גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זירת תוכניות הבוקר מתחממת: מיהם המנחים הכי אהובים?

רגע לפני שגם ערוץ 10 מסתער על הנישה עם תוכנית בוקר חדשה בהובלת גיא מרוז ואורלי וילנאי, "גלובס" מביא את המסקנות ממחקר מיוחד שנערך לגבי תוכניות הבוקר בישראל

אמריקה הזילה השבוע דמעה כאשר ריג'ס פילבין, מגיש תוכניות הבוקר המיתולוגי של רשת ABC, הודיע כי הוא תולה את מאג הקפה שלו ופורש לאחר 28 שנה. בעוד ש-"Live! with Regis and Kelly", כמו תוכניות בוקר רבות במדינה, הן חלק אינטגרלי ויציב בלוח השידורים, הקהל הישראלי מתקשה להיקשר לתוכנית "ארוחת הבוקר" שלו, כפי שהן מכונות בבריטניה. במשך השנים הפכו מגזיני הבוקר לחלק הניצב בשולי יום הצפייה המקומי, ומגישיהם באו והלכו ללא שהותירו חותם משמעותי.

זה לא פלא. לפי נתוני הצפייה, מתוך כ-19% ממשקי-הבית היהודיים אשר צופים בטלוויזיה בין השעות 07:00 ל-09:00 בבוקר, רק כ-7.8% בממוצע, בוחרים לצפות בתוכנית הבוקר של זכייניות ערוץ 2 רשת או קשת, שמשיגות בשנה האחרונה רייטינג ממוצע של 6.3%, או של ערוץ 10, שמתקשה לעלות מעל 1.3%. הרוב מעדיפים לראות ערוצים אחרים, חלק ניכר מהם עושים בטלוויזיה באותה עת שימוש כבייבי סיטר, כשהם מכינים את ילדיהם ליומם מול ערוץ הילדים, ניקלודיאון, דיסני או הופ!.

החדשות משכו את הצופים

בשבוע הבא מתכנן ערוץ 10 להשיק תוכנית בוקר חדשה, בהגשתם של אורלי וילנאי וגיא מרוז. לרגל עליית התוכנית ערך הערוץ שורה ארוכה של מחקרים הכוללים גם קבוצות מיקוד, אשר ביקשו לגלות מה באמת רוצים הישראלים לראות בבוקר, אם בכלל. חלק מהנתונים הגיעו לידי "גלובס", והם נחשפים כאן לראשונה.

לכאורה, זה נראה כמו השקעה מיותרת. אמנם העבר מלמד כי פוטנציאל הצפייה בתוכניות הבוקר גדול יותר. זאת ניתן ללמוד מימים של חדשות מתגלגלות, בהם קיימת עלייה דרמטית בצפייה.

דוגמה מובהקת לכך היא ה-4 בינואר 2009, ימי מבצע עופרת יצוקה, אז הגיע הרייטינג בבוקר ל-14.1%. רשת הגיעה עם "העולם הבוקר" באותה תקופה גם ל-10% רייטינג בשעות הבוקר. אולם ימים אלה נדירים, כאמור, ומי ששולט בשגרה בשלט הישראלי הוא הילדים ולא בהכרח ההורים, שיכולים להסתפק במבזק החדשות.

אז מהיכן בכל זאת מגיעה העקשנות של גופי השידור לחפש במשך שנים את הנוסחה המתאימה לתוכנית הבוקר האטרקטיבית ביותר? כנראה מ-3 מקומות מאוד מובהקים - מסיבות פרוגרמטיות, של ייצוב לוח שידורים ויצירת המשכיות צפייה, מן הפן הקידומי ליתר תוכניות הגוף המשדר, ועד כמה שזה מפתיע לנוכח הצפייה הדלה, מסיבות כלכליות. מתברר כי תוכניות בוקר הן עדיין תוכניות מכניסות.

לפי גורמים בענף הטלוויזיה, התחשיב הכלכלי הוא שבעבור כל אחוז רייטינג בתוכנית הבוקר אפשר לייצר הכנסות של כ-20 אלף שקל רק מפרסומות וחסויות. זאת בעוד שתוכניות הבוקר נחשבות לזולות להפקה, כשיום הפקה עשוי להגיע לכל היותר לעלות של 25 אלף שקל. כך שגם בימיה הקשים ביותר של תוכנית הבוקר של ערוץ 10, די היה שתצלח את רף ה-1.1% רייטינג כדי לכסות את עלותה. וזאת עוד לפני הכנסות מתוכן שיווקי כזה או אחר.

הסיבה לתשומת-הלב של המפרסמים כלפי תוכניות אלה היא שהקהלים שהן מביאות הם בעיקר נשים. 61% מהצופים בטלוויזיה בשעות הבוקר הם נשים, כך לפי נתונים שסיפק ערוץ 10.

אבל כאמור, היתרון בתוכניות הבוקר אינו רק כלכלי. חלק ניכר מתוכניות הבוקר בארץ, וגם בחו"ל יש לציין, עוסק ביתר שידורי הערוץ. "יום חדש" של קשת, בהגשת דן שילון וטלי מורנו, עוסקת בהרחבה ב"האח הגדול" למשל; ו"העולם הבוקר" של רשת הקדישה שעות ארוכות לעיסוק ב"רוקדים עם כוכבים".

לצד זה, ייעודה האמיתי של כל תוכנית בוקר הוא להיות כה אטרקטיבית עד שהיא תהיה הדבר האחרון שהצופים יראו לפני שהם יוצאים לעבודה. כך, כשהם ישובו להדליק את הטלוויזיה, היא כבר תהיה מכוונת על הערוץ הנכון.

לא בכדי קשת החליטה לעשות את השינוי המהותי בתוכנית הבוקר שלה עם מעברה לשידור בסופי השבוע, כחלק מהאסטרטגיה שלה לחיזוק יום שישי כיום צפייה לגיטימי ומשגשג.

תחרות מצדה של רשת

"העולם הבוקר", של רשת צפויה להיות התחרות הקשה יותר של אורלי וילנאי וגיא מרוז - כך עולה מסדרה של לא פחות מ-8 קבוצות מיקוד שערכו בערוץ 10 בקרב אלה שצופים לפחות פעמיים בשבוע בתוכניות בוקר.

הנחקרים חולקו לפי מגדרם, גילם, וגיל הילדים בבית. התוצאות הראו כי המנחים של רשת (ראשון עד שלישי), אברי גלעד והילה קורח, אהובים מאוד על רוב הנחקרים, אשר שיבחו את ה"שנינות", "ההומור" וה"הרמוניה".

דווקא אל שילון ומורנו מקשת נרשם חיבור מועט יותר. משתתפי קבוצת המחקר העירו על "תחרותיות", "משחקי אגו", ו"ציניות מוגזמת".

השאלה היא האם מרוז ווילנאי, שידועים בעיקר בהטרדת הרשויות ובמסעות דוקומנטריים נוקבים, יכולים לספק את הנועם של הבוקר. לפי המחקרים, אחת הדרישות של הציבור מתוכנית הבוקר שלהם היא "קלילות לא מתעמקת". הנחקרים רוצים לקבל מידע באופן שלא יצריך עומק מופרז, לא פרשנות מפורטת ולא כתבה ארוכה.

כמו כן ציינו הנחקרים, ובעיקר הנשים, כי הם רוצים בוקר חיובי - אופטימיות, ורעננות ואפילו דרישה ל"אולפן מאיר עיניים" חזרה על עצמה שוב ושוב על-ידי נשאלות.

"היא הרצינית והוא הליצן"

מחקרי העומק של ערוץ 10 הבהירו כי לפני הפורמט מגיעים המנחים. הצופים מחפשים "מנחים שיעשו לי את הבוקר", שהרי כל דקה בבוקר חשובה, ומנחים לא מתאימים "יגרמו לי לבזבז זמן יקר".

המנחים הנדרשים אמורים להיות "חכמים", "מתמצאים", "זורמים", "קצת מצחיקים" ו"קלילים". שפת הגוף ביניהם חייבת להביע התעניינות הדדית. הצופים הבחינו היטב כשמגישים הביעו קור הדדי או "הקטינו" האחד את השני. "שנינות" נתפסה כמאפיין הכרחי, ואילו "עוקצנות שלילית" הביאה את הצופים למבוכה.

וילנאי ומרוז, בני-זוג גם מחוץ למסך, "הפתיעו", לפי גורמים בערוץ 10, את הצופים להם הוצג הפיילוט לתוכנית שהוקלט מראש, כאשר הם הדגימו "חמימות" ו"קלילות". "היא הרצינית והוא הליצן", היתה הגדרה שחזרה בבדיקה.

"לפני שראו את הפיילוט, הביעו חשש מאיתנו", אומר ל"גלובס" גיא מרוז, "אנחנו הרי יודעים שלא כולם אוהבים אותנו. אנחנו מכירים את התופעה, ולפי קבוצות המיקוד זה עבד בסדר. אנחנו לא נוטשים לגמרי את האג'נדה הברורה שלנו, ובכל זאת, אנחנו לא צורחים על אף אחד בבוקר. אחרי השידור, בין 9:00 ל-10:00, אנחנו הולכים לענות לטלפונים ולפתור בעיות ולהפוך אותן למחרת לאייטם.

"חוץ מזה, כל יום נמצא למישהו עבודה, ואנחנו מביאים ראיונות וסיפורים בלעדיים. אבל כל הטון יהיה יותר משועשע ושקשור בחיים עצמם. אנחנו ממשיכים לכתוב ולעשות דוקומנטרי, אבל אחרי שפגשנו כל-כך הרבה אנשים רעים, מגיע גם לנו לראות אנשים טובים על הבוקר. זו הרפתקה גדולה ומשימה ענקית. אנחנו באים באתגר נורא גדול ורוצים להביא פן אחר".

- נדרשתם למאמץ כדי להביא את הפן הזה בבוקר?

"זה אנחנו לחלוטין, זה כרוך במאמץ אולי רק כי זו שעה מאוד מוקדמת. בינתיים אין דבר שאני עושה בחוסר נוחות".

- תוכניות הבוקר הן מאוד דלות תקציב. איך אתם מתמודדים עם זה?

"כלכלית, אולפני הרצליה (החברה המפיקה - ל"א) מתאבדים על זה. לא אמרו לנו עדיין פעם אחת לא. גם הערוץ משקיע המון".

הזוגיות הזו של השניים היא "המפתח", לפי בכירים בערוץ 10, לשינוי הכף בתחרות על תשומת-הלב בבוקר.

והנה עוד סופרלטיב שבערוץ 10 כבר רגילים אליו - "דינמיים". מתברר שגם בבוקר, כמו במהדורת החדשות המרכזית ו"השבוע", המגישים יקומו ממקומם ויישבו לסירוגין ויציגו מאפיינים אינטראקטיביים.

למרות הציפיות שתולים במנחים, יש גם אלמנטים שלא תלויים בהם. בראש ובראשונה מצפה הצופה הישראלי מתוכנית הבוקר "לקבל עדכון מלא בנושאי חדשות" - זאת בעיקר בשל ההתנתקות הארוכה של הלילה מהמסך. הצופה המתעורר מוכן לקבל גם "תכנים לא נעימים" ליד הקורנפלקס.

עיקרון חשוב אחר הוא המחזוריות, כאשר ברור למשדר כי צופיו באופן נדיר נשארים איתו מתחילת המשדר עד סופו. הבוקר של כל אחד מהצופים נראה אחרת, וכשהוא פותח את התוכנית הוא חייב להרגיש שהוא פתח בדיוק בעיקר הדברים.

גם נושא הקצב עלה. מתברר כי לתוכניות הבוקר יש קצב משלהן, כאשר הוא חייב להיות קולח ואינטנסיבי, אך לא מהיר מדי.

ערוץ 10 מגיע אל ביצוע המהלך ברצועת הבוקר לאחר שורה של שינויים שכבר התקיימה ברצועות הלילה והפרה-פריים. לפי גורמים בערוץ, היעד שהוגדר הוא לשפר בצורה משמעותית את הרייטינג ולהגדיל ב-50% את הרייטינג כבר תוך חודשיים לכ-2%. היעד הבא יהיה בתוך 3-5 חודשים לצלוח את קו ה-2.5% האחוזים, שהם כאמור כבר כ-30% מנתח הצפייה.

מרוז, מכיר בגודל האתגר ומודע לכך "שייקח זמן", לדבריו. הוא גם לא מוטרד מהיסטורית התחלופה בקרב מגישי תכניות הבוקר. "יש מנעד מרשים של אנשים שעשו את זה לפנינו, שכולל המון אנשי אקטואליה. זו רשימה שווה של אנשים", הוא אומר. "מצד שני, אני מכיר את המשימה, ושום דבר לא בטוח, אולי ניכשל. אבל בחיים עושים גם דברים לא בטוחים. נשאלתי אם אנשים עושים תוכניות בוקר כשהם כבר לא בשיא כוחם. אני חושב שההיפך הוא נכון - שאנשים בשיא כוחם לא עושים ריאליטי, למשל, אלא בדיוק את זה".

מה הצופים רוצים ממנחי תוכנית בוקר?

* שנינות והומור

* אולפן מאיר עיניים

* הרמוניה בין המנחים

* התמצאות במגוון נושאים

* קלילות לא מתעמקת

* התעניינות הדדית

* רעננות על המסך

(מקור: ערוץ 10)

רייטינג תוכניות בוקר

קהל הצופים בבוקר

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?