גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": חופשה באילת בפסח תעלה יותר מחופשה בחו"ל

חופשה באילת בפסח תעלה עד 8,310 שקל ל-3 לילות בלי טיסה ■ לא זו בלבד שלא נותרו כמעט מקומות במלונות באילת - אלא שאלה יקרים, לעתים משמעותית, מנופשונים בחו"ל

מי שעדיין שוקל לצאת לחופשה בפסח יגלה מציאות מפתיעה עד אבסורדית - המחירים באילת גבוהים משמעותית מאלה של נופשונים בחו"ל, ובכל מקרה כבר אין שם מקום.

למעשה, שהייה לזוג בבית-מלון באילת בימי החג וחול המועד יקרה לעיתים במאות דולרים מחופשה מלאה הכוללת טיסה, מלון והעברות ביעדים שונים בחו"ל. זאת עוד מבלי לחשב את עלויות ההגעה לאילת.

לעומת זאת, על-פי סוכנויות הנסיעות, עומדת בימים אלה התפוסה בחבילות ליעדים בחו"ל על כ-80%, כך שעדיין מתאפשר למצוא דילים במחירים אטרקטיביים.

"שעה שהחופשות במזרח הרחוק ובאמריקה אמנם התייקרו ביחס לשנה שעברה בגלל העלייה במחירי הדלק - מחירי הנופשונים ביוון, למשל, נמוכים במושגים שקליים בכ-15% ביחס לשנה שעברה, בעיקר בשל הצניחה החדה בשער הדולר", מסביר ל"גלובס" סמנכ"ל השיווק של איסתא, רונן קרסו.

ההערכה בקרב הסוכנים היא שכ-300 אלף ישראלים ייצאו לחו"ל בחג.

אילת: עד 8,310 שקל ל-3 לילות

חנוכת קו הטיסות של אל-על לעיר הדרומית הקפיץ באופן משמעותי את תנועת הישראלים לשם וסייע בהשגת יעדי התפוסה במלונות. סוכני הנסיעות מדווחים בימים האחרונים על מצוקת חדרים בבתי-המלון, שמצויים בתפוסת שיא של קרוב ל-99%.

"לערב החג נותרו רק עוד מקומות בודדים באילת, ובתל-אביב לא נותרו מקומות בכלל. גם בים המלח אנחנו רואים תפוסה מלאה, ובחול המועד נרשמת תפוסה של 99% בבתי-המלון בכל רחבי הארץ", אומרת מנהלת השיווק של קבוצת אשת טורס, גלית זכאי.

מחירי הרגע האחרון לאילת גבוהים: החבילה הזולה והבסיסית ביותר שמצאנו לאילת לחול המועד היא זו שמציע אתר הדקה ה-90 למלון נובה שבאילת. 3 לילות במלון על בסיס חצי פנסיון מוצעים תמורת 3,450 שקל - שהם 1,150 שקל ללילה - מוצע בתאריכים 21.4-24.4. עבור ילד עד גיל 16 יש להוסיף 860 שקל לכל התקופה.

בין המלונות שעדיין מוצעים בהם חדרים ניתן גם למנות את מלון "קלאב הוטל", המציע חדר למשפחה על בסיס חצי פנסיון תמורת 1,630 שקל ללילה - משמע 4,890 שקל ל-3 לילות (דרך איסתא). חבילה של 4 לילות בתאריכים האמורים (21-25 לחודש) נמכרת תמורת 6,250 שקל על-ידי הדקה ה-90 על בסיס לינה וארוחת בוקר.

חדרים פנויים נותרו גם במלון "הנסיכה" באילת - מלון 5 כוכבים המציע חדר לזוג תמורת 1,800 שקל ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר. המחיר לחדר משפחתי עומד כעת על 2,700 שקל ללילה - או 8,100 שקל ל-3 לילות לכל המשפחה, על בסיס לינה וארוחת בוקר (איסתא).

מי שבכל זאת מתעקש לרדת לאילת במחירים שפויים יותר - יצטרך לעשות זאת במהלך החג הראשון ולהעביר את הסדר בעיר הדרומית: רשת פתאל מציעה תמורת 1,200 שקל לזוג אירוח במלון רויאל טוליפ האילתי באירוח על בסיס חצי פנסיון, ל-2 לילות. מדובר על התאריכים 18-20 בחודש - כשבימי חול המועד והחג השני, המחיר מטבע הדברים קופץ משמעותית. חבילה דומה של 2 לילות במלון מרידיאן תעלה 1,800 שקל לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר.

גם בקשרי תעופה מציעים חבילות לחג הראשון: 3 לילות במלון לאונרדו קלאב אילת (בין 18 ל-21 לחודש) מוצעים תמורת 4,650 שקל לזוג שהם 1,550 שקל ללילה עבור זוג על בסיס הכול כלול. מחירה של חבילה במלון הרודס בוטיק עומד על 5,400 שקל, ואילו בקלאב מד - קופץ המחיר לזוג ל-8,316 שקל. חבילה שפויה מעט יותר מציעה אשת טורס במלון רויאל טוליפ אילת (5 כוכבים) - 3,600 שקל לזוג ל-3 לילות על בסיס חצי פנסיון בחג הראשון של פסח.

הכול כלול בחו"ל: מ-370 דולר לאדם ל-3 לילות

ובזמן שבאילת נלחמים הסוכנים על שאריות החדרים, הדילים לחו"ל מוצעים במחירים קורצים יותר ויותר. החבילה השיאנית במחיר בקטגוריית הכל כלול, על-פי בדיקת "גלובס" היא זו של הדקה ה-90 לבורגס. מדובר בחבילה הכוללת טיסות ו-4 לילות במלון קולוסיאום (4 כוכבים) בין התאריכים 24 ו-28 לאפריל, לאדם בחדר זוגי - החבילה נמכרת במחיר של 370 דולר לאדם בחדר זוגי, ומכאן שהמחיר הוא למעשה לשם השוואה 185 דולר ללילה לזוג - פחות מ-635 שקל, נמוך משמעותית ממחירי הלינה באילת בתאריכים האמורים.

חבילה אטרקטיבית באותם התאריכים מציעים בדקה ה-90 גם לוורנה עם 4 לילות במלון הוואנה (גם הוא 4 כוכבים) על בסיס חצי פנסיון - במחיר של 374 דולר.

חבילת 4 לילות לרודוס במלון 5 כוכבים ל-4 לילות נמכרת תמורת 425 דולר (חצי פנסיון, הדקה ה-90), ואילו חבילת נופש של 3 לילות במלון 3 כוכבים בקייב - להיט חדש, נמכרת תמורת 500 דולר לאדם. חבילה של 4 כוכבים לכרתים הכוללת 3 לילות במלון 4 כוכבים על בסיס חצי פנסיון - מוצעת תמורת 539 דולר על-ידי קשרי תעופה.

יעד חדש פופולרי בסוכנויות הנסיעות השנה הוא מלטה, האי הקטן והפופולרי בין סיציליה ללוב: חבילה של 4 לילות במלון 3 כוכבים בעיר על בסיס לינה וארוחת בוקר נמכרת על-ידי סוכנות אשת טורס תמורת 564 דולר לאדם בחדר זוגי. חבילה הכוללת לינה במלון 4 כוכבים נמכרת תמורת 650 דולר לאדם, גם כן על בסיס לינה וארוחת בוקר (דקה 90).

ולא שכחנו גם את היעדים הוותיקים: חבילת נופש של 4 לילות בפראג במלון 3 כוכבים על בסיס לינה וארוחת בוקר מוצעת תמורת 564 דולר (אשת טורס), ואילו 4 לילות במלון 4 כוכבים ברומא על אותו הבסיס בחול המועד מוצע תמורת 700 דולר (קשרי תעופה).

לא מתייחסים לאזהרת המסע

איום גדול ומפתיע על הנסיעות לחו"ל שיגר המטה ללוחמה בטרור בשבוע שעבר, עת עדכן את אזהרת המסע והזהיר ישראלים מיציאה לרבים מהיעדים הפופולריים לחג זה. בין היתר הופיעו ברשימת המדינות ה"בעייתיות" מרבית מדינות המזרח התיכון ובהן איי יוון ומלטה - הניצבים בראש רשימת היעדים הפופולריים בסוכנויות הנסיעות לחג הזה.

בנוסף, נכללו ברשימה גם גיאורגיה, שהולכת וצוברת תאוצה בקרב הטייל הישראלי - וכן היעדים במזרח הרחוק, שהיו ונותרו פופולריים הן בחודשי הקיץ והן בחופשת הפסח.

אבל מי שציפה שהאיומים הבטחוניים וההסלמה בדרום יגררו משמעת מצד הנוסע הישראלי, התאכזב: "אין שום השפעה על המכירות לחו"ל", אמרו השבוע ל"גלובס" ב-4 סוכנויות נסיעות שונות.

במוקד הדקה ה-90, למשל, דיווחו כי לא התקבל ולו ביטול אחד לאיי יוון ולקפריסין שעמדו במרכז הסקירה של המטה ללוחמה בטרור. "יש אדישות ברורה בקרב הציבור הישראלי כלפי אזהרות המסע והחופשות ממשיכות באופן שגרתי וללא שינויים", אומרים שם.

"אזהרת המסע הזו נתפסת ככסת"ח לא מוצלח על-ידי הציבור", אמר השבוע סוכן נסיעות מוביל בשוק ל"גלובס" בתגובה לשאלה על השפעת האזהרה על הנתונים. "יש כאן זילות של הצעד הזה של אזהרת מסע - לשים את קפריסין ויוון בשורה אחת עם סיני או עם טורקיה זה פשוט מגוחך - והעירוב של יעדים במזרח הרחוק שם בכלל הזוי. הציבור מסתכל על זה כמו על בדיחה - אילו בדיוק אפשרויות משאירים לציבור כשאוסרים עליו לצאת למדינות הים התיכון ולמזרח הרחוק? להישאר בארץ ואם אפשר לא להדרים מעבר לראשון-לציון, כי גם שם מסוכן?"

חבילות בחול המועד

עוד כתבות

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

ההרס מהפגיעה של טיל איראני בתל אביב / צילום: אלה לוי וינרייב

שיפור קטן אך לא מספיק במצב מיגון הדירות בערים הגדולות בין שתי המלחמות עם איראן

למרות שיפור קל במספר הדירות הממוגנות, כשני שלישים מהדירות בערים הגדולות עדיין ללא ממ"ד ● בבת ים ובבני ברק יותר מ־80% מהדירות אינן ממוגנות

מטה אמזון / צילום: Shutterstock

העדיפו את המפרציות על פני ישראל ומשלמות את המחיר

מדינות המפרץ הפכו בשנים האחרונות ליעד מועדף לחוות השרתים של ענקיות הטכנולוגיה בזכות אנרגיה זולה והטבות מס, בזמן שהאטרקטיביות של ישראל ירדה בשל המלחמה ● כעת, המתקפות על האמירויות, בחריין וסעודיה חושפות את הסיכון הביטחוני באזור, כאשר אמזון מדווחת על פגיעה בשירותי הענן

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'יי.פי מורגן / צילום: ap, Seth Wenig

הוא בדרך כלל נביא זעם, אבל דווקא ביחס להשלכות המלחמה הוא אופטימי

מנכ"ל ג'יי. פי. מורגן, בנק ההשקעות הגדול בעולם, אמר בראיון ל-CNBC כי הוא אופטימי לגבי האפשרות שהמבצע הצבאי נגד איראן יוביל לשלום במזרח התיכון ● לצד זאת, ג'יימי דיימון הזהיר כי "ישנה אדישות רבה בשווקים" וסימן התפרצות מחודשת של האינפלציה בארה"ב כסיכון מרכזי

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אנשי מערכת הביטחון לשרי הקבינט: "בסוף המבצע לא יושמד האיום הבליסטי"

דיווח: איחוד האמירויות וקטאר ביקשו סיוע מבנות הברית שלהן בהדיפת המתקפות האיראניות ● שר ההגנה האמריקאי: לא תוחמים בזמן את המבצע ● ארה"ב תקפה את אתר הגרעין באספהאן ● מפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בלבנון חוסל בתקיפת צה"ל ● קטאר: הפלנו מטוסי קרב איראניים ● קפריסין: הכטב"ם בבסיס הבריטי שוגר ע"י חיזבאללה ● עדכונים שוטפים

קלוד / צילום: Shutterstock

יתרונות ה-AI: הציוץ שהפתיע את פירמות עורכי הדין הגדולות בעולם

עו"ד ז'אק שפירו, המנהל משרד עורכי דין אמריקאי שמעסיק שני עובדים, הדגים בציוץ ברשת X איך באמצעות בינה מלאכותית גם משרד קטן יכול להתחרות בהצלחה במשרדים גדולים ● "פירמה קטנה שבנתה את עצמה סביב AI תצליח לא רק להתחרות בפירמות ענק - אלא גם לעקוף אותן בסיבוב"

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

כותרות העיתונים בעולם

מבוכה לסין: מערכת ההגנה לא הצליחה להגן על חמינאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טילים במיליוני דולרים משמשים לנטרל רחפנים איראניים זולים, מערכת ההגנה הסינית שנפרסה על פי דיווחים באיראן נכשלה במשימה, וחיזבאללה הצטרף למערכה נגד ישראל וישלם על כך ביוקר • כותרות העיתונים בעולם

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מיצרי הורמוז / עיבוד: Shutterstock

"להורמוז אין חלופה": מה המשמעות של הצעד הדרמטי של איראן, ואיך תגיב ארה"ב

"להכרזה על סגירת מיצרי הורמוז יש יותר משמעות תודעתית מכל דבר אחר", כך אומר פרופ' יהושע קרסנה, מנהל הפורום לשת"פ אזורי במרכז דיין באוניברסיטת ת"א ● עוד מציין קרסנה, כי אם החסימה תימשך לאורך זמן, תהיה לה השפעה חמורה על השווקים "מחירי הנפט יזנקו, אולי אפילו ל-100 דולר"

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם