גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שכר המנהלים: 630 אלף שקל בחודש למנכ"ל גיוון

שכר הבסיס של חומי שמיר הועלה אשתקד בשיעור של 4%, והוא קיבל בונוס של 624 אלף דולר

על גיוון אימג'ינג, מפתחת הקפסולה לאבחון מחלות במעי הדק והגס ואחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות של קבוצת אי.די.בי, עברה שנה די מורכבת.

טבלת שכר הבכירים: 30 המרוויחים הגדולים בבורסה בת"א

החברה רכשה את Sierra Scientific Instruments האמריקנית תמורת 35 מיליון דולר; קיבלה אישורים לשווק את הקפסולה בארה"ב עבור מגוון רחב יותר של מחלות ואף הרחיבה את מספר קופות החולים שמוכנות לסבסד את השימוש בקפסולה, ולא רק בתחומי ארה"ב.

חבילת תגמולים מפנקת

למרות זאת צמחו הכנסות החברה אשתקד בשיעור צנוע יחסית (11%), הרווח התפעולי ירד בשיעור די משמעותי, ואם לא די בכך - השנה מצפה החברה לצמוח בשיעור חד-ספרתי, ומקווה שרכישות נוספות - ולאו דווקא הפעילות האורגנית - ימנפו את צמיחתה.

מי שבכל זאת ראה פרי מתוצאות אלה הוא חומי שמיר, מנכ"ל החברה.

מהמסמך השנתי שפרסמה גיוון בסוף השבוע האחרון עולה כי שמיר קיבל אשתקד חבילת תגמולים די מפנקת. ראשית, שכרו השנתי הועלה אשתקד בשיעור של 4% והחל מהמחצית השנייה של 2010 הוא עומד על 432,640 דולר. שנית, שמיר קיבל בונוס במזומן בשווי של 624 אלף דולר בגין תוצאות החברה בשנת 2009, וכן 57 אלף מניות חסומות ששוויין הנוכחי הוא 1.1 מיליון דולר בקירוב.

במילים אחרות, עלות השכר של שמיר עמדה אשתקד על 2.1 מיליון דולר בקירוב, וזה אומר 7.6 מיליון שקל או 630 אלף שקל בחודש - עלות שכר די מכובדת, שהייתה מדרגת את שמיר גבוה בין מקבלי השכר הבכירים במשק הישראלי. שמיר (57) יחגוג בחודש הבא חמש שנים לכהונתו כמנכ"ל החברה.

אך גיוון אימג'ינג לא מסתפקת בפירוט עלות שכרו של שמיר בשנה שחלפה, ומספקת אינדיקציה כיצד היא תיראה השנה.

לפי המסמך, בפברואר האחרון אישרה ועדת התגמולים של דירקטוריון החברה בונוס בשווי של 535,392 דולר שיוענק לשמיר בגין תוצאות החברה אשתקד, וכן 42,750 מניות חסומות נוספות ששוויין הנוכחי הוא 819 אלף דולר.

כך תעמוד עלות שכרו של שמיר השנה על 6.3 מיליון שקל לפחות, או 526 אלף שקל בחודש.

לשמיר יש החזקה בשיעור של 1.7% מהון החברה (בדילול מלא, מכיוון שרובה באופציות למניות ו/או מניות חסומות) וזו שווה כרגע 10 מיליון דולר. מספרים אלו הופכים את שמיר לאחד המנכ"לים השכירים העשירים מבין מנכ"לי החברות הישראליות הנסחרות מעבר לים.

גיוון אימג'ינג נסחרת לפי שווי של 571 מיליון דולר, לאחר שגמעה 31% מתחילת השנה.

בזכות מכירת מדינגו וטלדטה: 1.2 מ' ש' בונוס לאריה מינטקביץ'

עלות שכרו החודשית של יו"ר אלרון עמדה אשתקד על 233 אלף שקל כשאריה מינטקביץ' כיהן בעבר הרחוק כיו"ר בנק דיסקונט, הוא הורגל לעלויות שכר די מפנקות. כשפרש מהתפקיד והחל לכהן כיו"ר בחברות ציבוריות אחרות (דוגמת גזית גלוב) המשיך לקבל תגמולים נאים, ולראיה עלויות שכרו באלרון, זרוע החזקות הטכנולוגיה של קבוצת אי.די.בי.

מהמסמך השנתי שפרסמה אלרון בסוף השבוע האחרון עולה כי החברה העניקה אשתקד למינטקביץ', שמכהן כיו"ר זה ארבע שנים, בונוס בשווי של 1.2 מיליון שקל (334 אלף דולר), "בגין תרומתו לביצועי החברה בשנה שחלפה", דברי המסמך. בונוס זה שווה ערך למשהו כמו 9.2 משכורות חודשיות, ולכן משכורת חודשית של מינטקביץ נעה סביב 130 אלף שקל. כך קיבל מינטקביץ' שכר בעלות שנתית של 1.6 מיליון שקל, ויחד עם הבונוס מדובר על חבילת מזומן ששווייה 2.8 מיליון שקל או 233 אלף שקל בקירוב לחודש.

מינטקביץ', שמכהן בתפקידו בחצי משרה, "סייע לחברה בתהליך מכירת החברות מדינגו וטלדטה והמשיך להוביל בהצלחה את אלרון בתהליך קיצוץ ההוצאות שיישמה", דברי המסמך. מדינגו, שפיתחה משאבת אינסולין חד-פעמית, נמכרה באפריל אשתקד לחברת רוש השוויצרית תמורת 160 מיליון דולר במזומן. טלדטה, ספקית ציוד התקשורת, נמכרה סמוך למכירת מדינגו תמורת 50 מיליון דולר במזומן לחברת Enablence Technologies הקנדית.

מינטקביץ' הוא הבכיר היחיד באלרון שעלויות שכרו משולמות על-ידי החברה עצמה, ולא על-ידי דסק"ש.

יקי ודמני לא לבד: 559 א' ש' בחודש לאיתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה

באחד מהמאמרים שפרסמנו בתחילת עונת השכר, טען רענן הס, יועץ לשיפור ביצועי ההון האנושי בארגונים וחברות, כי שכר הבסיס רק מביא את המנהל לעבוד ואילו תוכנית התמריצים - שמורכבת מבונוס ותגמול הוני - היא זו שגורמת לו לעבוד למען המטרה הארגונית.

נתוני השכר שאנו חושפים מדי יום אכן מתאימים לתזה זו, אך נתוני השכר של איתמר דויטשר, מנכ"ל אלקטרה, ממחישים זאת ביתר שאת. עלות שכרו של דויטשר עמדה אשתקד על 6.7 מיליון שקל וכללה שכר בעלות של 1.5 מיליון שקל (23%), ומענק מכובד בשווי של 4.9 מיליון שקל (73%). שווי התגמול ההוני של דויטשר היה שולי ועמד על 135 אלף שקל בלבד. בחלוקה חודשית מדובר על עלות שכר של 559 אלף שקל - עלות שמכניסה את דויטשר לעשירייה הראשונה בדירוג "ליגת העל" של "גלובס".

במילים אחרות, דויטשר קיבל מענק ששוויו גבוה פי שלושה משכר הבסיס שלו. לפי תנאי העסקתו, מקבל דויטשר מענק שנתי בשיעור של 2.75% מהרווח השנתי של החברה לפני מס. אלקטרה רשמה אשתקד רווח לפני מס של 175.9 מיליון שקל, ומכאן נגזר לדויטשר מענק שנתי בשווי של 4.9 מיליון שקל.

אלקטרה, המייצרת ומתקינה מערכות של מיזוג אוויר, מעליות ושאר מוצרי תשתית חשמליים, נסחרת לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל. אלקטרה צריכה, החברה האחות, אותה מוביל יקי ודמני, נסחרת לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל, ושתיהן נמנות על קבוצת אלקו החזקות שבשליטת גרשון זלקינד. אלקו מושכת דמי ניהול משתי החברות, ובמקרה של אלקטרה מדובר היה על דמי ניהול בשווי של 12 מיליון שקל, ואילו במקרה של אלקטרה צריכה מדובר היה על 9 מיליון שקל.

ומאלקטרה לחברת טכנולוגיות המידע (IT) מטריקס. עלות שכרו של מוטי גוטמן, מנכ"ל החברה, עמדה אשתקד על 5.8 מיליון שקל או 483 אלף שקל בחודש. בדומה לדויטשר, גם עלות שכרו של גוטמן כללה מרכיב הוני שולי ובונוס ששוויו גבוה משכר הבסיס. גוטמן קיבל אשתקד בונוס של 3.5 מיליון שקל - פועל יוצא של 3.25% מהרווח הנקי של החברה וכן 1.75% מרווח ההון השנתי של החברה. מטריקס סיימה את השנה שחלפה עם רווח נקי של 88.6 מיליון שקל, וממנו נגזר לגוטמן בונוס של 2.9 מיליון שקל. יתרת הבונוס ניתנה לגוטמן מתוך רווח ההון השנתי.

בניגוד למגמה: בעלי השליטה ברשת "כמעט חינם" מקצצים 30% משכרם

הנה משהו שהפתיע אותנו הבוקר לטובה. על רקע עלויות השכר הגבוהות שמתגלות מדי רגע, והעלאות שכר/שיפור תנאי העסקה שלעיתים מלוות אותן, בחרו בעלי השליטה ברשת השיווק "כמעט חינם" - האחים עדי ורני צים - לשחות בניגוד לזרם, והודיעו על קיצוץ של 30% משכר הבסיס שלהם, ועל ויתור לזכאותם לבונוס בשווי של 2% מהרווח השנתי של החברה לפני מס שעולה על סף של 41 מיליון שקל - בונוס שמגיע לשניים לפי תנאי העסקתם. כמו כן, שכר היו"ר, ישראל איינהורן, יקוצץ בשיעור של 10% ואילו שכר המנכ"ל, אלון מדמוני, יקוצץ בשיעור של 5%.

שכר הבסיס החודשי של האחים צים עומד על 100 אלף שקל, ולכן השנה יקבלו השניים 70 אלף שקל בחודש או 840 אלף שקל בגילום שנתי. אשתקד עמד השכר השנתי של כל אחד מהשניים על 1.3 מיליון שקל, ואילו הבונוס עמד על 148 אלף שקל לכל אחד. יתרת התשלומים שקיבלו השניים הייתה דמי שכירות וניהול נכסים. הנדל"ן בו מצויים משרדי החברה וסניפה ברמלה מצוי בשליטת חברה בבעלות עדי צים, ואילו רני צים קיבל תשלום בגין מתן שירותי ניהול ופיקוח של פרויקטים בבנייה.

המהלך של השניים, שכאמור ישליך גם על עלויות השכר של היו"ר והמנכ"ל, די חריג, ולא רק לעונת השכר הנוכחית. בעלי שליטה ומנכ"לים נוהגים לוותר על חלק משכרם בעקבות משבר כלכלי, ולאחר שתוצאות החברות כבר ניזוקו. "כמעט חינם", לעומת זאת, משגשגת ולראיה תוצאותיה הכספיות (ראו ידיעה נפרדת).

זה המקום לציין שהשכר של היו"ר והמנכ"ל בחברה יחסית אינו גבוה. איינהורן מקבל 35 אלף שקל בחודש, ומענק שנתי מקסימלי של 100 אלף שקל. מדמוני מקבל שכר חודשי של 19 אלף שקל, וזכאי לבונוס שנתי לפי תנאים שונים.

"כמעט חינם", שרוב עובדיה מועסקים בשכר מינימום, ציינה בהודעתה כי מדובר במהלך שנובע מתוך "אחריות ניהולית". לפי הערכות, ובגלל שזוהי הפעם הראשונה בה נחשפים נתוני השכר של האחים צים (החברה הונפקה בקיץ האחרון), העדיפו השניים להקשיב לרחשי הלב של עובדיהם ולהסתפק בפחות.

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים