גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טסים עד 20 ביולי? אירופה ב-200 דולר, 300 דולר לסופ"ש בקפריסין

חופשה באירופה בקיץ? עדיף לנסוע ביולי ולא באוגוסט ■ מבדיקת "גלובס" עולה כי במקרה של חופשה בניו-יורק המצב הפוך - ויולי יקר יותר מאוגוסט ■ מי שלא כבול דווקא לחופש הגדול ייהנה ממבצעים בשבוע הראשון של ספטמבר

טיסות לאירופה באמצע הקיץ ב-200-300 דולר? סוף שבוע במלון מפואר בפאפוס שבקפריסין ב-300 דולר לאדם? מי שיחליט לצאת לנופש עד 20 ביולי יוכל ליהנות מהמחירים האטרקטיביים האלה (בהתחשב בעובדה שמדובר בחופש הגדול), שיקפצו בעשרות אחוזים בשבועות שאחריהם.

לעומת זאת, למשפחות שייצאו לכפרי הנופש ליד פארקי השעשועים באירופה דווקא מומלץ לעשות כן בחודשים ספטמבר-אוקטובר, מכיוון שאז מחירי השהות יורדים באופן משמעותי עד ל-50% (משום שעונת התיירות באירופה מסתיימת באוגוסט).

אחד הדברים הבסיסיים שמקפידים העוסקים בתיירות לבדוק מבעוד מועד הוא הדרך בה משתלבים בכל שנה מועדי ישראל בלוח השנה הלועזי. הסיבה פשוטה. כיוון שמטבע הדברים אין השקה קבועה בין התאריכים העבריים והלועזיים, קובעות הנקודות המשמעותיות (ט' באב, ראש השנה, סוכות) את תמונת הנופש של הישראלים. לזו יש לשקלל גם גורמים חיצוניים (ידועים מראש וגם כאלה שאינם צפויים מראש כמו משחקי המונדיאל או אירועים ביטחוניים כאלה ואחרים).

מספר אירועים משפיעים בקיץ הנוכחי על תוכניות הנופש של הישראלים (ומכאן גם על מחירי הכרטיסים). ראשית, משחקי המונדיאל (הדוחים, כך מסתבר, את תוכניות הנופש של אחוז ניכר מהישראלים) מסתיימים ב-11 ביולי, צום ט' באב (שעל-פי נתונים בענף התיירות לימים שאחריו ישנה עליה של כ-30% בכמות ההזמנות) חל השנה מוקדם יחסית (ב-20 ביולי), ולעומת זאת החגים מתחילם גם הם מוקדם יחסית (ערב ראש השנה יחול ביום ד' ה-9 בספטמבר).

"כל אלה מביאים לכך שעד ה-20 ביולי ניתן להשיג חופשות וטיסות במחירי "רצפה" שלא מאפיינים את חודשים הקיץ", מסביר דודו מחלב, המשנה למנכ"ל ארקיע. "תקופת השיא ביציאות הישראלים לנופש צפויה מיד אחרי 20 ביולי ועד לסוף אוגוסט, אחריה יצנחו המחירים שוב בעשרות אחוזים, אולם אלה ישובו יעלו לקראת ראש השנה והחגים שאחריו. המחירים ישובו להתאזן רק בתחילת אוקטובר".

יולי: אירופה זולה, ניו-יורק יקרה

כאמור, עד 20 ביולי ניתן להשיג חופשות וטיסות במחירים הנמוכים ב-20%-30% מהמחירים בתקופה המקבילה אשתקד. מלבד המונדיאל ותקופת בין המצרים, שבה נמנע חלק מהציבור לצאת לחופשה, משייך יהודה זפרני, סמנכ"ל אופיר טורס, את הירידה במחירים בשבועות הקרובים גם לגורמים כגון משבר האפר הוולקני, המהומות בתאילנד ומשבר המשט.

"תחום התיירות מאוד נזיל, וכל אירוע משנה את המפה", אומר זפרני. "החברות נערכו לקיץ טוב והוסיפו מושבים ומקומות בבתי-מלון, והאירועים האלה גרמו לכך שהביקושים ירדו מהצפוי לתקופה של עד סוף יולי. לכן לא היתה להן ברירה, והן הורידו מחירים".

אירופה

בתקופה זו ניתן כאמור להשיג "מציאות", בייחוד בעסקאות של הרגע האחרון. כך, לדוגמה, ניתן היה למצוא השבוע טיסות לברצלונה ליציאות בטווח של מספר ימים ב-200 דולר (ארקיע), חופשת סופ"ש ברודוס ב-300 דולר (אופיר טורס).

מחירים אטרקטיביים (יחסית למחירי אוגוסט) יוכל למצוא גם מי שיבקש לבלות חופשה משפחתית בכפר נופש בהולנד. כך, לדוגמה, ניתן היה למצוא השבוע חופשה בדקה ה-90 חופשה של 7 ימים לזוג 2 (עד גיל 12) הכוללת טיסות, רכב שכור ו-7 לילות בווילה מאובזרת הממוקמת בכפר נופש במרחק נסיעה של כשעה מאמסטרדם ומפארקי השעשועים בהולנד במחיר של 2,756 אירו לכל המשפחה.

ניו-יורק

מבדיקת "גלובס" עולה כי דווקא מחירי החופשה בניו-יורק לא "מיישרים קו" עם התיאוריה, והם גבוהים יחסית לחודש אוגוסט.

ראשית, מחירי הטיסות הישירות לניו-יורק כמעט זהים למחיר הכרטיסים באוגוסט. מחיר כרטיס בחברת אל-על (ליציאה ב-10 ביולי) עומד על כ-1,450 דולר. מחיר כרטיס בתאריך זה בחברת קונטיננטל גבוה אפילו יותר ועומד על כ-1,930 דולר.

גם בדיקה מדגמית של מחירי חדרים בבתי-המלון בתפוח הגדול יקרים יחסית לאוגוסט. כך, לדוגמה, עבור חדר במלון שרתון ניו-יורק הממוקם בסמוך לטיים סקוור תתבקשו לשלם 300 דולר בחודש יולי (לעומת 247 בחודש אוגוסט).

אוגוסט: זינוק של עשרות אחוזים

אוגוסט הוא חודש השיא בתיירות בעולם כולו, והמחירים מזנקים בהתאם בעשרות אחוזים. נופש של 4 לילות בפאפוס, שנמכר ביולי ב-664 דולר לאדם, מוצע למכירה באוגוסט ב-821 דולר (עלייה של כ-25%); טיסה לברצלונה, שעלתה ביולי 200-400 דולר, תעלה באוגוסט 600 דולר (עלייה של כ-30%-50%); מחירי הנופש בפארקי הנופש בהולנד מזנקים ביותר מ-30% ועומדים על כ-3,836 אירו, לעומת 2,756 אירו ביולי.

דוגמה נוספת להתייקרויות: חופשה בת 4 לילות בלונדון הכוללת טיסה ומלון, שתעלה ביולי 842 דולר, תקפוץ ל-980 דולר באוגוסט (עלייה של כמעט 20%).

לדברי זפרני, כבר היום ניכרים ביקושים גבוהים לשבועות האלה: "כפי שהתמונה נראית כרגע, בתקופה הזו לא יהיו מבצעים אלא עודף ביקושים. לכן יש סיכוי שמי שלא יזמין ויחכה לרגע האחרון - ייתכן שיישאר ללא מקומות".

ספטמבר: דילים טובים ממש לפני החגים

כל הגורמים בענף מעריכים כי הימים הראשונים של ספטמבר, 9 בחודש (ערב ראש השנה), יהיו ימי הדילים הגדולים של התיירות, ולכן לכל מי שיכול להתגמש מומלץ לחכות לשבועות האחרונים של אוגוסט, אז להערכת הגורמים יצאו מבצעי מכירות אגרסיביים לתחילת ספטמבר.

מחלב: "מכיוון שהחגים נופלים השנה מוקדם מהרגיל, חברות התעופה ימשיכו את הקווים שפועלים במהלך הקיץ על מנת להמשיך ולהפעיל אותם בחגים. בימים שעד תחילת החגים החברות יפעילו את המטוסים 'על ריק', כך שאני מעריך כי לקראת סוף אוגוסט הם יציעו את המושבים והחדרים במחירים נמוכים אפילו ממחירי יולי. המחירים יעלו שוב לקראת החגים עקב הביקושים".

בשונה מההיצע של החברות הישראליות בתקופה של לפני החגים, בעולם המחירים לרוב עולים בספטמבר.

לדברי איל שטרק, מנהל השיווק של חברת אלדין טרוול, "הנתונים מראים כי בספטמבר רוב היעדים כמו ניו-יורק ורומא יקרים יותר מבחינת שהות בבתי-המלון, ומדובר לעיתים על עליות של 50%. הסיבה היא שספטמבר הוא חודש מבוקש על-ידי האירופאים והאמריקאים לעריכת כנסים, עובדה המעלה את הביקושים לחדרי מלון ואת מחירי בתי-המלון. ישנם יעדים בודדים כמו לונדון המציעה מחירים זהים פחות או יותר, ואז כדאי לנצל זאת מכיוון שבספטמבר אין חופש לאירופאים, ואז אתרי התיירות אינם עמוסים בתיירים".

אוקטובר: חפשו באוגוסט מבצעים לאוקטובר

מיד אחרי החגים יירד באופן משמעותי היצע היעדים לנופשונים ביעדים כמו אגן הים התיכון. במקביל, לאור הירידה הטבעית בביקושים, צפויה גם ירידה בהיצע המושבים ליעדי אירופה, בייחוד בטיסות השכר. סיטונאיות התיירות יפסיקו גם לשווק חבילות נופש לכפרי נופש משפחתיים באירופה.

אולם במקביל, ביעדי התיור הקלאסיים (ניו-יורק, לונדון, פריז) צפויים ביקושים באוקטובר, הנחשב חודש נוח לתיור, בייחוד עבור מי שמחפש את "השקט שאחרי הסערה", ולכן בחלק מהיעדים צפויים מחירים גבוהים (או דומים) לאלה של חודש ספטמבר.

גם מחירי הטיסות לניו-יורק צפויים לרדת בכ-200 דולר בממוצע, ועל-פי גורמים בענף, בהתאם לביקושים ייתכנו גם מבצעי מכירה מוקדמת לאוקטובר כבר בסוף אוגוסט.

22

עוד כתבות

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו