גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": החבילות בסלקום, פלאפון ואורנג' מעורפלות

בדיקת מבצעי סוף השנה של סלקום, פלאפון ואורנג' מוכיחה: התעריפים מעורפלים במכוון ■ למרות שהמכשירים נמכרים בזול בחנויות פרטיות, חברות הסלולר הוותיקות מנסות לשוב ולמכור אותם ביוקר - בתוך חבילה מלאה אותיות קטנות

שוק התקשורת עבר מהפכה בחודשים האחרונים, כאשר מפעילות סלולר כמו הוט מובייל וגולן טלקום החלו לפעול, לצד המפעילות הווירטואליות הום סלולר, רמי לוי ו-YouPhone. המהלך גרם לחברות הסלולר הוותיקות פלאפון, אורנג' וסלקום להילחץ, להוזיל את החבילות ולהפסיק לסבסד את מחירי הסמארטפונים.

הפסקת סבסוד הטלפונים וכניסת מפעילות שמוכרות רק מסלולים ולא מכשירים גרמה לכך שהלקוחות החלו לרכוש את המכשירים בחנויות. ללא הסבסוד, שבגללו שילמו הלקוחות הרבה מאוד על חבילה כולל מכשיר, היו ההצעות לרכישת טלפון מחוץ למפעילות, אטרקטיביות בהרבה.

אולם מי שנחשף בימים אלה למודעות הפרסומת של 3 חברות הסלולר הגדולות, מגלה כי אחרי חצי שנה של חבילות פשוטות ושפה ברורה, חברות הסלולר חוזרות לסורן - ובגדול.

אם עד לפני מספר ימים הן מכרו נפרד מכשיר וחבילה והציגו תעריף ברור שלא חייב דוקטורט, הרי שכעת הן מחזירות את החבילות שכוללות מכשיר, ומוסיפות אותיות קטנות וארוכות, שהופכות את תהליך הקנייה למסובך מאוד. יותר מכך, מחיר המכשיר גבוה משמעותית ממחירו בחנויות.

מבדיקת "גלובס" עולה מסקנה חד-משמעית: לא כדאי לקנות סמארטפון בחבילות אצל המפעילות הוותיקות.

בשורה התחתונה, לקוחות שמחליטים להתמודד עם המבצעים של סלקום, פלאפון ואורנג', כדאי שייקחו אדוויל ויתאזרו בסבלנות, כשינסו להבין את פרטי העסקה המעורפלים.

לחילופין, טוב יעשו אם פשוט יקנו את המכשיר בנפרד ואת המסלול בנפרד, באחת החברות החדשות - הווירטואליות או הרגילות.

כך למשל במקרה של המכשיר המבוקש גלקסי S3: כל אחד מהמסלולים של אורנג', סלקום ופלאפון, המציעות עסקה שכוללת מכשיר, כרוך באותיות קטנות ויעלה יותר מהאלטרנטיבות שנבדקו לצורך הכתבה.

לעומת זאת, בחברה הווירטואלית YouPhone לא מסבכים את הלקוח במסלול כולל מכשיר: אפשר לקנות את הגלקסי S3 בכ-3,500 שקל, ולהתחבר לחבילה הכוללת שיחות, מסרונים ללא הגבלה וגלישה בנפח 1 ג'יגה בכ-80 שקל. חריגה מהחבילה תוביל לחיוב של 15 אגורות למגה. הרחבה לחבילה הכוללת 3 ג'יגה עולה 10 שקל נוספים.

אורנג': לא אטרקטיבית

בימים האחרונים החלה אורנג' במבצע מכירת סמארטפונים לפני סוף השנה. המבצע הזה דומה להתנהלות המכירה של אורנג' עד לפני כמה חודשים - המחיר של התכנית ללא הגבלה כולל בתוכו גם את הסמארטפון, כך שללקוח שלא מתאמץ אין אפשרות לדעת במהירות מה עלות המכשיר ומה עלות החבילה, אלא אם כן החליט לבדוק את האותיות הקטנות.

כמה תשלמו על חבילה הכוללת גלקסי S3?

* מה כוללת החבילה? אורנג' מציעה לרכוש את גלקסי S3 של סמסונג עם חבילה הכוללת שיחות ומסרונים ללא הגבלה וחבילה גלישה בנפח 2 ג'יגה לחודש (אין הגבלת מהירות, חריגה בחבילה מובילה להורדת מהירות ל-128 קילו ביט).

* עלות: 219 שקל לחודש, כאשר לאחר שנה הלקוח צריך להוסיף עוד 14 שקל לתוכנית.

נשמע מסובך? עוד לא סיימנו עם הדוקטורט שאורנג' מעבירה את הלקוחות שלה.

* מחיר המכשיר בתוך החבילה: 4,644 שקל, כאשר המחיר שלו בחנויות הפרטיות הוא 2,800 שקל. ההפרש בין אורנג' לחנויות אחרות עומד על 1,844 שקל.

יש אפשרות באורנג' גם לרכוש את המכשיר ב-12 תשלומים, כך שהמחיר יורד ל-4,411 שקל, אבל זה לא כלול בחבילה המדוברת. בתמורה לזה שהלקוח משלם יותר מכפול על הטלפון, הוא מקבל הנחה של 60 שקל לחודש, כאשר בשנה השנייה יורדת ההנחה ל-46 שקל (ירידת ההנחה בשנה השנייה, היא במקום הוספה של 14 שקל לתשלום החודשי).

* מה האלטרנטיבה? בחשבון פשוט, אם לקוח לא ירצה להסתבך במבוך האותיות הקטנות האלה ויילך לרכוש גלקסי S3 בחנות פרטית ב-2,800 שקל, שהם 78 לחודש במשך 36 תשלומים (המחיר רק לשם השוואה, לא בהכרח ניתן לרכוש את הטלפון בחנות פרטית ב-36 תשלומים), ובנוסף ירכוש מאורנג' את החבילה ללא הגבלה ב-150 שקל (בשנה השנייה 164 שקל), הוא ישלם 228 שקל לחודש. מדובר ב-16 שקל יותר לחודש בחבילה הזו לעומת זו שאורנג' מציעה במבצע.

מצד שני, הלקוח לא חייב להישאר בחברה שגובה ממנו סכומים גבוהים, כי אפילו בחברת-הבת של אורנג' הנקראת 012 סמייל אפשר לרכוש חבילה ללא הגבלה עם 3 ג'יגה לחודש ב-98 שקל - מה שמוביל ל-176 שקל בחודש, כאשר הרשת עליה יושב הלקוח עדיין שייכת לאורנג', כך שאין לו בעצם שום הבדל באיכות המוצר.

פלאפון: מלכת האותיות הקטנות

אם האותיות הקטנות של אורנג' מסובכות, בפלאפון החליטו לערפל את החבילה לחלוטין. החברה מציעה מספר סמארטפונים במבצע כולל חבילה ללא הגבלה, ביניהם חבילה עם גלקסי S3 שעולה כ-200 שקל לחודש, כולל שיחות ומסרונים ללא הגבלה, חבילת גלישה בנפח 1 ג'יגה ושירות תיקונים לחצי שנה. יצוין שלקוח פלאפון שיקנה אצלה את המכשיר בנפרד וחבילה בנפרד, ישלם 220 שקל בחודש למשך 3 שנים.

המבצע נשמע מבטיח, אבל התעמקות באותיות הקטנות תגלה שהמחיר גבוה בהרבה. למשל, במקום הורדת המהירות לאחר חריגה בחבילה גלישה, הלקוח יצטרך לשלם 25 שקל לכל 1 ג'יגה נוסף (עד 3 ג'יגה). לאחר חצי שנה, הלקוח יתחיל לשלם 50 שקל על שירות האחריות והתחזוקה, ללא שום התרעה במסרון על כך. אחרי סיום שנה, המחיר עולה שוב ב-10 שקל.

לא כאן נגמרות האותיות הקטנות. כדי לקבל את ההחזר על המכשיר כך שהחבילה תעמוד על מחירה המובטח, חייב הלקוח לדבר ולשלוח מסרונים. פלאפון מטשטשת את התנאי הזה במונחים שמוכרים רק לאנשי המכירות שלה - "יחידות". במקום לכתוב בשפה פשוטה, היא עושה הכול כדי שהלקוח לא יבין על מה הוא משלם. במקרה הזה מדובר ב-50 יחידות (למשל, מסרון אחד או דקת שיחה היא יחידה).

בסופו של דבר, אם יקנה הלקוח את הטלפון בחנות פרטית ואת החבילה החודשית ב-YouPhone בכ-90 שקל, הוא ישלם 167 שקל, במקום 200 שקל בפלאפון.

סלקום: גלישה איטית ללא הגבלה

גם בסלקום אפשר למצוא אותיות קטנות, אבל קצת פחות מאלה של אורנג' ופלאפון.

* מה כוללת החבילה? החברה מציעה ב-220 שקל מכשיר גלקסי S3 וחבילה ללא הגבלה של שיחות, מסרונים, גלישה וסמארטפון, כשהמבצע מגלם הנחה של 34 שקל בחודש לעומת מחיר מכשיר וחבילה שלא במבצע.

החבילה ללא הגבלה יחסית בעייתית ללקוחות שאוהבים לעבוד עם הסמארטפון שלהם כל היום. הגלישה במהירות 10 מגה מוגבלת לג'יגה הראשון, המהירות מזדחלת ל-256 קילו ביט לאחר מכן - מהירות שאף אחד לא ירצה לגלוש בה.

כאשר משווים את ההצעה לעומת רכישה של המכשיר בחנות פרטית ואת חבילת התקשורת בכ-80 שקל ב-YouPhone, מגיעים לתשלום של 157 שקל בחודש, לעומת 220 שקל בסלקום.

מה כוללת החבילה בהום סלולר?

לא רק מפעילות הסלולר הוותיקות אוהבות להקשות על הלקוחות. גם רשת הום סלולר הבינה שכדאי להוסיף קצת אותיות קטנות למבצעים. החברה מציעה חבילת הכול כלול, המשלבת שיחות, מסרונים, גלישה ללא הגבלה ומכשיר טלפון, אך מהר מאוד מגלים שהחבילה ללא הגבלה מוגבלת לנפח של 1 ג'יגה במהירות של 5 מגה. לאחר מכן הלקוח יצטרך לשלם 10 אגורות לכל מגה נוסף (ללא האטה במהירות).

הסמארטפון הוא L3 של חברת LG, כאשר עליו ועל החבילה הלקוח משלם 99 שקל במשך 3 חודשים ואחרי זה 127 שקל ב-21 החודשים הנותרים. המחיר של המכשיר בהום סלולר ללא החבילה עומד על 850 שקל ובחבילה 720 שקל (הפרש של 130 שקל). בחנויות פרטיות אפשר למצוא את ה-L3 בקצת פחות מ-800 שקל.

פרשנות: חברות הסלולר הוותיקות בוחנות את הצרכנים / דפנה הראל-כפיר

במשך שנים לא הייתה ללקוחות הישראלים השבויים שום ברירה - פלאפון, סלקום ואורנג' גבו תעריפים זהים, הציעו חבילות מעורפלות זהות במכוון ומכרו את המכשירים בתעריפים מופקעים. לא היה לאן לברוח. אבל הזמנים האלה חלפו - ובשוק היום פועלות עוד 6 חברות - גולן טלקום, הוט מובייל, רמי לוי, הום סלולר, YouPhone ו-012 מובייל (השייכת לאורנג'). גולן טלקום חרתה על דגלה את הסיסמה ללא אותיות קטנות, ובכך פתחה עידן חדש של תקשורת שקופה.

ובכל זאת, אחרי חצי שנה של הלם - חברות הסלולר הוותיקות יוצאות שוב בקמפיינים מתעתעים ונטולי כל היגיון צרכני. בשבועות הקרובים הן יעשו הכול כדי לשכנע לקוחות לחתום על עסקאות מסובכות ולא כדאיות. הן יתמקדו כנראה באותם לקוחות ותיקים, יחסית מבוגרים, שאינם בקיאים בשמות ובתוכניות של חברות הסלולר החדשות ושאינם יודעים שיותר משתלם לקנות את המכשיר ואת המסלול בנפרד. נציגי המכירות יחזרו להשתמש באותם מושגים של "הטבה" ומתנה", ויצליחו לבלבל את מאות אלפי הלקוחות שעדיין מנויים בחברות הוותיקות.

אלא שהפעם יש אלטרנטיבה, ולכן מי שיבחר להצטרף לחברות האלה - עושה זאת או מתוך בורות או מתוך נאמנות עיוורת. מי שיבחר ביודעין לשלם יותר ולחתום על עסקה שהוא לא מסוגל להבין - עושה נזק לא רק לעצמו אלא לכלל הלקוחות.

תחרות בענף הסלולר דרושה כמו אוויר לנשימה, והמשך קיומן של החברות הקטנות והחדשות תלוי בצרכנים. הם בלון החמצן של אותן חברות, ובלעדיהם נחזור לטריאופול נטול תחרות.

מבחינת חברות הסלולר הוותיקות, מבצעי סוף השנה הם מבחן שהן מציבות בפני הצרכנים, ובמבחן הזה אסור להיכשל. אם ייכשלו הצרכנים במבחן, הרי שהמבצעים הנוכחיים יהיו רק יריית פתיחה לעוד מההתנהלות קלוקלת שחשבנו שנפטרנו ממנה.

סוף שנה

הכל כלול
מבצע השנה

עוד כתבות

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

צילומים: AP-Vahid Salemi, Evan Vucci, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מומחים מעריכים: וול סטריט תרוויח מהמלחמה. בתנאי אחד

וול סטריט צפויה להיפתח בירידות בעקבות המלחמה עם איראן והמתיחות הגיאו-פוליטית, אך אם המערכה תהיה קצרה היא עוד עשויה להרוויח ● כיצד יושפעו מניות ענפי התעופה, האנרגיה והחברות הביטחוניות בוול סטריט ● וגם: אילו מניות ישראליות שנסחרות מעבר לים עשויות להרוויח מכך

אהרון פרנקל, חיים כצמן ויאיר המבורגר / צילום: עידן חסון, אריק סולטן, גבע טלמור

חיים כצמן, אהרן פרנקל ומשפחות האצולה של שוק הביטוח: שלושת המרוויחים הגדולים של היום בת"א

הזינוק במחיר המניות בת"א הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי השליטה בשורת חברות בעשרות ולעתים אף מאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: חיים כצמן שחוזר לחייך אחרי תקופה ארוכה של ירידות במניה, אהרון פרנקל שגורף רווחים על ההשקעה המחודשת בתמר פטרוליום, והטייקונים של שוק הביטוח שהחגיגה במניותיהן מסרבת לגווע

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

אופוריה בת"א: הבורסה סיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים

מדד ת"א 35 זינק בכ-4.6% ● מדד הביטוח הוביל את העליות והתחזק במעל 8% ●  ● המשקיעים ברחו לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים ● הדולר התחזק בעולם, אך נחלש מול השקל ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● מחר לא יתקיים מסחר בת"א

בנקים בישראל

בלי מס רווחי יתר: האם משרד האוצר והבנקים בדרך להסכם פשרה

בזמן שוועדת הכספים ממשיכה לדון בתוכנית להטלת מס רוויח יתר קבוע על הבנקים, מאחורי הקלעים מתגבשת הצעת פשרה: היטל "חד פעמי" שיניב לקופת המדינה עד 1.4 מיליארד שקל ● ברקע, המערכה באיראן צפויה להגדיל את הגירעון ובאוצר צריכים מקורות למימון המבצע

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

למה חיזבאללה הצטרפו למערכה, אבל החות'ים לא?

למרות המהלומות שספג בשנה האחרונה ומאמצי השיקום הרבים, חיזבאללה בחר להצטרף למערכה הנוכחית ● לפי פרשנים, ההחלטה לא נובעת משיקולים צבאיים אלא מעיקרון דתי שמחייב נאמנות מלאה למשטר האיראני ● ולמה החות'ים לא הצטרפו למערכה?

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

100 דולר לחבית? כך עלולה סגירת הורמוז לשנות את שוק הנפט העולמי

התקיפה הובילה לצניחה של 70% בתנועת המיכליות בעורק התחבורה הראשי, ולעלייה של 50% בפרמיות הביטוח ● המומחים מעריכים כי השוק כבר תמחר את רוב הסיכונים, בעוד אופ"ק מגדילה התפוקה כדי למתן את המחיר ● כעת - כל העיניים נשואות לפתיחת המסחר

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?