גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבי סופר במקום הראשון בסקר חברות בענף רשתות החשמל

אבי סופר מובילה בסקר החברות המובילות של "גלובס", בשיתוף פלאפון ובאמצעות מכון שריד ■ הלקוחות מרוצים מהמחירים ומהמבצעים, אך מציינים לרעה את הטיפול בבעיות ■ את המקום השני חולקות מחסני חשמל וא.ל.מ

בענף החשמל, כך מסתבר בסקר החברות המובילות של "גלובס" באמצעות מכון המחקר שריד, המחיר הוא הקובע: הרשת שמזוהה בעיקר עם מחירים זולים - אבי סופר - היא המנצחת הגדולה של הסקר.

בסקר נבחנה שביעות-הרצון הכללית של הצרכנים מ-5 רשתות מוצרי החשמל הגדולות בישראל, המונות 20 סניפים לפחות, והוא נערך בקרב כ-1,250 נשאלים שרכשו באחת מחנויות הרשת ב-3 החודשים שקדמו לסקר. הלקוחות נשאלו על תשעה פרמטרים: החל משביעות-רצון מהמחירים והמבצעים ברשת, דרך מקצועיות השירות והטיפול בתקלות, ועד רמת האתר שמתחזקת הרשת.

רשת אבי סופר קיבלה את הדירוג המשוקלל 7.8, כשאת המקום השני תפסו שתי רשתות: א.ל.מ ומחסני חשמל, עם הציון המשוקלל 7.4. אחריהן בדירוג שקם אלקטריק: 7.1 ובמקום החמישי טרקלין חשמל עם הציון 7.

בעבור ענף מוצרי החשמל, שנמצא בקשיים עקב תחרות עזה ושחיקה ברווחיות (ראו מסגרת), ראש השנה הוא גלגל הצלה. הצרכנים נמצאים בעמדה נוחה והם מחוזרים על-ידי הרשתות באמצעות מבצעים, תנאי תשלום נוחים ומשאים ומתנים שמובילים לסגירת עסקאות במחירי רצפה (או במחירי זאפ).

מחירים: שקם אלקטריק אחרונה

ההבדלים בין מוצרי חשמל כמו מקררים או מכונות כביסה של מותגים שונים המתומחרים בקבוצת מחיר דומה, היטשטשו. חלקם אפילו מיוצרים באותם מפעלים.

לכן, המחיר הפך להיות המכריע העיקרי בעסקה. הציון הממוצע של הרשתות שנבדקו עמד על 7.4. המרוצים ביותר הם לקוחות אבי סופר עם הציון 8.7 - גבוה משמעותית מהמתחרים.

א.ל.מ ומחסני חשמל קיבלו את הציון 7.6 והלקוחות הפחות מרוצים הם של שקם אלקטריק עם הציון 6.8.

מבצעים: טרקלין חשמל אחרונה

גם כאן המרוצים הם לקוחות אבי סופר (7.5), ואחריהם לקוחות א.ל.מ (7.3). הפחות מרוצים הם לקוחות טרקלין חשמל (6.1). הציון הממוצע של כל הרשתות שנסקרו הוא 7.

תנאי תשלום: הכי מרוצים מא.ל.מ

כחלק מהמענה לתחרות מוצעות עסקאות תשלומים - גם ל-3 שנים. תנאי התשלום עשויים להוות טריגר לסגירת עסקה.

כאן המרוצים הם לקוחות א.ל.מ שהעניקו לרשת את הדירוג 8.7, לקוחות מחסני חשמל העניקו לה 8.6. הציון הממוצע עמד על 8.5 - הגבוה ביותר מבין שאלות הסקר.

אתר האינטרנט: הכי מרוצים מא.ל.מ

מנתוני דן אנד ברדסטריט, כ-10% מהרכישות בענף מתבצעות באינטרנט. דפוס הקנייה של הישראלי מתחיל בסקירה באינטרנט, אולם עדיין הרוב יקנו בחנויות - חלקם מצויד במחיר הנמוך שמצאו באינטרנט כבסיס לסגירת העסקה. בשאלה הזו לקוחות אבי סופר העניקו את הציון הנמוך (5.6), בעוד שלקוחות א.ל.מ פרגנו לאתר שלה עם הציון 7.7 - גבוה משמעותית מיתר התשובות. הממוצע הכללי הוא הנמוך בכל הסקר: 6.3.

מגוון המוצרים: אבי סופר ראשון

גם בשאלה זו הלקוחות של אבי סופר העניקו לרשת את הציון הגבוה - 8.1. הפחות מרוצים מהמבחר הם לקוחות טרקלין חשמל שהסתפקו בציון 7.2 לרשת. הממוצע הכללי עמד על 7.7 בפרמטר הזה.

טיפול בתקלות: שקם אלקטריק בראש

מוצרים חדשים עם תקלות וקלקולים הם מעצבנים במיוחד. יש מי שלוקח אחריות ולא מהסס להחליף מוצר פגום במוצר חדש, ויש מי שיעביר את הצרכן מסכת טרטורים שתעיב על הרכישה כולה. המפרגנים בשאלה זו הם לקוחות שקם אלקטריק, שהעניקו לרשת את הציון הגבוה ביותר (7), בעוד שלקוחות אבי סופר מאוכזבים מאוד עם הציון הנמוך 5.1.

מקצועיות: אבי סופר מוביל

בכל הנוגע למקצועיות השירות הגלגל מתהפך - כאן חוזרים לפרגן לקוחות אבי סופר ומעניקים לרשת את הציון 8.4, אחריהם לקוחות א.ל.מ עם הציון 7.6. הציון הממוצע של הרשתות בשאלה זו הוא 7.5.

קנייה חוזרת: אבי סופר מוביל

לקוח חוזר הוא נכס לכל בית עסק. הוא שב לקנייה הבאה ולפיכך אינו מצריך מאמצי שיווק מיוחדים.

לשאלה אם היית בוחר לקנות שוב ברשת העניקו לקוחות אבי סופר את הדירוג 8.3. המאוכזבים מחוויית הקנייה הם לקוחות שקם אלקטריק, שדירגו את הרשת עם הציון 6.7.

הממליצים: לקוחות אבי סופר

הלקוח הוא סוכן שיווק נפלא כשהוא מפרגן וממליץ, ובאותה מידה יכול להיות הסיוט של כל בית עסק אם נחל אכזבה. הנכונות הגבוהה של הנשאלים בסקר להמליץ על הרשת שבה קנו היא של לקוחות אבי סופר שהעניקו את הציון 8.7 - הרחק מהרשתות האחרות.

לקוחות מחסני חשמל העניקו לרשת את הציון 7.6, ולקוחות שקם אלקטריק עם הדירוג הנמוך לשאלה זו: 6.6.

בודקים באינטרנט, קונים בחנות / רונית מרכוס

ישראל היא ככל הנראה המדינה בה כמות חנויות החשמל היא הגבוהה לנפש. בכל רחוב או פינה ניתן לרכוש מוצרי חשמל, בין אם ברשתות החשמל, ובחנויות הפרטיות, ובין אם בחנויות ציוד משרדי, עשה זאת בעצמך ואף בסופרמרקט הקרוב לבית. על-פי ההערכות, בישראל יש למעלה מ-2,000 נקודות מכירה של מוצרי חשמל.

לפני מספר חודשים רכשתי מסך טלוויזיה לחדרו של בני. לפני שהגעתי לרשת החשמל ביצעתי בדיקה מקיפה באתרי ההשוואה השונים באינטרנט, וכך הגעתי לרשת הזולה ביותר שגם העניקה באותה עת מתנה לרוכשים אצלה מסך טלוויזיה.

המוכר ברשת החשמל סיפר לי כי לקוחות רבים מגיעים לרשת לאחר שביצעו כמוני את השוואת המחירים באינטרנט. יתרה מכך, אתרי השוואת המחירים אף מספקים המלצות גולשים לגבי המוצרים ולגבי החנויות, וכך מספקים מידע חשוב לגבי פרמטרים איכותיים המאפשרים לבצע בחירה מושכלת יותר.

כולם קונים באינטרנט. בגדים, נעליים, מוצרי ספורט, נופש ועוד. אז למה לא מוצרי חשמל? כיום כשמוצרי החשמל כל כך הוזלו וניתן להשיג מגוון מוצרים חשמליים במאות שקלים בודדות, מדוע לא לקנות אותם באינטרנט?

היתרונות למכירה פנים מול פנים ברורים, החל מהיכרות אישית עם המוכר בחנות הקרובה לבית וכלה במישוש המוצר והתנסות מקרוב כמו מדידת גובה המקרר, בדיקת עומק המיקרוגל או נוחות פתיחת וסגירת מכונת הכביסה. גם אם קראנו את המלצות הגולשים ברשת, אין לנו דרך לדעת מי עומד מאחורי המלצות אלו, וגם אם המידות והצבעים מצוינים באתר, אין טוב ממראה עיניים של מקרר אחד לצד אחר בחנות, לשם השוואה. בנוסף, לעיתים ישנם מוצרים קטנים שניתן לרכוש ולקבל במקום או להוביל לבד ולחסוך עלויות הובלה. בכל מקרה, השוואת המחירים באינטרנט מעניקה ללקוח יתרון וכח מיקוח גם כאשר הוא מגיע פיזית לחנות, והעובדה שקיימת תחרות על הלקוח מאפשרת הוזלת מחירים משמעותית.

* רונית מרכוס היא סמנכ"לית השירות והמכירות במגזר הפרטי בפלאפון.

5 פרטים שכדאי לדעת על ענף החשמל

1. הערכות: אלקטרה חולשת על כ-20% מהענף

בין השחקניות הבולטות בענף נמצאת אלקטרה, יבואנית מוצרי פיליפס, סאוטר, ליבהר ועוד, המפעילה את הרשתות שקם אלקטריק, מחסני חשמל וסנסור. ברשת אייס שבבעלותה מוגבלת החברה לגבי תצוגת מוצרי החשמל שלה. לפי הערכות אלקטרה חולשת על 20% מהענף.

ניופאן היא יבואנית סימנס, טושיבה, האייר, והיא מפעילה את הרשת ביג בוקס. ב-2011 רכשה את מיני ליין יבואנית סמסונג, אלקטרו לוקס. החברה מפעילה את הרשת א.ל.מ ובעקבות כך נאלצה למכור 50% אחזקותיה בבסט ביי. החברה מחזיקה בשליש מרשת "החשמל הסיטונאי".

שחקנית נוספת היא ברימאג דיגיטל, יבואנית LG, Apex, בקו וגרץ, ומפעילת רשת טרקלין חשמל. החברה מחזיקה ב-50% מהון המניות של ישפאר (יבואנית סוני).

רשתות נוספות כוללות את אבי סופר (35 סניפים), אלקטרו קובי (18 סניפים) ותדיראן סטור (11 סניפים).

2. רק 10% מהרכישות - באינטרנט

כ-1,000 חנויות חשמל פועלות בישראל, רבע מהן משתייכות לרשתות. לפי נתוני D&B, כ-55%-60% מהמכירות בענף מבוצעות ברשתות, 20%-25% בחנויות הפרטיות, 10% ברשתות עשה זאת בעצמך ו-10% מהרכישות מבוצעות באתרי האינטרנט, שחלקם מנוהלים על-ידי הרשתות.

3. היבואנים פותחים חנויות

מגמת שמאפיינת את הענף היא פתיחת חנויות ישירות על-ידי היבואנים, חלקן מוגדרות כחנויות דגל, כמו אלקטרה, תדיראן וטקה שבהרצליה. למותר לציין כי המכירה הישירה מהווה תחרות למשווקים. למרות שחלק מהיבואנים מבטיחים לשמור על אחידות במחיר, הרי שהגמישות מעניקה לכאורה יתרון ליבואנים. בחנויות ה"רגילות" המענה לתחרות הזו יבוא באמצעות שחיקת הרווחיות ולעתים הוזלה גם מהמחיר אצל היבואן.

4. ירידה של 10% בהכנסות בין 2010 ל-2011

ענף מוצרי החשמל נמצא ברמת סיכון הגבוהה מהממוצע במשק, כך קובעים כלכלני D&B בסקירת הענף עבור "גלובס". ב-2011 עמדו הכנסות ענף קמעונאות מוצרי חשמל על כ-5.5 מיליארד שקל - ירידה של כ-10% ביחס ל-2010. ב-D&B צופים ירידה נוספת של 10% ב-2012, בין היתר משחיקה בשיעורי הרווחיות.

לפי בכיר בענף, המצב עגום. הוא מדבר על שחיקה ברווחיות, על תחרות עזה ועל יבוא מקביל שמרחיב את הזירה התחרותית. הענף גם מתאפיין במבצעים חזקים דוגמת 2+1, קונים מוצר אחד ומקבלים מוצר לבחירה במתנה, פריסה ל-36 תשלומים ועוד. התחרות מבוססת מחיר - ההבדלים בין המוצרים הצטמצמו - רובם מיוצרים בטכנולוגיה דומה ובאזורי ייצור דומים, מכאן שמחיר מקבל משנה תוקף מחוזק שלפעמים גובר על המותג. מצד אחד, הצרכן מרוויח משחיקת המחירים, אך מצד שני, לפי כלכלני D&B, בטווח הארוך תחרותיות מבוססת מחיר עלולה לגרום להפסדים מתמשכים וליציאת שחקנים מן הענף.

5. קונים במקום לתקן

בעבר היינו טורחים לתקן מוצר שהתקלקל. היום עלויות התיקון לצד ירידה במחירי המוצרים החדשים - הגבירו את קצב החלפת המוצרים. לתחרות המתגברת גם בשל היבוא המקביל מתווסף אלמנט נוסף המקשה על השחקניות בענף: התיישנות טכנולוגית של מוצרים בקצב מסחרר. יציאה של מהדורה חדשה מורידה דרסטית את המחיר המהדורה הקודמת, גם אם ההבדלים במוצר עצמו שוליים יחסית. כחלק מההתמודדות עם התחרות מעניקים היבואנים אחריות ארוכה המחייבת אותם להוצאה נוספת בדמות ניהול מלאי חלפים בהתאם.

תגובות

* אבי סופר: הרשת מחויבת למחיר הכי זול בארץ. אנחנו משתדלים תמיד לבוא לקראת הצרכן ולספק את המוצרים הטובים ביותר במחירים הטובים ביותר.

* אלקטרה מוצרי צריכה (מחסני חשמל ושקם אלקטריק): "אלקטרה משקיעה ברשתות הבית שלה משאבים רבים. תוצאות מחקרים הנמצאים ברשותנו שונות מאוד מהסקר שערך העיתון, ומציבות את שתי הרשתות כמובילות. על כך יעידו מאות אלפי לקוחות מרוצים הפוקדים שוב ושוב את שתי הרשתות".

* א.ל.מ: "הרשת מודה לצרכנים על הציונים הגבוהים ועל הבחירה ב-א.ל.מ כרשת מובילה הקשובה ללקוחותיה. נמשיך לספק את המוצרים הטובים ביותר במחירים ובתנאים האטרקטיביים בארץ ולהעניק שירות אמין, מקצועי ואיכותי".

* טרקלין חשמל: ב-4השנים האחרונות זכתה הרשת ברציפות במקום הראשון בסקר "גלובס". הסקר השנה אינו מייצג את הסקרים שעורכת הרשת. לעניות דעתנו, סקר של 250 איש אינו סקר מייצג. הרשת שלנו היחידה המאפשרת 36 תשלומים שווים ללא ריבית, והיחידה המפעילה אתר מכירתי און ליין עם מגוון המוצרים והמותגים הגדול ביותר. טרקלין היא היחידה המספקת אחריות כפולה על מוצרים: הן של הרשת והן של היבואן. אנו ממשיכים לספק את מגוון המוצרים הגדול ביותר במחירים הטובים ביותר תוך שימת דגש על השירות".

הרגלי הקנייה

סקר רשתות

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המבצע באיראן יפגוש את השווקים: מה צפוי היום במסחר?

המבצע הצבאי נגד איראן יעמוד במרכז תשומת לבם של המשקיעים ● הכלכלנים מעריכים: הבורסה תחווה תנודתיות בטווח הזמן הקצר, ותזכה לזריקת עידוד בטווח היותר ארוך ● המערכה מול איראן תופסת את וול סטריט בנקודה רגישה במיוחד ● וגם: תנועת הספינות במיצרי הורמוז נחתכה בחדות, ומה עלול לקרות למחיר הנפט? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● 9 הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

ההודעה שמתחזה לדואר ישראל

לא ללחוץ על הקישור: הסמס שקיבלתם הוא לא באמת מדואר ישראל

בימים האחרונים רץ קמפיין פישינג שנשלח בהודעות SMS ומנסה להשתלט על חשבונות בנק וחשבונות תשלום דיגיטלי ● בדואר ישראל מבהירים כי זו לא הודעה מטעמם ● כך תדעו לזהות את הנורות האדומות

בורסת כווית / צילום: Reuters, Anadolu

איך תשפיע המלחמה על הורדות הריבית? התשובה של ליאו ליידרמן

בעוד שהבורסה המקומית והשקל מגיבים בזינוק לשינוי המאזן האסטרטגי מול איראן, שוקי העולם נצבעים אדום בצל קפיצת מחירי הנפט ● המשקיעים חוששים מחסימת מצרי הורמוז ומשיבוש שרשראות האספקה, לצד דאגה שהתייקרות האנרגיה תביא לעלייה באינפלציה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

משרד האוצר בירושלים / צילום: Shutterstock

שר האוצר: מתווה פיצוי לעסקים יפורסם בימים הקרובים

בתום פגישה עם בכירי רשות המסים ונשיאות המגזר העסקי, הודיע שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כי מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו במבצע "שאגת הארי" יתבסס על המודל שיושם ב"עם כלביא" ● באוצר העריכו תחילה כי לא יהיה צורך בפיצוי אם הלחימה תהיה קצרה, אך במגזר העסקי דרשו ודאות

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע