גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עו"ד אייל בסרגליק: "אני מנהל כל תיק כאילו זהו מאבק חיי"

"גלובס" מסמן את עורכי הדין הצעירים והמבטיחים - והפעם: אייל בסרגליק ממשרד עו"ד משה ישראל ■ "אני אוהב במקצוע את התחושה שאני עוזר לנאשמים במצב בלתי אפשרי"

באוגוסט 2006 הודיעה פרקליטות המדינה על כוונתה להגיש כתב אישום נגד ח"כ חיים כץ בגין עבירות לכאורה על חוק מימון המפלגות בבחירות 1999. כץ נחשד כי העביר תרומות אסורות למפלגת "עם אחד", שבראשה עמד השר לשעבר עמיר פרץ. לכץ נותר רק סיכוי אחד כדי להיחלץ מכתב האישום: לבקש שייערך לו שימוע אצל היועץ המשפטי לממשלה, כדי לנסות ולשכנע אותו כי הוא אינו אשם.

בשימוע נכחו באי-כוחו של כץ, עו"ד משה ישראל הוותיק ועו"ד אייל בסרגליק הינוקא. מצידו השני של המתרס נכחה סוללת פרקליטים בכירה - ביניהם היועמ"ש לשעבר, מני מזוז; פרקליט המדינה לשעבר, ערן שנדר; פרקליטת מחוז מרכז, רחל שיבר; והמשנה לפרקליט המדינה, יהושע למברגר.

במהלך השימוע הציגו ישראל ובסרגליק שורה של ראיות כדי להפריך את החשדות נגד מרשם. בין היתר נטען על-ידי הסנגורים כי כץ פעל בתום-לב תוך שהוא מסתמך על ייעוץ משפטי שניתן לו.

בעקבות הטענות והראיות אשר הוצגו על-ידי בסרגליק וישראל, החליט לבסוף מזוז לגנוז את תיק החקירה. "בסופו של יום, לאחר בחינה יסודית של טענותיכם בשימוע ושל חומר החקירה וחוות-הדעת בתיק, החליט היועץ המשפטי לממשלה להורות על גניזת התיק, וזאת בשל קשיים ראייתיים שהתגלו במהלך בחינת הדברים וחוסר עניין לציבור במיצוי ההליך משהגיע התיק לפתחנו בחלוף כ-8 שנים ממועד ביצוע העבירות לכאורה", נכתב לסנגורים.

"השימוע של כץ היה עבורי חוויה אדירה", מספר בסרגליק. "אני ניסחתי את כתב השימוע בצוותא עם משה, ועבדנו על כך מאוד קשה. העבירות בהן הואשם כץ לא היו ברורות, כי חוק מימון המפלגות לא היה ברור, ולא היה קל לשכנע בצדקתנו. עמדנו מול הגווארדיה הוותיקה שייצגה את המדינה והתווכחנו איתם. ההרגשה בסוף היתה נהדרת. זה היה תיק שנמשך 10 שנים, וההישג שלנו היה אדיר".

למרות גילו הצעיר (31), מעורב בסרגליק, לצדו של עו"ד ישראל, בכמה מתיקי הצווארון הלבן הגדולים ביותר שמתנהלים בישראל. כך, למשל, נמנה בסרגליק עם צוות הסנגורים של איש העסקים דודי אפל, המערער על הרשעתו בבית משפט השלום בעבירות של מתן שוחד; בתיק שבו עומד לדין מנכ"ל בנק לאומי בריטניה לשעבר, מיקי פרידמן, המואשם במעילה; ובפרשת רשות המסים, שבה מייצגים ישראל ובסרגליק את קובי בן-גור, המואשם במתן שוחד לראש רשות המסים לשעבר, ג'קי מצא.

"בתיק של בן-גור, כמו באחרים, אני חוקר חלק מהעדים ועובד בצוותא עם משה על התיק. בזכותו של משה רכשתי ואני עדיין רוכש ידע משפטי עצום. יכולת הניסוח שלו, חדות הלשון והניסיון האדיר מקדמים אותי ומסייעים לי", אומר בסרגליק.

גם עו"ד ישראל מלא שבחים לעורך דין הצעיר המועסק במשרדו. "לאייל יש יכולות עצומות, הבנה משפטית עמוקה ולצדן שאפתנ ות לבלוט ולהצטיין. הוא מאוד חרוץ, יסודי ולא מפספס אף נקודה. אלה הן תכונות מאוד חשובות בעבודה שלנו".

בסרגליק גדל כל שנותיו בקריית-אונו, כצעיר מבין 3 אחים. אחיו ואביו הם מהנדסי חשמל, ואייל הוא היחידי במשפחה שפנה לתחום המשפטי.

"אבא שלי הוא בעל חברת מידע עסקי, מומחה למידע בינלאומי", אומר בסרגליק. "הוא ייעץ למשל איך לבנות את כביש 6 ככביש האגרה הראשון בישראל. אחיי עובדים כמהנדסים, ואני 'הכבשה השחורה' במשפחה".

"בצבא שרתתי באגף כוח-אדם, ע. רמ"ד חוק ושיטור", הוא מספר, "והתעסקתי שם בכל החקיקה הצבאית ובפקודות משמעת. החל מפקודות קנטינה, שעות שינה ומנוחה של חיילים, הופעה ולבוש. ככה התחלתי להתוודע לתחום המשפט והחלטתי לפנות ללימודי משפטים. את הלימודים התחלתי במכללה למינהל, קיבלתי הצטיינות יתרה שנה א', ובהמשך, מכיוון שרציתי לשלב לימודי משפטים עם מינהל עסקים, השלמתי את שני התארים בקריה האקדמית בקריית-אונו.

"במהלך העבודה כעורך דין עשיתי גם תואר שני במשפטים באוניברסיטת בר-אילן, וגם אותו סיימתי בהצטיינות. במהלך הלימודים החלטתי שאני רוצה להתמחות במשפט פלילי. מהרגע הראשון של הקורס בדיני עונשין ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות. כיום אני עובד בקריה האקדמית כמרצה מן החוץ בקורסים הנוגעים למשפט הפלילי.

"אחרי הלימודים בחרתי להתמחות במשרד של שר המשפטים לשעבר, עו"ד דוד ליבאי (אחרי שהתקבלתי גם למשרד יעקב וינרוט והתלבטתי ביניהם). למדתי שם את כל הבסיס של עבודת עורך הדין הפלילי מאחד מעורכי הדין הטובים בארץ. זו היתה תקופה מאוד אינטנסיבית שעיצבה אותי כעורך דין.

"עם תום ההתמחות, ביוני 2006, הגעתי למשרד משה ישראל ושות'. התמקצעתי יותר ויותר, והיום אני כבר נחשב כמומחה לעבירות צווארון לבן. עורכי דין שואלים לדעתי ומבקשים ממני ייעוץ. בנוסף, התחלתי לקחת גם תיקים פרטיים, שבהם אני מטפל לבדי".

- למה בחרת ללמוד משפטים?

"בנעוריי הייתי בדילמה האם לבחור בתחום המחשבים, שאותו אהבתי מאוד, או בתחום המשפטים. בשירות הצבאי שירתתי כעוזר ראש מדור חוק ושיטור בצבא, ואז גיליתי והתאהבתי בתחום של כתיבת פקודות וחוקים והחלטתי לפנות ללימודי משפטים".

- מה אתה אוהב במקצוע?

"את התחושה שאני עוזר לנאשמים במצב בלתי אפשרי. כשאני יודע מראש איך אני הולך לנהל את התיק, בתקווה לנצח אותו. וכמובן, כשהשופט מקבל את הבקשות שלי אחרי שהמדינה מתנגדת להם. וגם את זה שיש לי חיים של בן אדם בידיים שלי. בכל תיק יש אחריות עצומה, וכל תיק אני מנהל כאילו זהו מאבק חיי".

- מה אתה לא אוהב במקצוע?

"את הפער בין הדימוי הציבורי לעבודה האמיתית. יש לאנשים סטיגמה רעה מאוד על עורכי דין פליליים. הם חושבים שכל עורכי הדין הפליליים מייצגים רק אנסים ורוצחים. אני עוסק בעיקר בעבירות צווארון לבן. אנשים גם לא מבינים את ההליך ולא יודעים שכשאתה מקבל לקוח לידיך בשלב המעצר אין לך חומר חקירה, ואתה לא יודע מה באמת קרה. רק אחרי הגשת כתב האישום יודעים מה קורה. אם אני מרגיש שאני פועל בניגוד למצפון שלי, אני אבקש להשתחרר מהייצוג".

- מה אתה עושה אחרי שעות העבודה?

"אין לי יום ואין לי לילה - העבודה היא חלק תמידי מחיי. אבל כשיש לי זמן אני יוצא למסיבות, סרטים, הולך לחדר כושר. שיחקתי גם כדורסל באופן מקצועי הרבה שנים, ואני ממשיך לעשות זאת מדי פעם. אבל התחביב האמיתי שלי הוא המקצוע שלי".

- מהן השאיפות שלך לעתיד?

"העבודה כסנגור היא המקצוע שלי והייעוד שלי, ובו אני רוצה להמשיך להתקדם גם במשרד וגם בתיקים הפרטיים. במישור האקדמי אני שואף להמשיך את לימודיי ולהשלים דוקטורט. השאיפה שלי היא לכתוב דוקטורט על היסוד הנפשי בעבירות המתה. אני חושב שצריך לשנות את המצב המשפטי הקיים בישראל בנוגע לכך".

אייל בסרגליק

גיל: 31

משרד: משרד עוה"ד משה ישראל

ותק:4.5 שנים

תחום: פלילי צווארון לבן

עורכי דין מוערכים בתחום: עו"ד משה ישראל, עו"ד פרופ' דוד ליבאי, ד"ר שחר אלדר וגל זייד

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"