השוכרים הדירות הללו זולות מהשהות במלון, וודאי כשמדובר במשפחה עם ילדים שהייתה נאלצת לשלם על שני חדרים במלון, אבל יכולה לשכור דירה אחת עם מספר חדרים.

ברזובסקי מוסיפה שיש מקרים בהם היא מעודדת אנשים שמציעים לה דירה לפנות דווקא לאפיק ההשכרה לטווח קצר. מתווכים אחרים סיפרו כי יש מקרים בהם הם מסייעים למשכיר להסב דירה לשימוש כזה. הם מציעים למשכיר אנשי מקצוע לשיפוץ ומסבירים לו איזה ציוד עליו לרכוש. גורם אחר המעורה בתחום מציין שבשל הבלאי הרב יש לחשוב על האופן בו מרוהטת הדירה, ולכן "לא הכל זה איקאה". בכל מקרה, הם מציינים, בעל הדירה לא צריך לצפות שיחזיר את השקעתו בקיץ אחד.

ברזובסקי מציינת ש"השכרה לטווח קצר עשויה להיות עסק טוב, אבל העבודה קשה. אנשים יכולים להתקשר באמצע הלילה כי המזגן לא עובד או כי הקומקום נשרף. לפעמים הם רוצים גם שירות נוסף, כמו טיול לירושלים".

כבר לפני 25 שנה

עיקר הביקוש לדירות לטווח הקצר בא כאמור מצידם של תיירים, ואלה כצפוי חושבים בעיקר על ים. לוי יצחק, עורך מחירון הדירות וסוקר השוק, מוסר כי "הראשונים שהבינו את הצרכים האלה היו בעלי הדירות באזורים הסמוכים לים. שם, בעיקר באזור תל אביב, כבר לפני 25 שנה ויותר שופצו דירות דווקא ברחובות שאז היו מאוד לא מבוקשים כמו בן יהודה, דיזנגוף ובוגרשוב הרועשים, הדירות נרכשו במחירים מאוד אטרקטיביים, אובזרו עד אחרון הפריטים, והושכרו על בסיס יומי לתיירים.

"היום המגמה התפשטה הרבה יותר, ועדיין רחובות ואזורים אלה מובילים: דירות קטנות בנות חדר עד 3 חדרים בצפון-מרכז תל אביב, כמה שיותר קרוב לים יותר טוב. אבל גם בבת ים, הרצליה, נתניה, קיסריה ובמקומות אחרים משכירים בעלים את דירותיהם על בסיס יומי, ב-40 עד 120 דולר ליום".

ברור כי לא כל דירה היא מועמדת אפשרית להשכרה לטווח קצר. מיקום הדירה הוא שיקול מהותי שמשנה את הפוטנציאל שלה. הים הוא כאמור מכפיל ערך משמעותי, אבל הוא אינו הגורם היחיד. ישנם מתווכים שפועלים באזורי היי טק, הנהנים מביקושים של חברות הנוהגות להלין אנשי עסקים או שליחים של חברות זרות. בערים אחרות מושכת הקהילה הרוסית או הצרפתית קרובי משפחה שמגיעים לביקורים, לנופשים או לאירועים משפחתיים. גם משפחות של ישראלים שעובדים בחו"ל ומגיעים לביקורי מולדת, משתכנות לעיתים בדירות מהסוג הזה. במקרים אחרים מושכות אליהן דירות שנמצאות באזור של מרכזים רפואיים אנשים שמגיעים לתקופות קצרות של טיפול מרוכזים.

כוכבי מציין, שיש דירות שנמצאות ליד הים שמוחזקות לאורך כל השנה בתור דירות לטווח קצר. במקביל, דירות שנמצאות במקומות מרוחקים יותר מושכרות במשך רוב השנה לתקופות ארוכות, אבל בעלים רבים דואגים שהן יהיו פנויות בחודשים יולי-אוגוסט להשכרה לטווח קצר.

ג'רג' דיסל, הבעלים של HOLYDAY 2000, מחזיק 50 דירות בתל אביב, 7 בירושלים ו-10 ברעננה, כולן מיועדות להשכרה לטווח קצר. דיסל שוכר את הדירות לטווח ארוך ומרהט אותן, כשחלק מהדירות נמצאות ברשותו כבר 10 שנים. הוא לא שוכר דירה לתקופה קצרה משנתיים ויבקש בחוזה גם אפשרות להארכה. כמובן שאם הוא טעה בבחירת הדירה, בגלל אופי הבניין, השכנים וכדומה הוא לא יאריך את החוזה.

דיסל מציין שכל הדירות שהוא מחזיק בתל אביב נמצאות במרחק הליכה מהים. בדרך כלל הדירות פזורות בבניינים שונים, אבל בתל אביב יש בניין בו הוא מחזיק 9 דירות מתוך 10, ובירושלים הוא מחזיק בניין שלם. החברה שלו פונה אל כל סוגי הלקוחות ומחזיקה דירות כמעט בכל הגדלים.

דיסקרטיות אופטימלית

בסופו של יום, דיסל הופך את הבתים למעין מלון דירות. הלקוחות שלו מקבלים שתייה, מגבות, שירותי ניקיון וכדומה, אבל הם מגיעים לדירות מאובזרות לחלוטין, ולכן מנהלים שם את חייהם בעצמם. הם יכולים לבשל, לכבס ולהזמין חברים לארוחה (דבר שאם תרצה לעשות במלון יהיה עליך, לדברי דיסל, "להפוך את המיטה ולעשות ממנה שולחן").

דיסל מציין שהוא אומנם פונה ללקוחות מסוגים שונים, אבל הדירות שהוא מציע מתאימות בעיקר למשפחות שלא רוצות לגור במוטל זול, אך לא יכולות להרשות לעצמן מלון יוקרה. הוא מבהיר ש"לא מדובר במרצדס, אלא בסובארו שנוסעת טוב".

ככלל, למרות שהמשכירים מעדיפים באופן טבעי לדבר על כך פחות, מציעות הדירות הללו גם דיסקרטיות מלאה. אין בהן לובי עמוס באורחים אחרים, איש הניקיון לא מגיע כל בוקר והאורח הוא אדון לעצמו. השוק כולל גם דירות ליום או לשעות ספורות בלבד, עם דיסקרטיות שחשובה לא מעט.

בסופו של דבר, מדובר בתחום מאוד לא מפותח בישראל, מדינה שבה גם ככה תחום ההשכרה אינו משוכלל במיוחד (נסו למצוא דירה להשכרה ל-5 שנים או יותר). בעוד שבעולם הרחב ניתן למצוא אין ספור אתרים ומידע על דירות להשכרה לטווח קצר, בארץ התחום אינו ממש מוסדר. לצד מתווכים וגופים גדולים, עוסקים בהשכרה לטווח קצר גם אנשים פרטיים, אם כי נראה שרק יתרונות לגודל מאפשרים למשכירים להגדיל את התשואה על הדירה באופן משמעותי. לאור זאת, גם המשכירים הפרטיים לא בהכרח פועלים בקנה מידה קטן. חלק מהם שוכר מספר דירות, משפץ אותן ומשכיר אותן לשוכרי משנה.

באתרים שונים, אפילו בינלאומיים, ניתן למצוא גם מידע על השכרת דירות נופש בישראל, אולם הוא מכוון בעיקר לדירות הספורות והיוקרתיות, ובתיווך על תיווך, ולכן גם המחיר על אותן דירות בהתאם.

דירת נופש בהרצליה מוצעת למשל כיום באתר זר בעלות יומית של 220 דולר, ובעלות חודשית של 5,600 דולר. דירה בפרויקט סי אנד סאן שעל בחוף יפה הצפוני של תל אביב תעלה 120 דולר ללילה, עדיין זול ממלון בקו ראשון לים בעיר, אבל בשעה שניתן למצוא גם דירות מאובזרות לחלוטין ב-60 דולר בלבד, גם הם במיקום טוב במרכז העיר תל אביב.

בכל מקרה, חשוב לציין שעם הסיכוי לעלייה בתשואה מהשכרה לטווח קצר, גדל גם הסיכון. תחלופה גדולה מגדילה את הסיכוי לפגיעה בנכס, מעלה את רמת הבלאי ומקשה לשלוט באופיו של השוכר. תיירים פרועים עלולים לפגוע בדירה, להפריע לשכנים ולהזיק לשמו הטוב של הסוכן. מנגד, היא לא מאפשרת לשוכר להפסיק לשלם ולנסות להשתלט על הנכס.

המשכירים מנסים לצמצם חלק מהסיכונים הללו. שכר הדירה משולם בדרך כלל לכל התקופה מראש ונלקחים גם עירבונות למקרה בו יגרם לדירה נזק. במקרה בו השוכרים אינם תיירים, אלא אנשי עסקים, אנשי היי טק, קרובי משפחה וכדומה, אזי הסיכון שהם יערכו מסיבות שלוחות רסן אל תוך הלילה פוחת. גם דירות יוקרה חשופות פחות לסיכון מסוג זה. חלק מהמשכירים המעוניינים להימנע מקהל מפוקפק לא מאפשרים לשכור דירה לתקופה הקצרה משבוע, מה שכמובן מוציא חלק מהשחקנים מהמגרש.

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים