גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דירוג D&B: פירמות עורכי הדין הגדולות משתלטות על השוק

"גלובס" חושף את דירוג פירמות עוה"ד המובילות בישראל ל-2011, לפי 26 תחומי התמחות ועפ"י 3 דרגות איכות ■ הרצוג-פוקס-נאמן מככב ■ משרדי הכולבו דוחקים את משרדי הבוטיק

"תחרות יופי", "מחקר פופולריות", "טפיחה לאגו ותו לא" - כך מגדירים חלק מעורכי הדין את דירוגי האיכות השונים של משרדי עורכי הדין לפי תחומי עיסוקם. למרות זאת, הם לא היו רוצים ששמם ייעדר מהדירוג, חלילה וחס.

מדי שנה, בין החודשים ינואר לאפריל (בערך), מפרסמים מספר מדריכים בינלאומיים וישראליים את הדירוג שלהם, ונותנים טפיחה קלה על שכמם של לא מעט משרדי עורכי דין. ומי לא רוצה לקבל ח"ח?

כולם אוהבים לראות את שמם מתנוסס בדרגות האיכות הגבוהות של דירוגי הנישות השונים; כולם נהנים מהידיעה שהקולגות מפרגנים להם (הדירוגים מבוססים בין היתר על ראיונות עם עורכי דין על הקולגות); ורובם כועסים אם "הורדו בדרגה", על אף שהם רואים את עצמם כמובילים בתחומם. וכך, היום כבר ברור כי ל"קדחת" המדריכים המדרגים משרדי עורכי דין, שבה נדבקנו בעשור הקודם, אין מרפא.

בחודש שעבר פרסמנו את דירוג "דנס 100" של חברת הייעוץ העסקי D&B ישראל על-פי גודל המשרדים ומספר המועסקים בהם. כעת "גלובס" מפרסם את דירוג האיכות של "דנס 100" לשנת 2011, המדרג את הפירמות המובילות בישראל לפי תחומי התמחותן - דירוג הנישות.

26 תחומים דורגו השנה, לעומת 27 בשנה שעברה (ירדה נישת הסדרי החוב, שהייתה רלבנטית ב-2009, בשל ריבוי הסדרי החוב דאז, אך הפכה לפחות רלבנטית בשנה החולפת), ו-19 ו-17 ב-2009 וב-2008 בהתאמה.

בין התחומים המרכזיים: מיזוגים ורכישות, היי-טק, ליטיגציה מסחרית, מסחר בינלאומי, שוק הון - הנפקות, צווארון לבן, משפט פלילי, משפט מנהלי, מימון פרויקטים ותשתיות, תובענות ייצוגית, דיני תחרות והגבלים עסקיים, דיני מקרקעין, תכנון ובנייה, דיני מסים, דיני בנקאות ועוד.

"גלובס" מפרסם את טבלאות הנישות הללו ואחרות, אך לא נסקור כאן את דירוג תחומי ההשכלה גבוהה, איכות הסביבה, רשויות מקומיות, משפט ימי, אגודות שיתופיות, לשון הרע, דיני נזיקין, ביטוח ורשלנות רפואית, דיני אישות, דיני עבודה.

הרצוג מככב

השנה נבחן מספר שיא של 815 מועמדויות לדירוג הנישות, כרבע מתוכם - 239 - נכנסו לדירוג הסופי. המשרדים מדורגים בכל תחום ל-3 "דרגות איכות" (TIER), כמקובל בדירוגים בינלאומיים.

בדומה לשנה שעברה, גם השנה, מככב משרד עורכי הדין הרצוג, פוקס, נאמן כמשרד שמופיע בהכי הרבה נישות, 15 מתוך 26. ב-12 מתוך הקטגוריות נמצא המשרד בדרגת האיכות הראשונה. המשרדים יגאל ארנון ומיתר, ליקוורניק, גבע&לשם, ברנדויין נמצאים קרוב-קרוב אליו, עם 12 הופעות בנישות השונות.

מדרגי D&B ישראל הוסיפו לראשונה השנה בדירוג התייחסות למשרדים בולטים בו. כך למשל נכתב על משרד הרצוג, פוקס, נאמן כי הוא "מוביל בדירוג הגודל ובדירוג האיכות של החברה", וכי "המשרד מתבלט בתחום הליטיגציה המסחרית עם מחלקת הליטיגציה הגדולה שלו, שבראשה עומד עו"ד טוביה ארליך. תחום נוסף שבו בולט המשרד הוא מיזוגים ורכישות, בניהול עו"ד אהוד סול. בתחום זה ליווה המשרד, בין היתר, את עסקת רכישת פסגות על-ידי אייפקס".

גם את משרד פישר, בכר, חן, וול, אוריון מציינים בדירוג במיוחד: "המשרד נוסד בשנת 1958, והוא בעל שיעור הצמיחה הגבוה בישראל במספר עורכי הדין בקרב המשרדים הגדולים. בסוף שנת 2010 העסיק משרד פישר 243 מועסקים, לרבות 139 עורכי דין".

משרד פישר מדורג ב-11 נישות מתוך 26, והתחום הבולט שלו הוא ליטיגציה מסחרית. המדרגים הוסיפו כי "בשנים האחרונות היה המשרד מעורב בחלק משמעותי מהעסקאות הגדולות במשק. בין היתר ייצג את שאול אלוביץ' בעסקה לרכישת השליטה בבזק, וגם בהתמודדות על פרטנר, שבה זכה אילן בן-דב. כן מייצג המשרד את המדינה בהליך הגישור המתנהל בינה לקבוצת כיל, בנוגע לתמלוגים שהחברה נדרשת לשלם בפרשת זיכיונות ים המלח".

לגבי משרד מיתר-ליקוורניק צוין כי "הצוות המשפטי של המשרד מונה 132 עורכי הדין וסך-הכול 220 מועסקים. לקוחות המשרד הם בעיקר חברות ואנשי עסקים מהארץ ומחו"ל, והמשרד לוקח חלק בעסקאות מהגדולות במשק", בהן "ייצוג פטריק דרהי ברכישת מירס מחברת מוטורולה".

משרדי הבוטיק הוכו

ויש גם לא מעט מאוכזבים ש"הודחו" השנה מהדירוג. השוואה בין דירוגי העבר לדירוג 2011 מעלה 28 משרדים שלא שמרו על מעמדם ומקומם בו, ביניהם משרדים ששמם מוכר מאוד בקהילה המשפטית.

כך למשל נעלם משרד טולצ'ינסקי, שטרן, מרציאנו, כהן, לויצ'קי - מנישת דיני הבנקאות; יצחק מיוחס ונמדר, בן עטר, בנדל - מדיני המסים; משרד הרמן, מקוב, משרד כספי ומשרד פרימס, שילה, גבעון, מאיר - מקטגוריית דיני מקרקעין ותכנון ובנייה; המבורגר עברון, י. בר הלל ושביט בר-און, גלאון, צין, יגור - מדיני כינוסים ופירוקים; וגם אהרנסון, אבולעפיה, אמודאי, משרד חיים צדוק ושוב שביט בר-און - שנעלמו מליטיגציה מסחרית.

הדירוג השנה מציב שוב בקדמת הבמה את המגמה שהתעוררה בשנים האחרונות - השתלטותם של משרדי ה-one stop shop על שוק עריכת הדין. בעבר, בשנותיו הראשונות של דירוג האיכות ב-2005, אופיין הדירוג בכך שהוא כלל שמות רבים של משרדי נישה וכן של "משרדים של איש אחד", שעוד לא אמרו את המילה האחרונה ולא נכנעו למיזוגים המפלצתיים של המשרדים הגדולים, ואף הכו אותם בחלק מהתחומים.

כך למשל, משרד הרצוג, פוקס, נאמן - הגדול בארץ - "כיכב" בדירוג לשנת 2006 ב-3 מ-11 התחומים שדורגו בלבד. לצידו, הופיע אף הוא ב-3 תחומים, ניצב משרד ב. לוינבוק, שהעסיק רק 15 עורכי דין.

כיום, המשרדים הקטנים מאבדים את אחיזתם בדירוג הנישות, ורואים יותר ויותר משרדי ענק, כולבו, מככבים במקומות הראשונים והשניים בדירוג. התופעה הזו בולטת בעיקר בתחומים הכלכליים-אזרחיים-מסחריים, בעוד תחומי הצווארון הלבן, הפלילי, ותחומים מאוד-נישתיים באופיים, עדיין מהווים ממלכתם של משרדים קטנים ומשרדי one men show.

לכלכלני החברה המדרגת יש הסבר: "המשרדים הגדולים מציעים מעטפת של שירותים משפטיים ללקוח, ומצליחים ליצור התמחות במספר רב של נישות משפטיות. העסקאות הגדולות מצריכות התמחות במספר תחומים, לדוגמה: מיזוגים ורכישות, ליטיגציה מסחרית, הגבלים עסקיים".

דירוג הנישות, שנעשה בעבר על-פי סקר משרדי עורכי דין בלבד - עורכי דין דירגו משרדים אחרים כל אחד בתחומו - מתבסס כיום על מספר רב של פרמטרים איכותיים וכמותיים. לכל נישה ישנה הגדרה ברורה אשר מוצגת באתר "דנס 100" באינטרנט, ועמידה בהגדרות הנישה היא תנאי סף לכניסה לדירוג.

את הדירוג עצמו מבצעת דן אנד ברדסטריט על-ידי שאלון דירוג הכולל מידע אודות השותפים האחראיים, עורכי הדין העוסקים בתחום, ותק עורכי הדין, הכנסות, תיקים מהותיים, פסקי דין תקדימיים, רשימת לקוחות ועוד.

המוניטין בשוק של כל פירמה נבדק על-ידי עשרות שיחות וראיונות עם העוסקים והמובילים בכל נישה, וכן עם גורמים חיצוניים, דוגמת יועצים משפטיים של תאגידים במשק, חברות נבחרות ולקוחות בולטים.

בהקשר זה מצהירה D&B ישראל כי אין לה מתחרים בארץ. "דירוג דנס 100 הוא הדירוג המעמיק ביותר שנעשה בארץ", מבהירים כלכלני החברה שערכו את הדירוג. לדבריהם, "דירוג הנישות מהווה תמונה משלימה לדירוג הגודל שהוצג על-ידי D&B ישראל בחודש שעבר, המשרדים המדורגים מעורבים בכל קשת העשייה, והדירוג מהווה תמונה מקיפה על משרדי עורכי הדין המובילים בישראל, משרדים גדולים ומשרדי בוטיק כאחד".

תחרות היופי של עורכי הדין

כששואלים את עורכי הדין מה הם חושבים על דירוגי האיכות, ועל דירוגים בכלל, התשובות מתחלקות לפי קבוצות ההתייחסות השונות: המתנגדים, התומכים וה"כאילו אדישים".

זה שנים מתנהל ברקע פרסומי הדירוגים ויכוח בין הקבוצות הללו - ולצורך כך, לא משנה מי המדרג - לגבי נחיצות הדירוג, יכולתו לתת ניתוח מדויק ואמיתי של השוק והיחס של עורכי הדין אליו.

לדברי עורך דין מוריאל מטלון, השותף-המנהל במשרד גורניצקי, בניגוד למה שעורכי דין מסוימים אומרים, "הדירוג לא נשכח כשעוטפים דגים בעיתוני האתמול. כל עורך דין רוצה לראות איפה הוא נמצא בדירוג, זה מעניין אותו. עורכי דין הם תחרותיים ובדרך-כלל בעלי אגו וכריזמה, והם רוצים לדעת איך הם נראים בעיני הלקוחות, בעיני התקשורת ובעיני החברים שלהם למקצוע. זה מאוד מעניין אותם, ואת זה הדירוג מספק להם".

שנית, מוסיף מטלון, זה משמש כלי שיווק ללקוחות חדשים. "יש מעת לעת 'תחרות יופי' בין עורכי הדין, וכשאתה מגיש את המועמדות שלך, תמיד תצטט את כל אותם מדריכים. גם בחוגים הסלוניים של עורכי הדין כשנפגשים, מדברים על מי למעלה ומי למטה. האם כשמישהו עלה מהמקום החמישי למקום השלישי זה מהווה אטרקציה דרמטית? לא. זה לא מצעד הפזמונים. מצד שני, זה מועדון שאתה לא רוצה להיות במצב שאתה לא נמצא בו".

עו"ד ליפא מאיר, מייסד וראש משרד עוה"ד ליפא מאיר, אומר כי לדירוגים יש גם ערך מורלי. "כל משרד שמדרגים אותו בדירוג גבוה, זה מאוד מעודד את השותפים בו, את עובדיו וגם את הלקוחות שלו. הם מרגישים שיש הכרה באיכות של המשרד בתחומים שבהם הדירוג מתייחס אליו.

"יש כאלה שמסתייגים מהדירוגים האלה וטוענים כי הם לא מדויקים, וכי הם לפעמים מקפחים משרדים שלא נמצאים בהם מכל מיני סיבות, אבל אלה שכן נמצאים שם מקבלים זריקת עידוד מעצם הימצאותם שם. יש לדירוג השפעה מורלית חשובה".

אך לליפא יש גם הסתייגות. "יש משרדים מצטיינים בכל מיני תחומים שלא באים לידי ביטוי בדירוג האיכות. דירוג האיכות הוא לא אמת מוחלטת, אבל הוא בעל חשיבות. הוא נותן תמונה נכונה, אך לא מושלמת של המצב. המשאל הזה ואחרים כמותו לא יכולים להיתפס כמשהו מדעי, כמחקר. אפשר לראות בו משאל פופולרי ולא מדעי, ובבדיקת תחום הפופולריות הוא סביר".

אך יש גם מי שפחות אוהד את הדירוגים. "היכולת של מישהו להכריע אם אני עורך דין טוב או לא, ללא בחינה מעמיקה של כל משרד זמן ממושך, כמעט אפסית. לכן, הדירוג הוא טפיחה לאגו ותו לא", אומר עורך דין בכיר במשרד גדול, שדווקא מדורג במקומות גבוהים הן בדירוג האיכות המתפרסם היום והן בדירוגי גודל המשרדים.

- יש הבדל בין דירוגי האיכות הבינלאומיים, מדד צ'יימברס, ה-IFLR1000 ,Legal500 ואחרים לבין הדירוגים הישראליים?

מטלון: "כשהדירוג מגיע מהמדרגים בחו"ל, אז יש בלאנס מאוד מעניין. מצד אחד, זה חו"ל, בעיקר אנגליה, והאנגלים מומחים בינלאומיים לדירוגים, אז אם הם אומרים שהשוק נראה כך, אז זה בטח נכון. הם גם כותבים את זה באנגלית מאוד מצוחצחת, שאנחנו אוהבים. מצד שני, מי שקורא את ההתייחסות מחו"ל רואה שהם פחות בעניינים. הם עושים את הבדיקה דרך הטלפון, ולעיתים רחוקות הם מגיעים לארץ, כך שהם פחות בקיאים במה שקורה.

"המדרגים הישראליים, BDI ודן אנד ברדסטריט, חיים בתוך עמם, ויש להם ידע רב ומכירים את השוק הרבה יותר טוב מהמדרג הבינלאומי באנגליה. גם למדרגים הבינלאומיים יש אמות-מידה, קריטריונים וידע רב, והם מאוד מקצועיים. אך עם זאת, רוב הדירוגים מדויקים בערבון מוגבל".


אלתר 2

שרקון
אגמון
פלדמן

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח

שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא ● פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● בלבנון דיווחו על עשרות מטרות שהותקפו בבת אחת בדרום המדינה ● צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח ● עדכונים שוטפים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות