גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר קודקס: פישר-בכר-חן - משרד עוה"ד שהכי נעים לעבוד בו

ממשאל שערכה קודקס, בו נבדק מיהם המשרדים שעוה"ד הכי מרוצים בהם, עולה כי בפישר ובהרצוג ששים לבוא לעבודה, בין היתר בשל היחס מהמעסיק ■ במשרד גלעד שר ניתן למצוא אווירה חברתית תוססת ובשבלת הכי מרוצים מהשכר

עריכת דין הייתה ועודנה אחד המקצועות המבוקשים ביותר בישראל. עם זאת, זהו מקצוע שוחק ביותר, שגם התחרות בו הולכת וגוברת משנה לשנה. הדבר גורם לכך שיותר ויותר עורכי דין נוטשים בשנים האחרונות את המקצוע לטובת עבודות אחרות.

"גלובס" פרסם בשבוע שעבר מחקר שערכה ד"ר לימור זר-גוטמן מהמכללה למינהל, שממנו עולה כי מתחילת שנות האלפיים, שיעור עורכי הדין בישראל הנוטשים את המקצוע ועוברים לעבוד במקצועות אחרים עלה לכ-30%.

מנגד, ישנם אלפי עורכי דין שאוהבים את עבודתם, חווים בה סיפוק רב ומקדישים לה בשמחה שעות ארוכות, ואפילו רואים בה שליחות. סקר אינטרנטי שערכה חברת ההשמה המובילה למשפטנים קודקס, בקרב מאות עורכי דין במשרדים בישראל, בדק מי הם משרדי עורכי הדין ששביעות-רצון עורכי הדין מהעבודה בהם היא הגבוהה ביותר.

מתוצאות הסקר עולה כי כמה מהמשרדים שדורגו במקומות הראשונים מבחינת שביעות-רצון עורכי הדין הם משרדים בינוניים בגודלם. עם זאת, בשני המקומות הראשונים ממוקמים שני משרדי ענק: במקום הראשון משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון, ובמקום השני משרד הרצוג-פוקס-נאמן הוותיק, השני בגודלו בארץ.

סקר שביעות-הרצון נערך באמצעות אתר הפייסבוק של קודקס, בקרב מאות עובדים בכ-290 משרדי עורכי דין בארץ. הסקר בוצע באופן אנונימי, ללא חשיפת פרטיהם האישיים של ממלאי השאלונים, כדי לתרום לאמיתות ולאמינות הנתונים.

עורכי הדין שהשתתפו בסקר דירגו את מידת הנאתם ממקום העבודה על סקאלה של 1-10 על-פי 5 קריטריונים: מידת שביעות-הרצון מהממונה הישיר עליהם; מידת שביעות-הרצון מיתר העובדים במשרד ומהאווירה החברתית; מהשכר המשולם להם ומהתנאים הנלווים לשכר; מהרמה המקצועית של המשרד; ומההטבות הייחודיות שהם מקבלים במשרד, כגון השתתפות בארוחות, טלפון, רכב וחופשות.

באמצעות אלגוריתם מיוחד שנבנה עבור הסקר שקללה קודקס את הנתונים, ומהם עלה כי במקום הראשון מבחינת שביעות-הרצון של העובדים ממוקם משרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון.

במקום השני דורג הרצוג-פוקס-נאמן, השני בגודלו בארץ מבחינת כמות עורכי הדין המועסקים בו. במקום השלישי התמקם משרד גלעד שר, הבינוני בגודלו, שמעסיק 27 עורכי דין. במקום הרביעי דורג משרד ברנע, שמעסיק 30 עורכי דין; ואחריו המשרדים, ש. הורביץ; כהן-וילצ'יק-קמחי; גורניצקי; ופירט, וילנסקי, מזרחי כנעני.

את רשימת המשרדים המובילים שבהם הכי נעים לעבוד, על-פי סקר קודקס, נועל משרד שבלת, המעסיק 80 עורכי דין.

כולם אוהבים את הבוס

בחינת נתוני הסקר לעומק מגלה כי את הציון הגבוה ביותר העניקו עורכי הדין המועסקים במשרדים המובילים בדירוג, בתשובה לשאלה "מהי מידת שביעות-הרצון מהממונה הישיר שלך בעבודה". הציון הממוצע שאותו העניקו לממונים עליהם עמד על 8.84.

בהפרש קטן ממוקמת הנאת העובדים מהעבודה עם הקולגות ומהאווירה החברתית במשרד - שזכו לציון 8.74.

בפישר נהנים יותר

עורכי הדין המועסקים במשרד פישר-בכר-חן-וול-אוריון נהנים לבוא לעבודה יותר מהקולגות במשרדים אחרים - כך על-פי סקר קודקס.

הסיבה המרכזית לכך שעורכי הדין בפירמה מרוצים יותר מעמיתיהם היא הסיפוק הרב שיש להם מהרמה המקצועית של המעסיק, שאותה דירגו בציון 9.3. בהפרש נקודות קטן, ציינו העובדים כי הם מרוצים במיוחד מהקולגות במשרד ומהאווירה החברתית הטובה, שזכו לציון 9.1.

בהרצוג מכבדים את המעסיק

גם עורכי הדין במשרד הרצוג-פוקס-נאמן נהנים להגיע לעבודה, והסיבה המרכזית לכך קשורה ליחס של הממונה הישיר עליהם. עובדי המשרד העניקו את הציון 8.6 בממוצע לממונים עליהם במשרד.

בהפרש נקודות קטן, הביעו העובדים שביעות-רצון מהפינוקים שהמשרד מעניק להם, שזכו לציון 8.3. לאווירה החברתית נתנו עובדי המשרד את הציון 7.3.

אווירה חברתית תוססת בגלעד שר

העובדים במשרד עורכי הדין גלעד שר נהנים מהאינטראקציה עם הקולגות למשרד, והעניקו את הציון 9 לשביעות-רצונם מהעובדים ומהאווירה החברתית. עורכי הדין בגלעד שר דירגו את שביעות-רצונם מהרמה המקצועית של המעסיק בציון 8.2, והפינוקים במשרד דורגו בהפרש קטן וזכו לציון הממוצע 8.3.

בין הפינוקים שלהם זוכים העובדים צוינו מגוון ארוחות, Happy Hour שבועי, שני אירועים גדולים בשנה, חניה ותקציב ביגוד למזכירות (!).

הנתון המפתיע ביותר במשרד מיוחס לרמה המקצועית של המעסיק, שדורגה בציון הגבוה 9.7.

בברנע האווירה החברתית והבוס מתחרים על הבכורה

עובדי משרד עורכי הדין ברנע, המדורג על-פי סקר קודקס במקום הרביעי, דירגו בציון הגבוה 9.6 הן את שביעות-רצונם מהממונה הישיר עליהם, והן את האווירה החברתית והעובדים.

הציון הנמוך ביותר הוענק לשביעות-רצונם מהשכר, מהתנאים הנלווים ומהבונוסים - 6.4 - שמעיבים מעט על ההנאה הכללית מהעבודה במשרד.

המשרדים המובילים

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-3.5%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי