גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר TGI: "מעריב" עולה בחשיפה לראשונה מזה שנים

במחצית הראשונה של 2012 עלה "מעריב" לשיעור חשיפה של 11.9%, לעומת 10.7% במחצית הקודמת ■ "ישראל היום" ממשיך להוביל בשיעור החשיפה

זו רק חשיפה

נפתח בשורה התחתונה: לא באמת טוב בעיתונות המודפסת בישראל. בניגוד לנתונים היציבים והוורדרדים שמספק סקר TGI החצי-שנתי שמפרסמת היום (ד') חברת קנטאר, מדובר עדיין בתעשייה מדממת השרויה באחת התקופות הקשות ביותר שלה.

כך לדוגמה, העיתון "מעריב" מצוי בסכנת סגירה מוחשית. גל פיטורים חריף, שינויים מבניים וקיצוצים מקיר לקיר עדיין לא משפרים באמת את מצבו.

ועדיין, מי שמביט בסקר עשוי לחשוב כי מצבו של העיתון טוב משהיה אי-פעם. בחצי השנה האחרונה עלה "מעריב", לראשונה זה שנים. שיעור החשיפה שלו עומד על 11.9%, לעומת 10.7% בחצי השנה שלפני. עדיין, מדובר בנתון נמוך מעט יותר מהתקופה המקבילה אשתקד (ינואר-יוני 2011), אז עמד הנתון על 12.1%.

גם מהדורת סוף השבוע של "מעריב" עלתה באופן דרמטי - מ-11.5% בתקופה שבין יולי לדצמבר 2011, ל-14.1% במחצית הראשונה של השנה הנוכחית.

אז איך זה קורה? הרי הציבור הישראלי לא בהכרח קורא או קונה יותר, ודאי לא בשיעורים כאלה, את העיתון של נוחי דנקנר. אבל, הגב של איש העסקים מוכיח את עצמו בעיקר בסקר כזה כמו ה-TGI, שהוא סקר חשיפה. הוא אינו בוחן השפעה, הצלחה או רווחה כלכלית, אלא את רוחב החשיפה של הציבור אל המותג, ברמה כזו או אחרת.

המאמצים השיווקיים, החלוקה המוגברת של "מעריב", שילובו במבצעים שונים הקשורים בחלקים אחרים של מערך עסקיו של דנקנר, נתנו רוח גבית לעיתון ורוממו את תוצאותיו. כעת יהיה על העיתון לשכנע את המפרסמים בחשיבותו של הסקר.

סופ"ש: "ידיעות" עדיין העיתון של המדינה

סקר TGI אינו מצוי בקונצנזוס, אבל כמו ברייטינג בטלוויזיה, "זה מה יש", ועם זה גופי המדיה נאלצים להתקיים בפעילות המסחרית שלהם בבואם להביא מפרסמים - שהם מקור הפרנסה העיקרי שלהם כיום.

נזכיר כי מאז מחאת הקיץ של 2011, תקציבי הפרסום ירדו והשפיעו על כל גופי המדיה שזו להם פרנסתם הראשונית - הטלוויזיה והעיתונות המודפסת בראשם. וכמו בטלוויזיה, אין קורלציה בין מידת האהדה והחשיפה של הציבור למוצר לבין הצלחתו הכלכלית. ועד כמה שאפשר לשאוב נחת מהעובדה שהישראלים קוראים עיתונים, נחשפים ומתעניינים בהם - עדיין התעשייה הזו לא מצליחה לממש זאת עד תום.

כאמור, בסך-הכול שומרת העיתונות המודפסת על יציבות בהשוואה לסקר הקודם, שנערך במחצית השנייה של 2011.

"ישראל היום", גם על-פי סקר זה, הוא העיתון בעל החשיפה הגדולה בישראל. העיתון המחולק בעיקר בחינם רושם עלייה מ-37.3% בסוף השנה שעברה, ל-38.7% חשיפה. גם הוא למד היטב את משחק ה-TGI והעלה בחודשים האחרונים את תפוצתו, יצא בקמפיין חוצות ומינן מחדש את חלוקתו באזורים השונים, על מנת לשפר את עמדתו בסקר. אין בכך בכדי להמעיט כמובן גם בעובדה שהעיתון הולך ומשתקע במציאות הישראלית התקשורתית, ולמרות היותו שנוי במחלוקת, ההתייחסות אליו הולכת וגדלה.

יריבו המר, "ידיעות אחרונות" לא נותר מאחור, יצא בקמפיין בטלוויזיה ורושם את העלייה המשמעותית ביותר ועולה לנתון חשיפה של 37.6% בין ינואר ליוני 2012, לעומת 34.8% במחצית השנייה של 2011.

למעשה, "ידיעות אחרונות" ממשיך לצמצם את הפער מול "ישראל היום". במבט כללי של התקופה יולי 2011-יוני 2012 עומד "ידיעות" על ממוצע של 36.1%, לעומת 38.1% של "ישראל היום".

בסוף השבוע "ידיעות אחרונות" ממשיך להיות באופן מובהק העיתון של המדינה עם 43.4% חשיפה (עלייה קלה) יציבים. גם "ישראל היום" שומר על יציבות בסוף השבוע, למרות ירידה קלה ל-31.3%.

אחרי זינוק גדול של "הארץ" במחצית הקודמת, העיתון מבית שוקן רושם ירידה קלה בין ינואר ליוני השנה ומתייצב על 7% חשיפה (לעומת 7.4% במחצית השנייה של 2011). בסוף השבוע הארץ שומר גם כן על יציבות עם ירידה קלה בלבד מ-7.9% ל-7.6%. גם "ישראל פוסט" שומר על יציבות נאה וממשיך לטפס אט ל-8.4% בחציון האחרון.

חשיפה מוגברת לעיתונות הכלכלית

הנושא הכלכלי לא יורד מסדר היום הציבורי, וניתן לראות זאת בבירור בהמשך החשיפה המוגברת בעיתונות הכלכלית ששומרת על יציבות מרשימה.

העיתון "גלובס" שומר על נתון של 4.5% במחצית הראשונה של השנה (לעומת 4.6%). בשנה האחרונה שמר העיתון על ממוצע של 4.5% חשיפה - עלייה קלה לעומת התקופה המקבילה אשתקד (4.3%).

גם "כלכליסט" ו"דה מרקר" שומרים על יציבות. "כלכליסט", העיתון מבית "ידיעות אחרונות", מתייצב אחרי העלייה שליוותה את כניסתו למדידה ועומד על 12.3% במהלך שני החציונים האחרונים; ואילו "דה מרקר", העיתון הכלכלי מבית שוקן, עומד על 7.7%.

יש לציין, עם זאת, כי נתוני שני העיתונים הללו משוקללים גם עם היותם מוספים המחולקים עם העיתונים היומיים.

שיעורי החשיפה

רדיו: ומה עם קרן נויבך?

זירה מעניינת ביותר באחרונה ברדיו היא תוכניות הבוקר. והנה התשובה לשאלת מיליון הדולר, מה קורה עם קרן נויבך, המואזנת ומאוזנת בימים אלה ברשת.

ובכן, מדובר בסך-הכול בתוכנית די יציבה. בסקר ההאזנה הקודם שלה עמדה השעה הראשונה של "סדר יום" על חשיפה של 281 אלף וירדה ל-257 אלף מאזינים, ואילו בשעה השנייה עלתה מ-217 אלף מאזינים ל-235 אלף.

"הבוקר הזה" (המשודר מ-6 בבוקר) של אריה גולן ברשת ב' זוכה בין 7:00 ל-8:00 להאזנה מרשימה של 340 אלף מאזינים.

באותה שעה מאזינים לגלי צה"ל 314 אלף איש. תוכניתו של ניב רסקין מיד אחר-כך שומרת על יציבות ו-279 אלף מאזינים, ואילו רזי ברקאי ספגה ירידה של למעלה מ-60 אלף צופים בשעה הראשונה ל-204 אלף מאזינים במקום 267 אלף.

תוכנית הבוקר המואזנת ברדיו האזורי היא של טל ברמן ואביעד קיסוס ברדיו 99FM, אשר זוכה לחשיפה של 149 אלף מאזינים. אחריה התוכנית של שי ודרור ברדיו ללא הפסקה 103FM, שזינקה מ-89 אלף מאזינים ל-140 אלף בחצי שנה.

סלוצקי ודומינגז ברדיו תל-אביב ירדו משמעותית ל-104 אלף מאזינים. באזור גוש דן, תוכנית הספורט של רדיו ללא הפסקה עומדת על 87 אלף מאזינים (עלייה), לעומת 38 אלף בלבד של רדיו תל-אביב עם אופירה אסייג ואיל ברקוביץ'. ואולם, משקלול של כל תחנות הרדיו בהן משודרות שתי התוכניות ברחבי הארץ, עולה כי התוכנית של רדיו תל-אביב בהגשת אופירה אסייג היא המואזנת ביותר ברצועה זו עם 121 אלף מאזינים.

תחנות קול ישראל חוות יחד את העלייה הגדולה ביותר ל-39.1% מ-37.5%, תחנות הרדיו האזוריות עולות קלות, ואילו תחנות גלי צה"ל חובות ירידה מזערית מ-42.8% ל-42.2%. רשת ג' היא הרשת שהתקדמה יותר מכל ל-11.2% מ-10.5%, וגם גלגלצ עולה מעט ל-27.7%.

באופן כללי, מבין תחנות הרדיו האזוריות ניתן לראות כמה שממשיכות בעלייה, בהן רדיו ללא הפסקה, שהיא תחנת הרדיו האזורית המואזנת בישראל (גם מעבר לאזור הזיכיון שלה). בגילאי 18 ומעלה היא זוכה לחשיפה של 9.2% במחצית השנה האחרונה - ב-8% יותר במחצית השנייה הקודמת.

עלייה מרשימה ביותר רושם רדיו חיפה ב-29%. התחנה ניצבת על 3.6% חשיפה ברמה הארצית.

גם תחנות קבוצת רדיוס יוצאות נשכרות מסקר ה-TGI. רדיוס, המשדרת לאזור השרון, עולה ב-16%, והיא התחנה האזורית השנייה בישראל עם 6.5% חשיפה.

תחנת לב המדינה עולה ב-8%, וגם רדיו אמצע הדרך רושם עלייה טובה בשיעורי החשיפה - ב-21%.

התחנות שיורדות הן רדיו תל-אביב, שיורדת משמעותית ב-19% בחשיפה ורושמת ירידה של 35% בקרב הקהל הנחשק של בני 18-44; רדיו דרום, שיורדת 15%; ורדיו קול חי, שיורדת ב-14%. רדיו 99 שומר על יציבות ושיעור האזנה ארצי של 5.4%.


שיעורי החשיפה

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות