גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל חברת ההלבשה התחתונה טריומף: "אנחנו מותג שמרן"

מותג ההלבשה התחתונה הוותיק טריומף מתכנן לפתוח רשת עצמאית של כ-20 חנויות בתוך 5 שנים ■ המנכ"ל עופר נוינר מספר ל"גלובס" על התדמית השמרנית ועל התוכניות לעתיד

זו לא היתה תצוגת אופנה בסגנון ויקטוריה סיקרט. נכון, לירז צ'רכי הוזמנה להופיע עם שיר של ליידי גאגא, כמו שנהוג בתצוגות בחו"ל, והיתה תפאורה וכובעים וצעיפים ואקססוריז, ודוגמניות בתחתונים וחזיות, אבל הקונספט היה אחר. שונה אפילו מתצוגות אופנה של יצרניות לאנז'רה ישראליות אחרות, בהן על-פי רוב הדוגמניות הן בנות עשרה, התחתונים הם חוטיני, והחזיות הן יפהפיות, צבעוניות וסקסיות - אבל בלתי אפשריות למי שבאמת זקוקה לתמיכה.

התצוגה הזו היתה שונה. כיכבו בה תחתונים שלמים, כאלו שמכסים גם את הישבן, חזיות אימתניות שהניפו בגאווה קאפים גם בגודל D ודוגמניות שכבר יש להן רישיון נהיגה. גם הצבעים היו סולידיים, שחור, שמנת, כחול.

במותג ההלבשה התחתונה טריומף לא התבלבלו ולא טעו. הם פשוט מכוונים לקהל שונה, הרפתקן פחות, מבוגר יותר, כזה שמעדיף נוחות על סקסיות ואופנתיות.

"אנחנו מותג שמרן", אומר מנכ"ל הרשת, עופר נוינר, ומוסיף מיד: "ואני אומר את זה בגאווה. אנחנו גם לא מותג צעיר, ואין לנו כל הכונה להתיימר להיות משהו שאנחנו לא. אנחנו פונים לנשים בנות 30 פלוס ובעיקר לנשים בגילאי 40-50 עם הכנסה בינונית פלוס, כאשר ההתמחות שלנו היא נוחות. מבחינתנו, הלבשה תחתונה היא לא רק אופנה".

מאחורי החזות הרומנטית והססגונית של ענף ההלבשה התחתונה מסתתר למעשה תחום פרוע עם חסמי כניסה נמוכים במיוחד. כל אחד יכול לנסוע לסין, למצוא ספק, להביא קונטיינר של תחתונים וחזיות ולמכור אותם בחנויות הפרטיות כנון-ברנד. ואכן, כל הזמן יש יבואנים חדשים שנכנסים לתחום, מה שמקשה על היצרניות הוותיקות.

"זה השוק הכי פרוע בעולם שעובר את השינויים הפרועים ביותר", אומר נוינר. "בנוסף לכך, השוק סובל מנאמנות נמוכה של לקוחות, והוא בעיקרו מוטה מחיר והנחות, עם כל הכבוד למותגים השונים. מדובר בשוק מאוד לא יציב, ועבור טריומף, שפועלת ב-150 מדינות, ישראל היא אחד השווקים הכי קשים, אם לא הקשה ביניהם".

- במה זה בא לידי ביטוי?

"בשנים האחרונות, בכל פעם יש כוכב חדש שכוכבו דרך ל-3 שנים ואז דועך, כמו למשל גו-אנדר או בוניטה. לפני 3 שנים למשל חטפנו מכה גדולה שהתבטאה בכך שנגסו בנו נתחים משמעותיים. אבל הצלחנו להתעשת, כי אנחנו חברה גמישה שמגיבה מהר. הצלחנו להחזיר אלינו חלק מהמחזור שהלך לאיבוד, וכיום אנחנו נמצאים בשלב בו החדירות הגדולות מסין כבר קרו, והשוק יציב ברמת הקמעונאות והצרכנות. כיום אנחנו מחזיקים בכ-20% משוק האופנה התחתונה בישראל, שמגלגל כ-600 מיליון שקל בשנה".

- באחרונה הודעתם על הקמת רשת חנויות. עד כמה תוכלו לייצר יתרון תחרותי בשוק שמרובה ברשתות קמעונאיות?

"תחום ההלבשה התחתונה אכן מאופיין כיום בריבוי של רשתות קמעונאיות גדולות, זאת לאחר שעד לפני 4 שנים הוא היה רווי בחנויות קטנות. אבל הן הולכות ומתמעטות לטובת הרשתות הממותגות. להקים רשת שתתחרה בהן זה מאוד קשה. יש יתרון למשביר, ל-H&O וגם לאפרודיטה על פני רשת חדשה.

"יחד עם זאת, לנו נקודת הפתיחה היא מאוד גבוהה, כי אנחנו גוף מאוד יציב עם מותג שממוצב חזק בתודעה. מעבר לכך, אין לנו ברירה אלא להיכנס עם רשת עצמאית, היות שהשוק הפרטי, שאינו רשתות, הולך ומצטמצם, וכדי לא להישען על הרשתות ולבצר נקודות מכירה כך שהמתחרים לא יוכלו להיכנס אליהן, הפתרון הוא קמעונאות".

- מה כוללת תוכנית הפיתוח שלכם?

"התכנון הוא להיכנס לתחום באמצעות שתי זרועות, חנויות פריים ואאוטלטים. אנחנו עובדים לאט ולטווח ארוך, ומתכננים לפתוח בסך-הכול 4 חנויות בשנה, כאשר החנות הראשונה נפתחה ברחוב משכית בהרצליה-פיתוח. זה אמנם לא קניון אלא רחוב ראשי, אבל יש לנו שיקולים אחרים.

"החנות עובדת בצורה מאוד טובה באופן שאפילו הפתיע אותנו. אנחנו נמצאים כרגע במגעים עם קניונים, כאשר השאיפה היא להגיע ל-16-20 חנויות בתוך 5 שנים. מתוך 16 החנויות שעתידות להיות למותג, 4 יהיו חנויות אאוטלט, והמחירים שם יהיו זולים ב-25% עד 70%".

- החנויות הפרטיות אולי התמעטו, אבל הן עדיין מציבות תחרות משמעותית מולכם.

"מה שאנחנו יודעים לעשות לא כל בזאר ברחוב יודע. יש לנו סטנדרטים בנושא של מוכרות ומנהלות החנויות. כשאני פותח חנות אני לא צריך לעצב אותה. השוויצרים, בעלי החברה, נותנים לנו ספר הדרכה, שהפירוט בו מגיע עד לצבע הקיר בחנות ומה יהיה אורך המדפים. מבחינת תמהיל הסחורה בשוויץ הם נותנים לנו חופש יחסי. אנחנו מקבלים קולקציות שלמות, ומתוכן אנחנו בוחרים את מה שמתאים לנו".

מנכ

בלי פרנזטורית

בתעשיית הפרסום אין כמעט תקציב קל ומפתה יותר מזה של חברת הלבשה תחתונה. מחתימים פרזנטורית אטרקטיבית, כמו בר רפאלי לבוניטה דה מס, אסתי גינזבורג לגו-אנדר או מלי לוי לפמינה, ומפרסמים את תמונותיה החושפניות מעל גבי שילוט חוצות ענק לרווחת הנוסעים באיילון או בברייקים קצרים בטלוויזיה.

למרות זאת, טריומף היא לא שחקנית מובילה בחגיגה הסקסית הזאת. אין להם פרזנטורית מובילה, והפרסומות האחרונות שלהן שעלו בשילוט חוצות הציגו רק סילואט מרומז של גוף נשי ואת לוגו החברה.

"אנחנו עושים הרבה יותר פעילות מתחת לקו ופחות פרסום", אומר נוינר. "אם אנחנו כבר מפרסמים זה פרסום תדמיתי, משום שכדי לשמר את התדמית של המותג אתה חייב להמשיך לפרסם.

"מה שזיהינו הוא שבהלבשה תחתונה התמרוץ של המוכרות הוא מאוד משמעותי, לפעמים הרבה יותר מפרסום. הסיבה לכך היא שכשנשים נכנסות לחנות, בעיקר לחנות קמעונאית שמחזיקה מספר יצרנים, הן לא מכירות את המותגים. על-פי רוב הן מגיעות לחנות ומבקשות חזייה, ולא חזייה של יצרן מסוים. למוכרות יש למעשה יד חופשית להציע להן מוצרים כפי שהן רואות לנכון.

"לכן פתחנו מועדון לקוחות למוכרות בחנויות, בו אנחנו חוגגים להן ימי אהבה, ימי הולדת ונותנים מתנות באירועים. בסופו של דבר זה מה שעושה עבורנו את פעילות המכירה בשטח, באופן יעיל יותר מקמפיין פרסום".

- אתם מוותרים בכך על קהל צעיר שלא מכיר את המותג ולא נחשף אליו.

"כשאת בת 25 לא תבחרי בטריומף כאופציה ראשונה, אבל בסופו של דבר את מגיעה לגיל שהמותג מתאים לך ובאופן טבעי את משתלבת לתוכו. בכל שנה יש לנו הצטרפות טבעית של לקוחות בגיל 35 ו-40, שהיו לקוחות מזדמנות או שלא היו לקוחות כלל.

"יחד עם זאת, אנחנו לא מזניחים את פלח השוק הצעיר, ויש לנו קולקציה קטנה יותר שנקראת 'מיס טריומף' ופונה לבנות בגילאי 16-25. שם אנחנו מתחרים בדלתא ובפיקס".

- מה אתה מזהה כמנוע צמיחה עבורכם חוץ מפתיחת רשת החנויות?

"יש היום מגמה שצוברת תאוצה, של חזיות למידות גדולות. גם בגלל הפופולריות של הגדלת חזה וגם כי מבחינה הורמונלית החזה גדל יותר מבשנים קודמות. אנחנו מזהים פוטנציאל בשוק הזה, שב-3 השנים האחרונות גדל ב-20% בכל שנה, ויש לנו יתרון בו על נון-ברנדס וגם על החזיות של המותגים לצעירות, שאין להם את הידע והטכנולוגיה הנדרשים לכך".

עוד כתבות

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא מתרסקת ב-10% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות