גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דפנה הרלב: "לא מכרנו את לב קבוצת אביב, אלא חברה בת"

לאחר שגרפו 600 מיליון שקל ממכירת חברת הנדל"ן אוסיף לארקדי גאידמק, מטפחים הרלב ואחיה דורון אביב את אביב ארלון, המשקיעה במרכזים מסחריים בסרביה וארה"ב

ארבע שנים לאחר שהאחים דורון אביב ודפנה הרלב מכרו את השליטה בחברת הנדל"ן אוסיף לארקדי גאידמק, לפי שווי חברה גבוה של מיליארד שקל, מקדישים היום השניים את מרב מאמציהם לבניית החברה הציבורית החדשה שבשליטתם - אביב ארלון (לשעבר יולי שוקי הון).

חברת הנדל"ן הקטנה פעילה בסרביה ובארה"ב וכבר נסחרת בשווי של 110 מיליון שקל. האם יצליחו האחים לשחזר את ההצלחה באוסיף שמכירתה שלשלה לכיסם 600 מיליון שקל? ימים יגידו. בינתיים, בראיון בלעדי ל"גלובס", מספרת הרלב על האקזיט הגדול ועל ההחלטה להמשיך ולפתח פרויקטים חדשים.

אבי המשפחה, משה אביב, הקים את קבוצת הבנייה המשפחתית שנושאת את שמו ב-1963 (ר' מסגרת) ו-30 שנה לאחר מכן רכש את השליטה בחברת ההשקעות הציבורית אוסיף מידי משפחת יגלום וז'אק אלעד (יו"ר הבינלאומי היום).

אביב התעניין באוסיף בזמנו בגלל שתי חלקות קרקע אטרקטיביות שבהן החזיקה: מתחם "בית ידלין" ברמת אביב ג' (שעליו הוקם בהמשך פרויקט "אביב ב-ג'") ו"גבעת עמל" בצפון ת"א (שם דווקא מכרה החברה את חלקה לשותף, אלפרד אקירוב, שבנה במקום את פרויקט מגדלי אקירוב).

נזכיר כי זמן לאחר העברת השליטה באוסיף לידי גאידמק נקלעה אוסיף לסחרור, עד שבסוף שנת 2008 נמכרה באמצעות כונס נכסים מטעם בנק מזרחי-טפחות לחברת ההשקעות ישרס של שלמה אייזנברג.

- מדוע מכרתם את אוסיף?

"קיבלנו פנייה ומבחינתנו לא מכרנו את לב ליבה של קבוצת אביב, אלא חברה בת. חשבנו שזה נכון למכור - אנחנו יזמים: אחד שקונה, מפתח ומוכר בסוף. זה מה שעשינו כל החיים שלנו".

- אוסיף נסחרת כיום בפחות מ-100 מיליון שקל - עשירית מהשווי שלפיו מכרתם אותה.

"באותה עת השווי היה אמיתי, החברה הייתה מאוד נזילה, היו לה הקרקעות הטובות ביותר במדינה והפרויקטים הטובים ביותר".

"מאות מיליונים הלכו לאבדון"

הרלב מעדיפה שלא להתייחס להידרדרות תחת שרביטו של גאידמק, אך מקורבים לה אמרו ל"גלובס": "לצערנו הרב מאות מיליוני שקלים הלכו לאבדון דרך רכישת החברה הקבלנית ארנסון ועסקאות ברוסיה".

- כיצד בכלל נכנסת לעסק מלכתחילה?

"עוד כשהיינו ילדים היינו מגיעים עם אבא לאתרי הבנייה בימי שבת והוא היה מסביר לנו. כל הזמן היינו מודעים ומעורבים בפעילות, ולא היה פרויקט שלא היינו בו. בתחילת הדרך המשרד הראשון היה בבית, וגם אח"כ העבודה הגיעה הביתה. בהמשך היינו עובדים בחופשות, משקים יציקות, עובדים במשרד וכו'. ראינו את המתח כשהיו מכרזים, אתה קולט את זה, זאת האווירה שאתה גדל בה".

הרלב כבר אם לחמישה וסבתא לשניים. בחודש שעבר הגיעה לטקס הפתיחה של מרכז מסחרי חדש של החברה בסרביה.

- איך את מצליחה לנהל את הזמן שלך?

"לאנשים שעושים יש יותר זמן, זה חוק חיים - ככל שאתה עושה יותר, יש לך יותר זמן לעשות. אני קמה מאוד מוקדם בבוקר והולכת לישון מאוד מאוחר בערב, מפרידה בין עיקר לטפל ויכולה לעשות כמה דברים בו זמנית, כמו רוב הנשים. יש לי מוטיבציה גבוהה ואני מספיקה לעשות הרבה, ככה החיים שלי יותר מעניינים".

- איך הגעתם לסרביה וארה"ב?

"בשנת 2007 ראינו שאין הרבה מקומות מעניינים להשקעה, המחירים גבוהים ויש הרבה ספקולציות. סרקנו את הגלובוס וראינו שבמערב אירופה ובארה"ב היו תשואות מאוד נמוכות. החלטנו ללכת על סרביה, מקום אחרי מלחמה, מדינה קטנה עם כ-6 מיליון תושבים, דומה לישראל, אנשים משכילים וחרוצים. בגלל בעיות רגולציה לא היו בה בעבר מספיק קרקעות זמינות לבנייה, והחלטנו לא ללכת עם הזרם, אלא לחפש הזדמנויות ומקומות שלא השתוללו בהם".

10,000 מבקרים ביום הראשון

הרלב יצרה קשר עם חברת אלרון של צמד יזמי הנדל"ן איל לב ארי ויפתח אלוני, שצברו ניסיון רב בהונגריה ובאפריקה. בסוף 2009 השתלטו יחדיו על השלד הבורסאי יולי שוקי הון, ושינו את שם החברה ל"אביב ארלון". בהמשך יצקו לתוכה פעילויות קיימות בסרביה ובארה"ב, והמשיכו בפיתוח העסק.

הרלב, שממשיכה לשמש יו"ר קבוצת אביב, מכהנת גם כמנכ"לית משותפת באביב ארלון. אחיה הבכור, דורון אביב, משמש כמנכ"ל קבוצת אביב ויו"ר אביב ארלון. איל לב ארי, המשמש כמנכ"ל משותף באביב ארלון לצד הרלב, מכיר את אביב מחוף הים בהרצליה, בזכות החיבה לשיט שהשניים חולקים. "לאחר מכירת השליטה באוסיף החלטנו שהגיע הזמן לעבוד ביחד", הוא מספר.

שותפו, אלוני, לשעבר קיבוצניק, לוחם ביחידה מובחרת, וארכיטקט שלמד גם פילוסופיה, היה כדבריו "חסר כל" עד גיל 32, עת הכיר את לב ארי. "נסחפתי לעולם העסקים", הוא מסביר איך התגלגל למקומו היום. ומה הקשר לפילוסופיה? "הבנה אנושית זה הבסיס של עולם העסקים".

כיום אלוני מרכז את פעילות החברה בסרביה, הכוללת שני פרויקטים: מרכז מסחרי פעיל בעיירה פאנצ'בו (Pancevo), עם פוטנציאל להרחבה והשבחה וקרקע למגורים במיקום מרכזי בבלגרד (280 יח"ד ו- 6,000 מ"ר מסחרי).

החברה רכשה לפני שלוש שנים 75 דונם בעיירה הנמצאת צפונית מזרחית לבלגרד. עד ספטמבר תושלם בניית קניון פתוח במקום ואכלוס 40% מהשטח, ואז, הם מאמינים, המרכז המסחרי יניב 1.6 מיליון אירו בשנה. סמנכ"ל הכספים, אייל ברטוב, מסביר שכבר היום ההשקעה משקפת תשואה של 9%.

טקס פתיחת המרכז המסחרי בחודש שעבר בסרביה לא יצא לפועל כמתוכנן, בעקבות שביתת חקלאים שחסמו את הכביש המוביל אל המקום מבלגרד. הפתיחה הרשמית נדחתה ליום המחרת וזכתה להצלחה: במקום ביקרו ביום הראשון יותר מ-10,000 איש והופקו 5,000 חשבוניות.

הרלב: "רכשנו בסרביה את הנכסים במחיר טוב, קודם השכרנו ורק אח"כ בנינו. לאור ההצלחה בפתיחה אנו מעריכים שבהמשך תהיה היענות גבוהה. מדובר בקניון ראשון מסוגו בסרביה והקהל הרב שבא וקנה מהווה הצלחה". אייל בן ארי מוסיף: "סרביה היא מדינה מוצלחת בתוך הגוש המזרחי ותתקבל לגוש האירו בקרוב בעקבות הסגרת הגנרל ראדיץ'".

האב עלה מסוריה והפך לקבלן מצליח

משה אביב ז"ל יליד חאלב שבסוריה (1932) עלה לישראל בגיל 12 במסגרת עליית הנוער לקבוצת כנרת, ואח"כ לקיבוץ בית אורן. בגיל 16 התגייס לפלמ"ח, שם הכיר את אשתו רחל הכט. בשנת 1956 עברה המשפחה לחולון. ההתחלה הייתה צנועה - בית פרטי קטן של סלון ושני חדרי שינה ברחוב לילנבלום.

אביב התחיל כקבלן קטן לעבודות של תעלות וביוב, ובגיל 31 בלבד הקים את חברת אביב, בשנת 1963. "אבא שלי התחיל לבד, מכלום, וצמח ב-10 אצבעות", אומרת הרלב.

הפרויקט המשמעותי הראשון שבנה היה מנהרה בכיכר המושבות בת"א. הוא סיים לפני הזמן וקיבל בונוס גדול, וזה מה שנתן את הדחיפה לשורה ארוכה של פרויקטים מיוחדים. "המומחיות שלנו הייתה ללכת על פרויקטים מסובכים ומורכבים, שם אפשר היה להרוויח יותר כסף", מספרת הרלב.

עם הפרויקטים הבולטים שבנתה משפחת אביב במשך השנים נמנים הבניין הגבוה בישראל, מגדל משה אביב בר"ג (70 קומות) ופרויקטים רבים ומורכבים באזור גוש דן, כביה"ח אסותא, מרכז ויצמן, סי אנד סאן, אביב ב-ג', כיכר דיזינגוף, איצטדיון רמת גן ופרויקטים רבים באזור הבורסה ליהלומים.

חלק משמעותי מהפרויקטים הסתיימו דווקא בתקופות של שפל בנדל"ן, ובכל זאת רשמו לבסוף הצלחה. "אנו יודעים לעבוד גם בתקופות קשות, לאתר פרויקטים חזקים ולהתנהל פיננסית נכון, כדי שניתן יהיה לצלוח גם ימים קשים", מסבירה הרלב.

אביב היה חובב בעלי חיים מושבע וממקימי ההתאחדות הלאומית לספורט הרכיבה. בשנת 2001 הוא נפטר בגיל 69 בתאונת רכיבה טרגית על סוסתו שאהב "פפוניטה", בחווה של ביתו דפנה בכפר נטר.

"שפל המחירים בארה"ב יימשך"

נוסף לפוטנציאל הגדול שרואה אביב ארלון בסרביה בטווח הארוך, עיקר המאמצים של החברה מופנים כיום לארה"ב, השקעות שמוביל לב ארי. ארה"ב שרויה עדיין במשבר הנדל"ן הקשה ביותר שידעה אי פעם - תקופת שפל ואולי גם הזדמנות היסטורית חסרת תקדים לרכישת נדל"ן בכלכלה החזקה בעולם.

לב ארי: "בנדל"ן צריך להביט על תקופה בינונית עד ארוכה. החלטנו ללכת על עסקאות בארה"ב, שהן מורכבות יותר מבחינת הרכישה: מיקום טוב אבל גם תשואה. אנו קונים נכסים שהם ב'דיסטרס' מימוני (קשיים בהחזר החוב בזמן, א' ש'). זהו נכס שמתקשה להחזיר את קרן ההלוואה, בגלל שהוא לא יכול לעשות מימון מחדש, או שמתקשה להחזיר ריבית בגלל תזרים מזומנים לא מספיק.

"בעל החוב שמוציא את הנכס לשוק עושה מימוש מהיר ולרוב במחיר נמוך יותר. מבחינתנו צריך לבוא עם מזומן כי זה תהליך מכירה מהיר".

לאביב שלושה נכסים בארה"ב: בשיקגו (סנטורי), בפלורידה (בוניטה) וכן היא הבעלים של חוב של נכס בסיאטל (Federal Commons). החודש חתמה החברה על רכישת נכס רביעי במספר בקולומבוס, אוהיו, תמורת 13.4 מיליון דולר.

הנכסים הנרכשים בארה"ב מזכירים את הנכסים של גזית גלוב - מרכזים מסחריים פתוחים מעוגני סופרמרקט וחנויות לצורכי יום-יום של תושבים שגרים בסביבה.

הרלב: "זה מקום נכון להשקיע ברמות הסיכונים שרצינו לקחת - נכסים מניבים, בעיקר מרכזים מסחריים. הטיימינג היום נכון להשקיע בנדל"ן בארה"ב.

היום ארה"ב נמצאת בנקודת שפל בתחום הנדל"ן, והיא צפויה להיות ארוכה באופן יחסי, בגלל עודף של מימון שניתן לנכסים. כשיש מימון עודף אז יש קושי לשרת את החוב, והנכסים מגיעים לשוק. אנחנו בנקודה מאוד נוחה לכניסה לשוק".

לב ארי מגלה אופטימיות לגבי המשך הדרך, ומעריך שהשנה תצליח החברה לרכוש בארה"ב עוד שלושה נכסים מהסוג הזה. "לא צריך לעשות היום מאמץ גדול כדי להבין לאן כדאי ללכת. יש לנו מספיק מה לקנות בארה"ב, ולשם החברה הולכת - אמריקה מספיק גדולה בשבילנו. אנו פועלים להרחבת הפעילות על-ידי מימון בנקאי".

המחירים גבוהים ויש הרבה ספקולציות. סרקנו את הגלובוס וראינו שבמערב אירופה ובארה"ב היו תשואות מאוד נמוכות. החלטנו ללכת על סרביה, מקום אחרי מלחמה, מדינה קטנה עם כ-6 מיליון תושבים, דומה לישראל, אנשים משכילים וחרוצים. בגלל בעיות רגולציה לא היו בה בעבר מספיק קרקעות זמינות לבנייה, והחלטנו לא ללכת עם הזרם, אלא לחפש הזדמנויות ומקומות שלא השתוללו בהם".

10,000 מבקרים ביום הראשון

הרלב יצרה קשר עם חברת אלרון של צמד יזמי הנדל"ן איל לב ארי ויפתח אלוני, שצברו ניסיון רב בהונגריה ובאפריקה. בסוף 2009 השתלטו יחדיו על השלד הבורסאי יולי שוקי הון, ושינו את שם החברה ל"אביב ארלון". בהמשך יצקו לתוכה פעילויות קיימות בסרביה ובארה"ב, והמשיכו בפיתוח העסק.

הרלב, שממשיכה לשמש מנכ"לית קבוצת אביב, מכהנת גם כמנכ"לית משותפת באביב ארלון. אחיה הבכור, דורון אביב, משמש כיו"ר קבוצת אביב ויו"ר אביב ארלון. איל לב ארי, המשמש כמנכ"ל משותף באביב ארלון לצד הרלב, מכיר את אביב מחוף הים בהרצליה, בזכות החיבה לשיט שהשניים חולקים. "לאחר מכירת השליטה באוסיף החלטנו שהגיע הזמן לעבוד ביחד", הוא מספר.

שותפו, אלוני, לשעבר קיבוצניק, לוחם ביחידה מובחרת, וארכיטקט שלמד גם פילוסופיה, היה כדבריו "חסר כל" עד גיל 32, עת הכיר את לב ארי. "נסחפתי לעולם העסקים", הוא מסביר איך התגלגל למקומו היום. ומה הקשר לפילוסופיה? "הבנה אנושית זה הבסיס של עולם העסקים".

כיום אלוני מרכז את פעילות החברה בסרביה, הכוללת שני פרויקטים: מרכז מסחרי פעיל בעיירה פאנצ'בו (Pancevo), עם פוטנציאל להרחבה והשבחה וקרקע למגורים במיקום מרכזי בבלגרד (280 יח"ד ו- 6,000 מ"ר מסחרי).

החברה רכשה לפני שלוש שנים 75 דונם בעיירה הנמצאת צפונית מזרחית לבלגרד. עד ספטמבר תושלם בניית קניון פתוח במקום בתפוסה מלאה תוך ניצול 40% מהשטח, ואז, הם מאמינים, המרכז המסחרי יניב 1.6 מיליון אירו בשנה. סמנכ"ל הכספים, אייל ברטוב, מסביר שכבר היום ההשקעה משקפת תשואה של 9%.

טקס פתיחת המרכז המסחרי בחודש שעבר בסרביה לא יצא לפועל כמתוכנן, בעקבות שביתת חקלאים שחסמו את הכביש המוביל אל המקום מבלגרד. הפתיחה הרשמית נדחתה ליום המחרת וזכתה להצלחה: במקום ביקרו ביום הראשון יותר מ-10,000 איש והופקו 5,000 חשבוניות.

הרלב: "רכשנו בסרביה את הנכסים במחיר טוב, קודם השכרנו ורק אח"כ בנינו. לאור ההצלחה בפתיחה אנו מעריכים שבהמשך תהיה היענות גבוהה. מדובר בקניון ראשון מסוגו בסרביה והקהל הרב שבא וקנה מהווה הצלחה". אייל בן ארי מוסיף: "סרביה היא מדינה מוצלחת בתוך הגוש המזרחי ותתקבל לגוש האירו בקרוב בעקבות הסגרת הגנרל ראדיץ'".

הכותב היה אורח החברה בסרביה

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-3.5%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת ״יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה״ל״

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"