גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך משלים בנצי ליברמן מהפך בצמרת מינהל מקרקעי ישראל

בשקט בשקט נשלמת הרכבת צמרת חדשה, מעובה במיוחד, בהנהלת מינהל מקרקעי ישראל ■ אבל במקביל, העובדים שנאלצו להיפרד מ-200 פורשים מתקשים לשמוע שנוצר לפתע צורך בהעסקת סטודנטים ובמשרד המשפטים צריכים לשבור את הראש בנוגע לבכירים בעלי זיקה לקרקע חקלאית

מנהל מינהל מקרקעי ישראל בנצי ליברמן משלים באחרונה את סבב המינויים הבכירים במינהל, ולמעשה יוצר שדרה ניהולית חדשה לחלוטין בגוף שמחכה כבר שנים לניעור משמעותי. יישום הרפורמה במינהל, זו שראש הממשלה רואה כאם כל הרפורמות שלו, מונח על כתפיהם של הבכירים החדשים. למעשה, למעט היועץ המשפטי, יעקב קווינט, נראה שבכל הצמרת מתבצעים כעת "כסאות מוסיקליים" של חילופי תפקידים ומינוי מנהלים חדשים.

מ"תנופה" למינהל

ליאורה טושינסקי, סגנית מנהל המינהל, מובילה את תהליך השינוי הארגוני. טושינסקי עצמה מונתה לתפקיד במארס האחרון, בסמוך לכניסת ליברמן לתפקיד. תפקיד הסגן, בו זכתה במכרז, כלל לא היה במתווה הרפורמה. על פי המתווה המקורי של הרפורמה במינהל והפיכתה לרשות, ראש החטיבה העסקית החדשה, החשובה ביותר בתחום עסקאות המקרקעין, אמור היה לכהן כממלא מקום מנהל רשות מקרקעי ישראל.

תפקיד הסגן של טושינסקי יצר עוד חוזה בכירים במינהל. המנכ"ל בנצי ליברמן הסביר את השינוי בנימוק, שהוא זקוק לסגן בעל יכולות מוכחות וגבוהות בתחום הניהול והארגון. טושינסקי הייתה סמנכ"לית מינהלת "תנופה" במשרד ראש הממשלה, לטיפול במפוני גוש קטיף וצפון השומרון, תפקיד שמונתה לו על ידי ליברמן, כשהיה ראש מינהלת "תנופה". טושינסקי כיהנה גם כמנכ"לית המועצה האזורית שומרון כשליברמן היה יו"ר המועצה.

אריאל אבלין, מבכירי אגף התקציבים באוצר בתחומי הנדל"ן והתחבורה, נבחר לאחרונה לתפקיד מנהל החטיבה העסקית והוא למעשה מעצב עכשיו את הגוף החדש והחשוב ביותר במסגרת הרפורמה. אבלין החליף את מנהל אגף שיווק וכלכלה הקודם רונן כהן, שהיה חודשים אחדים מ"מ מנכ"ל המינהל אחרי התפטרותו של ירון ביבי לפני שנה ועובר כעת לתפקיד בכיר בחברת "אזורים". אבלין סייע בעבר למנכ"ל הקודם ביבי בהליך גיבוש הרפורמה במינהל והוא מכיר אותה היטב.

לתפקיד מנהל מחוז מרכז מונה בפברואר עו"ד עדיאל שמרון, מי שהיה מנהל אגף תיאום ותקציבים במינהלת "תנופה" שבראשה עמד ליברמן. שמרון נבחר במכרז חיצוני, לאחר שבמכרז בין-משרדי שנערך באוקטובר 2011, נפסלו כל המועמדים. מחוז מרכז, שאמור להתאחד עם מחוז תל אביב במסגרת יישום הרפורמה בשם "מרחב מרכז", הוא אחד התפקידים המרכזיים במינהל. משה פופיק ממשיך בתפקידו כמנהל מחוז תל אביב ובינתיים אין איחוד מחוזות למרחב החדש.

ליברמן חיזק גם את מערך הדוברות. היחצ"ן יהושע מור יוסף מתפקד לצידה של הדוברת הוותיקה אורטל צבר, על פי הסדר בינו לבין משרד גיתם, שזכה במכרז יחסי הציבור של המינהל. מור יוסף, חבר קרוב של ליברמן ובעבר דובר מועצת יש"ע, נשכר על ידי גיתם לטפל בתיק יחסי הציבור של המינהל. מור יוסף משתתף בישיבות הנהלת המינהל. יש לציין, שלאחרונה חל שיפור בכמות ההודעות לעיתונות ובאיכותן.

לאחרונה גם מונה דורון בן שלומי לתפקיד עוזר למנהל המינהל. בן שלומי היה יו"ר ועד המתיישבים של מפוני גוש קטיף.

הושעה וחודש

במינהל מביעים תמיהה על מה שהתרחש סביב תפקיד מנהל אגף תכנון במינהל. ב-6 ביוני נערך השלב הסופי של המכרז לתפקיד, אולם כשעה לפני תחילת הפגישות של ועדת המכרזים עם המועמדים שעלו לשלב הגמר, נמסר לחברי ועדת המכרזים על השעיית המכרז.

המכרז חודש וב-26.7 נבחר לתפקיד המתכנן רפי אלמליח, שכיהן כסגן מנהל האגף. אלמליח מקדם לאחרונה תוכניות גדולות באזור המרכז, בעיקר בבית שמש. גורם במינהל אומר שאדריכל מחוז המרכז, דוד אמגדי, שהתמודד במכרז על התפקיד והרגיש נפגע, קיבל הצעה להתמנות לתפקיד חדש שהוגדר "אדריכל המינהל".

במקביל, פאני ששפורטה, שסיימה תפקיד מנהל מחוז דרום, מונתה לתפקיד מנהלת פרויקטים מיוחדים וגדולים. זהו תפקיד ניהולי חדש, שלא היה קיים במבנה הארגוני של הרפורמה.

גורמים במינהל אומרים, שנוצר ריבוי תפקידים של בכירים בתחום התכנון, ולדבריהם "רק לתאם ביניהם יהיה צריך ארבע מזכירות".

וזה עוד לא נגמר. תפקידים בכירים נוספים הם אטי בן עטר, שהייתה סגנית מנהל באגף רישום ובעלות, שהיה אמור להתבטל במבנה החדש ולהיטמע באגף המידע, מונתה כמנהלת אגף רישום ובעלות; אפרת שטראוס, שהייתה מנהלת מחוז ירושלים, מונתה לתפקיד חדש בתחום כלכלה ותקציב, תפקיד שלא היה במבנה המקורי של הרפורמה; תמיר ברקין נבחר באפריל לתפקיד מנהל מחוז צפון. הוא החליף בתפקיד את גבי ויסמן, שהיה מנהל מחוז צפון ומונה למנהל מחוז חיפה.

במבנה הארגוני החדש היו מחוזות חיפה וצפון אמורים להתאחד.

מינויים שנעשו כהלכה ואינם גורמים לאי בהירות הם של ערן ראובני, מי שהיה מנהל מחוז חיפה ומונה כעת למנהל מרחב דרום, וישראל סקופ, שהיה מנהל אגף פיקוח ומונה למנהל חטיבת שמירה על קרקע. איציק ישראלי, שהיה מנהל כ"א במינהל, מונה לאחראי על עבודות הפיתוח באגף שיווק וכלכלה. צפוי שם עוד מינוי בנושאי שיווק.

עו"ד ניסים אברהם מונה לתפקיד חדש, מנהל אגף תורה ונהלים. עוד מינוי הוא זה של אילן דגני לתפקיד מנהל אגף בכיר שיווק וכלכלה, בתקופת המעבר עד להפעלת החטיבה העסקית החדשה. גם הוא צפוי לקבל תפקיד בכיר, כנראה בתחום עסקאות בפטור ממכרז.

שם חדש נוסף הוא הלל פרימן, שהיה עוזר מנכ"ל משרד רה"מ אייל גבאי, שמונה לתפקיד מנהל אגף בקרה ותיאום עסקאות.

מנהל המינהל, בנצי ליברמן, מעריך שאפשר יהיה להכריז על הקמת רשות מקרקעי ישראל רק אחרי סבב השיבוצים האישיים במבנה החדש של הרפורמה, מה שיקרה ככל הנראה רק אחרי החגים, ובמינהל מקווים שזה יהיה עד סוף השנה.

לענין ריבוי חוזי הבכירים הוא אומר: "בשינוי כל כך מופלג ובכל כך הרבה מינויים אי אפשר להשאיר אדמה חרוכה ולוותר על הידע המצטבר. הייתי חייב להשאיר חלק מהמנהלים ולשבץ אותם בתפקידים חדשים בעלי חשיבות לאומית, כמו למשל מחנות צה"ל או הפרויקט הסולארי. אני דורש להעלות את מספר חוזי הבכירים מ-34 ל-43 בלבד. לגבי 100 הסטודנטים - קיבלתי את הערת הוועד והם יפוזרו בכל המרחבים".

לענין מיזוג מחוזות צפון-חיפה ות"א-מרכז: "מחוזות חיפה וצפון חייבים להשאר בנפרד, חיפה היא סניף של צפון. זה לא נכון להפריד ויש מו"מ עם האוצר לגבי זה. המצב בתל אביב עוד יותר מורכב, ונכון לעכשיו יש הסכמה על כך שלא יהיה מיזוג למשך השנתיים הקרובות".

בכירים באים, 200 עובדים פורשים

במקביל לאיוש צמרת המינהל והשינוי במתווה הרפורמה, השתררה לאחרונה מתיחות ביחסי העבודה במינהל, על רקע דחייה נמשכת בחתימת הסכם עם העובדים. המינהל ימשיך לטפל בחוכרים וברישומי בעלות, חוזקו גורמי התכנון וניתנת אחריות רבה יותר למחוזות בסגירת עיסקה, כך שרק עסקאות מורכבות וגדולות יגיעו להנהלה.

העובדים טוענים, כי השלימו חלקם ברפורמה, לאחר פרישה מרצון של כ-200 עובדים. הם קובלים על כך שמצד אחד נוצר עומס עבודה ומצד שני הם רואים ריבוי של חוזי בכירים חדשים. קיימת ביקורת גם על המכרזים והמינויים ואי בהירות בחלוקת התפקידים החדשה. ועד העובדים, בראשות גיל איזנשטיין-קנה, מתנגד לכוונת ההנהלה לגייס סטודנטים שיאיישו קרוב ל-100 משרות זמניות לטיפול ברישום זכויות והעברת בעלות. סה"כ, במקום 700 עובדים לפני הרפורמה ופרישת 200 במסגרתה, עשוי מספר עובדי המינהל להגיע ל-660. בכיר בהנהלה אומר, שסטודנטים יישחקו פחות בעבודת רישום הזכויות. מנגד, הוועד טוען שמדובר בעניין מקצועי.

נוגעים בדבר: העסקת בכירים בעלי עניין בקרקע חקלאית

אחד הדברים הבעייתיים והרגישים ביותר במינהל הוא מצב שבו בכירים הם בעלי נחלות במושבים או בעלי זיקה משפחתית לנחלות ולקרקע חקלאית. כמובן ככל שהתפקיד בכיר יותר הבעיה מחריפה, ויש כיום קבוצת בכירים במינהל, כולל מנהלי מחוזות, שהם בעלי זיקה משמעותית לקרקע חקלאית.

אחד המינויים המפתיעים ביותר בסבב המינויים הנוכחי במינהל הוא מינויו של עו"ד חמי כסיף, אשר זכה ב-6 ביוני במכרז לתפקיד "מנהל המרחב העסקי ירושלים". הוא החליף בתפקיד את אפרת שטראוס, שהייתה מנהלת מחוז ירושלים במבנה הקודם.

כסיף (42), היה מנכ"ל קבוצת חברות נדל"ן בשליטת משפחת רורברג, בישראל ובמזרח אירופה, ולפני כן היה מנכ"ל סיביל השקעות וחברת טנוקסיד. ליברמן הילל ושיבח את הופעתו של כסיף בראיון בע"פ בפני ועדת המכרזים, והדבר הביא לזכייתו בתפקיד.

כסיף הוא בעל נחלה במושב בית חנן, אותה רכש ב-2006. הוא מתגורר במושב בפועל החל מ-2011 (על פי הכללים הארכאיים של חוזי נחלה, יש חובה לגור בנחלה ולעבד אותה). ועדת המכרזים ידעה שהוא ממושב בית חנן, אך לא התעניינה לדעת אם הוא בעל נחלה במושב, ועל כן עובדה זו לא הייתה מרכיב בשיקולי הוועדה. המינהל מסר במועד בחירתו: "עם קליטתו של מר כסיף בעבודה יידרש לפרט את נכסיו או נכסי קרוביו שעשויים לגרום לו למצב של ניגוד עניינים וייערך מולו הסדר ניגוד עניינים".

עד כה לא הושלם הסכם ניגוד העניינים עם כסיף. המינהל אינו מוכן לפרט מי מעובדיו הבכירים הוא בעל זיקה לנחלות ו/או לקרקע חקלאית, ומסר: "עם קליטתם של נושאי המשרה החדשים לתפקיד, מטפל מולם האגף המשפטי של המינהל בהסדרי ניגוד עניינים וישלים את ההסדר לאחר התייעצות עם משרד המשפטים".

בתחום הקרקע החקלאית מצפים להחלפתה של מנהלת האגף החקלאי הוותיקה שולה בן צבי, אשר תקבל ככל הנראה תפקיד חדש, לטיפול ביישום החלטה 979 העוסקת בזכויות החקלאים בקרקע. מועמדים להחלפתה, על פי מקורות במינהל, הם עו"ד גלית ויטנברג מהמחלקה המשפטית, שעסקה בקרקע חקלאית, ועו"ד איתי אהרונסון, שהיה בעבר יועץ משפטי בהסדר הקיבוצים ויועץ משפטי במנהלת "תנופה" שבראשה עמד ליברמן.

בעלי התפקידים בצילום

1. ליאורה טושינסקי

2. עדיאל שמרון

3. אריאל אבלין

4. הלל פרימן

5. חמי כסיף

6. יהושע מור יוסף

עוד כתבות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לישראל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

הרש גולדברג פולין

דיווח ב-CNN: בממשל ביידן קיבלו את הסרטון של החטוף גולדברג-פולין כבר ביום שני

פרסומים זרים: הוידאו הועבר ע"י הקטארים עקב לחץ אמריקני לקבלת אות חיים מהרש ומחטופים אמריקנים נוספים • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • משפחות חטופים חסמו את משאיות הסיוע לרצועה: "רק עצירת הסיוע לחמאס תמנע ממנו לשלוט ברצועה" • סנטקום: הפלנו טיל בליסטי וכטב"מים ששיגרו החות'ים • עדכונים בולטים

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט