גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורכת פראנס 24: "אנו בוחרים בקהל שלא רוצה שיגידו לו מה לחשוב"

את הקו המערכתי של רשת החדשות פראנס 24 מכתיבה עורכת לבנונית בשם נאהידה נקד ■ עם כניסתה לתפקיד פסלה לשידור, בערוצים באנגלית, צרפתית וערבית, מונחים כמו "תוקפנות ישראלית" או "שאהיד" ומנעה מתן במה לטרוריסטים

כשבספטמבר השנה נודע כי המגזין הצרפתי הסאטירי "שרלי הבדו" עומד לפרסם קריקטורות פוגעניות על הנביא מוחמד, נכנס העולם לכוננות ספיגה. הציפייה לגל מהומות נוסף הייתה גבוהה. במערכת ערוץ פראנס 24 שבלב פריז, קיבצה העורכת הראשית, נאהידה נקד, את 3 ראשי הערוצים הבינלאומיים הפועלים תחת המותג: האחד באנגלית, השני בצרפתית, השלישי - המשדר לעולם כולו בערבית. על השולחן עמדה הסוגיה, איך משדרים את החדשות על האיורים.

"אלה 3 סוגים של רגישויות", מספרת נקד, "הערבים אומרים 'אתם לא יכולים להראות את זה והמגזין עושה דבר אסור בפרסומיו'. הערוץ האנגלי אומר, 'אנחנו מסכימים שזה בעייתי כי צריך לכבד את בני כל הדתות'. ואז אתה מגיע אל הצרפתים. הם אומרים, 'אנחנו מדינה חילונית ואסור להגביל אף אחד לעשות סאטירה'. ההחלטה שלנו בקו המערכתי, שתקף לכל הערוצים, הייתה לא להגיד דבר שיפוטי על ההחלטה של המגזין להראות את הקריקטורות אבל לא להראות אותן באף אחד מהערוצים".

- ואם לא היה לכם את הערוץ הערבי? הרי האיורים האלה, הם החדשות עצמן, זה הסיפור.

"היינו מקבלים את אותה ההחלטה. אנחנו לא ערוץ סאטירי. אנחנו מרגישים שזה לא תפקידנו להראות קריקטורות שקשות לצפייה בעבור חלק גדול מהצופים. אלה קריקטורות פוגעניות מאוד לאנשים בני כל הדתות. למה אנחנו, כערוץ חדשות, מחויבים לזעזע אנשים? זה לא הסגנון שלנו, זה לא אנחנו. אם אנשים רוצים לקנות את המגזין, הם יכולים לעשות זאת".

לא אל-ג'זירה

פראנס 24 נוסד בשנת 2006 כמיזם ציבורי, במטרה לשדר חדשות אל העולם מזווית הראייה הצרפתית. כיום 6 שנים אחרי, מדובר באימפריית שידור של ממש. אין כמעט מדינה ברחבי הגלובוס שלא מקבלת את החדשות מפריז, באחת מ-3 השפות ואלה מועברות באתרי האינטרנט שמפעילה המערכת. פרט לזה, הרשת מפעילה גם אקדמיה לעיתונאות שמסייעת למערכות חדשות במדינות שעושות את צעדיהן הראשונים בעולם הדמוקרטי, לתרגל תקשורת חופשית. בישראל, משודר הערוץ בשתי הפלטפורמות בשפה האנגלית ובצרפתית. אתר וואלה מעביר גם את הערוץ הערבי.

נקד, ילידת ביירות שבלבנון, היא אחת הנשים המשפיעות כיום על התקשורת העולמית. ב-1982 היא היגרה עם משפתה לצרפת והפכה לעיתונאית שטח דומיננטית. היא הייתה ממקימי ערוץ פראנס 24 הערבי, ובשנה שעברה הפכה לעורכת הראשית של הרשת כולה על ערוציה. כשהחלה בערוץ הערבי, אמרו לה שאם היא רוצה לסחוף את ציבור הצופים הייעודי, היא חייבת להיות אל-ג'זירה. נקד בחרה בדרך אחרת. "אנחנו בוחרים בקהל שלא רוצה שיגידו לו מה לחשוב, שלא רואה אל-ג'זירה. אלה שבוחרים לא לקחת צדדים בעימות".

- האם באמת אפשר לא לקחת צד, כערוץ ערבי שמשדר לערבים?

"זו כבר הבעיה שלך כצופה אבל אני לא אגיד לך איזה צד לבחור. אנחנו נראה את התמונות, נקיים דיון מעמיק אחריהן וננתח מעמדות פרשנים. כשאתה צופה בערוצים ערביים רבים, אתה רואה דברים רבים שאנחנו לא עושים בהם שימוש. אצלנו לא תראה שימוש במילה 'שאהיד'. לא נראה קריאה לאלימות ולא תראה את בן לאדן או טרוריסט אחר נואם בקולו. כשהם מדברים, אנחנו נצטט אותם, נגיד 'העביר מסר תקיף נגד...', אבל לא תפקידנו לתת לאנשים האלה פתחון פה".

- בישראל התנהל דיון ציבורי בעניין זה, אבל כיום מראים את מנהיגי החיזבאללה בטלוויזיה שלנו, אף יותר מאשר את מנהיגינו. גם בעתות עימות.

"בצרפת יש חוק שאוסר הסתה לרצח. יש חוק אחר שאוסר כל אמירה אנטישמית או גזענית בחדשות או בכלל, בראיון או בעיתון. הנה דוגמה אחרת לשיקול הדעת שאנחנו מפעילים: קיבלתי הודעה במייל שיש לנו באתר האינטרנט כותרת ששואלת 'האם שחורים מהירים מלבנים?' אז ביקשתי לשנות את זה ל'האם מהירות היא גנטית?'. הסמנטיקה מאוד חשובה. אין מערכת חדשות הדומה לפראנס 24 ברמת הדיון על האחריות שלנו לקהל הצופים, להיסטוריה ולנסיבות. זו מצב מאוד עדין. לא כל ההחלטות שלנו טובות, אבל כולן אחראיות".

- אולי בגלל שאתם ניזונים מכספים ציבוריים, כ-100 מיליון אירו בשנה, אתם יכולים להרשות לעצמכם להיות אחראיים.

"ככל הנראה. אבל בו בזמן, אנחנו לא יכולים לא לנצח. אין לנו את התקציב כמו לאל-ג'זירה או ל-CNN. לכן צריך לצפות בנו מסיבה מיוחדת כלשהי. וזה בא לידי ביטוי בעיקר בערוץ הערבי, שם יודעים שאין לנו אג'נדה ספציפית".

- כמה מתוך זה נובע מהאישיות שלך, כעורכת ראשית?

"אולי בערוץ הערבי, אבל לא בפראנס 24. אני מאוד מושפעת מהאופן שבו עושים חדשות בצרפת. חייתי בכל מקום ובאופן אישי יש בי את הערבוב בין המערב לעולם הערבי, שאפשרו לי לקבל החלטות בערוץ הערבי שיכולות להיות אמיצות או מזעזעות. אבל מעולם לא היססתי. קודם כל בכל הקשור לנשים. בערוץ הערבי אפשר לראות היום נשים בתצוגות אופנה לבושות בגד שקוף. בהתחלה אמרו לי 'את לא יכולה לעשות זאת', ואני אומרת שאני יכולה.

"הדבר השני שעשיתי קשור בשימוש במילים מסוימות. למשל 'תוקפנות'. אני לא אומרת לך את זה כי אתה ישראלי. השימוש במילה הזו נעשתה למשל בהקשר למלחמה בעזה. אמרתי למגיש שהמלחמה הזו מזעזעת אותי בדיוק כמו שהיא מזעזעת אותו, אבל שאנחנו עיתונאים. 'תוקפנות' על-פי המלון, היא מתקפה לא מוצדקת. אפשר להגיד שהפעולות של ישראל לא בהכרח פרופורציונליות, אבל אי-אפשר לומר שהן לא מוצדקות. היה הרבה קושי לקבל את הדרישות האלה שלי בהתחלה, אבל הם למדו לקבל את זה".

- ספגת ביקורת מהקהילה שלך, אולי אמרו שאת מנסה לייפות את המציאות?

"לא, כי אנחנו מדברים על המציאות. כערוץ חדשות אתה צריך להיות מדויק וראוי לאמון. היה שימוש במונח ה'בעיה הפלסטינית'. גם את זה הפסקנו. כי אז אתה הופך את הפלסטינים לבעיה. אז אנחנו אומרים 'השאלה הפלסטינית'. ברשת BBC למשל, אסרו לומר את המילה 'טרוריסטים'. אנחנו עושים בה שימוש. אם זו תקיפה נגד אזרחים, זה השימוש הנכון במילה. אם תוקפים איש צבא במדים, זה משהו אחר".

לא לבדר אבל לא לעצבן

אם בעבר השאלות הראשונות שנשאלת עם שובך מביקור בצרפת היו על מזג האוויר או האוכל, בישראל של אחרי "אללה איסלאם" של צביקה יחזקאלי, אתה אוטומטית נשאל עד כמה מפחיד להיות יהודי ברחובות פריז. דסק החדשות של פראנס 24 הוא בדיוק צרפת ההפוכה ממה שאנחנו הישראלים מתחילים להתרגל לחשוב. על פני שני בניינים יושבים מאות עובדי 3 הערוצים, זה לצד זה, אנשים צעירים נמרצים ואינטליגנטים, שרוצים לעשות שינוי אמיתי בעולם. לא באמצעות "הסברה" אלא פשוט על-ידי עשיית חדשות מהימנות ואמינות. "אם תסתובב פה תראה אנשים באמת טובים", מחייכת נקד וקל לראות זאת. "כל המשרדים שלנו כאן בפראנס 24 שקופים. זה חלק מהפילוסופיה של המקום, זה צעיר, רענן שקוף. אנחנו ערוץ ישר, שיושר זה עבודתו".

במרכז המערכת ישנם 3 אולפנים חשופים, שאליהם נכנסים המגישים בכל חצי שעה ומוסרים מבזקים ובהם - על-פי ההנחיה - עובדות בלבד. הצבעים כחולים ורעננים, השפה העיצובית שכולה אלגנטיות מינורית, היא צרפתית לחלוטין. "אנחנו באמצע בין הסטייל הרציני והמפוקח של BBC, שלא נותן חשיבות כמו שלנו לאריזה, לבין CNN שהוא יותר אגרסיבי. אנחנו מאמינים שאנחנו מגיעים לבתי אנשים. אנחנו לא חייבים לבדר, אבל גם לא לעצבן אף אחד", אומרת נקד.

בשיחה במשרדה היא נדהמת לגלות שבישראל החליטו להוריד מהמסך את CNN האמריקני לחלוטין. פרנק מלול, מנהל האסטרטגיה, הפיתוח ויחסי הציבור של Audiovisuel Exterieur de la France - הגוף הציבורי הצרפתי האמון על השידור הצרפתי הבינלאומי, דווקא מרוצה מההתפתחות הזו. "זה חדשות טובות בעבורנו. אני מקווה שיצפו בנו באנגלית", שמח מלול. "שמחתי מאוד לגלות שהערוץ מאוד מוכר בארץ. הקושי היה בהתחלה לייצר נקודת מבט צרפתית במדינה שבה התקשורת הצרפתית לא קיבלה במה חיובית. התחושה הייתה שבצרפת התקשורת אנטי-ישראלית. אבל ככל שאנשים צופים יותר הם מבינים שאנחנו הרבה יותר אובייקטיביים מכל היתר".

עמרי בץ, מנכ"ל טלית תקשורת המייצג את פראנס 24 בישראל, רואה ברשת מודל לערוץ חדשות בינלאומי, שחשוב שיקום בישראל. "על ישראל לאמץ את המודל הצרפתי שהתברר כמוצלח ובאמצעות הקצאת משאבים נמוכה יחסית, הצליח לייצר שינוי תודעתי ותדמיתי ברחבי העולם, אשר בלעדיו היו נדרשים להשקיע משאבים עצומים בפעולות הסברה ויח"צ שלא תמיד אפקטיביים. העובדה שישראל נמצאת בשפל תדמיתי, אולי מהווה דגל אדום לקבלת החלטה להרים את הכפפה ועדיף כמה שיותר מוקדם".

ומה לגבי הקשר הישראלי? בימיה כעיתונאית הגיעה נקד לישראל בשני מקרים, בהם הגיעה לאזורי עימות. "העיתונות הישראלית היא חופשית וזוכה לכבוד רב בשל זה. לא בכדי את הפרשיות הגדולות ביותר אצלכם, חשפו העיתונאים שלכם. יש לי הרבה חברים בישראל. בתחילת הדרך לא ראינו עין בעין באשר למציאות ולסכסוך, וככל שהזמן עובר ואנחנו מתבגרים, אנחנו מתקרבים יותר האחד אל השני. אז אולי יש תקווה".

הטוויטים הם טיפים ליצירת תוכנית חדשותית

פרדריק בונארד, הוא סגן נשיא Audiovisuel Exterieur de la France לענייני ניו-מדיה. בשנים האחרונות הוא פיתח את הקשר בין השידור הטלוויזיוני של הערוץ לבין הרשתות החברתיות.

למרות שכמו כל איש שידור ציבורי ברחבי העולם גם כאן מקוננים על קשיים תקציביים, מוביל בונארד את הרשת אל מחוזות טכנולוגיים שגופי החדשות המסחריים אצלנו יכולים רק לקנא בהם. 12 אתרי חדשות בשפות שונות, אפליקציות סלולר, טאבלט וגוגל טי.וי. "25% ממשתמשי הניו-מדיה שלנו צופים בנו בסלולר והיתר במחשבים", הוא מספר.

אחת התוכניות שגאים בהן במיוחד היא "The observers", התוכנית משתמשת בדיווחים שמגיעים מרחבי העולם באמצעות הרשתות החברתיות ומנסה לאמת אותם ולהעלות אותם לדיון בכלים העיתונאיים של הרשת. מדובר בפיתוח של המערכת וזרוע הניו-מדיה.

"אנחנו לא נלחמים בזה", אומרת נקד, "אם יש לנו חדשות שמגיעות מטוויטר, נשדר את זה במהירות האפשרית, אך קודם נוודא את זה. לכתבים שלנו יש חשבונות טוויטר, ואנחנו מבקשים שהם ישמרו בפעילותם שם על אותם קודים שנשמרים בשידור. אבל אתה לא יכול לפקח על כולם ויש לנו כתבים שעשו טעות. למשל כתבת שעשתה רה-טוויט פוגעני כלפי חבר פרלמנט ערבי והושעתה לחודשיים מעבודתה".

הסיקור של מערכת הבחירות בצרפת

עוד כתבות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו