גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קניון מול הים באילת - הקניון הרווחי ביותר למ"ר ב-2010

הקניונים צמחו השנה כמעט בכל פרמטר ■ "גלובס" חושף בבלעדיות את שורת הרווח האמיתית של הקניונים, בסך-הכול ובחישוב לפי מ"ר מסחרי, ומציג את 10 הקניונים הרווחיים ביותר

הקניונים הפכו זה מכבר לפרות החולבות של קבוצות הנדל"ן הגדולות. למרות שהשנה החולפת הייתה לא פשוטה לרשתות הקמעונאיות, וחלקן אף קרסו והחליפו ידיים, הדבר לא בא לידי ביטוי בשורת ההכנסות והרווח של הקניונים. אלה, כמעט בכל המקרים, עלו ותרמו להעלאת שווי הנכסים.

הרווחיות של הקניונים משתקפת מדמי שכירות גבוהים ולא תמיד עולה בקנה אחד עם הקניונים המובילים בישראל לפי דירוג "גלובס", המתבסס בעיקר על דירוגן הרשתות הקמעונאיות.

במשוואה של קניונים ורשתות שתלויים אחד בשני, הנתונים מוכיחים שוב כי ידם של הקניונים על העליונה.

הקניון הרווחי ביותר בישראל הוא קניון מול הים באילת. למרות שהקניון משתרע על שטח מסחרי בהיקף 13 אלף מ"ר בלבד, הוא הניב בשנת 2010 רווח תפעולי (NOI) בסך 81 מיליון שקל, המשקפים 7,663 שקל רווח למ"ר לשנה. לשם המחשה, מדובר ברווח חודשי בגובה 52 אלף שקל לחנות בשטח 100 מ"ר בקניון.

לפי נתוני מערכת ריס, המספקת נתוני קופות על פדיון הרשתות החברות במערכת, הוביל הקניון ב-2010 את רמת הפדיון למ"ר, ועובדה זו תרמה משמעותית לרווחיותו.

3 קניונים של עזריאלי

חברה מליסרון הכניסה לעשירייה הפותחת שני קניונים: קניון רמת-אביב למקום השני, והקריון למקום השביעי.

ידה של מליסרון עוד נטויה: העסקה לרכישת בריטיש ישראל תעביר לידיה גם את קניון רחובות, המדורג במקום העשירי.

קבוצת עזריאלי הכניסה לעשירייה הפותחת 3 קניונים - קניון איילון, קניון עזריאלי וקניון מלחה.

אמות השקעות הכניסה לדירוג שני קניונים: קניון קריית-אונו שבו היא מחזיקה בחלקים שווים עם נכסים ובניין, וקניון ערים כפר-סבא.

מי שעוד הצליח להיכנס לעשירייה הפותחת הוא קניון שבעת הכוכבים בבעלות הכשרת היישוב.

קניון רמת-אביב הוא הקניון השני הרווחי ביותר בישראל, ולו רווח שנתי בגובה 5,790 שקל למ"ר. איילון של עזריאלי הוא הקניון השלישי הרווחי בישראל.

בשנת 2010 הניב הקניון רווח בגובה 4,000 שקל למ"ר בממוצע, המשקף רווח חודשי בגובה 32 אלף שקל לחנות בשטח 100 מ"ר. לצד שיפור בתוצאות הכספיות, ירדה קרנו של קניון איילון ובדירוג הקניונים האחרון שפורסם, הוא נדחק למקום ה-7. הרווחיות הגבוהה של הקניון מעידה כי הרשתות ממשיכות לשלם שכירות גבוהה, למרות ירידה בתנועת הקונים.

קניון עזריאלי תל-אביב, שהוכתר בדירוג "גלובס" כקניון המוביל בישראל, מדורג במקום הרביעי עם רווח שנתי בגובה 3,800 שקל למ"ר בממוצע, ו-32 אלף שקל רווח לחנות בשטח 100 מ"ר בממוצע.

במספר מוחלט וללא התייחסות לשטח המסחרי, קניון עזריאלי שלשל את הרווח התפעולי (NOI) הגבוה ביותר מבין כל הקניונים, וזה הסתכם ב-124 מיליון שקל. שווי הקניון טיפס ב-11.5% ל-1.7 מיליארד שקל, סכום המייצג את השווי הגבוה ביותר בין הקניונים.

קניון מלחה חותם את החמישייה הראשונה בדירוג, עם רווח שנתי בסך 3,000 שקל למ"ר ורווח חודשי בגובה 25 אלף שקל לחנות בשטח 100 מ"ר. הרווח התפעולי של הקניון הסתכם ב-116.6 מיליון שקל. שווי הקניון נסק ב-10.3% והגיע ל-1.5 מיליארד שקל.

קניון הזהב משתדרג

קניון קריית-אונו, שהניב ב-2010 רווח שנתי בגובה 2,590 שקל למ"ר ורווח חודשי בגובה 22 אלף שקל לחנות בשטח 100 מ"ר - נכנס למקום השישי בדירוג. קניון קריית-אונו הוא דוגמא לקניון המניב תוצאות לבעל הנכס אך תוצאות פחות טובות לרשתות הקמעונאיות: לדירוג הקניונים של "גלובס" הוא לא נכנס כלל.

הקריון, מלך קניוני הצפון של קבוצת מליסרון, מדורג במקום השביעי. בשנת 2010 עמד הרווח התפעולי השנתי על 2,544 שקל למ"ר, והרווח החודשי לחנות בגודל 100 מ"ר על קצת יותר מ-21 אלף שקל. הרווח התפעולי הכולל של הקריון הסתכם ב-124 מיליון שקל, בדומה לקניון עזריאלי.

קניון ערים כפר-סבא, שגם הוא לא נכנס לדירוג הקניונים של "גלובס", הגיע למקום השמיני. הרווחיות השנתית למ"ר עמדה על 2,500 שקל, והרווח מחנות בשטח 100 מ"ר עמדה על קרוב ל-21 אלף שקל לחודש אחד.

למרות שפעילות הקניון ירדה מאז פתיחת קניון G כפר-סבא ולפי ריס, הדבר בא לידי ביטוי בירידה בפדיונות חנויות האופנה, הנתונים מצביעים כי מי שספג את הפגיעה הן הרשתות הקמעונאיות ולא הקניון.

קניון שבעת הכוכבים דורג במקום התשיעי (רווח שנתי של 2,229 שקל למ"ר) וקניון רחובות של בריטיש חותם את העשירייה הראשונה עם רווח של 2,115 שקל למ"ר.

קניונים רבים עוברים בימים אלה שינויים שצפויים להשפיע על רווחיותם בשנים 2011-2012. כך למשל בקניון הזהב, המדורג במקום ה-11, מצפים להכפיל הכנסות לאחר חנוכת הרחבת הקניון.

ב-G כפר סבא חנכו את שלב ב' שצפוי להעלות משמעותית את הרווחיות. קניון ארנה בהרצליה עבר שיפוץ מאסיבי, והתוצאות יבואו לידי ביטוי השנה.

שיטת הדירוג

דירוג רווחי הקניונים נעשה על בסיס רווח כספי למ"ר לשנה, שהוא תוצאה של חלוקת הרווח התפעולי (NOI) של כל קניון, בשטח המסחרי של הנכס.

שיעור הרווח התפעולי מההכנסות לא נלקח בחשבון, מכיוון שחלק מהחברות מדווחות על הכנסות מדמי שכירות בלבד וחלק על ההכנסות הכוללות גם הכנסות מדמי ניהול ומהפעלת חניונים. בכל הקניונים נוטרלו נתוני המשרדים הן בשווי הנכס והן בהכנסות וברווח.

קניונים ממשיכים לגדול / צלם: תמר מצפי איל יזהר יח``צ

עוד כתבות

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

מעבר גבול טאבה / צילום: שלומי יוסף

למה ארקיע מפעילה טיסות לטאבה - ואל על וישראייר לא?

אזהרת המסע של המל"ל מונעת מחברות ישראליות להפעיל קווים למצרים, אך חלקן מצאו דרך לעקוף זאת ● כך ארקיע מנהלת מבצע חילוץ באמצעות רכישת שירותים מחברת תעופה זרה - בזמן שאל על בוחרת להמתין בשלב זה לאפשרות לחלץ נוסעים דרך נתב"ג

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

העולם יכול להתמודד עם הצעד הזה של משמרות המהפכה ל״שבוע, שבועיים״

האיראנים הודיעו אמש על סגירת מיצרי הורמוז, צעד שנחשב קיצוני ובעל השלכות כלכליות רבות ● המשמעות, ההשלכות וממה המומחים מוטרדים? גלובס עושה סדר

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

ביהמ"ש אישר לנהל ייצוגית נגד רמי לוי על טעות בדוחות

התביעה הוגשה על ידי בעל מניות ברמי לוי שיווק השקמה, בשל נזק שספגו המשקיעים לאחר שהחברה דיווחה על טעות שהגדילה את הרווח שלה ב-44 מיליון שקל ● רשות ני"ע הטילה קנס אישי על לוי בפרשה ● החברה: "אוחזים בטענות הגנה טובות"

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P: "התרחיש מול איראן חמור, אבל ישראל הוכיחה חוסן היסטורי"

סוכנות הדירוג היא הראשונה שמתייחסת למלחמה עם איראן ● ישראל מקבלת הערכה טובה באופן יחסי לנקודת המוצא של המלחמה: "הכלכלה הישראלית הוכיחה חוסן היסטורי בזכות מגזר הטכנולוגיה העילית שלה"

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

בשל חסימת מיצרי הורמוז והמתקפות של איראן: קטאר עוצרת ייצור גז, דשנים וכימיקלים

על פי סוכנות הידיעות הקטארית, חברת האנרגיה הלאומית QatarEnergy הודיעה שהיא עוצרת את הייצור של חלק מהכימיקלים והמוצרים התעשייתיים המיוצרים במדינה ● קטאר היא יצואנית הגז השלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב ורוסיה

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

אנשים רצים לחניון תת קרקעי בעת אזעקה בתל אביב / צילום: ap, Leo Correa

נתוני האזעקות מגלים: מה השעה הכי גרועה להיכנס למקלחת?

סטטיסטיקת ההתראות מגלה: השיגורים לישראל מתנקזים ברובם לחלון זמנים של שמונה שעות ● והמקומות השקטים ביותר הם בדרום, למעט אזור אחד מפתיע ● שאלת השעה, מדור חדש

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

הם ברחו לדובאי כדי לא לשלם מסים, ועכשיו הם מבקשים חילוץ ממשלתי

מגן עדן של אפס מסים, יציבות וזוהר אינסטגרמי – למציאות של אזעקות, מחסור בציוד בסיסי וקריאות חילוץ: ההסלמה במפרץ מטלטלת את דובאי ● העיר שסימלה מודל הגירה לעשירים אירופים מערערת כעת את תדמית הביטחון והנוחות שבנתה בעשור האחרון

האחים צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: יח''צ - שי תמיר

התביעה נגד האחים חג'ג': העליון אישר לחתוך בחצי את שכר הטרחה לעורכי הדין

אחרי שהמחוזי אישר פשרה בתביעה על ניצול הזדמנות עסקית, העליון צידד בהחלטה להפחית את שכר עורכי הדין של התובע בתיק למיליון שקל ● השופט גרוסקופף קבע כי חוות דעת כלכלית צריכה להיות מטעם מומחה שמינה ביהמ"ש, ולא מטעם בעלי עניין

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

ביהמ"ש ידון בהתנגדות להסדר החוב החדש של נוחי דנקנר עם הבנקים

אחרי שבעל השליטה לשעבר באי.די.בי סיכם עם שישה בנקים כי יעביר להם 5 מיליון שקל, התובע הייצוגי בפרשת "הנפקת החברים" טוען כי היה על דנקנר להעביר 7% מהסכום לטובת התובעים ● דנקנר: "טענות מופרכות שיגרמו לי נזקים עצומים"

מיצרי הורמוז / עיבוד: Shutterstock

"להורמוז אין חלופה": מה המשמעות של הצעד הדרמטי של איראן, ואיך תגיב ארה"ב

"להכרזה על סגירת מיצרי הורמוז יש יותר משמעות תודעתית מכל דבר אחר", כך אומר פרופ' יהושע קרסנה, מנהל הפורום לשת"פ אזורי במרכז דיין באוניברסיטת ת"א ● עוד מציין קרסנה, כי אם החסימה תימשך לאורך זמן, תהיה לה השפעה חמורה על השווקים "מחירי הנפט יזנקו, אולי אפילו ל-100 דולר"

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

המלחמה תוכר ככוח עליון? האותיות הקטנות בחוזים שכדאי להכיר

מחירי הנפט מטפסים, השמיים נסגרים והמשק שוב בפלונטר חוזי ● אחרי שהשנה האחרונה סדקה את המוסכמה לפיה מלחמה אינה "כוח עליון", המומחים מסבירים מתי ניתן להשתמש בטיעון זה ● מי זכאי להשבה כספית על ביטולים וכיצד הפכה חובת תום הלב למגן האחרון של החוזים?

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מי זכאי לפיצויים ואילו מסלולים כבר נפתחו? עשינו סדר

בשלושת הימים הראשונים של המבצע הוגש מספר נמוך יחסית של תביעות לרשות המסים ● מי זכאי לפיצוי, מהו ה"מסלול המהיר" ומה אם הדירה השכורה נפגעה? ● גלובס עושה סדר